Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Kajaoli wrote:Kochana nie denerwuj sie, wszysciutko bedzie dobrze dlaczego myslisz, ze cos jest nie tak?
tak mi juz zostało po poronieniach... Taka schize mam, skoro wcześniej sie nie udało, to czemu teraz ma sie udać? Wiem, durna jestem, no ale co ja poradzę. Chodzę do fajnego lekarza prywatnie i na kasę i wiem ze jak bym tylko zadzwoniła, to by mnie szybciutko przyjął i rozwiał moje obawy. Ale nie chce wariata z siebie robic(po przecież nic się nie dzieje, tyko ja mam urojenia). Wystarczy ze przy poprzednim poronieniu przyjmował mnie w sylwestra i w ogóle jest pod telefonem non stop. No ale mam zadzwonić ze mam lęki jakieś? Przecież kazda je ma...Anoolka lubi tę wiadomość
-
mała_mi wrote:tak mi juz zostało po poronieniach... Taka schize mam, skoro wcześniej sie nie udało, to czemu teraz ma sie udać? Wiem, durna jestem, no ale co ja poradzę. Chodzę do fajnego lekarza prywatnie i na kasę i wiem ze jak bym tylko zadzwoniła, to by mnie szybciutko przyjął i rozwiał moje obawy. Ale nie chce wariata z siebie robic(po przecież nic się nie dzieje, tyko ja mam urojenia). Wystarczy ze przy poprzednim poronieniu przyjmował mnie w sylwestra i w ogóle jest pod telefonem non stop. No ale mam zadzwonić ze mam lęki jakieś? Przecież kazda je ma...
Rozumiem kochana ale trzymaj sie mocno, kazda ciaza jest inna. Sroda juz tuz tuz, na ktora godzine masz wizyte? -
Kobietki ja po wizycie!!! Wszystko ok, z USG wychodzi 6w4d, serduszko pika a dzidzia ma 7mm!!! Moje cudne 7mm z bijącym serduszkiem!!! Boże jak się cieszę! Ryczalam na lezance jak głupia ze wzruszenia Tak bardzo się cieszę! Byłam na NFZ i nawet zdjęcia nie dostałam.. To normalne? Wizytę prywatnie mam 6 marca. Alez się cieszę!!!
TRZYMAM KCIUKI ZA WIZYTUJACE!!!Kajaoli, Kakabaka, caterinka, Kasiula09, lubek, mała_mi, sylwia1985 lubią tę wiadomość
-
Strokrotka wrote:Kobietki ja po wizycie!!! Wszystko ok, z USG wychodzi 6w4d, serduszko pika a dzidzia ma 7mm!!! Moje cudne 7mm z bijącym serduszkiem!!! Boże jak się cieszę! Ryczalam na lezance jak głupia ze wzruszenia Tak bardzo się cieszę! Byłam na NFZ i nawet zdjęcia nie dostałam.. To normalne? Wizytę prywatnie mam 6 marca. Alez się cieszę!!!
TRZYMAM KCIUKI ZA WIZYTUJACE!!!
Ja mam jeszcze dwa dni czekania, mam nadzieję, że w środę wieczorem też napiszę taki radosny postStrokrotka lubi tę wiadomość
-
caterinka wrote:Dziewczyny co myslicie o USG genetycznym pierwszego trymestru?Macie zamiar je robic?
Jak byłam na pierwszej wizycie to ginekolog od razu zapowiedziała że da mi skierowanie na genetyczne w 12stym tygodniu. Z jakiegoś programu, w Łodzi.
-
nick nieaktualnyDrelin wrote:Jak byłam na pierwszej wizycie to ginekolog od razu zapowiedziała że da mi skierowanie na genetyczne w 12stym tygodniu. Z jakiegoś programu, w Łodzi.
-
nick nieaktualnyKajaoli wrote:A moze urzadzimy taka niezobowiazujaca zgadywanke i kazda z Was powie, czy spodziewa sie chlopca czy dziewczynki zapiszemy sobie to na liscie w nawiasie i zobaczymy czy sie sprawdzi moze byc fajna zabawa
Ja na przyklad, caly czas czuje, ze bedzie dziewczynkaKajaoli lubi tę wiadomość
-
Strokrotka wrote:Kobietki ja po wizycie!!! Wszystko ok, z USG wychodzi 6w4d, serduszko pika a dzidzia ma 7mm!!! Moje cudne 7mm z bijącym serduszkiem!!! Boże jak się cieszę! Ryczalam na lezance jak głupia ze wzruszenia Tak bardzo się cieszę! Byłam na NFZ i nawet zdjęcia nie dostałam.. To normalne? Wizytę prywatnie mam 6 marca. Alez się cieszę!!!
TRZYMAM KCIUKI ZA WIZYTUJACE!!!
To wspaniała nowina super ciesze sie a nie mówiłam że bedzie dobrze
Ja musze wytrzymać do piątku, miałam na dziś ale przełożyłam wizyte bo stwierdziłam ze później to może już coś zobacze i też bede dokładnie w 6t4d mam nadzieje ze tez serduszko usłyszeStrokrotka lubi tę wiadomość
-
Drelin wrote:Jak byłam na pierwszej wizycie to ginekolog od razu zapowiedziała że da mi skierowanie na genetyczne w 12stym tygodniu. Z jakiegoś programu, w Łodzi.
A jak odbywa sie to badanie genetyczne? Nie mialam takiego skierowania w poprzedniej ciazy.. -
Kajaoli wrote:A jak odbywa sie to badanie genetyczne? Nie mialam takiego skierowania w poprzedniej ciazy..
Najpierw masz usg robione z pomiarami przezierności karkowej, oceną kości nosa itd. Jak są jakieś wątpliwości to robią test Papp-a, a potem amniopunkcję jeśli są wskazania.
Można prywatnie zrobić. Wrzuć w google "usg genetyczne" , sporo gabinetów prywatnych się ogłasza. -
nick nieaktualnyKajaoli wrote:A jak odbywa sie to badanie genetyczne? Nie mialam takiego skierowania w poprzedniej ciazy..
-
My powiedzielismy w sobote rodzicom ze beda dziadkami:) bardzo się cieszyli wiec nie powiem kamien z serca bo troche sie stresowalam. W środę do lekarza, a dzis robilam badania moczu i gpukowzy zeby było na świeżo. a wiecie czy badania przeziernosci karkowej robia zawsze?
Kajaoli lubi tę wiadomość
26.09.2014 Aluś :*
Aniołek [*] Listopad 2015r.
-
Kajaoli wrote:Rzeczywiscie pozno, a prywatnie tez bedziesz chodzic?
Jak trzeba to idę prywatnie. Np na konkretne usg, bo tu w ośrodku to średni sprzęt maja a o zdjęciu moge sobie pomarzyć... A mój lekarz ma najlepsze usg w okolicy, większość pan jak na usg, to tam no i wiadomo- jak zapłacisz to zawsze doktor milszy, nie