X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam tyle samo do morza :P
    W tak wczesnej ciąży bym się chyba bała tyle podróżować bo jakby nie było cały dzień na nogach ale w drugim trymestrze czemu nie :)

• mama86 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 45 km i dawno nie byłam nad morzem :( Tak to jest, im bliżej tym rzadziej się jeździ:) My eskapady też planujemy dopiero w drugim trymestrze ;)

Kajaoli lubi tę wiadomość

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my w połowie marca jedziemy w góry i do Krakowa - tydzień odpoczynku :) będziemy spacerować z psami, raczyć się pięknymi krajobrazami i w ogóle. Mam nadzieję, że pogoda nam dopisze :)

a morza zazdroszczę ale pojedziemy nad nie może w lipcu ;)

a tu macie krótki tekst o podróżowaniu w ciąży - a cały blog o podróżowaniu z maluchem nawet na koniec świata ;)

http://www.tasteaway.pl/2013/09/20/3-lata-temu-o-tej-porze-czyli-podrozowanie-a-ciaza/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2014, 21:37

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • mała_mi Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Spedzilam wspanialy weekend z mezczyzna mojego zycia, ktory obudzil mnie dzis rano, zapakowal do samochodu i wywiozl nad morze :) zjedlismy pyszne gorace sniadanko w malutkim porcie a potem szalelismy na plazy cykajac sobie zdjecia i zartujac :) oczywiscie jest jeszcze zimno wiec przewidzielismy czapki i szaliki - ale jaka byla frajda!:):)

Zazdraszczam ;) ja to sobie moge morze na zdjęciach pooglądać ;) a w weekend to se moge na Giewont wyskoczyć ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2014, 21:35

Kajaoli, Kamilamila85, Anoolka lubią tę wiadomość

q53jwvt.png
    Aniołki 24.09.13r (*) 6tc 5.01.14r (*) 7tc
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zaraz umre ze stresu! Wizyte mam niedługo, mam być przed 9.00, a ja odchodze od zmysłów.. Nie wiem czy przezyje jeszcze dwie godziny! Ale ze mnie cholerna panikara!!! :( Pół nocy ze stresu nie spałam... Tak sie boje tej wizyty! Trzymajcie kciuki, proszę!!!

Waniulka, Anoolka lubią tę wiadomość

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka trzymam kciuki :) Bedzie dobrze nie denerwuj sie :) i daj znać po wizycie :)

Waniulka lubi tę wiadomość

preg.png
  • Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie git :) ja idę na 8.30 ale bez usg itp. taka tam zwykła wizyta :)

Kajaoli, Waniulka lubią tę wiadomość

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja przeżywam straszny stres... om miałam 07.01. ale owu się przesunęła do 19 dc (25.01.) co tydzień chodzę sprawdzać betę czy dobrze rośnie. I wynik:
    13dpo 77,5
    16dpo 382,4

24dpo 9140,9
    26dpo 15145,4

wiem,że powyżej 6000 beta zwalnia ale i tak się strasznie stresuje,że zwolniła i przestanie rosnąć. Wizytę mam dopiero 5 marca, bo w zeszłym roku miałam taką sytuację, że poszłam w 6 tygodniu i potem do 10 tygodnia mi dawali złudne nadzieje, kazali przychodzić co trzy dni, żeby sprawdzać, czy pęcherzyk rośnie, czy nie, wtedy beta w ciągu 48h urosła z 3647 do 4242, skończyło się zabiegiem... a teraz odchodzę od zmysłów. Staram się myśleć pozytywnie, ale gdzieś w podświadomości, to ciągle siedzi...

A najgorsze jest to, że nie mam żadnych objawów oprócz znacznie większych piersi (nawet nie są wrażliwe) i chwilowych bóli brzucha(jakby rozpychanie)podobno moja mama też nie miała, ale zawsze mi się wydawało, że to taki wyznacznik, że wszystko jest w porządku. O ciąży nie wie nikt oprócz mojego męża i serdecznej przyjaciółki... nie jestem gotowa...

Waniulka, Anoolka lubią tę wiadomość

3i49tv7325tdkkap.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Renatkach, na internecie masz specjalne kalkulatory, ktore potwierdzaja ci prawidlowy przyrost hormonu.To jest bardzo fajna rzecz i uspakaja. Z tego co widze przyrost masz ok wiec nie ma czym sie denerwowac :) wszystkie czekamy z niecierpliwoscia na nastepna wizyte by zobaczyc czy wszystko jest w porzadku z malenstwem. Duzo z nas jest tez po przejsciach wiec nie jestes sama :)
    Uwazam, ze bardzo dobrze zrobilas, ze ustalilas termin wizyty pozniej niz poprzednim razem, zobaczysz, wszystko bedzie ok tylko nie mozesz sie tak strasznie stresowac bo to ci nie pomoze a moze zaszkodzic malenstwu.
    Pozdrowionka :)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamusie! Trzymam za wasze dzisiejsze wizyty mocno kciuki, wszystko będzie dobrze napewno!!!
    Czekam na wieści p powrotach waszych!

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała_mi wrote:
    Zazdraszczam ;) ja to sobie moge morze na zdjęciach pooglądać ;) a w weekend to se moge na Giewont wyskoczyć ;D

A ja zazdroszcze tobie, na Giewoncie nie bylam juz wieki! Marzy mi sie wypad w gory :) siostra nam proponuje, zebysmy skoczyli razem z jej rodzinka do Zakopanego na kilka dni ale to oznacza dla mnie okolo 2000tysiecy km samochodem na poczatku piatego miesiaca. A po paru dniach 500km do rodzinnego domu, bo chcemy tam spedzic swieta. Nie wiem czy moge sobie pozwolic na taka podroz w piatym miesiacu.
    Teraz czuje sie swietnie i ciaza mi nie dokucza dlatego pozwalamy sobie na male wypady 200km autostrada bo to zaden wysilek dla mnie ale 2000.. nie wiem, co o tym myslicie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2014, 08:25

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jak nastroje po weekendzie??

Ja mam dziś chyba najsłabszy dzień od początku ciąży... Wieczorem rozbolała mnie głowa i boli nadal, a rano zaliczyłam pierwsze wymioty blllleeeee. Jak na złość nie mam imbiru i nie wiem, jak wytrzymam dzisiejszy dzień w pracy :( Na śniadanie zjadłam sucharki i kilka migdałów, zobaczymy co będzie dalej...

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:

Ja mam dziś chyba najsłabszy dzień od początku ciąży... Wieczorem rozbolała mnie głowa i boli nadal, a rano zaliczyłam pierwsze wymioty blllleeeee. Jak na złość nie mam imbiru i nie wiem, jak wytrzymam dzisiejszy dzień w pracy :( Na śniadanie zjadłam sucharki i kilka migdałów, zobaczymy co będzie dalej...
    Bidulko, ja się martwię że żadnych mdłości i wymiotów nie mam ale powinnam się raczej cieszyć. Współczuję

MOI lubi tę wiadomość

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:

A nie ma jakiegos sklepu w poblizu gdzie moglabys kupic jakies imbirowe cukierki albo lizaki?

MOI lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa Panienka wrote:

a tu macie krótki tekst o podróżowaniu w ciąży - a cały blog o podróżowaniu z maluchem nawet na koniec świata ;)

http://www.tasteaway.pl/2013/09/20/3-lata-temu-o-tej-porze-czyli-podrozowanie-a-ciaza/

Dzieki wielkie za tego linka, swietne informacje :) to dalo mi nadzieje, ze jednak nie musze zostac uwieziona w jednym miejscu przez cala ciaze i moge bez wyrzutow sumienia gdzies sie ruszyc, oczywiscie jesli ciaza bedzie przebiegac normalnie i nie okaze sie zagrozona

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2014, 08:53

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja dziś tez pierwszy raz sobie siedzę jem spokojnie śniadanie jak mnie nie rzuciło poleciałam do łazienki i wszystko zwróciłam ... Teraz boli głowa i cały czas niedobrze

Anoolka lubi tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo Ci dziękuję Kajaoli za słowa otuchy, dobrze jest wiedzieć, że są dziewczyny, które naprawdę rozumieją.

3i49tv7325tdkkap.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renatkach ;)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojojoj... Marta, ale mialas poczatek dnia..

MartaR.. lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak bardzo nie lubię wymiotować w całym życiu wymiotowałam może z 5razy to jest okropne współczuję dziewczynom które tak mają dniami teraz boje się coś zjeść...

7a4aio4pfp2702id.png
‹‹ 108 109 110 111 112 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ