X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co myslicie o USG genetycznym pierwszego trymestru?Macie zamiar je robic?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka25 wrote:
    Cześć! Mnie piersi też przy dotyku bolą. Jakieś skąpe plamienie się u mnie pojawiło dzisiaj, pojechałam do szpitala sprawdzić. Lekarz na USG nie widział nawet pęcherzyka, więc zlecił betaHCG. Wyszło 41,21, powiedział mi, że pęcherzyk na USG widać mniej więcej od 1500 i że jestem w bardzo wczesnej ciąży. Czy to możliwe, żeby 5,5 tygodnia po @ nie było widać pęcherzyka i beta taka niska? Już nie wiem, co o tym myśleć...
    A to twoja pierwsza beta?Ja bym radzila sie nie stresowac i powtorzyc bete zeby zobaczyc przyrost,pewnie mialas pozna owulacja.

• Strokrotka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5,5 tygodnia po ostatniej miesiaczce, a ja jakos zrozumiałam,ze spoźnia Ci sie tyle :/ Sorry :/

Może miałas rzeczywisice pozno owulacje, ja miałam w 18dc i jak byłam u lekarza 5w0d to własciwie nic nie było widac, małą kropeczkę i powiedział, ze wpisze nacigane 2mm :/ Takze nic sie nie martw i powtórz betke :) Trzymam kciuki!

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez tak mysle ze skoro 5,5 tyg po spodziewanej dacie @ to mozliwe ze dopiero w 3 tyg ciazy, a jednak 3 tydz ciazy to tu nic nie widac;p pecherz sam i ewentualnie kropenke jak od rysika z olowka albo wlasnie jeszcze nic, zalezy tez od usg, mozliwe ze jest slabsze i po prostu tego ciupenkiego szczescia nie zobaczylo, a jesli mialas owulacje jeszcze pozniej niz w 14 dniu cyklu np w 20 22 tu juz tym bardziej twoja niuncia jest niedostrzegalna :*

olka25 lubi tę wiadomość

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Mnie dziś po południu spanie wzieło jak nigdy aż się mój M pyta co sie stało że w dzień spie :)
    Olka powtórz bete i bedzie wszystko wiadomo być może późno miałaś ovulacje, a skoro tak to na usg nie bardzo jest co widać :/
    Dziewczyny a mam takie pytanie zapisałam sie do gina na ten poniedziałek to bedzie dokładnie 6 tydzień ale zastanawiam sie czy nie przełożyć tej wizyty na piątek bo teraz może jeszcze nie bardzo co być widać bo ovulke miałam koło 21 dc jak myślicie lepiej przełożyć czy iść teraz ?

olka25 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj lekarz twierdzi ze przed 7 tyg nei ma co jesli chce sie sprawdzic kilka rzeczy (czy napewn oejst zarodek, czy bije serduszko, czy jedn odzieck oczy wiecej) dlatego ja ide w 6w4d w polowie 7 tyg. :)a t ybedziesz dokaldnie w 6tyg tzn 5w0d? bo jak tak to moze naprawde przesun o tydzien bo teraz ci powie tylk oze jest pecherzyk.
    Kasiula09 wrote:
    Dziewczyny a mam takie pytanie zapisałam sie do gina na ten poniedziałek to bedzie dokładnie 6 tydzień ale zastanawiam sie czy nie przełożyć tej wizyty na piątek bo teraz może jeszcze nie bardzo co być widać bo ovulke miałam koło 21 dc jak myślicie lepiej przełożyć czy iść teraz ?

Kakabaka lubi tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo teraz patrze na suwaczek twoj ze ty na dzien dzisiejszy jestes w 6 tyg ciazy, wiec w poniedzialek to ty bedziesz zaczynala 7 tydzien kochana :) bo bedziesz miala 6w0d :) no ja mysle ze jesli tak to mozesz isc ale jak przesuniesz to na piatek to bedziesz 6w4d i to bedzie akurat wg mojego lekarza :)

Kasiula09 lubi tę wiadomość

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poniedziałek bedzie 6w0d a w piątek 6w4d :) czyli to wychodzi chyba 7 ?bo ja na tych tygodniach jeszcze sie nie do końca łapie :)

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mam dziś humor do d... :(

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    oo teraz patrze na suwaczek twoj ze ty na dzien dzisiejszy jestes w 6 tyg ciazy, wiec w poniedzialek to ty bedziesz zaczynala 7 tydzien kochana :) bo bedziesz miala 6w0d :) no ja mysle ze jesli tak to mozesz isc ale jak przesuniesz to na piatek to bedziesz 6w4d i to bedzie akurat wg mojego lekarza :)

ok to lepiej przesune skoro twój lekarz tak mówi to mój pewnie tez bedzie podobnego zadania :)

preg.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waniulka co sie stało ?

Waniulka lubi tę wiadomość

preg.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6w0d to 6 tydzien, 6w1d to 7 tydzien :) z tego co widze to ty we wtorki rozpoczynasz kolejne tygodnie :)wiec moze lepiej idz w piatek jesli dasz rade wytrzymac, ja ide w poneidzialek ale u mnei to juz w poniedzielk bedzie 6w4d :P
    Kasiula09 wrote:
    W poniedziałek bedzie 6w0d a w piątek 6w4d :) czyli to wychodzi chyba 7 ?bo ja na tych tygodniach jeszcze sie nie do końca łapie :)

• mama86 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka25 wrote:
    Cześć! Mnie piersi też przy dotyku bolą. Jakieś skąpe plamienie się u mnie pojawiło dzisiaj, pojechałam do szpitala sprawdzić. Lekarz na USG nie widział nawet pęcherzyka, więc zlecił betaHCG. Wyszło 41,21, powiedział mi, że pęcherzyk na USG widać mniej więcej od 1500 i że jestem w bardzo wczesnej ciąży. Czy to możliwe, żeby 5,5 tygodnia po @ nie było widać pęcherzyka i beta taka niska? Już nie wiem, co o tym myśleć...
    Hej! Może Cie trochę pocieszę, ja robiłam betę w 4t3d i wynosiła 34.1 a na USG nic nie było jeszcze widać. I też dostałam plamień dzień przed zrobieniem bety. Na następnej wizycie było już widać ciałko żółte i okazało się, że wg UGS bobas jest tydzień młodszy. Czyli wychodzi na to, że być może owulację po prostu miałam później ;)

olka25 lubi tę wiadomość

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    6w0d to 6 tydzien, 6w1d to 7 tydzien :) z tego co widze to ty we wtorki rozpoczynasz kolejne tygodnie :)wiec moze lepiej idz w piatek jesli dasz rade wytrzymac, ja ide w poneidzialek ale u mnei to juz w poniedzielk bedzie 6w4d :P

a to już rozumiem jak to jest dzięki za wytłumaczenie :) no postaram sie wytrzymać jak w poniedziałek przesune wizyte to bede musiała wytrzymać :) A za Ciebie trzymam kciuki i w poniedziałek daj znac jak bedziesz po wizycie :)

preg.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kasiula09, powiem Ci jak bylo u mnie. Na drugie usg poszlam w 5t5d i bylo juz widac 2mm zarodek i serduszko tez pikalo. Owulacje mialam cos kolo 14,15dc. Na moje smialo mozesz isc w piatek. Pozdrawiam :)

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • loveyou88 Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam nietypowe pytanie czy was też swędzą piersi?;)

Kakabaka lubi tę wiadomość

uwo9lhb8zmyz8z02.png
  • Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo :) Po uczelni po egzaminie po pracy zaliczeniowej :) padnięta jak nie wiem...

Kajaoli lubi tę wiadomość

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kochane, dzisiaj mam lenia ;) odebralam wyniki morfologii i wydaje mi sie, ze leukocyty za bardzo podwyzszone: 9600. Sprawdzilam i 10000 to gorna granica , wiec nie wiem co myslec. Toksoplazmoza nagatywna i inne chorobska tez wiec ok :) ale musze uwazac na tokso bo nie mam przeciwcial wiec musze omijac kotki podworkowe z daleka ;)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w pon idę do państwowego gina. Zobaczymy jak wyniki badań. śmiałam się bo moja mama postawiła karty (bo my to obie czarownice jesteśmy) i wyszedł mi syn :D zobaczymy czy ja mam nosa - stawiam na dziewczynkę czy moja mama ;)

Waniulka lubi tę wiadomość

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    Waniulka co sie stało ?
    troszkę się pokłuciłam z moim M, teściowa i jej matka tak mnie wkur..... że sił mi brakuję chodzę i płaczę przez nie tylko- i weź tu się człowieku nie denerwuj.

‹‹ 106 107 108 109 110 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ