Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyA jak jestem u mamy i poloze hanie na lozku to mi pcha poduszke pod nia zeby jej bylo miękko, mnie tez kladla zawsze na poduszce,
Heh mam skolioze ale to od tego ze 3 lata pracowalam w mc (dawne czasy) i wiekszosc na drivie a tam sie siedzi w okienku bokiem do kierowcy auta, wiec ciagle bylam skrzywiona do tego u nas stol byl tak samo ustawiony do telewizora wiec sie porobilo. W dziecinstwie niemialam.
Zresztą w polowie stycznia mam wizyte w por.rehabilitacyjnej (czekam od listopada) to mi tam wszystko powiedzą. -
nick nieaktualnySroka a jak cie tym pociesze to tez robie wszystko nie tak, klade na boku, nosze w pionie, pieluchy tez za wąsko i u hani poki co wszystko ok,a taka znajoma co robi wszystko "tak jak nalezy" to tylko lata z dzieckiem po rehabilitantach 2 razy w tyg po 70 zl wizyta (na nfz za dlugie czekanie) bo a to ma skolioze,a to cos tam z glowką,a to z bioderkiem. Ja juz przestalam schizowac, bo w poradni wczesniaka zawsze cos bylo dla nich nie tak, pierwsze ze glowy niepodnosi,to mielismy cwiczyc,ile to hania naryczala sie, to jej niecwiczylam i co? Pieknie glowe podnosi, zaczela troche pozniej niz chciali w poradni i idzie swoim rytmem.
Anoolka lubi tę wiadomość
-
A ja slyszalam wlasnie ze pozycja pionowa jest polecana przez ortopedow za wzgledu na bioderka, bo wtedy dzieciaczek moze i powinien miec nozki rozlozone jak zabka, tak aby obejmowaly osobe trzymajaca dziecko.
O jakim filmiku mowa?Anoolka, pestka lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy. Powiem Wam, że bardzo się tym wszystkim zdołowałam, ale teraz po nocy powiedziałam sobie no way! Niech sobie gadają ale dla mnie najważniejszy jest uśmiech mojej Agatki. Nie dzieje jej się krzywda, dbamy o nią a że nie jest książkowo to trudno. Maz mi przypomniał sytuacje że będąc u ortopedy na badaniu bioder to trzymał Mała właśnie pionowo i zapytał czy jest ok. A lekarz powiedział że tak tylko szerzej nogi.
Mała właśnie pojadła drugi raz. Mąż wrócił z pracy i gotuje szynkę na śniadanko;) -
Hej, patrząc na ten filmik to ze mnie też jest nie dobra mama! Noszę mała w pionie bo dwa fajne i wygodne sposoby pokazala mi babka od Usg bioderek (tzw. na zabke, ważne żeby kolanka były wysoko i żeby zmieniac rękę na której nosimy dziecko ale z tym trudniej bo na lewej mi niewygodnie) Na początku Lilka spala tylko na boku, teraz śpi cały czas na plecach bo się przekreca
Na Wigilii uratowało nas to, ze wzięliśmy lezaczek dzięki temu zjedlismy na spokojnie kolacje u moich rodziców a potem u teściów. Jeśli chodzi o potrawy to nie było nic innego od tego co już tutaj wymienialyscie
Właśnie się karmimy. Lilka zasnela sama w lozeczku o 22 i dopiero teraz wstala. Nauczyla się ssac rekawy a jak jej podwine to wklada do buzi kocyk lub pieluche
-
nick nieaktualnyMOI wrote:A ja slyszalam wlasnie ze pozycja pionowa jest polecana przez ortopedow za wzgledu na bioderka, bo wtedy dzieciaczek moze i powinien miec nozki rozlozone jak zabka, tak aby obejmowaly osobe trzymajaca dziecko.
O jakim filmiku mowa? -
nick nieaktualnyataga4 wrote:Aniqa, ile kropelek sab simplexu podawalas Hani jednorazowo i jak czesto?
Napewno sie skoncza te bolesne gazy z 3 msc, hania do tej pory ma troche gazow ale pierdnie i sie smieje, juz jej to nieprzeszkadza, tyle ze teraz jak jest w wiekszosci na mm to strasznie smierdzą,Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2014, 08:43
Anoolka, ataga4, pestka, ao12., Kakabaka lubią tę wiadomość
-
U nas zrobiło się swiatecznie i zimowo, pada śnieg i jest mróz. Brr aż mi się nie chce wychodzić z domu, ale przynajmniej dobrze że samochodu nie muszę odsniezac bo dziś na piechotę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 07:47
Aniqa lubi tę wiadomość
-
Sroka wrote:Czyli jednak jakaś lekarka zwróciła na to uwagę. Moja mama w ogóle podchodzi do tego tak, że mam Małą nakarmić i do wózka lub łóżeczka i ma leżeć, leżeć leżeć, żeby kręgosłup odpoczywał i się prostował.
Poczytałam i po ogladałam filmiki na necie, i wychodzi, że my z mężem wszystko źle robimy. Od podnoszenia po przebieranie pieluchy aż do ubierania.
Nie wiedziałam, że w te święta tak się zdołuję
Znalazłam taki filmik na necie: https://www.youtube.com/watch?v=31w5QeNSos8bez przesady, nie popadajmy w paranoję
Ja porzeczytaam, że dziecizczki około 4 miesąca baaardzo lubia tą pozycje, bo widza i obserwują( a nawet wczesniej ją lubią). Więc trochę ponosic na pewno nie zaszkodzi, bo pewnie i tak wiekszośc dnia w pozycji leżącej, nie? uszy do góry
Kakabaka, Aniqa lubią tę wiadomość
-
ataga4 wrote:Kajtek od wczoraj zaczął lizac kocyk, wiec podobnie jak u Paradise
A piastke już od kilku dni smakuje
Teraz szczesliwy bo zrobił kupkę, od 4 nad ranem meczyly go gazy, pomagalam mu jak mogłam, trochę prutal ale ciagle cos mu przeszkadzało, i teraz ta kupa poszła i jest zadowolony. Przebiore go, nakarmie i może jeszcze się zdrzemniemy. Padam, oczy mam na zapalki...
Chciałabym żeby te gazy skończyły się wraz z 3miesiącem...
Ataga dla mnie super pocieszająca jest Aniqa, zobacz jak teraz wychwala HanięMoja mama też mówi, że ja i mój brat kolki, gazy że masakta, skończył się 3 miesiąc i wszystko przeszło:) Ja już widze poprawę, ale takie noce jak dzis i zaś odliczam dni...chociaż wiem, że liczenie dni nic mi nie da, bo nie przejdzie dokładnie z 3 miesiącem
Kakabaka, Aniqa, ataga4 lubią tę wiadomość
-
ataga4 wrote:Kajtek od wczoraj zaczął lizac kocyk, wiec podobnie jak u Paradise
A piastke już od kilku dni smakuje
letty Franulo nie siada ani nie próbuje. Na razie usilnie chce sie z plecków przewrócićletty, Aniqa lubią tę wiadomość
-
Nie wiem co sie stało mojemu Jedradełce ale nie chce mi spać w południe. Do tej pory zasypił koło 10 i spał do 13 a od dwóch dni zaśnie przy jedzeniu a jak go odłożę to albo od razu płacze albo pośpi 5 minut i w płacz. Nie wiem czy to Świąteczne wrażenia tak na niego wpłynęły czy o co chodzi?
-
Kakabaka wrote:Nie wiem co sie stało mojemu Jedradełce ale nie chce mi spać w południe. Do tej pory zasypił koło 10 i spał do 13 a od dwóch dni zaśnie przy jedzeniu a jak go odłożę to albo od razu płacze albo pośpi 5 minut i w płacz. Nie wiem czy to Świąteczne wrażenia tak na niego wpłynęły czy o co chodzi?
U nas dokładnie to samo drzemki po 15-20 min i pobudka i oczywiście cyc, nawet nie zdąży się mleczko naprodukować, chyba świąteczna gorączka ogarnęła nasze dzieciakiKakabaka lubi tę wiadomość