X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Madź Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa Panienka wrote:
    To u mnie też wsio ok :) 15mm ma dzidziuch i 86 tętno i widziałam to serdusio jak tam bije... myślałam, że będę ryczeć a ja z zachwytu rozwarłam buzię i zaniemówiłam...

za 3 tygodnie kolejna wizyta :)

super :) widzisz doczekałaś się :):) Gratulacje :*

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa Panienka wrote:
    To u mnie też wsio ok :) 15mm ma dzidziuch i 86 tętno i widziałam to serdusio jak tam bije... myślałam, że będę ryczeć a ja z zachwytu rozwarłam buzię i zaniemówiłam...

to super gratulacje :)

preg.png
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa Panienka wrote:

Serdeczne gratulacje! Bardzo fajnie czyta sie takie wiesci!!! :)

Waniulka lubi tę wiadomość

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monica wrote:
    Witam Mamusie:) miałam wczoraj lekkie plamienie miałam spięcie z moim mężem ale jest już ok:)straszny nerwus jestem:(moze to dlatego, a dziś pobolewanie podbrzusza przez cały dzień. Spanikowałam strasznie bo mam ciąże wysokiego ryzyka.Beta wyszła bardzo dobrze poleciałam do ginekologa zbadał mnie (nienawidzę tego wzdziernika, wdziernika czy jak to tam sie mówi:))pewnie i tak zle napisalam no ale najważniejsze USG i PIĘKNE RYTMICZNE BICIE SERDUSZKA :)CUDOWNA CHWILA jestem w 6tyg i 2 dni mam nadzieje że i ja i wszystkie Mamusie dotrwaja do konca czego z calego serca zycze. Mam lekkie mdlosci i latam do wc czesto nic poza tym. Obawiam sie ze wszystko JESZCZE przede mna ale dla malenstwa wszystko przezyjemy:)
    ps. gin mi powiedział ze no spy do 12 tyg nie powinno sie brac bo mozna poronic nie wiem ile w tym prawdy ale pomyslalam ze napisze Wam o tym kazal brac duphaston co najwyzej i tyle.

Monica super, ze z dzidzią wsio ok :)

Zaskoczyłaś mnie tą nospą, bo mnie ginek nią faszeruje ze wzgledu na bóle brzucha...

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madź wrote:
    Kakabaka i mama86, bo widzicie ja póki co pracuję, nawet chcę ale muszę patrzeć na to też z tej strony- pracuję w żłobku z maleństwami gdzie przekrój chorobowy jest ogromny i mam stresy, że coś złapię... :(

Ja pracuję w szkole z zerówką (nie mam żadnej pomocy). I dzieciaki też przynoszą różne choróbstwa :I Nie mówiąc już o moich wyjściach do toalety gdy muszę- nie ma takiej możliwości bo w zerówce nie ma przerw :( Już kilka razy plamiłam i wolałam nie ryzykować. Podczas pierwszej ciąży chodziłam do pracy i wszytko się źle niestety skończyło. A tak to po feriach nie wróciłam już do pracy i dyrektorka zatrudniła już kogoś na zastępstwo :)

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • Drelin Przyjaciółka

Wysłany: 25 lutego 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madź wrote:
    Kakabaka i mama86, bo widzicie ja póki co pracuję, nawet chcę ale muszę patrzeć na to też z tej strony- pracuję w żłobku z maleństwami gdzie przekrój chorobowy jest ogromny i mam stresy, że coś złapię... :(

Ja pracuję w szpitalu ;) a na zwolnienie się wybieram po wizycie 6.03.

yuudrjjg1yagrwny.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej słoneczka
    gratuluję udanych wizyt
    wymiotującym współczuję mnie się czasem zdarzy rano albo jak jestem strasznie głodna a jestem co chwilę to od razu zaczynam wymiotować

co do l4 to ja nie zamierzam w ogóle brać będę pracowała jak długo do dam rade czyli w planach do września :) ale ja mam własny gabinet więc mogę sobie dowolnie układać zajęcia

• kredkaczarna Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zobacze jqk bede sie czula. Co prawda z dziećmi jako tako nie mam styczności ale klientki tez potrafia cjore przychodzic;/ poza tym mam mega zimno w pracy, ale daje rade:) w każdym badz razie jak nie bede sie czula na yyle zeby pracowac to poproszę o zwolnienie bo ja nie pracujac nie zarabiam;)

26.09.2014 Aluś :*
    Aniołek [*] Listopad 2015r.
    ckai3e3kdf77majo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kredkaczarna wrote:
    Ja zobacze jqk bede sie czula. Co prawda z dziećmi jako tako nie mam styczności ale klientki tez potrafia cjore przychodzic;/ poza tym mam mega zimno w pracy, ale daje rade:) w każdym badz razie jak nie bede sie czula na yyle zeby pracowac to poproszę o zwolnienie bo ja nie pracujac nie zarabiam;)

ja właśnie mam ten sam problem do tego trzeba ten paskudny zus zapłacić

• mama86 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze mówiłam, że jak będę w ciąży to będę pracowała tak długo jak się da i dziwiłam się kobietom w ciąży które bardzo szybko szły na l4. No ale cóż, życie pokazało co innego- moja sytuacja w pracy się trochę zmieniła i ciąża mocno daje się we znaki ;) Mamy do tego prawo aby iść na L4 :)

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej a ja już nie śpię i się wierce i tak trzeba zaraz wstać i szykować młodego do szkoły i odwieść... A potem telewizor i spanie do 13... ;-)

Kajaoli lubi tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, snilo mi sie, ze czekalam na usg kontrolne w jakims szpitalu i nikt nie przychodzil, ani lekarz ani moja rodzina z ktorymi bylam umowiona na miejscu. Taki wkurzajacy sen, ze az jestem jeszcze pod wrazeniem. Pewnie snia mi sie takie rzeczy bo nie moge juz sie doczekac wizyty za poltorej tygodnia:)
    Zycze wszystkim milego dnia i jak ktoras z was ma jakies optymistyczne informacje to niech tutaj smialo pisze, chetnie poczytam zeby sobie humor poprawic bo dzis troche dobija mnie zycie

MartaR.. lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj mam dzień pełen niecierpliwego wyczekiwania. W końcu i dla mnie nastał TEN dzień :) Dzisiaj na 15:20 idę do lekarza zobaczyć co tam się u mojego maluszka dzieje :)
    Denerwuję się, ale to normalne. Nie wiem jakie wiadomości mnie czekają.
    Byle do wizyty :)

mała_mi, MartaR.., Kajaoli, caterinka, paaolka lubią tę wiadomość

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • mała_mi Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny :)

ja dziś wieczorem na wizytę, nareszcie ;) no i chyba pójdę na L4, bo dziś rano zauważyłam brązowy śluz... :/ wzięłam wolne, leże i czekam na wizytę.

Kakabaka, Kajaoli lubią tę wiadomość

q53jwvt.png
    Aniołki 24.09.13r (*) 6tc 5.01.14r (*) 7tc
  • MOI Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek!!!!

Po fatalnym pod względem samopoczucia poniedziałku, miałam bardzo pozytywny i pełen energii wtorek (pierwszy raz od początku ciąży!!!!!!!!!!!!!!!!!!). Zgodnie z ustaleniami lekarza weszłam w 9 tydzień i jak ręką odjął. Czuję się 100 razy lepiej :D Mdłości ustąpiły, wymioty na szczęście były jednorazowe, no i przybyło mi energii huurrraaaaa!!!! :D
    382561ai7h9zeppn.gif

Kajaoli, Kakabaka, lubek, caterinka lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Dzień doberek!!!!

Po fatalnym pod względem samopoczucia poniedziałku, miałam bardzo pozytywny i pełen energii wtorek (pierwszy raz od początku ciąży!!!!!!!!!!!!!!!!!!). Zgodnie z ustaleniami lekarza wesz6łam w 9 tydzień i jak ręką odjął. Czuję się 100 razy lepiej :D Mdłości ustąpiły, wymioty na szczęście były jednorazowe, no i przybyło mi energii huurrraaaaa!!!! :D
    382561ai7h9zeppn.gif
    Żeby u mnie ten 9 ty tydzień był tak jak u Ciebie nie lubię wymiotować i świadomie się powstrzymuje a głową mi od mdlosci pęka...
    A do lekarza zapisałam się na poniedziałek bo i L4 się kończy i dupek
    Życzę udanych i bardzo szczęśliwych wizyt!!!

7a4aio4pfp2702id.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki, a mnie wzielo chorobsko i to doslownie z dnia na dzien. Nic nie zapowiadalo choroby a tu nagle gardło zaczelo mnie kluć i scielo mnie wczoraj wieczorem z nog. Kajaoli napisz prosze co bralas przy przeziebieniu, strasznie sie boje ze to przeziębienie wpłynie na ciaze!

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Hej Dziewczynki, a mnie wzielo chorobsko i to doslownie z dnia na dzien. Nic nie zapowiadalo choroby a tu nagle gardło zaczelo mnie kluć i scielo mnie wczoraj wieczorem z nog. Kajaoli napisz prosze co bralas przy przeziebieniu, strasznie sie boje ze to przeziębienie wpłynie na ciaze!
    Ja właśnie wychodzę z choroby. Lekarka powiedziała, że właściwie nic nie mogę brać. Miałam leżeć i dużo pić. W aptece na ból gardła dostałam tantum verde, bo jak powiedziała farmaceutka, je można brać. Poza tym leczyłam się okropną w smaku miksturką z czosnku, miodu i imbiru :) Ale jak nie można było niczego innego, to trzeba się jakoś ratować :)

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • Viola Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Kakabaka, wlasnue maz mi zrobil cos starsznego do picia, mieszanke czosnku, cytryny i miodu. Nie wiem czy to przelkne ale zmusze sie. Do lekarza chyba tez sie przejde na wszelki wypadek. Ja nie bylam chora chyba z 20 lat ale mam w pokoju w pracy kolezanke ktora jest wiecznie chora i chyba od niej zlapalam wirusa. Jestem wsciekla i mam ochote ja udusic.

Kakabaka wrote:
    Ja właśnie wychodzę z choroby. Lekarka powiedziała, że właściwie nic nie mogę brać. Miałam leżeć i dużo pić. W aptece na ból gardła dostałam tantum verde, bo jak powiedziała farmaceutka, je można brać. Poza tym leczyłam się okropną w smaku miksturką z czosnku, miodu i imbiru :) Ale jak nie można było niczego innego, to trzeba się jakoś ratować :)

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Drelin Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, a ja uwielbiam takie mikstury z czosnkiem :) niedawno jadłam chleb z masłem, miodem i czosnkiem :) pycha :)
    Albo mleko z masłem i miodem-jak byłam mała mama mi na przeziębienie robiła :)

Viola lubi tę wiadomość

yuudrjjg1yagrwny.png
‹‹ 116 117 118 119 120 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ