Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Oczko wrote:Też urodziłam w październiku i czasami was podczytuje. Pestka moją małą też do niedawna męczyły gazy przez co w nocy się wybudzała częściej. Próbowałam dawać jej bobotic forte ale nie pomógł a wręcz po nim więcej ulewała za to bardzo dobrze działa na nią esputicon (inną substancje czynną ma niż bobitic i espumisan). Teraz w nocy słyszę jak bączki same odchodzą i nie muszę brzuszka masować ani nóżek podnosić żeby jej pomóc.
ale dziękuję za podpowiedź, jeżeli znów go zaczną męczyć to wypróbujeAniqa lubi tę wiadomość
-
Sylwia, to przykre, że mąż cię tak potraktował. Czasami nerwy puszczają człowiekowi, ale to nie usprawiedliwia takiego zachowania wobec drugiej połówki. Musisz mu stanowczo powiedzieć, że nie życzysz sobie takich tekstów, a jak chce sobie powyzywać niech wyjdzie przed dom i wykrzyczy. Rozumiem, że ma ciężki okres przed sobą, ale na litość boską ty też nie siedzisz i nie pierdzisz w stołek, a jeszcze masz na głowie jego mamusię. Ale pewnie zaciskasz zęby, bo myślisz o Nikusiu.
Ja mam 32 lata a mój mąż 35. -
Sylwia mój M nigdy do mnie nie przeklnął! i nie wyobrażam sobie tego! Kurcze nie możesz sobie na takie cos pozwolić, walcz o siebie! Nigdy w życiu taka sytuacja nie powinna miec miejsca! Na prawdę, nie pozwalaj sobie na to!
edit: kochana wiem, że to może daleko w przyszłośc, ale wy musicie yć przykładem dla Nikusia, możesz mu tak powiedzieć. czy Wasz synek chciałby coś takiego oglądać?
Ja 27 i mąż też 27Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 11:32
-
nick nieaktualnyMój mąż też ma ciężki charakter, o wszystko się czepia i jest wybuchowy. Ale przez 8 lat nigdy mnie nie wyzwał, nawet sobie tego nie wyobrazam. Tylko że ja wiem że wojskowi (dobrze pamietam ze on w wojsku pracuje?)mają problemy z emocjami i to się odbija na rodzinie. Sylwia nie daj się tak traktować. On teraz Ciebie tak traktuje a później będzie się w wyżywał na dziecku.
-
Zgadzam się z tym co piszą dziewczyny. Musi tupnąć nogą i stanowczo go uświadomić, że nie życzysz sobie takich sytuacji. Ja z moim też nieraz się kłócę ale gdyby spróbował mnie wyzwać to tylko spytałabym czy ja mam wyjść z dzieckiem czy to on opuści dom bo chamstwa nie toleruję.
Ja mam 23 lata a mój ukochany 25.
-
ale on nie byl taki wczesniej- byl kochany i nigdy nic okropnego nie powiedzial a jak zaczal pracowac w wojsku to zmiana o 360 stopni - nie powie zdania bez przeklenstwa ale tak tam podobno jest- moze to i dobrze ze mu nie przedluzyli kontraktu bo moze wreszcie znormalnieje
-
Sylwia nie daj się, zawsze mów co myślisz tj właśnie jak któraś z dziewczyn napisała, że nie życzysz sobie, że Ci przykro itd bo chłopu to jak krowie na miedzy inaczej się nie domysli. Ja mam co prawda męża jak to się śmieje do niego "zkobiecym pierwiastkiem" czuły, opiekuńczy, duży gada
zawsze doradzi, poradzi, wytłumaczy, wysłucha (dlatego to on się zajmie kiedyś trudnymi tematami dzieci - juz ma zapowiedziane
) To bardziej ja na niego naskocze od łajz czy coś albo powiem zamknij się, a potem mi głupio.
My dzisiaj sczepienie po południu - już mi słabo od rana na samą myśl.
U nas wiekowo ja jeszcze 27 i mąż 34.
Zawsze usypiałam Olka śpiewając aaaa a jak mi się już nie chciało to mruczałam i on teraz jak jest śpiący to mruczy hehe daje mu smoczka albo juz ze smoczkiem mruczy i muszę mu tak śpiewać-mruczeć aż zaśnieWiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 12:49
-
sylwia1985 wrote:ja grzeje wode w czajniku i nalewam wrzatek do garnka i wkladam mleko z butla tak na 3 minuty i jest cieple i potem karmie
U mnie podgrzewal tylko mąż, ale z tego co czytałam, nie można we wrzatku:
"Pokarm dla niemowlaka wyjęty z zamrażarki lub lodówki można rozmrażać, zanurzając pojemnik w ciepłej wodzie – o temperaturze poniżej 50ºC. Szybkie rozmrażanie mleka we wrzątku negatywnie wpływa na jego skład– taki pokarm nie nadaje się do karmienia dziecka."
Tak też podgrzewal, to bardziej upierdliwe, bo dłużej trwa, skoro innym sposobem niszczy się mleko, to chyba warto.
ao12. lubi tę wiadomość
-
Sisilla wrote:My sylwester z dwójką naszych dzieciaków, jak już napisałyście, nie wiem czy z TVN czy polsatem;) a jeszcze przyjdzie moja siostra z mężem. Chłopaki, czyli mój mąż i szwagier, pogorzałkują a ja z siostra na szampanie bezalkoholowym z biedronki, truskawkowy najlepszy
My ze znajomymi, którzy mają córeczkę 8miesieczna, wiec pielucho-party. Być może będzie też siostra jej mamy z półroczniakiem i córka 9lat, także będzie śmiesznie, martwię się tylko, żeby mały czegoś nie złapał.
A co do alkoholu, znalazłam na bezalkoholowe.com wino musujące bez alkoholu, ale nie piccolo czy taki inny soczek, tylko normalne wino. Kupiłam tez białe i czerwone i 9 piw:P. Jeszcze nie próbowałam, ale sądzę, że to fajna alternatywa.
Sisilla, Bergo, MOI, Kakabaka lubią tę wiadomość
-
Sylwia, a jakie Twój mąż ma dalsze plany odnośnie pracy,będzie czegoś szukał na miejscu i w innej "branzy"?
Oczko,tchnelas we mnie nową nadzieję odnośnie gazów, chyba kupię ten Esputicon,bo ostatnio Bobotic Forte cos nie daje rady i maly bardzo a to bardzo cierpi, wczoraj plakkalam razem z nim bo juz nie wiedziałam jak mu ulzycMam jeszcze ten Sab Simplex ale to jest ta sama substancja czynna co Bobotic więc nie podawallam mu jeszcze. A czy któraś z Was jeszcze stosowała ten Esputicon? Albo Bobotic i SabSimplex i np Sab lepiej zadziałał niz Bobotic?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 07:50
-
O, a u nas dziś same dwójki
2 mies 2 tyg i 2 dni hihi
a tak niedawno były same jedynki. Nawet pampersy jeszcze dwójki nosimy, chociaż waga wskazuje 6250g! Ale to już ostatnie sztuki, nastepna paczka będą juz 3.
Sisilla, Kakabaka lubią tę wiadomość
-
ataga4 wrote:
Oczko,tchnelas we mnie nową nadzieję odnośnie gazów, chyba kupię ten Esputicon,bo ostatnio Bobotic Forte cos nie daje rady i maly bardzo a to bardzo cierpi, wczoraj plakkalam razem z nim bo juz nie wiedziałam jak mu ulzycMam jeszcze ten Sab Simplex ale to jest ta sama substancja czynna co Bobotic więc nie podawallam mu jeszcze. A czy któraś z Was jeszcze stosowała ten Esputicon? Albo Bobotic i SabSimplex i np Sab lepiej zadziałał niz Bobotic?
Ja stosowałam Sab Simplex ale moj po nim płakał...chyba za mocny dla niegodwa razy po podałam, i dwa razy po południu był płacz
więcej tego nie zrobiłam. Ale to na pewno zalezy do maluszka
-
Ja dzis patrzyłam na siatki centylowe i wychodzi mi, że Franulo wagowo jest na 25 centylu( bo waży około 5700g) a wzrostowo na 75 bo ma 64 cm. Normalnie długi a szczupły, o ile można tak powiedziec o niemowlaku
MOI, ataga4, Sisilla lubią tę wiadomość