Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja czuję że będzie chłopak chociaż inaczej przechodzę ciążę jak wcześniej a wszyscy mówią ze będzie dziewczynka zacznajac od tego ze jest młodszy płód jak od OM bo żeńskie żyją dłużej może coś z tym jest okaże się w październiku
Kajaoli lubi tę wiadomość
-
Stokrotka gratuluję serduszka . Dzisiaj tez byłam na wizycie i wyszlam trochę rozczarowana. Lekarz stwierdził, że jest pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym - prawidłowy i tyle, a i co mi spędza sen z powiek, kilka torbieli po stymulacji na jajniku, więc się martwię. A po poście oli tym bardziej.
Olka następnym razem musi się udać. Bardzo mi przykro,trzymaj się. -
olka bardzo mi przykro, nastepnym razem na pewno się uda!
Magdzialenka nie martw sie jest jeszcze bardzo wczesnie u Ciebie.. Ja byłam 2 tygodnie temu, to było 5w0d i ledwo pecherzyk było widac, a ciałka zóltego nie. Także nic sie nie martw, wszystko jest dobrze i za tydzien - dwa usłyszysz serduszkoKajaoli lubi tę wiadomość
-
olka25 wrote:Cześć dziewczyny. Niestety, wypisuję się z październikowych i wracam na ovu. Mam torbiel na jajniku. Ciążę poroniłam. Teraz muszę się wyleczyć i dopiero wznowić starania. Dziwne, że żaden lekarz wcześniej tej torbieli nie zauważył.
Życzę Wam powodzenia i trzymam kciuki za Wasze maleństwa. Pewnie do Was czasem jeszcze zajrzę. -
olka25 wrote:Cześć dziewczyny. Niestety, wypisuję się z październikowych i wracam na ovu. Mam torbiel na jajniku. Ciążę poroniłam. Teraz muszę się wyleczyć i dopiero wznowić starania. Dziwne, że żaden lekarz wcześniej tej torbieli nie zauważył.
Życzę Wam powodzenia i trzymam kciuki za Wasze maleństwa. Pewnie do Was czasem jeszcze zajrzę.
Trzymaj się! -
Olka25 strasznie mi przykro nie poddawaj sie, a na pewno nastepnym razem sie uda, trzymam kciki,bedzie dobrze :*
Stokrotka a z Toba bardzo sie ciesze ze widzialas swoja fasolke i serduszko i ze tak pieknie wszystko sie rozwija Suuuper
Ja troszke sie zestresowalam dzis bo zobaczylam delikatne plamienie na bieliznie...no i stwierdzilam ze przepisze sie jak najszybcie sie uda do lekarza, zamiast piatku (ktory mialam juz umowiony na usg serduszkowe) jedynie na czwartek byl termin, ale zapisalam sie. Kurcze, boje sie czy wszystko jest ok.. bo objawow za duzo nie mam...
Strokrotka lubi tę wiadomość
-
MartaR.. wrote:Eh nawet nie wiem jak mam to powiedzieć napisać ale co mi tam wiecie jak mi brakuje przytulanek z mężem ... Eh
Współczuje...
My tez sie nie przytulamy ze wzgledu na bole brzucha, a poza tym wcale nie mam ochoty... Moje libido jest na dnie - chyba przez to, ze czuje sie mega nieatrakcyjna. ostanio znowu przytyłam, a teraz w ciązy brzucho nie dość, ze grube (tłuste) to jeszcze wzdecia mam takie, ze hoho.. czuje sie jak taka słonica... Bleee Od razu ochota na sex przechodzi -
paaolka wrote:Olka25 strasznie mi przykro nie poddawaj sie, a na pewno nastepnym razem sie uda, trzymam kciki,bedzie dobrze :*
Stokrotka a z Toba bardzo sie ciesze ze widzialas swoja fasolke i serduszko i ze tak pieknie wszystko sie rozwija Suuuper
Ja troszke sie zestresowalam dzis bo zobaczylam delikatne plamienie na bieliznie...no i stwierdzilam ze przepisze sie jak najszybcie sie uda do lekarza, zamiast piatku (ktory mialam juz umowiony na usg serduszkowe) jedynie na czwartek byl termin, ale zapisalam sie. Kurcze, boje sie czy wszystko jest ok.. bo objawow za duzo nie mam...
a moze podjedz na IP??? -
Strokrotka wrote:Współczuje...
My tez sie nie przytulamy ze wzgledu na bole brzucha, a poza tym wcale nie mam ochoty... Moje libido jest na dnie - chyba przez to, ze czuje sie mega nieatrakcyjna. ostanio znowu przytyłam, a teraz w ciązy brzucho nie dość, ze grube (tłuste) to jeszcze wzdecia mam takie, ze hoho.. czuje sie jak taka słonica... Bleee Od razu ochota na sex przechodzi
Wiem coś o wzdęciach (na szczęście minęły) i współczuję.
Ps. Też będę październikową mamusiąKakabaka, lubek, Kajaoli, kalitria, Drelin lubią tę wiadomość
-
Strokrotka wrote:a moze podjedz na IP???
Juz wlasnie sama nie wiem, nie chce panikowac, bo moze wszystko jest ok, a plamienia w ciazy sie zdarzaja...mam dzis tyle roboty papierkowej do zrobienia na jutro do pracy (przedszkole...) ze kazda godzina jest cenna, choc fasolka jest dla mnie najcenniesza...achhh, chba jeszcze troche sie poobserwuje a w razie czego wezme meza jak wroci z pracy i podjedziemy.. -
Żadnego plamienia nie można lekceważyć, tak nie raz mówił mi mój doktorek i położne w szpitalu;)
-
paaolka wrote:Juz wlasnie sama nie wiem, nie chce panikowac, bo moze wszystko jest ok, a plamienia w ciazy sie zdarzaja...mam dzis tyle roboty papierkowej do zrobienia na jutro do pracy (przedszkole...) ze kazda godzina jest cenna, choc fasolka jest dla mnie najcenniesza...achhh, chba jeszcze troche sie poobserwuje a w razie czego wezme meza jak wroci z pracy i podjedziemy..
ja jestem ogolnie histeryczką i pewnie bym zaczeła panikować i wolałabym podjechać na IP dla swietego spokoju, zeby sprawdzić czy wsio ok, moze jak nie bierzesz luteiny czy dupka to Ci przepiszą i puszczą do domku, ale zrobią USG i bedziesz miała pewność, ze wsio jest OK czego z całego serca Ci życze! -
hej dziewczyny, ja już po wizycie...byłam na NFZ i mają dość stary usg, ale nie chciałam przepłacać za nie i za badania które mi zlecił...
Więc ciąża potwierdzona 100% zarodek widoczny, i lekarz dojrzał tam bijące serce, próbował mi pokazywać, ale niestety nie widziałam tej migoczącej plamki, jedynie co widziałam to jaśnieszą plamkę w czarnej plamce
Wg lekarza to 5 tydzień...a ja na to że 5 tyzień ale od owulacji...a normalnie to 7 tydzień, a ten na to: "może i od owulacji"
Mam skierowanie na bdania i następną wizytę na 17 marca...
Wiecie moze kiedy te badania powinnam wykonać? Na jak długo przed wizytą??
Kakabaka, lubek, Kajaoli lubią tę wiadomość
-
paaolka wrote:Dzieki Strokrotka :* Tylko kurcze...siedze teraz sama w domu a maz pozno z pracy ma wrocic, nigdy na IP nie bylam szczerze mowiac.. tak normalnie wchodze, mowie ze jestem w ciazy i ze pojawilo mi sie plamienie i mnie przyjma z miejsca?
W naszym szpitalu na IP nie ma ginekologa, po prostu idę na oddział i tam lekarz sprawdza co i jak, w razie czego przyjmuje na oddział. Ale to różnie bywa, pewnie jak wejdziesz i zapytasz to ci wszystko powiedzą