X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Sylwia...przykro mi to mowic ale jak by do mnie sie odzywal tak moj mąż, to bym mu zagroziła rozwodem, bo nie pozwole sobą pomiatać i żeby mówił co mu śina na język przyniesie...Niech się zastanowi co mówi

Aniqa lubi tę wiadomość

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• theagnes87 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do lat to ja mam 27 a maż 29

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• pestka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczko wrote:
    Też urodziłam w październiku i czasami was podczytuje. Pestka moją małą też do niedawna męczyły gazy przez co w nocy się wybudzała częściej. Próbowałam dawać jej bobotic forte ale nie pomógł a wręcz po nim więcej ulewała za to bardzo dobrze działa na nią esputicon (inną substancje czynną ma niż bobitic i espumisan). Teraz w nocy słyszę jak bączki same odchodzą i nie muszę brzuszka masować ani nóżek podnosić żeby jej pomóc.
    Juz od paru nocy Franeczka nie meczą, słysze jak same uchodzą, więc mam nadzieję, że gazy zażegnane! w czwartek będzie miał 3 miesiace! :)
    ale dziękuję za podpowiedź, jeżeli znów go zaczną męczyć to wypróbuje :)

Aniqa lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, to przykre, że mąż cię tak potraktował. Czasami nerwy puszczają człowiekowi, ale to nie usprawiedliwia takiego zachowania wobec drugiej połówki. Musisz mu stanowczo powiedzieć, że nie życzysz sobie takich tekstów, a jak chce sobie powyzywać niech wyjdzie przed dom i wykrzyczy. Rozumiem, że ma ciężki okres przed sobą, ale na litość boską ty też nie siedzisz i nie pierdzisz w stołek, a jeszcze masz na głowie jego mamusię. Ale pewnie zaciskasz zęby, bo myślisz o Nikusiu.

Ja mam 32 lata a mój mąż 35.

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia mój M nigdy do mnie nie przeklnął! i nie wyobrażam sobie tego! Kurcze nie możesz sobie na takie cos pozwolić, walcz o siebie! Nigdy w życiu taka sytuacja nie powinna miec miejsca! Na prawdę, nie pozwalaj sobie na to!

edit: kochana wiem, że to może daleko w przyszłośc, ale wy musicie yć przykładem dla Nikusia, możesz mu tak powiedzieć. czy Wasz synek chciałby coś takiego oglądać?

Ja 27 i mąż też 27 ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 11:32

iabql8x.png
    x8msush.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój jak jest zdenerwowany to zaczyna mruczeć pod nosem, ale o krzykach czy wyzwiskach nie ma mowy. Nie pozwoliłabym na to.

Ja mam 27 a mąż 32

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż też ma ciężki charakter, o wszystko się czepia i jest wybuchowy. Ale przez 8 lat nigdy mnie nie wyzwał, nawet sobie tego nie wyobrazam. Tylko że ja wiem że wojskowi (dobrze pamietam ze on w wojsku pracuje?)mają problemy z emocjami i to się odbija na rodzinie. Sylwia nie daj się tak traktować. On teraz Ciebie tak traktuje a później będzie się w wyżywał na dziecku.

• paradise Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z tym co piszą dziewczyny. Musi tupnąć nogą i stanowczo go uświadomić, że nie życzysz sobie takich sytuacji. Ja z moim też nieraz się kłócę ale gdyby spróbował mnie wyzwać to tylko spytałabym czy ja mam wyjść z dzieckiem czy to on opuści dom bo chamstwa nie toleruję.

Ja mam 23 lata a mój ukochany 25.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale on nie byl taki wczesniej- byl kochany i nigdy nic okropnego nie powiedzial a jak zaczal pracowac w wojsku to zmiana o 360 stopni - nie powie zdania bez przeklenstwa ale tak tam podobno jest- moze to i dobrze ze mu nie przedluzyli kontraktu bo moze wreszcie znormalnieje

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wieku ja mam 23l a moj M - 30l.

Adas po pierwszym szczepieniu po szpitalnym.
    Wazy 5500g. :p i roooosnie ladnie :)

paradise, Anoolka, sylwia1985, lubek, Kakabaka lubią tę wiadomość

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia nie daj się, zawsze mów co myślisz tj właśnie jak któraś z dziewczyn napisała, że nie życzysz sobie, że Ci przykro itd bo chłopu to jak krowie na miedzy inaczej się nie domysli. Ja mam co prawda męża jak to się śmieje do niego "zkobiecym pierwiastkiem" czuły, opiekuńczy, duży gada :P zawsze doradzi, poradzi, wytłumaczy, wysłucha (dlatego to on się zajmie kiedyś trudnymi tematami dzieci - juz ma zapowiedziane :P ) To bardziej ja na niego naskocze od łajz czy coś albo powiem zamknij się, a potem mi głupio.

My dzisiaj sczepienie po południu - już mi słabo od rana na samą myśl.

U nas wiekowo ja jeszcze 27 i mąż 34.

Zawsze usypiałam Olka śpiewając aaaa a jak mi się już nie chciało to mruczałam i on teraz jak jest śpiący to mruczy hehe daje mu smoczka albo juz ze smoczkiem mruczy i muszę mu tak śpiewać-mruczeć aż zaśnie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 12:49

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, moze faktycznie znormalnieje po zmianie pracy. Oby tylko zrozumial swoje zachowanie i to jak wazna jest dobra atmosfera kiedy w domu jest dziecko.

Co do wieku to ja mam 29 a maz 33 :-)

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    ja grzeje wode w czajniku i nalewam wrzatek do garnka i wkladam mleko z butla tak na 3 minuty i jest cieple i potem karmie

U mnie podgrzewal tylko mąż, ale z tego co czytałam, nie można we wrzatku:
    "Pokarm dla niemowlaka wyjęty z zamrażarki lub lodówki można rozmrażać, zanurzając pojemnik w ciepłej wodzie – o temperaturze poniżej 50ºC. Szybkie rozmrażanie mleka we wrzątku negatywnie wpływa na jego skład– taki pokarm nie nadaje się do karmienia dziecka."
    Tak też podgrzewal, to bardziej upierdliwe, bo dłużej trwa, skoro innym sposobem niszczy się mleko, to chyba warto.

ao12. lubi tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla wrote:
    My sylwester z dwójką naszych dzieciaków, jak już napisałyście, nie wiem czy z TVN czy polsatem;) a jeszcze przyjdzie moja siostra z mężem. Chłopaki, czyli mój mąż i szwagier, pogorzałkują a ja z siostra na szampanie bezalkoholowym z biedronki, truskawkowy najlepszy :)

My ze znajomymi, którzy mają córeczkę 8miesieczna, wiec pielucho-party. Być może będzie też siostra jej mamy z półroczniakiem i córka 9lat, także będzie śmiesznie :), martwię się tylko, żeby mały czegoś nie złapał.
    A co do alkoholu, znalazłam na bezalkoholowe.com wino musujące bez alkoholu, ale nie piccolo czy taki inny soczek, tylko normalne wino. Kupiłam tez białe i czerwone i 9 piw:P. Jeszcze nie próbowałam, ale sądzę, że to fajna alternatywa.

Sisilla, Bergo, MOI, Kakabaka lubią tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek tylko ja bardzo rzadko podgrzewam bo karmie wylacznie cycorem :)

lubek lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, a jakie Twój mąż ma dalsze plany odnośnie pracy,będzie czegoś szukał na miejscu i w innej "branzy"?

Oczko,tchnelas we mnie nową nadzieję odnośnie gazów, chyba kupię ten Esputicon,bo ostatnio Bobotic Forte cos nie daje rady i maly bardzo a to bardzo cierpi, wczoraj plakkalam razem z nim bo juz nie wiedziałam jak mu ulzyc :-( Mam jeszcze ten Sab Simplex ale to jest ta sama substancja czynna co Bobotic więc nie podawallam mu jeszcze. A czy któraś z Was jeszcze stosowała ten Esputicon? Albo Bobotic i SabSimplex i np Sab lepiej zadziałał niz Bobotic?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 07:50

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smaze dziś naleśniki :-)

Anoolka, paaolka lubią tę wiadomość

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, a u nas dziś same dwójki :-D 2 mies 2 tyg i 2 dni hihi :-) a tak niedawno były same jedynki. Nawet pampersy jeszcze dwójki nosimy, chociaż waga wskazuje 6250g! Ale to już ostatnie sztuki, nastepna paczka będą juz 3.

Sisilla, Kakabaka lubią tę wiadomość

• pestka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:

Oczko,tchnelas we mnie nową nadzieję odnośnie gazów, chyba kupię ten Esputicon,bo ostatnio Bobotic Forte cos nie daje rady i maly bardzo a to bardzo cierpi, wczoraj plakkalam razem z nim bo juz nie wiedziałam jak mu ulzyc :-( Mam jeszcze ten Sab Simplex ale to jest ta sama substancja czynna co Bobotic więc nie podawallam mu jeszcze. A czy któraś z Was jeszcze stosowała ten Esputicon? Albo Bobotic i SabSimplex i np Sab lepiej zadziałał niz Bobotic?

Ja stosowałam Sab Simplex ale moj po nim płakał...chyba za mocny dla niego :( dwa razy po podałam, i dwa razy po południu był płacz :( więcej tego nie zrobiłam. Ale to na pewno zalezy do maluszka

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis patrzyłam na siatki centylowe i wychodzi mi, że Franulo wagowo jest na 25 centylu( bo waży około 5700g) a wzrostowo na 75 bo ma 64 cm. Normalnie długi a szczupły, o ile można tak powiedziec o niemowlaku ;)

MOI, ataga4, Sisilla lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
‹‹ 1079 1080 1081 1082 1083 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ