X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale zasnelam... I jeszcze trochę bym pospała ale młody ze szkoły zaraz z dziadkiem przyjedzie co za straszny dzień a taka ładna pogoda...

7a4aio4pfp2702id.png
  • Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja czuję, że dziewczynka ale mama mówi, że chłopak :D zobaczymy ;)

Kajaoli lubi tę wiadomość

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czuję że będzie chłopak chociaż inaczej przechodzę ciążę jak wcześniej a wszyscy mówią ze będzie dziewczynka zacznajac od tego ze jest młodszy płód jak od OM bo żeńskie żyją dłużej może coś z tym jest okaże się w październiku :-P

7a4aio4pfp2702id.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja mam mówi, że będzie dziewczynki, bo twierdzi, że mam na buzi i dekolcie jakby krostki - kropki i że to odbiera urodę ;) A ja myślę, że będzie chłopak :)

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Magdzialenka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka gratuluję serduszka :). Dzisiaj tez byłam na wizycie i wyszlam trochę rozczarowana. Lekarz stwierdził, że jest pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym - prawidłowy i tyle, a i co mi spędza sen z powiek, kilka torbieli po stymulacji na jajniku, więc się martwię. A po poście oli tym bardziej.
    Olka następnym razem musi się udać. Bardzo mi przykro,trzymaj się.

ukdywn15f5oepb6t.png
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka bardzo mi przykro, nastepnym razem na pewno się uda! <3

Magdzialenka nie martw sie jest jeszcze bardzo wczesnie u Ciebie.. Ja byłam 2 tygodnie temu, to było 5w0d i ledwo pecherzyk było widac, a ciałka zóltego nie. Także nic sie nie martw, wszystko jest dobrze i za tydzien - dwa usłyszysz serduszko :)

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka25 wrote:
    Cześć dziewczyny. Niestety, wypisuję się z październikowych i wracam na ovu. Mam torbiel na jajniku. Ciążę poroniłam. Teraz muszę się wyleczyć i dopiero wznowić starania. Dziwne, że żaden lekarz wcześniej tej torbieli nie zauważył.
    Życzę Wam powodzenia i trzymam kciuki za Wasze maleństwa. Pewnie do Was czasem jeszcze zajrzę.
    Bardzo przykro Olu... Teraz oczyść się z tego niedobrego torbiela i z mężczyzną swoim do łóżeczka się ładnie przytulać...

7a4aio4pfp2702id.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka25 wrote:
    Cześć dziewczyny. Niestety, wypisuję się z październikowych i wracam na ovu. Mam torbiel na jajniku. Ciążę poroniłam. Teraz muszę się wyleczyć i dopiero wznowić starania. Dziwne, że żaden lekarz wcześniej tej torbieli nie zauważył.
    Życzę Wam powodzenia i trzymam kciuki za Wasze maleństwa. Pewnie do Was czasem jeszcze zajrzę.
    Tak bardzo mi przykro. Ściskam Cię mocno i tulę XXX
    Trzymaj się!

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh nawet nie wiem jak mam to powiedzieć napisać ale co mi tam wiecie jak mi brakuje przytulanek z mężem ... Eh

Strokrotka, Anoolka, Kajaoli lubią tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

Olka25 strasznie mi przykro :( nie poddawaj sie, a na pewno nastepnym razem sie uda, trzymam kciki,bedzie dobrze :*

Stokrotka a z Toba bardzo sie ciesze :) ze widzialas swoja fasolke i serduszko i ze tak pieknie wszystko sie rozwija :) Suuuper :)

Ja troszke sie zestresowalam dzis bo zobaczylam delikatne plamienie na bieliznie...no i stwierdzilam ze przepisze sie jak najszybcie sie uda do lekarza, zamiast piatku (ktory mialam juz umowiony na usg serduszkowe) jedynie na czwartek byl termin, ale zapisalam sie. Kurcze, boje sie czy wszystko jest ok.. :/ bo objawow za duzo nie mam...

Strokrotka lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaR.. wrote:
    Eh nawet nie wiem jak mam to powiedzieć napisać ale co mi tam wiecie jak mi brakuje przytulanek z mężem ... Eh

Współczuje...
    My tez sie nie przytulamy ze wzgledu na bole brzucha, a poza tym wcale nie mam ochoty... Moje libido jest na dnie - chyba przez to, ze czuje sie mega nieatrakcyjna. ostanio znowu przytyłam, a teraz w ciązy brzucho nie dość, ze grube (tłuste) to jeszcze wzdecia mam takie, ze hoho.. czuje sie jak taka słonica... Bleee Od razu ochota na sex przechodzi

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    Olka25 strasznie mi przykro :( nie poddawaj sie, a na pewno nastepnym razem sie uda, trzymam kciki,bedzie dobrze :*

Stokrotka a z Toba bardzo sie ciesze :) ze widzialas swoja fasolke i serduszko i ze tak pieknie wszystko sie rozwija :) Suuuper :)

Ja troszke sie zestresowalam dzis bo zobaczylam delikatne plamienie na bieliznie...no i stwierdzilam ze przepisze sie jak najszybcie sie uda do lekarza, zamiast piatku (ktory mialam juz umowiony na usg serduszkowe) jedynie na czwartek byl termin, ale zapisalam sie. Kurcze, boje sie czy wszystko jest ok.. :/ bo objawow za duzo nie mam...

a moze podjedz na IP???

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • mad8 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strokrotka wrote:
    Współczuje...
    My tez sie nie przytulamy ze wzgledu na bole brzucha, a poza tym wcale nie mam ochoty... Moje libido jest na dnie - chyba przez to, ze czuje sie mega nieatrakcyjna. ostanio znowu przytyłam, a teraz w ciązy brzucho nie dość, ze grube (tłuste) to jeszcze wzdecia mam takie, ze hoho.. czuje sie jak taka słonica... Bleee Od razu ochota na sex przechodzi

Wiem coś o wzdęciach (na szczęście minęły) i współczuję.
    Ps. Też będę październikową mamusią

Kakabaka, lubek, Kajaoli, kalitria, Drelin lubią tę wiadomość

relg3e5eyc9mcvbi.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strokrotka wrote:
    a moze podjedz na IP???

Juz wlasnie sama nie wiem, nie chce panikowac, bo moze wszystko jest ok, a plamienia w ciazy sie zdarzaja...mam dzis tyle roboty papierkowej do zrobienia na jutro do pracy (przedszkole...) ze kazda godzina jest cenna, choc fasolka jest dla mnie najcenniesza...achhh, chba jeszcze troche sie poobserwuje a w razie czego wezme meza jak wroci z pracy i podjedziemy..

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żadnego plamienia nie można lekceważyć, tak nie raz mówił mi mój doktorek i położne w szpitalu;)

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    Juz wlasnie sama nie wiem, nie chce panikowac, bo moze wszystko jest ok, a plamienia w ciazy sie zdarzaja...mam dzis tyle roboty papierkowej do zrobienia na jutro do pracy (przedszkole...) ze kazda godzina jest cenna, choc fasolka jest dla mnie najcenniesza...achhh, chba jeszcze troche sie poobserwuje a w razie czego wezme meza jak wroci z pracy i podjedziemy..

ja jestem ogolnie histeryczką i pewnie bym zaczeła panikować i wolałabym podjechać na IP dla swietego spokoju, zeby sprawdzić czy wsio ok, moze jak nie bierzesz luteiny czy dupka to Ci przepiszą i puszczą do domku, ale zrobią USG i bedziesz miała pewność, ze wsio jest OK czego z całego serca Ci życze!

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, ja już po wizycie...byłam na NFZ i mają dość stary usg, ale nie chciałam przepłacać za nie i za badania które mi zlecił...
    Więc ciąża potwierdzona 100% zarodek widoczny, i lekarz dojrzał tam bijące serce, próbował mi pokazywać, ale niestety nie widziałam tej migoczącej plamki, jedynie co widziałam to jaśnieszą plamkę w czarnej plamce ;)
    Wg lekarza to 5 tydzień...a ja na to że 5 tyzień ale od owulacji...a normalnie to 7 tydzień, a ten na to: "może i od owulacji" :)
    Mam skierowanie na bdania i następną wizytę na 17 marca...
    Wiecie moze kiedy te badania powinnam wykonać? Na jak długo przed wizytą??

Kakabaka, lubek, Kajaoli lubią tę wiadomość

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• mała_mi Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka25 kochana trzymaj się :***

Paaolka, może jedź na IP... Ja tam panikara jestem wiec w tej sekundzie bym była w szpitalu.

q53jwvt.png
    Aniołki 24.09.13r (*) 6tc 5.01.14r (*) 7tc
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Strokrotka :* Tylko kurcze...siedze teraz sama w domu a maz pozno z pracy ma wrocic, nigdy na IP nie bylam szczerze mowiac.. tak normalnie wchodze, mowie ze jestem w ciazy i ze pojawilo mi sie plamienie i mnie przyjma z miejsca?

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • mała_mi Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    Dzieki Strokrotka :* Tylko kurcze...siedze teraz sama w domu a maz pozno z pracy ma wrocic, nigdy na IP nie bylam szczerze mowiac.. tak normalnie wchodze, mowie ze jestem w ciazy i ze pojawilo mi sie plamienie i mnie przyjma z miejsca?

W naszym szpitalu na IP nie ma ginekologa, po prostu idę na oddział i tam lekarz sprawdza co i jak, w razie czego przyjmuje na oddział. Ale to różnie bywa, pewnie jak wejdziesz i zapytasz to ci wszystko powiedzą

q53jwvt.png
    Aniołki 24.09.13r (*) 6tc 5.01.14r (*) 7tc
‹‹ 111 112 113 114 115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ