X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Viola Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatas, ja tez mam mlodsza ciaze o tydzien. Wczoraj moja dzidzia miala 0,53 cm,tyle ze ty masz lepsza sytuacje bo widzialas serduszko a to jest bardzo duzo. Ja niestety nie i nie wiem co mnie czeka.
    Lez i wypoczywaj i miej wszystko w nosie.
    agatas wrote:
    Wczoraj rano miałam bardzo delikatne brązowe plamienie. Do południa zdążyło minąć, a przed 18 poszłam do toalety i szok - jakbym właśnie okres dostała :( pojechałam od razu z mężem na IP do szpitala położniczego. Lekarz zrobił mi usg - ciąża, tak jak się spodziewałam jest młodsza (mniej więcej tak, jak wyznaczyło mi ovu) określił na 5w6d i CRL 2,8mm i widział serduszko! :) ale mówił, że jest jakieś zagrożenie ze względu na to krwawienie. Dał mi dupka i do wyboru albo leżenie kołkiem w szpitalu, albo w domu. Ze względu na mniejszy stres wybrałam leżenie w domu. Nałykałam się tabletek i krwawienie po jakimś czasie ustąpiło. Pojawiało się tylko podczas wizyt w toalecie, a jak leżałam było ok. Z czasem znowu kolor zmienił się na brązowe plamki, a nie żywą krew ze skrzepami. Na szczęści nie boli mnie brzuch, ale apetyt bardzo straciłam. Mam nadzieje, że wszystko się dobrze skończy, trzymajcie kciuki...

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violu, ale nie martw się i nie obwiniaj że biegasz po lekarzach, ja robiłam dokładnie to samo jak okazało się że mam odklejoną kosmówkę stąd mam krwiaka i plamienia i lekarz powiedział mi że musi się wchłonąć to latałam na usg co 3 dni by sprawdzić czy się wchłonęło

Viola lubi tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, to dobrze, bo jak nie moge spac to rozmyslam o tych USG ze za czesto je robie. W sumie jakby bylo niebezpieczne to chyba by mi powiedzial lekarza?...tak mysle...
    Ulcio wrote:
    Violu, ale nie martw się i nie obwiniaj że biegasz po lekarzach, ja robiłam dokładnie to samo jak okazało się że mam odklejoną kosmówkę stąd mam krwiaka i plamienia i lekarz powiedział mi że musi się wchłonąć to latałam na usg co 3 dni by sprawdzić czy się wchłonęło

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej!!1 2 dni mnei nei bylo i musialam tyle stron nadrobic! bardzo ciesze sie z dobrych wiadomosci, odbytych usg, wspieram ole ktora ucierpiala, wspieram viole bedzie dobrze! jesli chodzi o badania, nei pamietam kto tam pytal to mi pani kazala zrobic 2 tyg pzred wizyta wiec widocnzie czeka sie dluzej na niektore :) a u mnei co... u mnei super.
    bylam wczoraj na swoim pierwszym usg :) moje serduszko ma 6,2 mm. serduszko mu bije :) termin na 19.10 wiec prosze kajaoli o zmiane :) bo niuniaczek ejst młodszy o 3 dni niz z OM :) nastepna wizyta 19 marca za 3 tyg, i na niej ustali mi pan doktor kolejne usg :)
    pozdrawiam!

mała_mi, Viola, caterinka, Kakabaka, MOI, Kajaoli, paaolka, lubek lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to gratulacje Scescie:-)
    Scęście wrote:
    hej!!1 2 dni mnei nei bylo i musialam tyle stron nadrobic! bardzo ciesze sie z dobrych wiadomosci, odbytych usg, wspieram ole ktora ucierpiala, wspieram viole bedzie dobrze! jesli chodzi o badania, nei pamietam kto tam pytal to mi pani kazala zrobic 2 tyg pzred wizyta wiec widocnzie czeka sie dluzej na niektore :) a u mnei co... u mnei super.
    bylam wczoraj na swoim pierwszym usg :) moje serduszko ma 6,2 mm. serduszko mu bije :) termin na 19.10 wiec prosze kajaoli o zmiane :) bo niuniaczek ejst młodszy o 3 dni niz z OM :) nastepna wizyta 19 marca za 3 tyg, i na niej ustali mi pan doktor kolejne usg :)
    pozdrawiam!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2014, 11:52

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesli ktos ominal strone na ktorej dawalam link do grupy pazdziernikowych mam na fb a ma fb i chce dolaczyc to zapraszamy
    https://www.facebook.com/groups/801684223179332/
    :)

• Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola tak mi cholernie serce się kraje...

ja dziś niestety bardzo źle :( rzygam jak kot, nie jest fajnie :( idę na 18.20 do lekarza pewnie da mi l4... no nic odpoczywać też muszę...

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • Nati74 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

ja mam termin na 28 - wiec sama końcówka października.

jestem pół roku po poronieniu.

paaolka, Kajaoli lubią tę wiadomość

94d248b7cf3fad2322c1c7b41d90ec96.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • kredkaczarna Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja siedzę w pracy sama jak palec bo sobie fryzjerki poszly... a ja mam klientke dopiero na 15:00

26.09.2014 Aluś :*
    Aniołek [*] Listopad 2015r.
    ckai3e3kdf77majo.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny,
    mialam dac znac, wczoraj wieczorem juz padlam i nie dalam rady.
    No wiec bylam w szpitalu,rozmawialam z lekarzem,ale nie zbadal mnie...Zapytal tylko jak wygladalo to plamienie i jak dowiedzial sie ze jednorazowo pojawil mi sie po prostu brązowy sluz to powiedzial ze to normalne i czesto sie w ciazy zdarza,ze organizm oczyszcza sie jakby,ze pewnie to od zagniezdzania zarodka tak sie dzieje...i ze jakby mi sie powtorzylo to wtedy przyjsc a tak to mam sie tym nie stresowac i poczekac sobie do czwartku do mojej wizyty i tam juz mi lekarz wszystko dokladnie obejrzy i powie co i jak...powiem Wam ze wcale mnie nie uspokoil,niby nic sie teraz nie dzieje i od wczoraj jest ok,ale mimo wszystko wolalabym zeby mnie zbadal,juzbym mogla normalnie funkcjonowac,a tak to ciagle o tym mysle...wg mnie lekarze bagatelizuja wiele rzeczy...ten wczorajszy mial taki wyraz twarzy jakby mial ochote mnie wysmiac... Man nadzieje ze bedzie ok,i ze nie trafie wiecej na takiego lekcewazacego pacjentki "specjaliste"

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    pozdrawiam!

Scescie bardzo sie ciesze ze widzialas serduszko i Twoja fasoleczka tak pieknie sie rozwija :) na pewno jestes teraz bardziej spokojna :) ja nie wiem jak do czwartku dotrwam..

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • kredkaczarna Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo dla nich to juz rutyna kolejny przypsdek i podchodza do tego na znieczuleniu:/ a dla nas to najwaznieszy czas niewazne czy to pierwsza druga czy piata ciąża. Ale znieczulica ogarnia pomalu wszystkich:/

26.09.2014 Aluś :*
    Aniołek [*] Listopad 2015r.
    ckai3e3kdf77majo.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie, oni mysla jak dla ogolu przypadkow, a my wiadomo myslimy jak o swoim ukochanym malenstwei, boimy sie o kazda drobnostke a oni maja w dupie nasze strachy :(

tak ja po usg jestem spokojniejsza, nei moge powiedziec spokojna bo wiadomo... wsyztsko moze sie zdarzyc , ale jetsem dobrej mysli i mam nadzieje ze naleze do grona tych mamusiek u ktorych pojdzie wsyztsko ok i kruszynka dotrwa do 38 tyg i przyjdzie do mne ina swiat :*

Waniulka, paaolka, anuszka82 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście gratulacje serdeczne, dobrze że tyle dobrych wieści się pojawia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już się nie mogę doczekać kiedy serduszko zobaczę

• mama86 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    Czesc dziewczyny,
    mialam dac znac, wczoraj wieczorem juz padlam i nie dalam rady.
    No wiec bylam w szpitalu,rozmawialam z lekarzem,ale nie zbadal mnie...Zapytal tylko jak wygladalo to plamienie i jak dowiedzial sie ze jednorazowo pojawil mi sie po prostu brązowy sluz to powiedzial ze to normalne i czesto sie w ciazy zdarza,ze organizm oczyszcza sie jakby,ze pewnie to od zagniezdzania zarodka tak sie dzieje...i ze jakby mi sie powtorzylo to wtedy przyjsc a tak to mam sie tym nie stresowac i poczekac sobie do czwartku do mojej wizyty i tam juz mi lekarz wszystko dokladnie obejrzy i powie co i jak...powiem Wam ze wcale mnie nie uspokoil,niby nic sie teraz nie dzieje i od wczoraj jest ok,ale mimo wszystko wolalabym zeby mnie zbadal,juzbym mogla normalnie funkcjonowac,a tak to ciagle o tym mysle...wg mnie lekarze bagatelizuja wiele rzeczy...ten wczorajszy mial taki wyraz twarzy jakby mial ochote mnie wysmiac... Man nadzieje ze bedzie ok,i ze nie trafie wiecej na takiego lekcewazacego pacjentki "specjaliste"
    Ja też mam wizytę w czwartek :)
    Nie przejmuj się zbyt wiele bo stres i nerwy wcale nie są wskazane zwłaszcza teraz :) Jak już wcześniej pisałam jestem już po 3 plamieniach i to trzecie dostałam po wyjściu ze szpitala. Zadzwoniłam do mojego doktorka i mi powiedział, że gdyby objawy nasiliły się i pojawiła się świeża krew to mam się zgłosić do niego bądź do szpitala. A tak to porostu macica się jeszcze oczyszcza po implantacji.

A z drugiej strony w przypadku zagrożenia poronieniem w szpitalu będą kazali leżeć, podadzą luteinę i nospe. I nic innego nie zrobią bo nie są w stanie. Niestety taka jest prawda w przypadku tak wczesnej ciąży. Wiem jak odbywa się samoistne poronienie :( Gdy zarodek jest wadliwy natura sama robi porządek :(

Tak więc pozostaje nam tylko czekać do czwartku :) I wierzę, że potwierdzi się to, że wszystko jest w porządku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2014, 16:10

paaolka lubi tę wiadomość

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • Madź Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!!
    Dołączam się do październikowych mamuś :)
    Lekarz wyznaczył mi termin na sam koniec października tj 30 -31 ale to pewnie się zmieni :)

Waniulka, MartaR.., Kakabaka, paaolka, lubek, Kajaoli, mała_mi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madź wrote:
    Witam!!
    Dołączam się do październikowych mamuś :)
    Lekarz wyznaczył mi termin na sam koniec października tj 30 -31 ale to pewnie się zmieni :)
    gratuluję i bardzo się cieszę!

• Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lecę na wizytę - mam nadzieję, że zobaczę serduszko :)

Waniulka, paaolka, Kakabaka, mała_mi lubią tę wiadomość

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • Madź Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa Panienka wrote:
    Lecę na wizytę - mam nadzieję, że zobaczę serduszko :)

Daj znać później i trzymamy kciuki żeby było już widać <3
    :)

‹‹ 114 115 116 117 118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ