Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Agatas, ja tez mam mlodsza ciaze o tydzien. Wczoraj moja dzidzia miala 0,53 cm,tyle ze ty masz lepsza sytuacje bo widzialas serduszko a to jest bardzo duzo. Ja niestety nie i nie wiem co mnie czeka.
Lez i wypoczywaj i miej wszystko w nosie.
agatas wrote:Wczoraj rano miałam bardzo delikatne brązowe plamienie. Do południa zdążyło minąć, a przed 18 poszłam do toalety i szok - jakbym właśnie okres dostała pojechałam od razu z mężem na IP do szpitala położniczego. Lekarz zrobił mi usg - ciąża, tak jak się spodziewałam jest młodsza (mniej więcej tak, jak wyznaczyło mi ovu) określił na 5w6d i CRL 2,8mm i widział serduszko! ale mówił, że jest jakieś zagrożenie ze względu na to krwawienie. Dał mi dupka i do wyboru albo leżenie kołkiem w szpitalu, albo w domu. Ze względu na mniejszy stres wybrałam leżenie w domu. Nałykałam się tabletek i krwawienie po jakimś czasie ustąpiło. Pojawiało się tylko podczas wizyt w toalecie, a jak leżałam było ok. Z czasem znowu kolor zmienił się na brązowe plamki, a nie żywą krew ze skrzepami. Na szczęści nie boli mnie brzuch, ale apetyt bardzo straciłam. Mam nadzieje, że wszystko się dobrze skończy, trzymajcie kciuki... -
nick nieaktualnyViolu, ale nie martw się i nie obwiniaj że biegasz po lekarzach, ja robiłam dokładnie to samo jak okazało się że mam odklejoną kosmówkę stąd mam krwiaka i plamienia i lekarz powiedział mi że musi się wchłonąć to latałam na usg co 3 dni by sprawdzić czy się wchłonęło
Viola lubi tę wiadomość
-
Uff, to dobrze, bo jak nie moge spac to rozmyslam o tych USG ze za czesto je robie. W sumie jakby bylo niebezpieczne to chyba by mi powiedzial lekarza?...tak mysle...
Ulcio wrote:Violu, ale nie martw się i nie obwiniaj że biegasz po lekarzach, ja robiłam dokładnie to samo jak okazało się że mam odklejoną kosmówkę stąd mam krwiaka i plamienia i lekarz powiedział mi że musi się wchłonąć to latałam na usg co 3 dni by sprawdzić czy się wchłonęło -
hej!!1 2 dni mnei nei bylo i musialam tyle stron nadrobic! bardzo ciesze sie z dobrych wiadomosci, odbytych usg, wspieram ole ktora ucierpiala, wspieram viole bedzie dobrze! jesli chodzi o badania, nei pamietam kto tam pytal to mi pani kazala zrobic 2 tyg pzred wizyta wiec widocnzie czeka sie dluzej na niektore a u mnei co... u mnei super.
bylam wczoraj na swoim pierwszym usg moje serduszko ma 6,2 mm. serduszko mu bije termin na 19.10 wiec prosze kajaoli o zmiane bo niuniaczek ejst młodszy o 3 dni niz z OM nastepna wizyta 19 marca za 3 tyg, i na niej ustali mi pan doktor kolejne usg
pozdrawiam!mała_mi, Viola, caterinka, Kakabaka, MOI, Kajaoli, paaolka, lubek lubią tę wiadomość
-
No to gratulacje Scescie:-)
Scęście wrote:hej!!1 2 dni mnei nei bylo i musialam tyle stron nadrobic! bardzo ciesze sie z dobrych wiadomosci, odbytych usg, wspieram ole ktora ucierpiala, wspieram viole bedzie dobrze! jesli chodzi o badania, nei pamietam kto tam pytal to mi pani kazala zrobic 2 tyg pzred wizyta wiec widocnzie czeka sie dluzej na niektore a u mnei co... u mnei super.
bylam wczoraj na swoim pierwszym usg moje serduszko ma 6,2 mm. serduszko mu bije termin na 19.10 wiec prosze kajaoli o zmiane bo niuniaczek ejst młodszy o 3 dni niz z OM nastepna wizyta 19 marca za 3 tyg, i na niej ustali mi pan doktor kolejne usg
pozdrawiam!Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2014, 11:52
-
Ola tak mi cholernie serce się kraje...
ja dziś niestety bardzo źle rzygam jak kot, nie jest fajnie idę na 18.20 do lekarza pewnie da mi l4... no nic odpoczywać też muszę...
[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
MTHFR 1298A>C hetero
Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150 -
Witam,
ja mam termin na 28 - wiec sama końcówka października.
jestem pół roku po poronieniu.paaolka, Kajaoli lubią tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny,
mialam dac znac, wczoraj wieczorem juz padlam i nie dalam rady.
No wiec bylam w szpitalu,rozmawialam z lekarzem,ale nie zbadal mnie...Zapytal tylko jak wygladalo to plamienie i jak dowiedzial sie ze jednorazowo pojawil mi sie po prostu brązowy sluz to powiedzial ze to normalne i czesto sie w ciazy zdarza,ze organizm oczyszcza sie jakby,ze pewnie to od zagniezdzania zarodka tak sie dzieje...i ze jakby mi sie powtorzylo to wtedy przyjsc a tak to mam sie tym nie stresowac i poczekac sobie do czwartku do mojej wizyty i tam juz mi lekarz wszystko dokladnie obejrzy i powie co i jak...powiem Wam ze wcale mnie nie uspokoil,niby nic sie teraz nie dzieje i od wczoraj jest ok,ale mimo wszystko wolalabym zeby mnie zbadal,juzbym mogla normalnie funkcjonowac,a tak to ciagle o tym mysle...wg mnie lekarze bagatelizuja wiele rzeczy...ten wczorajszy mial taki wyraz twarzy jakby mial ochote mnie wysmiac... Man nadzieje ze bedzie ok,i ze nie trafie wiecej na takiego lekcewazacego pacjentki "specjaliste" -
Scęście wrote:hej!!1 2 dni mnei nei bylo i musialam tyle stron nadrobic! bardzo ciesze sie z dobrych wiadomosci, odbytych usg, wspieram ole ktora ucierpiala, wspieram viole bedzie dobrze! jesli chodzi o badania, nei pamietam kto tam pytal to mi pani kazala zrobic 2 tyg pzred wizyta wiec widocnzie czeka sie dluzej na niektore a u mnei co... u mnei super.
pozdrawiam!
Scescie bardzo sie ciesze ze widzialas serduszko i Twoja fasoleczka tak pieknie sie rozwija na pewno jestes teraz bardziej spokojna ja nie wiem jak do czwartku dotrwam.. -
Bo dla nich to juz rutyna kolejny przypsdek i podchodza do tego na znieczuleniu:/ a dla nas to najwaznieszy czas niewazne czy to pierwsza druga czy piata ciąża. Ale znieczulica ogarnia pomalu wszystkich:/26.09.2014 Aluś :*
Aniołek [*] Listopad 2015r.
-
dokładnie, oni mysla jak dla ogolu przypadkow, a my wiadomo myslimy jak o swoim ukochanym malenstwei, boimy sie o kazda drobnostke a oni maja w dupie nasze strachy
tak ja po usg jestem spokojniejsza, nei moge powiedziec spokojna bo wiadomo... wsyztsko moze sie zdarzyc , ale jetsem dobrej mysli i mam nadzieje ze naleze do grona tych mamusiek u ktorych pojdzie wsyztsko ok i kruszynka dotrwa do 38 tyg i przyjdzie do mne ina swiat :*Waniulka, paaolka, anuszka82 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
paaolka wrote:Czesc dziewczyny,
mialam dac znac, wczoraj wieczorem juz padlam i nie dalam rady.
No wiec bylam w szpitalu,rozmawialam z lekarzem,ale nie zbadal mnie...Zapytal tylko jak wygladalo to plamienie i jak dowiedzial sie ze jednorazowo pojawil mi sie po prostu brązowy sluz to powiedzial ze to normalne i czesto sie w ciazy zdarza,ze organizm oczyszcza sie jakby,ze pewnie to od zagniezdzania zarodka tak sie dzieje...i ze jakby mi sie powtorzylo to wtedy przyjsc a tak to mam sie tym nie stresowac i poczekac sobie do czwartku do mojej wizyty i tam juz mi lekarz wszystko dokladnie obejrzy i powie co i jak...powiem Wam ze wcale mnie nie uspokoil,niby nic sie teraz nie dzieje i od wczoraj jest ok,ale mimo wszystko wolalabym zeby mnie zbadal,juzbym mogla normalnie funkcjonowac,a tak to ciagle o tym mysle...wg mnie lekarze bagatelizuja wiele rzeczy...ten wczorajszy mial taki wyraz twarzy jakby mial ochote mnie wysmiac... Man nadzieje ze bedzie ok,i ze nie trafie wiecej na takiego lekcewazacego pacjentki "specjaliste"
Nie przejmuj się zbyt wiele bo stres i nerwy wcale nie są wskazane zwłaszcza teraz Jak już wcześniej pisałam jestem już po 3 plamieniach i to trzecie dostałam po wyjściu ze szpitala. Zadzwoniłam do mojego doktorka i mi powiedział, że gdyby objawy nasiliły się i pojawiła się świeża krew to mam się zgłosić do niego bądź do szpitala. A tak to porostu macica się jeszcze oczyszcza po implantacji.
A z drugiej strony w przypadku zagrożenia poronieniem w szpitalu będą kazali leżeć, podadzą luteinę i nospe. I nic innego nie zrobią bo nie są w stanie. Niestety taka jest prawda w przypadku tak wczesnej ciąży. Wiem jak odbywa się samoistne poronienie Gdy zarodek jest wadliwy natura sama robi porządek
Tak więc pozostaje nam tylko czekać do czwartku I wierzę, że potwierdzi się to, że wszystko jest w porządkuWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2014, 16:10
paaolka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lecę na wizytę - mam nadzieję, że zobaczę serduszko
Waniulka, paaolka, Kakabaka, mała_mi lubią tę wiadomość
[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
MTHFR 1298A>C hetero
Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150