X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Mam nadziwje, ze 3 miesiac okaze sie magiczny. Julka tak ulewa, ze masakra! Jest gorzej niz kiedykolwiek, bo po kazdym karmieniu pawie leca na podloge i to w takiej ilosci, ze glowa boli! =-O

Ja też czekam na te magiczne 3 miesiące, a najlepiej niech już będzie 6 ;)

paulina.b.1991, pestka, Sroka, Aniqa, Kasiula09 lubią tę wiadomość

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hah to chyba my wszystkie czekamy na magiczne 3 miesiące, nasze już w czwartek :D zobaczymy czy 'magia' zadziała ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2014, 15:44

Kakabaka, ataga4, Sisilla lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Mam nadziwje, ze 3 miesiac okaze sie magiczny. Julka tak ulewa, ze masakra! Jest gorzej niz kiedykolwiek, bo po kazdym karmieniu pawie leca na podloge i to w takiej ilosci, ze glowa boli! =-O

MOI, ale przybiera?

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka różnie raz leży raz noszę. Ale dziś jesteśmy u mojej mamy i ona doradziła mi żebym ją w rożek włożyła i tak nosiła i nawet się sprawdza. Troche na początku walczyła a teraz nawet zasypia. Może to jakaś metoda. Nie wiem tak mi nagadali że dzisiaj nawet widzę że ona krzywo się układa jak leży na przewijaku. Nie jest w lini prostej do mnie tylko lekko w bok. I już paranoja że to od tego noszenia. Dobrze że mam Was na tym forum, idzie się wygadać ;)

Sisilla lubi tę wiadomość

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas wczoraj wybiły "magiczne" 3 miesiące :)

Aniqa, lubek, Kakabaka, Sisilla, MOI, pestka, paaolka lubią tę wiadomość

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nosimy Antka pionowo na ramieniu i trochę przodem do świata. Ja go rzadko noszę, bo mam problem z plecami, za to noszę go w chuscie i ortopeda powiedział, że jak najbardziej tylko uważać na główkę. Mówił też żeby nosić w pionie na zabke.
    Od wczoraj mamy troszkę lepsze dni, chyba mija nam drugi skok:-) w wigilię było bardzo słabo, cały czas marudzil, skończyło się czopkiem o 22. Po moim jedzeniu świątecznym Antek robi dużo kup i trochę ulewa, ale nie jest przy tym marudny, więc sobie pozwalam:-)

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla wrote:
    Ja też czekam na te magiczne 3 miesiące, a najlepiej niech już będzie 6 ;)
    o boże nie!!!! 6 msc to faza ząbka, ja już sie boje bo hania z tych wrazliwych, i niewiadomo jak to bedzie przechodzić.

• tofirus Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nosimy tylko pionowo. Inaczej Małgoś od razu protestuje. Nauczyła się, że jak jest kładziona na ramieniu to znaczy, że będzie jedzonko :)

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez nosze pionowo ale podtrzymuje pupe i nozki ma jak zabka, nosze tez jeszcze na lezaco na obu rekach... ja tez czekam na magiczne 3 mce

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówicie że po 3 miesiącu się polepszy?

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka wrote:
    Nie wiem co sie stało mojemu Jedradełce ale nie chce mi spać w południe. Do tej pory zasypił koło 10 i spał do 13 a od dwóch dni zaśnie przy jedzeniu a jak go odłożę to albo od razu płacze albo pośpi 5 minut i w płacz. Nie wiem czy to Świąteczne wrażenia tak na niego wpłynęły czy o co chodzi?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 07:47

• Sroka Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj wiem co czujesz, bo my mieszkamy na trzecim i nie ma szans żebym sama zeszła z wozkiem i Mała na dol. Co do czapy to też u nas wrzask :/
    A jak nauczyć takiego malucha stałego tryby? Bo u nas ciężko z spaniem w dzień.

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Oj wiem co czujesz, bo my mieszkamy na trzecim i nie ma szans żebym sama zeszła z wozkiem i Mała na dol. Co do czapy to też u nas wrzask :/
    A jak nauczyć takiego malucha stałego tryby? Bo u nas ciężko z spaniem w dzień.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 07:48

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Oj wiem co czujesz, bo my mieszkamy na trzecim i nie ma szans żebym sama zeszła z wozkiem i Mała na dol.

Zejść to jeszcze zejde i to na raz ze wszystkim: dzieckiem, wózkiem i torba,bo w dół łatwiej :-) ale powroty są kłopotliwe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2014, 22:24

• Sroka Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm to ja może zacznę ją kąpać codziennie. Bo tak to czyniłan to co 2-3dni. Wtedy jakiś rytuał będzie;) nic maz na nocce a ja się kładę z Mała. Do jutra ;))

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też mieszkamy na 3 piętrze, ale na szczęście mamy na parterze wózkownię zamykaną na kluczyk i wózka nie muszę targać do góry, ale czasami, jak nie ma pogody i wnoszę wózek, żeby Zosię wystawić na balkon, to serio ciężka sprawa. Najpierw lecę po gondolę a potem po stelarz :) oczywiście ktoś w tym czasie pilnuje Zosi. Dlatego dziewczyny ukłon, że targecie same w górę i dół z dzieciakami.

MOI lubi tę wiadomość

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też ma wypracowany jako taki tryb dnia, pobudka koło 8, 10 drzemka do około 11, potem aktywność do około 13 i spacerek i długa drzemka 2-3 h, koło 15.30 aktywność i drzemka koło 17:30- 18.30, 19 kąpiel i spanko 20, później pobudka 20:45 i aktywność do 22-22:30 i wtedy spanko na noc. Oczywiście w święta się popieprzyło, ale tak jak mówię, to tylko zbliżony szkielet planu dnia, jak wstanie później lub skróci albo wydłuży drzemkę to sie zmienia, zazwyczaj staram się trzymać schematu: sen- jedzenie- aktywność- sen. Na wieczór trochę zaburzam go, bo przed spaniem na noc często jeszcze daję cycusia :) a jak jest dziewczynki u was? Też już w miarę stały rytm dnia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2014, 23:14

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 03:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek wrote:
    MOI, ale przybiera?
    Nie waze Julci w domu, wiec nie wiem jak to jest z przybieraniem. Tak na oko widac ze tak, choc nie jest to typ pulpecika, drupiego, czy ludzika michelin. Ostatnie wazenie bylo przy okazji szczepienia i kolejne tez bedzie, czyli w polowie stycznia. Wtedy sie okaze. Wczesniejsze przyrosty byly ok.

lubek lubi tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieszkamy na czwartym piętrze i w dodatku mam pierońsko ciężki wózek plus ponad sześć kilo Jędrusia więc nie mam najmniejszych szans na zniesienie całego tego majdanu. W dodatku jeszcze pies którego muszę codziennie wyprowadzać bo mąż w pracy. Na szczęście Jędruś od czwartego dnia życia jest chustowany i bardzo to lubi. To go codziennie motam, psa na smycz i idziemy :)

Sroka, Sisilla, lubek, ataga4, MOI, paaolka lubią tę wiadomość

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka wrote:
    My mieszkamy na czwartym piętrze i w dodatku mam pierońsko ciężki wózek plus ponad sześć kilo Jędrusia więc nie mam najmniejszych szans na zniesienie całego tego majdanu. W dodatku jeszcze pies którego muszę codziennie wyprowadzać bo mąż w pracy. Na szczęście Jędruś od czwartego dnia życia jest chustowany i bardzo to lubi. To go codziennie motam, psa na smycz i idziemy :)

Kurde, ja to mam z tym moim psem zawsze problem, a Zosi nie brałam na spacery, bo myślałam, że za mała, ale jak ty nosisz Jędrusia w chuście i jest zadowolony, to ja też tak może spróbuję. Najgorzej jak mój maż na wyjezdzie, a psiur potrzebuje na spacer. Długo spacerujesz z psem i Młodym, oczywiście rozumiem, że Młody pod kurtką twoją?

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
‹‹ 1072 1073 1074 1075 1076 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ