X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • mała_mi Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Kochana nie denerwuj sie, wszysciutko bedzie dobrze :) dlaczego myslisz, ze cos jest nie tak?

tak mi juz zostało po poronieniach... Taka schize mam, skoro wcześniej sie nie udało, to czemu teraz ma sie udać? Wiem, durna jestem, no ale co ja poradzę. Chodzę do fajnego lekarza prywatnie i na kasę i wiem ze jak bym tylko zadzwoniła, to by mnie szybciutko przyjął i rozwiał moje obawy. Ale nie chce wariata z siebie robic(po przecież nic się nie dzieje, tyko ja mam urojenia). Wystarczy ze przy poprzednim poronieniu przyjmował mnie w sylwestra i w ogóle jest pod telefonem non stop. No ale mam zadzwonić ze mam lęki jakieś? Przecież kazda je ma...

Anoolka lubi tę wiadomość

q53jwvt.png
    Aniołki 24.09.13r (*) 6tc 5.01.14r (*) 7tc
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała_mi wrote:
    tak mi juz zostało po poronieniach... Taka schize mam, skoro wcześniej sie nie udało, to czemu teraz ma sie udać? Wiem, durna jestem, no ale co ja poradzę. Chodzę do fajnego lekarza prywatnie i na kasę i wiem ze jak bym tylko zadzwoniła, to by mnie szybciutko przyjął i rozwiał moje obawy. Ale nie chce wariata z siebie robic(po przecież nic się nie dzieje, tyko ja mam urojenia). Wystarczy ze przy poprzednim poronieniu przyjmował mnie w sylwestra i w ogóle jest pod telefonem non stop. No ale mam zadzwonić ze mam lęki jakieś? Przecież kazda je ma...

Rozumiem kochana ale trzymaj sie mocno, kazda ciaza jest inna. Sroda juz tuz tuz, na ktora godzine masz wizyte?

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • mała_mi Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Rozumiem kochana ale trzymaj sie mocno, kazda ciaza jest inna. Sroda juz tuz tuz, na ktora godzine masz wizyte?

heeeee :) na 21.30 :D to się nazywa NFZ ;)

Kajaoli lubi tę wiadomość

q53jwvt.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała_mi wrote:
    heeeee :) na 21.30 :D to się nazywa NFZ ;)

o matko jak późno :/

mała_mi lubi tę wiadomość

preg.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzeczywiscie pozno, a prywatnie tez bedziesz chodzic?

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki ja po wizycie!!! Wszystko ok, z USG wychodzi 6w4d, serduszko pika a dzidzia ma 7mm!!! Moje cudne 7mm z bijącym serduszkiem!!! Boże jak się cieszę! Ryczalam na lezance jak głupia ze wzruszenia :) Tak bardzo się cieszę! Byłam na NFZ i nawet zdjęcia nie dostałam.. To normalne? Wizytę prywatnie mam 6 marca. Alez się cieszę!!!

TRZYMAM KCIUKI ZA WIZYTUJACE!!!

Kajaoli, Kakabaka, caterinka, Kasiula09, lubek, mała_mi, sylwia1985 lubią tę wiadomość

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zostalo jeszcze rowne dwa tygodnie do wizyty .. Nie moge juz sie doczekac :)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co slychac u Violi?
    Viola odezwij sie i powiedz jak sie czujesz :)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strokrotka wrote:
    Kobietki ja po wizycie!!! Wszystko ok, z USG wychodzi 6w4d, serduszko pika a dzidzia ma 7mm!!! Moje cudne 7mm z bijącym serduszkiem!!! Boże jak się cieszę! Ryczalam na lezance jak głupia ze wzruszenia :) Tak bardzo się cieszę! Byłam na NFZ i nawet zdjęcia nie dostałam.. To normalne? Wizytę prywatnie mam 6 marca. Alez się cieszę!!!

Ale bombastycznie!!!! SUUUUPER :)
    Ja mam jeszcze dwa dni czekania, mam nadzieję, że w środę wieczorem też napiszę taki radosny post :)

Strokrotka lubi tę wiadomość

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • Drelin Przyjaciółka

Wysłany: 24 lutego 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caterinka wrote:
    Dziewczyny co myslicie o USG genetycznym pierwszego trymestru?Macie zamiar je robic?

Jak byłam na pierwszej wizycie to ginekolog od razu zapowiedziała że da mi skierowanie na genetyczne w 12stym tygodniu. Z jakiegoś programu, w Łodzi.

yuudrjjg1yagrwny.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drelin wrote:
    Jak byłam na pierwszej wizycie to ginekolog od razu zapowiedziała że da mi skierowanie na genetyczne w 12stym tygodniu. Z jakiegoś programu, w Łodzi.
    Ja nie dostalam skierowanie na to trzeba miec skonczane 35 lat albo problemy genetyczne w rodzinie.Lekarka powiedzial ze moge je zrobic prywatnie.ale mnie do tego nie zmusza sama musze zdecydowac.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    A moze urzadzimy taka niezobowiazujaca zgadywanke i kazda z Was powie, czy spodziewa sie chlopca czy dziewczynki :) zapiszemy sobie to na liscie w nawiasie i zobaczymy czy sie sprawdzi :) moze byc fajna zabawa :)

Ja na przyklad, caly czas czuje, ze bedzie dziewczynka :)
    My bardzo chcemy dziewczynke ale od poczatku czuje,ze bedzie chlopczyk!

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strokrotka wrote:

To wspaniała nowina super ciesze sie a nie mówiłam że bedzie dobrze :)
    Ja musze wytrzymać do piątku, miałam na dziś ale przełożyłam wizyte bo stwierdziłam ze później to może już coś zobacze i też bede dokładnie w 6t4d mam nadzieje ze tez serduszko usłysze

Strokrotka lubi tę wiadomość

preg.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drelin wrote:

A jak odbywa sie to badanie genetyczne? Nie mialam takiego skierowania w poprzedniej ciazy..

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Drelin Przyjaciółka

Wysłany: 24 lutego 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    A jak odbywa sie to badanie genetyczne? Nie mialam takiego skierowania w poprzedniej ciazy..

Najpierw masz usg robione z pomiarami przezierności karkowej, oceną kości nosa itd. Jak są jakieś wątpliwości to robią test Papp-a, a potem amniopunkcję jeśli są wskazania.
    Można prywatnie zrobić. Wrzuć w google "usg genetyczne" , sporo gabinetów prywatnych się ogłasza.

yuudrjjg1yagrwny.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Tu we Wloszech jest to USG i pobranie krwi.Na bazie tych twoch wynikow mowia ci jakie jest prawdopodobienstwo ,ze dziecko ma problemy genetyczne.

• kredkaczarna Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My powiedzielismy w sobote rodzicom ze beda dziadkami:) bardzo się cieszyli wiec nie powiem kamien z serca bo troche sie stresowalam. W środę do lekarza, a dzis robilam badania moczu i gpukowzy zeby było na świeżo. :) a wiecie czy badania przeziernosci karkowej robia zawsze?

26.09.2014 Aluś :*
    Aniołek [*] Listopad 2015r.
    ckai3e3kdf77majo.png
  • Drelin Przyjaciółka

Wysłany: 24 lutego 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej to chyba swojego ginekologa zapytać. Usg genetyczne jest ograniczone czasowo tygodniami ciąży. Między 11 a 13 chyba się robi.

yuudrjjg1yagrwny.png
  • mała_mi Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Rzeczywiscie pozno, a prywatnie tez bedziesz chodzic?

Jak trzeba to idę prywatnie. Np na konkretne usg, bo tu w ośrodku to średni sprzęt maja a o zdjęciu moge sobie pomarzyć... A mój lekarz ma najlepsze usg w okolicy, większość pan jak na usg, to tam :) no i wiadomo- jak zapłacisz to zawsze doktor milszy, nie ;)

q53jwvt.png
  • marta83 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie bez zadnych objawów, moj maz chodzi i mowi ze bedzie kacper,ale ja czuje ze bedzie 2 dziewczynka:)

marta
‹‹ 110 111 112 113 114 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ