X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Mam nadziwje, ze 3 miesiac okaze sie magiczny. Julka tak ulewa, ze masakra! Jest gorzej niz kiedykolwiek, bo po kazdym karmieniu pawie leca na podloge i to w takiej ilosci, ze glowa boli! =-O

Ja też czekam na te magiczne 3 miesiące, a najlepiej niech już będzie 6 ;)

paulina.b.1991, pestka, Sroka, Aniqa, Kasiula09 lubią tę wiadomość

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hah to chyba my wszystkie czekamy na magiczne 3 miesiące, nasze już w czwartek :D zobaczymy czy 'magia' zadziała ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2014, 15:44

Kakabaka, ataga4, Sisilla lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Mam nadziwje, ze 3 miesiac okaze sie magiczny. Julka tak ulewa, ze masakra! Jest gorzej niz kiedykolwiek, bo po kazdym karmieniu pawie leca na podloge i to w takiej ilosci, ze glowa boli! =-O

MOI, ale przybiera?

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka różnie raz leży raz noszę. Ale dziś jesteśmy u mojej mamy i ona doradziła mi żebym ją w rożek włożyła i tak nosiła i nawet się sprawdza. Troche na początku walczyła a teraz nawet zasypia. Może to jakaś metoda. Nie wiem tak mi nagadali że dzisiaj nawet widzę że ona krzywo się układa jak leży na przewijaku. Nie jest w lini prostej do mnie tylko lekko w bok. I już paranoja że to od tego noszenia. Dobrze że mam Was na tym forum, idzie się wygadać ;)

Sisilla lubi tę wiadomość

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas wczoraj wybiły "magiczne" 3 miesiące :)

Aniqa, lubek, Kakabaka, Sisilla, MOI, pestka, paaolka lubią tę wiadomość

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nosimy Antka pionowo na ramieniu i trochę przodem do świata. Ja go rzadko noszę, bo mam problem z plecami, za to noszę go w chuscie i ortopeda powiedział, że jak najbardziej tylko uważać na główkę. Mówił też żeby nosić w pionie na zabke.
    Od wczoraj mamy troszkę lepsze dni, chyba mija nam drugi skok:-) w wigilię było bardzo słabo, cały czas marudzil, skończyło się czopkiem o 22. Po moim jedzeniu świątecznym Antek robi dużo kup i trochę ulewa, ale nie jest przy tym marudny, więc sobie pozwalam:-)

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla wrote:
    Ja też czekam na te magiczne 3 miesiące, a najlepiej niech już będzie 6 ;)
    o boże nie!!!! 6 msc to faza ząbka, ja już sie boje bo hania z tych wrazliwych, i niewiadomo jak to bedzie przechodzić.

• tofirus Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nosimy tylko pionowo. Inaczej Małgoś od razu protestuje. Nauczyła się, że jak jest kładziona na ramieniu to znaczy, że będzie jedzonko :)

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez nosze pionowo ale podtrzymuje pupe i nozki ma jak zabka, nosze tez jeszcze na lezaco na obu rekach... ja tez czekam na magiczne 3 mce

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówicie że po 3 miesiącu się polepszy?

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka wrote:
    Nie wiem co sie stało mojemu Jedradełce ale nie chce mi spać w południe. Do tej pory zasypił koło 10 i spał do 13 a od dwóch dni zaśnie przy jedzeniu a jak go odłożę to albo od razu płacze albo pośpi 5 minut i w płacz. Nie wiem czy to Świąteczne wrażenia tak na niego wpłynęły czy o co chodzi?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 07:47

• Sroka Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj wiem co czujesz, bo my mieszkamy na trzecim i nie ma szans żebym sama zeszła z wozkiem i Mała na dol. Co do czapy to też u nas wrzask :/
    A jak nauczyć takiego malucha stałego tryby? Bo u nas ciężko z spaniem w dzień.

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Oj wiem co czujesz, bo my mieszkamy na trzecim i nie ma szans żebym sama zeszła z wozkiem i Mała na dol. Co do czapy to też u nas wrzask :/
    A jak nauczyć takiego malucha stałego tryby? Bo u nas ciężko z spaniem w dzień.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 07:48

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Oj wiem co czujesz, bo my mieszkamy na trzecim i nie ma szans żebym sama zeszła z wozkiem i Mała na dol.

Zejść to jeszcze zejde i to na raz ze wszystkim: dzieckiem, wózkiem i torba,bo w dół łatwiej :-) ale powroty są kłopotliwe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2014, 22:24

• Sroka Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm to ja może zacznę ją kąpać codziennie. Bo tak to czyniłan to co 2-3dni. Wtedy jakiś rytuał będzie;) nic maz na nocce a ja się kładę z Mała. Do jutra ;))

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też mieszkamy na 3 piętrze, ale na szczęście mamy na parterze wózkownię zamykaną na kluczyk i wózka nie muszę targać do góry, ale czasami, jak nie ma pogody i wnoszę wózek, żeby Zosię wystawić na balkon, to serio ciężka sprawa. Najpierw lecę po gondolę a potem po stelarz :) oczywiście ktoś w tym czasie pilnuje Zosi. Dlatego dziewczyny ukłon, że targecie same w górę i dół z dzieciakami.

MOI lubi tę wiadomość

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też ma wypracowany jako taki tryb dnia, pobudka koło 8, 10 drzemka do około 11, potem aktywność do około 13 i spacerek i długa drzemka 2-3 h, koło 15.30 aktywność i drzemka koło 17:30- 18.30, 19 kąpiel i spanko 20, później pobudka 20:45 i aktywność do 22-22:30 i wtedy spanko na noc. Oczywiście w święta się popieprzyło, ale tak jak mówię, to tylko zbliżony szkielet planu dnia, jak wstanie później lub skróci albo wydłuży drzemkę to sie zmienia, zazwyczaj staram się trzymać schematu: sen- jedzenie- aktywność- sen. Na wieczór trochę zaburzam go, bo przed spaniem na noc często jeszcze daję cycusia :) a jak jest dziewczynki u was? Też już w miarę stały rytm dnia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2014, 23:14

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 03:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek wrote:
    MOI, ale przybiera?
    Nie waze Julci w domu, wiec nie wiem jak to jest z przybieraniem. Tak na oko widac ze tak, choc nie jest to typ pulpecika, drupiego, czy ludzika michelin. Ostatnie wazenie bylo przy okazji szczepienia i kolejne tez bedzie, czyli w polowie stycznia. Wtedy sie okaze. Wczesniejsze przyrosty byly ok.

lubek lubi tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieszkamy na czwartym piętrze i w dodatku mam pierońsko ciężki wózek plus ponad sześć kilo Jędrusia więc nie mam najmniejszych szans na zniesienie całego tego majdanu. W dodatku jeszcze pies którego muszę codziennie wyprowadzać bo mąż w pracy. Na szczęście Jędruś od czwartego dnia życia jest chustowany i bardzo to lubi. To go codziennie motam, psa na smycz i idziemy :)

Sroka, Sisilla, lubek, ataga4, MOI, paaolka lubią tę wiadomość

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka wrote:
    My mieszkamy na czwartym piętrze i w dodatku mam pierońsko ciężki wózek plus ponad sześć kilo Jędrusia więc nie mam najmniejszych szans na zniesienie całego tego majdanu. W dodatku jeszcze pies którego muszę codziennie wyprowadzać bo mąż w pracy. Na szczęście Jędruś od czwartego dnia życia jest chustowany i bardzo to lubi. To go codziennie motam, psa na smycz i idziemy :)

Kurde, ja to mam z tym moim psem zawsze problem, a Zosi nie brałam na spacery, bo myślałam, że za mała, ale jak ty nosisz Jędrusia w chuście i jest zadowolony, to ja też tak może spróbuję. Najgorzej jak mój maż na wyjezdzie, a psiur potrzebuje na spacer. Długo spacerujesz z psem i Młodym, oczywiście rozumiem, że Młody pod kurtką twoją?

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
‹‹ 1072 1073 1074 1075 1076 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ