X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Czesc kochane, dzisiaj mam lenia ;) odebralam wyniki morfologii i wydaje mi sie, ze leukocyty za bardzo podwyzszone: 96ó00. Sprawdzilam i 10000 to gorna granica , wiec nie wiem co myslec. Toksoplazmoza nagatywna i inne chorobska tez wiec ok :) ale musze uwazac na tokso bo nie mam przeciwcial wiec musze omijac kotki podworkowe z daleka ;)
    Jeśli chodzi o toksoplazmozę to nie tylko koty ;) Bo nie każdy kot jest nisicielem tego choróbstwa. Można zarazić się także od surowego mięsa (tatar, metka, niedosmażone mięso) i od odchodów innych zwierząt :I Ja też robiłam badania na toxo i nigdy na nią nie chorowałam a całe życie koty mi towarzyszą (zawsze miałam w domu kota i do tej pory mam). W rodzinie zawsze wszyscy mówili na mnie "kocia mama" bo łapałam dzikie małe koty i przyprowadzałam do domu :) Także nie ma na to reguły :) Mam koleżankę, która nigdy nie miała kota i bardzo rzadko miała z nimi styczność bo ich po prostu nie lubiła. A w ciąży gdy robiła badania okazało się, że przechodziła już toksoplazmozę :/

moremi, Kamilamila85, Kajaoli lubią tę wiadomość

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • loveyou88 Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ratujcie co z tymi swędzącymi cycuchami:P Powiedzcie czy was też swędzą:PP

moremi, Kakabaka lubią tę wiadomość

uwo9lhb8zmyz8z02.png
  • Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smarujesz oliwką? skóra się rozciąga i sucha i swędzi...

moremi lubi tę wiadomość

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • loveyou88 Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no własnie codziennie smaruje oliwką dżonsona w żelu rumiankową:) I zastanawiam się czy was też swedzą bo mnie też brzuszek i mam nadzieję, że to normalne:)

uwo9lhb8zmyz8z02.png

Wysłany: 22 lutego 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie tak bardzo nie - tylko czasem. a spróbuj kupić w rossmanie babydream fur mama - to można od pierwszego miesiąca smarować. Olejkiem smaruję się na noc a balsamem na rano.

loveyou88 lubi tę wiadomość

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

MTHFR 1298A>C hetero
  • Kamilamila85 Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane , pisałam z ze znajoma i ona jakoś tak się dołuję ciążą , ze ja od wczoraj mam lęki o dzidzie i znów panikuje , ze nie jestem w ciąży ;( bo brzuch mnie dziwnie pobolewa ;(

aca8bc8284.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ja też mam schizy bo mam ciut więcej energii niż zwykle. Ja do kolejnego usg mam ponad trzy tygodnie i do tej pory to chyba trafię do psychiatryka ;)

Kamilamila85 lubi tę wiadomość

• mama86 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilamila85 wrote:
    Cześć kochane , pisałam z ze znajoma i ona jakoś tak się dołuję ciążą , ze ja od wczoraj mam lęki o dzidzie i znów panikuje , ze nie jestem w ciąży ;( bo brzuch mnie dziwnie pobolewa ;(

Nie ma się co stresować;) Mi doktorek powiedział, że jeśli poczuję jakiś "obcy" ból, którego jeszcze nie miałam to jest powód do małego niepokoju ;)A i powiedział też, że jeśli cycki bolą to dobry znak ;)

divers2288.gif
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie cycki prawie w ogole nie bolą :( Wczoraj miałam jakies dziwne "pompowanie" w piersiach, a tak to w ogole nic nie bolą :(

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • Kamilamila85 Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie cyce bola tylko po nocy lub gdy leżałam, mam we wtorek wizytę na NFZ i nie wiem czy iść czy wytrzymać do 10.03 do mojego prywatnego gina, boje się ze za często usg mam i może zaszkodzić. ;(
    Do tego mdłości mi przeszły ;(

aca8bc8284.png

Wysłany: 23 lutego 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej pisze ze szkoly bo zajecia niezwykle ciekawe ;)

Kamila nie stresuj sie mi tez w tym okresie minęło trochę ale spoko wrocilo ze zdwojoną sila :D

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

MTHFR 1298A>C hetero
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila leć na tą wizytę, jak zobaczysz że wszytko ok to się przynajmniej uspokoisz :)

• mama86 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilamila85 wrote:
    Mnie cyce bola tylko po nocy lub gdy leżałam, mam we wtorek wizytę na NFZ i nie wiem czy iść czy wytrzymać do 10.03 do mojego prywatnego gina, boje się ze za często usg mam i może zaszkodzić. ;(
    Do tego mdłości mi przeszły ;(
    Mnie też najbardziej bolą po nocy a w dzień to podczas kąpieli lub gdy po prostu je dotykam. I na cyckach też mam od wczoraj sucha skórę, trzeba temu coś zaradzić :) Jak już będę mogła więcej się ruszać to "pobiegnę" do rossmana ;)

divers2288.gif
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loveyou88 wrote:
    Dziewczyny ratujcie co z tymi swędzącymi cycuchami:P Powiedzcie czy was też swędzą:PP
    Nic się nie przejmuj, też tak mam :)
    A ja powolutku wracam do żywych. Leczę się miksturką od znajomej Kasiula09 i chyba pomaga :) Obrzydlistwo straszne ale jak nic innego nie można, to zatykam nos i łykam :)

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi objawami to raz są raz nie ma, ja tu panikowałam jakiś czas temu że piersi przestały boleć i mdłości ustały wymusiłam wizytę dwa dni potem i wszystko było ok - serduszko biło, a lekarka powiedziała, że to dobrze, ze dolegliwosci ustały, trzeba się cieszyć anie martwić, no a na drugi dzień mdłości znów wróciły, trochę słabsze, ale jednak.
    Co do lekarza na nfz to nie wiem czy wszyscy robią usg, byłam na tygodniu żeby mieć badania na kasę (bo chodzę prywatnie) i usg nie miałam, zostałam potraktowana jak powietrze, zbadana - o delikatności nie ma co mówić, potem mnie szyjka i wszystko bolało, pognieciona po brzuchu, a na koniec się dowiedziałam, że mam małą macicę (i kat do następnej wizyty, tłumaczę sobie tym, że mała bo to 7 tydzień ale niepokój zasiany...) Dlatego ja na nfz już nie pójdę!

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • ania4 Koleżanka

Wysłany: 23 lutego 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny z tym smarowaniem brzucha to jest roznie,ja smarowałam od poczatku dobrymi kremami ,pózniej tymi z wyzszej pułki po rozstepach ani sladu a 2 tyg przed porodem zebra na brzuszku i tak sie pojawiła i to nie mała,ale moze dlatego,ze mialam b.duzy brzuszek ;)

km5sdf9hx1nco0em.png
    1usa3e5ewjngzdb6.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spedzilam wspanialy weekend z mezczyzna mojego zycia, ktory obudzil mnie dzis rano, zapakowal do samochodu i wywiozl nad morze :) zjedlismy pyszne gorace sniadanko w malutkim porcie a potem szalelismy na plazy cykajac sobie zdjecia i zartujac :) oczywiscie jest jeszcze zimno wiec przewidzielismy czapki i szaliki - ale jaka byla frajda!:):)

Anoolka, Eweloka84, Strokrotka, madziallena, Malinowa Panienka, mała_mi, lubek, MOI, Kakabaka, Kamilamila85 lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morze też mi się marzy ale jak będzie przynajmniej 20 na plusie ;) Już się nie mogę doczekać :D

Kajaoli, mała_mi, Kamilamila85 lubią tę wiadomość

• mama86 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Spedzilam wspanialy weekend z mezczyzna mojego zycia, ktory obudzil mnie dzis rano, zapakowal do samochodu i wywiozl nad morze :) zjedlismy pyszne gorace sniadanko w malutkim porcie a potem szalelismy na plazy cykajac sobie zdjecia i zartujac :) oczywiscie jest jeszcze zimno wiec przewidzielismy czapki i szaliki - ale jaka byla frajda!:):)

Pewnie masz blisko do morza?

Kajaoli lubi tę wiadomość

divers2288.gif
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co prawda 190km czyli 2 godzinki :) ale nie przeszkadza nam, zeby pojechac np rano i wrocic po poludniu ;)

Anoolka, Kamilamila85 lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
‹‹ 107 108 109 110 111 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ