X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Wigilia pod hasłem płacz kontra spanie. Antek marudzi i płacze ciągle i w końcu poleglismy i daliśmy mu czopek wiburkol homeopatyczny na wyciszenie. Po szczepieniu pomógł. Szkoda mi go bo jest już strasznie zmęczony.

Ja dziś zjadłam barszcz bez uszek ale miał trochę czosnku do tego sama zrobiłam paszteciki drożdżowe z pieczarkami, karpia smazonego, kawałeczek śledzia, racuchy, sałatkę z buraków i rybę po grecku. Objadlam się i też mam "rakietę" haha.

Sisilla lubi tę wiadomość

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Dziewczyny mozecie napisac przy okazji,co u was je sie na wigilie, tak po prostu jestem ciekawa co sie jada w roznych czesciach polski.ja tez napisze jak bede.
    U nas groch z kapustą,barszcz z uszkami,zupa grzybowa,pierogi z kapustą i grzybami,pierogi ruskie,paczki bez nadzienia i do tego zupa z suszonych śliwek z goździkami,karp smażony lub pieczony z pieczarkami oraz kutia :-) sporo tego ;-)
    Ja dzisiaj zjadłam barszcz,kilka pierogów ruskich i rybę po norwesku, Ala byla grzeczna dała nam zjeść :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2014, 22:47

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W dniu Bożego Narodzenia
    – szczęścia, zdrowia, powodzenia,
    niech się mnoży dostatek,
    spełniają zamiary,
    niech nagrodzi Rok Nowy,
    w czym zawinił Rok Stary.

Kakabaka, Sisilla lubią tę wiadomość

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2014, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na wigilii bylismy u moich rodziców i jak co roku był pstrąg smażony, pstrąg w galarecie, sałatka warzywna, śledź z cebulka w oleju, sałatka z tunczykiem, ryba po grecku. Zawsze mamy mało tradycyjnych wigilijnych potraw ale wynika to z tego ze moja babcia nie była polką i moja mama tez nie była nauczona takich potraw przygotowywać ;-) Ja ogólnie jestem zdania, ze powinno się robić na wigilię to co się lubi a nie koniecznie to co tradycja nakazuje :-) U mnie w domu rodzinnym zawsze był pstrąg a nie karp bo w moim rejonie jest dużo hodowli pstragow. Z kolei moja tesciowa przygotowywała na wigilie karpia smazonego, karpia w galarecie, barszcz, rybe po grecku, pierogi z kapusta i grzybami, sałatek warzywna. To od niej nauczyłam się robić pierogi :-)
    Ja pokusilam się o salatke warzywna i rybę w galarecie. Nie zaszalałam ale się najadłam. Przechodze przez kolejny kryzys laktacyjny, tym razem jest jeszcze gorzej niż poprzednio bo Gabrysia ma juz większy apetyt a mleka mam mało bo na dwie minuty ssania z kazdej piersi :-[

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2014, 23:35

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2014, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Dziewczyny mozecie napisac przy okazji,co u was je sie na wigilie, tak po prostu jestem ciekawa co sie jada w roznych czesciach polski.ja tez napisze jak bede.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 07:45

• Kakabaka Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2014, 02:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż był na pasterce z rodzicami a ja zostałam w domu z Jędrusiem i psem. Do kościoła pójdę sobie jutro. Bez tłumów, ścisku i duchoty :)
    A obecnie Jędruś spożywa swoją Wigilijną kolację :)
    Spokojnej nocy dziewuszki :)

ataga4 lubi tę wiadomość

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2014, 05:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,Ala właśnie zjadła, spała od 22 :-) teraz bidulke męczy czkawka.Wlaczylam jej karuzele macha rączkami i nóżkami widać,że jest zadowolona :-)

Kakabaka, pestka lubią tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    u nas sa pierogi z kapusta i grzybami, uszka z barszczem, ryby, ryba po grecku, sledzie pod roznymi postaciami, salatka jarzynowa, racuchy, bigos z grzybami

U mnie dokładnie to samo, poza bigosem ;)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12. wrote:
    Witajcie,Ala właśnie zjadła, spała od 22 :-) teraz bidulke męczy czkawka.Wlaczylam jej karuzele macha rączkami i nóżkami widać,że jest zadowolona :-)
    7h?! ależ pięknię, zazdroszczę! :)

ao12. lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas prawie wszystko się powtarza z dan, oczywiscie kompot z suszonych owoców do tego.

Antoś był bardzo grzeczny nigdzie nawet nie zapłakał. A byliśmy na 3 Wigiliach. Każdy tylko chciał się z nim fotografować i było mu bardzo gorąco b tyle ludzi ale naprawde aniołek. Wróciliśmy o 20 i moj chłopczyk tak się śmiał w głos jak nigdy w życiu, po prostu spać niemogłam z podniecenia :) Ale dzisiaj już nie chce.
    Teraz moje chłopaki mają drzemke a o 1 do teeściow na
    obiadek idziemy.
    Oczywiście nie obyło się bez życzeń "...córeczki" haha

Najwspanialsza Wigilia w moim życiu bo z Moim Antosiem *

Sisilla, ataga4, Anoolka lubią tę wiadomość

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i ranulo tez był baaaardzo grzeczny :) tylko jak sie senny zrobił to musielismy uciekac, bo zaczął marudzić. Ale tak anioł, śmiał się, zagadywał:)

W ogóle odf tygodnia około chce sie przekręcić z pleców na bok i zapiera sie rączkami i nogami, robi tak zwany mostek- wygląda to przekomicznie :D wrzuce Wam zdjęcie na fb, zobaczycie jaki 'strong man' z niego, hah ;)

edit: Fb nie pozwala mi dodac zdjec, ale później dodam;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2014, 11:06

ataga4 lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza Malutka też dała radę. Chociaż pod koniec miała już dość, ale usnąć nie chciała. Zasnęła w foteliku w samochodzie a później ją w nim zostawiłam i pospała 2.5h. Koło północy jedzonko i znowu spać. Czytałam, że jak maleństwo zasypia tylko na rękach i chcę spać z rodzicami to trzeba mi na to pozwolić bo do 6miesiaca rodzi się w dziecku tzw. lęk separacyjny. Maleństwo boi się że jak zaśnie to my się stracimy i nie jest świadom że wrócimy więc woli być blisko nas.

Dziś na 14 do teściów a wcześniej może uda się jakiś spacer, bo u nas słońce i prawie tropiki, zimy ani nie widać.

Zauważyłam u Agatki czerwone plamki na białkach oczu. Mam nadzieję że to nic groźnego.

Ahhh dziś zostajemy same na noc, bo tata do pracy. Już się boję :c

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam pytanie baaardzo(jak dla mnie jeszcze) przyszłościowe ;)
    Od kiedy rozszerzacie dietę? i czy któraś z Was będzie się decydować na metodę BLW, albo jest nia zainteresowana? mi się własnie podoba, ale decyzji jeszcze nie podjęłam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2014, 12:26

lubek lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero teraz zauwazylam ta metode BLW. Ciekawe dosyc ale nie wiem jak to by sie w praktyce sprawdzalo u mnie.

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    7h?! ależ pięknię, zazdroszczę! :)
    Pierwszy raz jej się tak zdarzyło :-D

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • Nutella Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    Dziewczyny a ja mam pytanie baaardzo(jak dla mnie jeszcze) przyszłościowe ;)
    Od kiedy rozszerzacie dietę? i czy któraś z Was będzie się decydować na metodę BLW, albo jest nia zainteresowana? mi się własnie podoba, ale decyzji jeszcze nie podjęłam ;)

Ja na pewno będę ją stosowała:)
    Czytałam o tym jeszcze będąc w ciąży i jestem bardzo na TAK:)

Planuje kupić książkę na ten temat:)

BTW. Dziewczyny wiecie jaka jest ulubiona kolęda młodych rodziców? - "Cicha Noc" ;p

lubek lubi tę wiadomość

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 grudnia 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to BLW?

• Sroka Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie. Jak nosicie maluchy? Ja w ciagu tych świąt słyszę że źle noszę bo dużo na pionowo i że dziecko cierpi itp. Az mi smutno ;c

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 07:45

• Sroka Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ataga4 my tak samo. Zawsze razem! Dziś i jutro mamy samotne nocki.

Co mi powiecie z tym noszeniem??

k0kdt5odm9ez6rjg.png
‹‹ 1069 1070 1071 1072 1073 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ