Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
paaolka wrote:Dzieki Strokrotka :* Tylko kurcze...siedze teraz sama w domu a maz pozno z pracy ma wrocic, nigdy na IP nie bylam szczerze mowiac.. tak normalnie wchodze, mowie ze jestem w ciazy i ze pojawilo mi sie plamienie i mnie przyjma z miejsca?
Moze taxówką podjedz, albo poczekaj na meza i jedz, IP jest czynna 24h, normalnie podjedziesz, powiesz ze jestes w 7 tygodniu ciązy i zaczełaś plamić - lekarz dyzurny ma obowiązek Cie zbadac. Bedziesz sie czuła bezpieczniej i pewniej po badaniu. -
Jak ja miałam plamienia od razu jechałam do szpitala na pogotowie a z pogotowia za każdym razem kazali mi iść na oddział ginekologiczny. Tam lekarz dyżurujący mnie zbadał i robił USG. Potem na obserwacji zostałam na oddziale. Wiadomo- tęskno za domem i przymusowe leżenie ale przynajmniej miałam zrobione USG i upewniłam się, że wszytko jest ok. I przed wypisem kolejne USG. Ja byłam spokojna i nie musiałam od plamień tydzień czekać na zaplanowaną wizytę u mojego doktorka Płacę składki więc mają obowiązek mnie przyjąć gdy coś złego się dzieje
-
nick nieaktualnyhej słoneczka
ja padam dziś pacjenci dali mi w kość
Paaolka jedź lepiej na IP
Ola przykro mi kochana
dziewczynki, gratuluję udanych wizyt i bijących serduszek
co do przeczuć to ja w obu ciążach z dziewczynkami wymiotowałam strasznie miałam pełno krost na buzi, zachcianki miałam na słodycze i na kwaśne
dwa razy wydawało mi się, że będzie synek a mam dwie córeczki
teraz czuję się zupełnie inaczej, owszem buzię mam w krostach , ale z wymiotami dużo lepiej, nie mogę patrzeć na słodycze na sam widok jest mi niedobrze jedyne co mi smakuje to nabiał mogłabym tony jeść (a normalnie nie cierpię)
czuję, że będzie dziewczynka a mam nadzieję na synkaStrokrotka, Kajaoli lubią tę wiadomość
-
theagnes87 wrote:Już pytałam ale nikt mi nie odpisał...Kiedy powinno się zrobić pierwsze badania przed wizytą u lekarza?? Bo dostałam sierowanie, i nie wiem czy można zrobić je na 2 tygodnie przed czy trzeba na tydzień pred aby były jak najświeższe?
Kochana ja robie zawsze przed kolejną wiytą.. Dzisiaj dostałam skierowanie z NFZ a do ginka prywatnie ide 6 marca i badania mam zamiar zrobić dwa dni przed wizytą, zeby były swieze wyniki -
theagnes87 wrote:Już pytałam ale nikt mi nie odpisał...Kiedy powinno się zrobić pierwsze badania przed wizytą u lekarza?? Bo dostałam sierowanie, i nie wiem czy można zrobić je na 2 tygodnie przed czy trzeba na tydzień pred aby były jak najświeższe?
-
paaolka daj koniecznie znac jak wrócisz z IP!!! Trzymam kciuki!
Ulcio kładź sie i odpoczywaj po ciezkim dniu!
Co do płci to mam takie dziwnie odczucia, bo niby se mówi, ze dziewczyna odbiera urode a mnie wysypało bardzo teraz na twarzy, ale z drugiej strony jakos czuje SYNKA
Czas pokaże
-
MOI wrote:A moja mam mówi, że będzie dziewczynki, bo twierdzi, że mam na buzi i dekolcie jakby krostki - kropki i że to odbiera urodę A ja myślę, że będzie chłopak
Moi, a na kiedy masz termin bo chyba jeszcze nie podawalas i nie ma cie na liscie -
nick nieaktualny
-
Ulcio wrote:Stokrotko, żeby się tak dało położyć i odpocząć
właśnie z Kasią robimy pojemnik na kredki na technikę na jutro, jeszcze muszę małą wykąpać ale na razie kończy rysować eh
Ja właśnie skończyłam robić zadanie z angielskiego... najgorsze jest to ze moje dziecko baaardzo ciężko z tym angielskim i tak się mordujemy. -
nick nieaktualnymała_mi wrote:Ja właśnie skończyłam robić zadanie z angielskiego... najgorsze jest to ze moje dziecko baaardzo ciężko z tym angielskim i tak się mordujemy.
u nas to samo angielski to masakra dzieciak ma średnią 5,1 (jest teraz w 5 klasie) ale z ang. i wf to nasz koszmar -
Ulcio wrote:u nas to samo angielski to masakra dzieciak ma średnią 5,1 (jest teraz w 5 klasie) ale z ang. i wf to nasz koszmar
Moja w trzeciej, z wf nie ma problemu, ale angielski i ortografia leży... No cóż, w tatusia się wdała
-
nick nieaktualnyolka25 wrote:Cześć dziewczyny. Niestety, wypisuję się z październikowych i wracam na ovu. Mam torbiel na jajniku. Ciążę poroniłam. Teraz muszę się wyleczyć i dopiero wznowić starania. Dziwne, że żaden lekarz wcześniej tej torbieli nie zauważył.
Życzę Wam powodzenia i trzymam kciuki za Wasze maleństwa. Pewnie do Was czasem jeszcze zajrzę. -
Witam. Dzisiejszy poranek przyniósł tulenie się do toalety do pracy iść muszę i na spotkanie też - prezentacja nie poczeka... masakra[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
MTHFR 1298A>C hetero
Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150 -
Malinowa Panienka wrote:Witam. Dzisiejszy poranek przyniósł tulenie się do toalety do pracy iść muszę i na spotkanie też - prezentacja nie poczeka... masakra
A herbatka z imbirem nie pomoze?? Mi mdłości jako takie nie towarzyszą, ale dziewczyny piszą, ze im pomaga.
Moze to tylko poranny "incydent" Powodzenia!
Paaolka daj znać co u Ciebie!
Ja dziś czuje sie jakaś spuchnietą i niezdarna.. Nie moge sie zebrać do pracy, a córy nie mam siły ogarnąc do złobka... ENERGIO GDZIE JESTES???
Miłego dnia Kochane! -
Cześć dziewczynki ja dostałam cała liste badań do zrobienia i dobrze ze poszłam zrobić odrazu bo czeka się 10 dni na niektóre. A wizyte mam za 2 tyg. Mdłości już nie mam i troche mnie to stresuje ale mam nadzieje że bedzie wszystko ok.
Pozdrawiam kochane i lece do pracyKajaoli lubi tę wiadomość
-
Olka strasznie mi przykro...3mam kciuki abyś szybko się pozbyła tej torbieli i żebyś znów była w ciąży :*
Ja także mam torbiel na prawym jajniku lekarz mówi, że to na skutek tego progesteronu mi się zrobiło (7 tabl. dziennie) i że powinno się wchłonąć