X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Bergo Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam problem. Przemuś jest na mm w 90%, reszta to resztki mojego mleka. Od dwóch tygodni nie dostaje mojego pokarmu ze względu na prowadzone leczenie. Przeszliśmy przez tysiąc mlek i najlepiej tolerował Hipp Comfort, ale od dwóch dni pojawiła się na buzi wysypka, suche płatki uszu i nie chce to zejść. Lekarka poleciła wrócić do Bebilonu Pepti. I tak od wczoraj zrobiliśmy. Niestety od 3 nad ranem męczył go brzuszek, rano straszne bąki puszczał, dosłownie jak stary dziad! Potem zrobił kupkę- wystrzelił biegunką! Teraz kolejna półpłynna kupka. No i co tu robić? Lekarka niedostępna w święta, po Hippie wysypka, po Pepti biegunka... Może spróbować mieszać te mleka? Co myślicie?

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 07:44

pestka lubi tę wiadomość

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo, a ta luźna kupa to może efekt zmiany mleka i potrzeba parę karmień więcej tym pepti żeby się przystosował?

• Smutas Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo wydaje mi sie ze mieszać nie wolno. Własnie może to tylko tak na początku i biegunkaminie.

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro pewnie nie będę miała czasu zajrzeć na forum (chyba że podczas karmienia), ale już dziś życzę wszystkim Mamusiom radosnych Świąt, dla większości to będą pierwsze święta w składzie 2+1 więc zupełnie inne niż dotychczas, zatem niech będą wyjątkowe, życzę Wam kochane aby ten czas był magiczny, pełen wzruszeń i przyjemnych wspomnień po latach :-)

lubek, Sisilla, Nelly, paaolka, Kakabaka, Kasiula09, ao12. lubią tę wiadomość

• pestka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo nie mieszkaj mlek, myslę, że tego raczej nie powinno się robić...eh. Może wróć do Hippa, skoro najlepiej go toleruje? Przynajmniej jelitka odpoczną skoro go zna. Z wysypka przeczekaj aż lekarka będzie. Myślę, że lepsze to niż biegunka..?

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Kaszulator Ekspertka

Wysłany: 23 grudnia 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już raczej nie zajrzę, bo roboty jeszcze mnóstwo...a jeszcze wczoraj nie było prądu przez ponad godzinę - dobrze, że szykowałam tylko kruche babeczki z makiem, a nie piekłam sernik, bo to by była tragedia;)! Życzę wszystkim wesołych świąt i wspaniałej, rodzinnej atmosfery:) Cieszmy się, że te cudowne, kochane maluchy są z nami.

lubek, Sisilla, ataga4, pestka, Nelly, paaolka, Kakabaka, Kasiula09, ao12. lubią tę wiadomość

atdc82c3zv5r778l.png
    relg3e5echnxgpnz.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie na zator w piersi pomógł ciepły prysznic i laktator później Malutka zrobiła resztę robory;)

Mleka nie mieszaj bo każde ma inny skład i można tylko by zaszkodzić.

Dziewczyny ja na szczęście wybywam do rodziny w święta i nie muszę nic robić tylko prezenty spakować. ;) ale dla Was każdej z osobna i wszystkim razem najlepszych świat w swoim życiu życzę; )

Sisilla, Nelly, paaolka, Kakabaka, Kasiula09, ao12. lubią tę wiadomość

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Bergo Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rośnie mi chłopak :)
    1gsud.jpg

Sisilla, tofirus, Nelly, MOI, sylwia1985, paaolka, Kakabaka, Kasiula09, ao12., Kaszulator lubią tę wiadomość

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, my też mamy wigilię u nas, na szczęście mama zrobi większość potraw :) oczywiście moja mama. Ja nałogowo pewnie będę zaglądała na forum, bo to już część mojego planu dnia ;) ale wszystkim wam życzę zdrowych, pogodnych Świąt Bożego Narodzenia w cieplej, rodzinnej atmosferze w trakcie pierwszych świąt 2+1 lub jak w naszym przypadku 2+2, jedzcie do woli, śpijcie ile wlezie i żeby wasze marzenia się spełniły!

A tak przy okazji, o co poprosiłyście św. Mikołaja? Ja chciałabym się wyspać i pójść do kina na ostatnią część Hobbita, a po świętach wydać trochę kasy na wyprzedażach :)

MOI, pestka, ataga4, Kakabaka, Kasiula09, ao12., Kaszulator lubią tę wiadomość

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo, my przy starszym synusiu, który był na mm zawsze dostawałam zalecenie, że jeżeli zmieniam mleko, to stopniowo, najpierw więcej tego starego a potem zamiana proporcji, aż wyeliminuję stare a młody przyzwyczjał się do nowego, inaczej też były biegunki.

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo wrote:
    Rośnie mi chłopak :)
    1gsud.jpg
    Młody rośnie ale mąż jakoś zmizerniał :-)

7a4aio4pfp2702id.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WESOŁYCH ŚWIĄT MOJE DROGIE ŻYCZE WAM I NAJBLIŻSZYM SAMYCH PIĘKNYCH CHWIL MNÓSTWA PREZENTÓW I PYSZNOŚCI NA STOŁACH :-*

Sisilla, ataga4, Nelly, Kakabaka, Kasiula09, Kaszulator lubią tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo super focia :) a maly rosnie rosnie - moj tez a najbardziej widac po ubrankach

MartaR.. lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla wrote:
    A tak przy okazji, o co poprosiłyście św. Mikołaja? Ja chciałabym się wyspać i pójść do kina na ostatnią część Hobbita, a po świętach wydać trochę kasy na wyprzedażach :)

OooOoo ja tez bym chciała obejrzeć drugą część Hobbita :) Wyspać się też, i na wyprzedaże chętnie bym poszła :)

MartaR.., Sisilla lubią tę wiadomość

• paaolka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 17:04

ataga4, MartaR.., Bergo, Nelly, lubek, Kakabaka, Kasiula09, ao12., pestka, Kaszulator lubią tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo u nas bebilon pepti sprawdza sie super, niemieszaj z hipem, mozesz sprobowac parzyc rumianek i doslodzic glukozą, u mnie rewelka,rumianek dobrze dziala na brzuszek,ale nie polecam go na sile.

Bergo, ao12. lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poprosiłam Mikołaja o tableta i chyba byłam grzeczna w tym roku bo wiem że dostanę ;)
    Dziewczyny życzę Wam Wesołych Świąt i myślę że dla większości z nas będą to najpiękniejsze święta w całym życiu :)

ataga4, MartaR.., Bergo, Kakabaka, Kasiula09, ao12., pestka, Kaszulator, Sisilla lubią tę wiadomość

• MOI Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1838672dzyygg3v8u.gif
    Wesolych Swiat Kochane! Niech to beda Swieta pelne milosci i radosci i niech na dlugo zostana w waszej pamieci - w koncu to pierwsze Swieta naszych malenstw :-)

ataga4, MartaR.., Bergo, Anoolka, Nelly, Kakabaka, Kasiula09, ao12., pestka, Kaszulator, Sisilla lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Bergo Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja chyba zrobię tak, że jednak pomieszam ale tylko na okres przejściowy tzn. żeby przestawić powoli na Bebilon. Rzeczywiście słyszałam o tym, że tak najlepiej zmieniać mleko.

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
‹‹ 1067 1068 1069 1070 1071 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ