X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Bergo Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam problem. Przemuś jest na mm w 90%, reszta to resztki mojego mleka. Od dwóch tygodni nie dostaje mojego pokarmu ze względu na prowadzone leczenie. Przeszliśmy przez tysiąc mlek i najlepiej tolerował Hipp Comfort, ale od dwóch dni pojawiła się na buzi wysypka, suche płatki uszu i nie chce to zejść. Lekarka poleciła wrócić do Bebilonu Pepti. I tak od wczoraj zrobiliśmy. Niestety od 3 nad ranem męczył go brzuszek, rano straszne bąki puszczał, dosłownie jak stary dziad! Potem zrobił kupkę- wystrzelił biegunką! Teraz kolejna półpłynna kupka. No i co tu robić? Lekarka niedostępna w święta, po Hippie wysypka, po Pepti biegunka... Może spróbować mieszać te mleka? Co myślicie?

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 07:44

pestka lubi tę wiadomość

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo, a ta luźna kupa to może efekt zmiany mleka i potrzeba parę karmień więcej tym pepti żeby się przystosował?

• Smutas Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo wydaje mi sie ze mieszać nie wolno. Własnie może to tylko tak na początku i biegunkaminie.

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro pewnie nie będę miała czasu zajrzeć na forum (chyba że podczas karmienia), ale już dziś życzę wszystkim Mamusiom radosnych Świąt, dla większości to będą pierwsze święta w składzie 2+1 więc zupełnie inne niż dotychczas, zatem niech będą wyjątkowe, życzę Wam kochane aby ten czas był magiczny, pełen wzruszeń i przyjemnych wspomnień po latach :-)

lubek, Sisilla, Nelly, paaolka, Kakabaka, Kasiula09, ao12. lubią tę wiadomość

• pestka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo nie mieszkaj mlek, myslę, że tego raczej nie powinno się robić...eh. Może wróć do Hippa, skoro najlepiej go toleruje? Przynajmniej jelitka odpoczną skoro go zna. Z wysypka przeczekaj aż lekarka będzie. Myślę, że lepsze to niż biegunka..?

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Kaszulator Ekspertka

Wysłany: 23 grudnia 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już raczej nie zajrzę, bo roboty jeszcze mnóstwo...a jeszcze wczoraj nie było prądu przez ponad godzinę - dobrze, że szykowałam tylko kruche babeczki z makiem, a nie piekłam sernik, bo to by była tragedia;)! Życzę wszystkim wesołych świąt i wspaniałej, rodzinnej atmosfery:) Cieszmy się, że te cudowne, kochane maluchy są z nami.

lubek, Sisilla, ataga4, pestka, Nelly, paaolka, Kakabaka, Kasiula09, ao12. lubią tę wiadomość

atdc82c3zv5r778l.png
    relg3e5echnxgpnz.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie na zator w piersi pomógł ciepły prysznic i laktator później Malutka zrobiła resztę robory;)

Mleka nie mieszaj bo każde ma inny skład i można tylko by zaszkodzić.

Dziewczyny ja na szczęście wybywam do rodziny w święta i nie muszę nic robić tylko prezenty spakować. ;) ale dla Was każdej z osobna i wszystkim razem najlepszych świat w swoim życiu życzę; )

Sisilla, Nelly, paaolka, Kakabaka, Kasiula09, ao12. lubią tę wiadomość

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Bergo Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rośnie mi chłopak :)
    1gsud.jpg

Sisilla, tofirus, Nelly, MOI, sylwia1985, paaolka, Kakabaka, Kasiula09, ao12., Kaszulator lubią tę wiadomość

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, my też mamy wigilię u nas, na szczęście mama zrobi większość potraw :) oczywiście moja mama. Ja nałogowo pewnie będę zaglądała na forum, bo to już część mojego planu dnia ;) ale wszystkim wam życzę zdrowych, pogodnych Świąt Bożego Narodzenia w cieplej, rodzinnej atmosferze w trakcie pierwszych świąt 2+1 lub jak w naszym przypadku 2+2, jedzcie do woli, śpijcie ile wlezie i żeby wasze marzenia się spełniły!

A tak przy okazji, o co poprosiłyście św. Mikołaja? Ja chciałabym się wyspać i pójść do kina na ostatnią część Hobbita, a po świętach wydać trochę kasy na wyprzedażach :)

MOI, pestka, ataga4, Kakabaka, Kasiula09, ao12., Kaszulator lubią tę wiadomość

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo, my przy starszym synusiu, który był na mm zawsze dostawałam zalecenie, że jeżeli zmieniam mleko, to stopniowo, najpierw więcej tego starego a potem zamiana proporcji, aż wyeliminuję stare a młody przyzwyczjał się do nowego, inaczej też były biegunki.

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo wrote:
    Rośnie mi chłopak :)
    1gsud.jpg
    Młody rośnie ale mąż jakoś zmizerniał :-)

7a4aio4pfp2702id.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WESOŁYCH ŚWIĄT MOJE DROGIE ŻYCZE WAM I NAJBLIŻSZYM SAMYCH PIĘKNYCH CHWIL MNÓSTWA PREZENTÓW I PYSZNOŚCI NA STOŁACH :-*

Sisilla, ataga4, Nelly, Kakabaka, Kasiula09, Kaszulator lubią tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo super focia :) a maly rosnie rosnie - moj tez a najbardziej widac po ubrankach

MartaR.. lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla wrote:
    A tak przy okazji, o co poprosiłyście św. Mikołaja? Ja chciałabym się wyspać i pójść do kina na ostatnią część Hobbita, a po świętach wydać trochę kasy na wyprzedażach :)

OooOoo ja tez bym chciała obejrzeć drugą część Hobbita :) Wyspać się też, i na wyprzedaże chętnie bym poszła :)

MartaR.., Sisilla lubią tę wiadomość

• paaolka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 17:04

ataga4, MartaR.., Bergo, Nelly, lubek, Kakabaka, Kasiula09, ao12., pestka, Kaszulator lubią tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo u nas bebilon pepti sprawdza sie super, niemieszaj z hipem, mozesz sprobowac parzyc rumianek i doslodzic glukozą, u mnie rewelka,rumianek dobrze dziala na brzuszek,ale nie polecam go na sile.

Bergo, ao12. lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poprosiłam Mikołaja o tableta i chyba byłam grzeczna w tym roku bo wiem że dostanę ;)
    Dziewczyny życzę Wam Wesołych Świąt i myślę że dla większości z nas będą to najpiękniejsze święta w całym życiu :)

ataga4, MartaR.., Bergo, Kakabaka, Kasiula09, ao12., pestka, Kaszulator, Sisilla lubią tę wiadomość

• MOI Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1838672dzyygg3v8u.gif
    Wesolych Swiat Kochane! Niech to beda Swieta pelne milosci i radosci i niech na dlugo zostana w waszej pamieci - w koncu to pierwsze Swieta naszych malenstw :-)

ataga4, MartaR.., Bergo, Anoolka, Nelly, Kakabaka, Kasiula09, ao12., pestka, Kaszulator, Sisilla lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Bergo Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja chyba zrobię tak, że jednak pomieszam ale tylko na okres przejściowy tzn. żeby przestawić powoli na Bebilon. Rzeczywiście słyszałam o tym, że tak najlepiej zmieniać mleko.

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
‹‹ 1067 1068 1069 1070 1071 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ