X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    Dzieki Strokrotka :* Tylko kurcze...siedze teraz sama w domu a maz pozno z pracy ma wrocic, nigdy na IP nie bylam szczerze mowiac.. tak normalnie wchodze, mowie ze jestem w ciazy i ze pojawilo mi sie plamienie i mnie przyjma z miejsca?

Moze taxówką podjedz, albo poczekaj na meza i jedz, IP jest czynna 24h, normalnie podjedziesz, powiesz ze jestes w 7 tygodniu ciązy i zaczełaś plamić - lekarz dyzurny ma obowiązek Cie zbadac. Bedziesz sie czuła bezpieczniej i pewniej po badaniu.

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra dziewczyny ;) dzieki wielkie za wsparcie i rady :* chyba tak zrobie i podjade zeby potem nie pluc sobie w brode...mam nadzieje ze mimo tego drobnego plamienia wszystko bedzie ok, nie dopuszczam do siebie innej mozliwosci..

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja miałam plamienia od razu jechałam do szpitala na pogotowie a z pogotowia za każdym razem kazali mi iść na oddział ginekologiczny. Tam lekarz dyżurujący mnie zbadał i robił USG. Potem na obserwacji zostałam na oddziale. Wiadomo- tęskno za domem i przymusowe leżenie ale przynajmniej miałam zrobione USG i upewniłam się, że wszytko jest ok. I przed wypisem kolejne USG. Ja byłam spokojna i nie musiałam od plamień tydzień czekać na zaplanowaną wizytę u mojego doktorka :) Płacę składki więc mają obowiązek mnie przyjąć gdy coś złego się dzieje ;)

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej słoneczka
    ja padam dziś pacjenci dali mi w kość :(

Paaolka jedź lepiej na IP

Ola przykro mi kochana :(

dziewczynki, gratuluję udanych wizyt i bijących serduszek

co do przeczuć to ja w obu ciążach z dziewczynkami wymiotowałam strasznie miałam pełno krost na buzi, zachcianki miałam na słodycze i na kwaśne
    dwa razy wydawało mi się, że będzie synek a mam dwie córeczki

teraz czuję się zupełnie inaczej, owszem buzię mam w krostach , ale z wymiotami dużo lepiej, nie mogę patrzeć na słodycze na sam widok jest mi niedobrze jedyne co mi smakuje to nabiał mogłabym tony jeść (a normalnie nie cierpię)

czuję, że będzie dziewczynka a mam nadzieję na synka :)

Strokrotka, Kajaoli lubią tę wiadomość

• theagnes87 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już pytałam ale nikt mi nie odpisał...Kiedy powinno się zrobić pierwsze badania przed wizytą u lekarza?? Bo dostałam sierowanie, i nie wiem czy można zrobić je na 2 tygodnie przed czy trzeba na tydzień pred aby były jak najświeższe?

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• Strokrotka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    theagnes87 wrote:
    Już pytałam ale nikt mi nie odpisał...Kiedy powinno się zrobić pierwsze badania przed wizytą u lekarza?? Bo dostałam sierowanie, i nie wiem czy można zrobić je na 2 tygodnie przed czy trzeba na tydzień pred aby były jak najświeższe?

Kochana ja robie zawsze przed kolejną wiytą.. Dzisiaj dostałam skierowanie z NFZ a do ginka prywatnie ide 6 marca i badania mam zamiar zrobić dwa dni przed wizytą, zeby były swieze wyniki :)

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    theagnes87 wrote:
    Ja tak na chłopski rozum bym robiła jak najbliżej wizyty, żeby wyniki były jak najbardziej aktualne. Ale sprawdź ile się czeka na wyniki poszczególnych badań, żeby się nie okazało, że badanie zrobisz na tydzień przed wizytą, a wyniki będę po dwóch :)

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka daj koniecznie znac jak wrócisz z IP!!! Trzymam kciuki! <3

Ulcio kładź sie i odpoczywaj po ciezkim dniu!

Co do płci to mam takie dziwnie odczucia, bo niby se mówi, ze dziewczyna odbiera urode a mnie wysypało bardzo teraz na twarzy, ale z drugiej strony jakos czuje SYNKA :-)

Czas pokaże :)

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    A moja mam mówi, że będzie dziewczynki, bo twierdzi, że mam na buzi i dekolcie jakby krostki - kropki i że to odbiera urodę ;) A ja myślę, że będzie chłopak :)

Moi, a na kiedy masz termin bo chyba jeszcze nie podawalas i nie ma cie na liscie :)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotko, żeby się tak dało położyć i odpocząć
    właśnie z Kasią robimy pojemnik na kredki na technikę na jutro, jeszcze muszę małą wykąpać ale na razie kończy rysować eh

• mała_mi Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulcio wrote:
    Stokrotko, żeby się tak dało położyć i odpocząć
    właśnie z Kasią robimy pojemnik na kredki na technikę na jutro, jeszcze muszę małą wykąpać ale na razie kończy rysować eh

Ja właśnie skończyłam robić zadanie z angielskiego... najgorsze jest to ze moje dziecko baaardzo ciężko z tym angielskim :/ i tak się mordujemy.

q53jwvt.png
    Aniołki 24.09.13r (*) 6tc 5.01.14r (*) 7tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała_mi wrote:
    Ja właśnie skończyłam robić zadanie z angielskiego... najgorsze jest to ze moje dziecko baaardzo ciężko z tym angielskim :/ i tak się mordujemy.

u nas to samo angielski to masakra dzieciak ma średnią 5,1 (jest teraz w 5 klasie) ale z ang. i wf to nasz koszmar :)

• mała_mi Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulcio wrote:
    u nas to samo angielski to masakra dzieciak ma średnią 5,1 (jest teraz w 5 klasie) ale z ang. i wf to nasz koszmar :)

Moja w trzeciej, z wf nie ma problemu, ale angielski i ortografia leży... No cóż, w tatusia się wdała ;)

q53jwvt.png
    Aniołki 24.09.13r (*) 6tc 5.01.14r (*) 7tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka25 wrote:
    Cześć dziewczyny. Niestety, wypisuję się z październikowych i wracam na ovu. Mam torbiel na jajniku. Ciążę poroniłam. Teraz muszę się wyleczyć i dopiero wznowić starania. Dziwne, że żaden lekarz wcześniej tej torbieli nie zauważył.
    Życzę Wam powodzenia i trzymam kciuki za Wasze maleństwa. Pewnie do Was czasem jeszcze zajrzę.
    Ola25 tak mi przykro kochana, Przytulam mocno!

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olu, tez mi strasznie przykro, dbaj o siebie kochana..

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Dzisiejszy poranek przyniósł tulenie się do toalety :( do pracy iść muszę i na spotkanie też - prezentacja nie poczeka... masakra :(

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa Panienka wrote:
    Witam. Dzisiejszy poranek przyniósł tulenie się do toalety :( do pracy iść muszę i na spotkanie też - prezentacja nie poczeka... masakra :(

A herbatka z imbirem nie pomoze?? Mi mdłości jako takie nie towarzyszą, ale dziewczyny piszą, ze im pomaga.
    Moze to tylko poranny "incydent" :) Powodzenia! :)

Paaolka daj znać co u Ciebie!

Ja dziś czuje sie jakaś spuchnietą i niezdarna.. Nie moge sie zebrać do pracy, a córy nie mam siły ogarnąc do złobka... ENERGIO GDZIE JESTES???

Miłego dnia Kochane!

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki ja dostałam cała liste badań do zrobienia i dobrze ze poszłam zrobić odrazu bo czeka się 10 dni na niektóre. A wizyte mam za 2 tyg. Mdłości już nie mam i troche mnie to stresuje ale mam nadzieje że bedzie wszystko ok.
    Pozdrawiam kochane i lece do pracy :)

Kajaoli lubi tę wiadomość

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • anuszka82 Koleżanka

Wysłany: 25 lutego 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka strasznie mi przykro...3mam kciuki abyś szybko się pozbyła tej torbieli i żebyś znów była w ciąży :*

Ja także mam torbiel na prawym jajniku lekarz mówi, że to na skutek tego progesteronu mi się zrobiło (7 tabl. dziennie) i że powinno się wchłonąć

b1z7pxj.png

Nastusia [*] 26.06.2013r.
  • anuszka82 Koleżanka

Wysłany: 25 lutego 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy to poronienie było na skutek tej torbieli właśnie? (wybacz, że tak pytam)

b1z7pxj.png

Nastusia [*] 26.06.2013r.
‹‹ 112 113 114 115 116 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ