X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak dziewczyny wczesniej pisaly, w wiekszosci przypadkow pomaga herbatka imbirowa, moze sprobuj sobie?

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ja dziś też mam pierwszą wizytę...miałam iść w tamtym tyg. przy okazji odbioru innych wymników ale jak zobaczyłam ile kobiet przede mną to zrezygnowałam... i postanowiłam zaczekać az do dzisiaj :) Zobaczymy czy zrobi mi usg, bo dziś idę na NFZ iwęc z tym to różnie...ale zdziwię isę jakby mi nie zrobił....

Kajaoli lubi tę wiadomość

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• MartaR.. Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Tak jak dziewczyny wczesniej pisaly, w wiekszosci przypadkow pomaga herbatka imbirowa, moze sprobuj sobie?
    Tak czytałam jak to robić nie mogę pozwolić żeby to się powtórzyło bo okropne to jest...a tak się świetnie czułam

7a4aio4pfp2702id.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Theagnes, daj znac jak po wizycie ;)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaR.. wrote:
    Tak czytałam jak to robić nie mogę pozwolić żeby to się powtórzyło bo okropne to jest...a tak się świetnie czułam

Widze, ze jestem cztery dni za toba.. u mnie narazie spokoj, zadnych rewelacji zoladkowych ale imbir juz mam w domu na wszelki wypadek. Od czasu do czasu zdarzaja mi sie takie delikatne mdlosci ale w ulamku sekundy przechodza. Zobaczymy :)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • mała_mi Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    A ja zazdroszcze tobie, na Giewoncie nie bylam juz wieki! Marzy mi sie wypad w gory :) siostra nam proponuje, zebysmy skoczyli razem z jej rodzinka do Zakopanego na kilka dni ale to oznacza dla mnie okolo 2000tysiecy km samochodem na poczatku piatego miesiaca. A po paru dniach 500km do rodzinnego domu, bo chcemy tam spedzic swieta. Nie wiem czy moge sobie pozwolic na taka podroz w piatym miesiacu.
    Teraz czuje sie swietnie i ciaza mi nie dokucza dlatego pozwalamy sobie na male wypady 200km autostrada bo to zaden wysilek dla mnie ale 2000.. nie wiem, co o tym myslicie?

Strasznie dluga podróż... Ale wszystko zależy od twojego samopoczucia. Jeśli lekarz nie bedzie miał przeciwwskazań, to można jechać. Ale to może być dość męcząca wycieczka, wiec musisz sie zastanowić czy dasz rade. Ja bym chyba nie wytrzymała tyle czasu w samochodzie, praktycznie w jednej pozycji...

a ja dalej wymiotuje... Zastanawiam sie co mam zrobić, bo rano polknelam wszystkie moje leki, a za chwile wylądowałam nad klopem. Zwykle udaje mi sie tak z pol godzinki poleżeć. I nie wiem teraz czy nie zwymiotowalam tych lekarstw?

q53jwvt.png
    Aniołki 24.09.13r (*) 6tc 5.01.14r (*) 7tc
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Widze, ze jestem cztery dni za toba.. u mnie narazie spokoj, zadnych rewelacji zoladkowych ale imbir juz mam w domu na wszelki wypadek. Od czasu do czasu zdarzaja mi sie takie delikatne mdlosci ale w ulamku sekundy przechodza. Zobaczymy :)
    Jesteśmy w tym samym czasie ciąży ponieważ moja fasolka jest mniejsza z usg dwóch usg w sumie o 4-5dni

7a4aio4pfp2702id.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za wsparcie :*

No właśnie w okolicy mojej pracy to same biedne sklepy głównie z alkoholem, więc na imbir lub imbirowe cukierki nie liczę :O Na szczęście na razie jest jakby lepiej. Mam nadzieję, że nie będę miała takiej "powtórki z rozrywki", a po pracy na pewno zrobię mega zapas imbiru i będę się raczyć herbatką :)

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała_mi wrote:
    Strasznie dluga podróż... Ale wszystko zależy od twojego samopoczucia. Jeśli lekarz nie bedzie miał przeciwwskazań, to można jechać. Ale to może być dość męcząca wycieczka, wiec musisz sie zastanowić czy dasz rade. Ja bym chyba nie wytrzymała tyle czasu w samochodzie, praktycznie w jednej pozycji...

a ja dalej wymiotuje... Zastanawiam sie co mam zrobić, bo rano polknelam wszystkie moje leki, a za chwile wylądowałam nad klopem. Zwykle udaje mi sie tak z pol godzinki poleżeć. I nie wiem teraz czy nie zwymiotowalam tych lekarstw?

Wlasciwe to jestem przyzwyczajona do takich podrozy bo bardzo duzo sie przemieszczamy samolotem i samochodem. Na pewno bedziemy robic wiecej przerw, no zobaczymy jak bede sie czula i zapytamy lekarza co o tym sadzi. Wizyta 10ego lutego :)

Bidulko, z tego co widze nie ty jedna dzis chorujesz. Co do lekarstw to nie jestem pewna czy jeszcze masz je w zoladku. Bedziesz musiala to skonsultowac z lekarzem, co robic w takich przypadkach.

mała_mi lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaR.. wrote:
    Jesteśmy w tym samym czasie ciąży ponieważ moja fasolka jest mniejsza z usg dwóch usg w sumie o 4-5dni

Acha, porownalam nasze suwaczki bo mimo, ze dobrze sie czuje ( i dobrze mi z tym) to czasem zadaje sobie pytanie czy nie lepiej by bylo pochorowac jak wy wszystkie, chociaz mialabym pewnosc, ze wystko ok:)

Kamilamila85 lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Theagnes, daj znac jak po wizycie ;)

Jak już będzie po to dam znać :)

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• MartaR.. Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie przejmuj się z Igorkiem nawet nie odczuwałam ciąży nic mi nie dolegalo i teraz do dziś było rewelacyjnie...i mam nadzieje jednorazowy incydent

7a4aio4pfp2702id.png
  • mała_mi Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Acha, porownalam nasze suwaczki bo mimo, ze dobrze sie czuje ( i dobrze mi z tym) to czasem zadaje sobie pytanie czy nie lepiej by bylo pochorowac jak wy wszystkie, chociaz mialabym pewnosc, ze wystko ok:)

No wiesz co... ;)
    śmiem twierdzić ze będzie chloak u mnie... Jak bylsm w ciąży z dziewczynami, to mnie może ze dwa razy lekko 'zmuliło' i gdyby nie rosnące cycki i brzuch to bym nie wierzyła ze w ciąży jestem ;) a teraz masakra jest :/ cały wachlarz dolegliwości ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2014, 10:36

q53jwvt.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha :) no to dobrze, utwierdzacie mnie w przekonaniu, ze jednak jest ok :)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_mi, biore cie za slowo :) ze bedzie chlopak :)

mała_mi lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moze urzadzimy taka niezobowiazujaca zgadywanke i kazda z Was powie, czy spodziewa sie chlopca czy dziewczynki :) zapiszemy sobie to na liscie w nawiasie i zobaczymy czy sie sprawdzi :) moze byc fajna zabawa :)

Ja na przyklad, caly czas czuje, ze bedzie dziewczynka :)

Kamilamila85 lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • mała_mi Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Mala_mi, biore cie za slowo :) ze bedzie chlopak :)

Mi tam trzecia dziewczynka odpowiada, ale jaki M by dumny chodził jakby był chłopak ;)

A teraz to najeazniejsze- zobaczyć w środę serduszko i żeby bylo wszystko okej :)

q53jwvt.png
  • mała_mi Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    A moze urzadzimy taka niezobowiazujaca zgadywanke i kazda z Was powie, czy spodziewa sie chlopca czy dziewczynki :) zapiszemy sobie to na liscie w nawiasie i zobaczymy czy sie sprawdzi :) moze byc fajna zabawa :)

To ja się wypowiem w środę poooznym wieczorem :) bo naprawdę się denerwuje czy wszystko jest tak jak ma być.

q53jwvt.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała_mi wrote:
    To ja się wypowiem w środę poooznym wieczorem :) bo naprawdę się denerwuje czy wszystko jest tak jak ma być.

Kochana nie denerwuj sie, wszysciutko bedzie dobrze :) dlaczego myslisz, ze cos jest nie tak?

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:

Fajna zabawa :)
    Ja chociaż imię mam tylko dla chłopca i zawsze mówiliśmy o naszym dziecku (nawet jak było w sferze marzeń) jak o chłopcu, to mam wrażenie że będzie dziewczynka :)

mała_mi, Kajaoli lubią tę wiadomość

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
‹‹ 109 110 111 112 113 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ