X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • IWKA38 Nowa

Wysłany: 21 lutego 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam kochane mi z obliczen tez wychodzi dziewczynka --chlopcw juz mam :)termin na 7 pazdziernik,,pozdrawiam was cieplutko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2014, 13:23

Kajaoli lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej słoneczka :)

ja zrobiłam te obliczenia i wychodzi tym razem chłopiec (ciąże z dziewczynkami wyliczyłam wg tego sposobu i się sprawdziło)

co do mdłości to polecam Wam to herbatkę z dodatkiem imbiru mnie bardzo pomogło a wymiotowałam strasznie.

co do porąbanych snów to ja po dzisiejszej nocy jestem wykończona śniło mi się że uwięziono mnie w latarnii morskiej i nie mogłam się wydostać

• mała_mi Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Dziewczyny jak mi niedobrze jest.... Juz któryś dzień mnie morduje. Nie wiem czy któraś próbowała tego sposobu z imbirem, ale ja jak tylko poczułam zapch, wylądowałam w łazience :/

q53jwvt.png
    Aniołki 24.09.13r (*) 6tc 5.01.14r (*) 7tc
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała_mi wrote:

Dziewczyny jak mi niedobrze jest.... Juz któryś dzień mnie morduje. Nie wiem czy któraś próbowała tego sposobu z imbirem, ale ja jak tylko poczułam zapch, wylądowałam w łazience :/
    Ja nigdy nie przepadałam za imbirem, ale może warto spróbować;) Zauważyłam, że jak jem coś to jest ok ale tak godzinę po posiłku to wracają mi mdłości. A przecież nie będę non stop jadła, bo będę wyglądała jak szafa 3-drzwiowa;D divers2310.gif

Kajaoli, mała_mi, Eva0507 lubią tę wiadomość

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała_mi wrote:

to nie tak zrób poproś męża by Ci zrobił napar i wlał do czegoś co lubisz ja wlewach do herbaty i naprawdę przestałam mieć mdłości i wymioty

• mała_mi Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulcio wrote:
    to nie tak zrób poproś męża by Ci zrobił napar i wlał do czegoś co lubisz ja wlewach do herbaty i naprawdę przestałam mieć mdłości i wymioty

Sprobuje, dzięki. Tylko mój chłop będzie dziś późno...

Póki co leżę i skupiam się na oddychaniu, zeby uspokoić żołądek.

q53jwvt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a masz korzeń imbiru ? czy robiłaś z suszonego ?

• MartaR.. Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietkí ja witaminy prenatal mam z imbirem i nie mam mdłości być może to od tego a może tak ciążę przechodzę

7a4aio4pfp2702id.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulcio wrote:
    A jak dokładnie przygotować ten napar? Zalać wrzątkiem pokrojony drobno imbir? Może jednak się skuszę :P

divers2288.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama86 wrote:
    A jak dokładnie przygotować ten napar? Zalać wrzątkiem pokrojony drobno imbir? Może jednak się skuszę :P

kupujesz korzeń imbiru odkrawasz mały plaster obierasz go ze skórki kroisz na małe kawałki i zalewasz wrzącą wodą (około pół szklanki) zagotowujesz jak się chwilę zagotuje to masz gotowy napar
    ale ja do tego gotowego wrzucam torebkę zwykłej herbaty i czekam aż się zaparzy i taki napar (oczywiście bez kawałków imbiru) wlewam do gotowej herbaty i sobie piję
    mi lekarz radził pić kilka razy dziennie i tak robię

• mama86 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok dzięki :) Tylko kto mi teraz po imbir poleci :(

divers2288.gif
  • Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejo :)

a ja się zdenerwowałam bo brzuszek mnie bolał i wydawało mi się, że widzę plamienie :( ale mam różowe majtasy i wiadomo, że to inaczej widać... no i leżę teraz w łóżku z podpaską bo się wkładki skończyły... mam nadzieję, że to tylko moja schiza jest ;)

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • Drelin Przyjaciółka

Wysłany: 21 lutego 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak miałam jakiś czas temu. Do tej pory nie wiem, czy to faktycznie plamienie było, ale raczej tak. Jeden dzień i niewiele. I brzuch bolał.

yuudrjjg1yagrwny.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa Panienka wrote:
    hejo :)

a ja się zdenerwowałam bo brzuszek mnie bolał i wydawało mi się, że widzę plamienie :( ale mam różowe majtasy i wiadomo, że to inaczej widać... no i leżę teraz w łóżku z podpaską bo się wkładki skończyły... mam nadzieję, że to tylko moja schiza jest ;)
    Lez mi gin ale poprzedni kazał przychodzić w takich sytuacjach i właśnie przez taki lekko zabarwiony śluz biorę dupka ale jak będzie bolał brzuch bym wzięła no-spe

7a4aio4pfp2702id.png
  • Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bozee wezcie cos zróbcie bo zaraz zwariuje!!! cały dzien jest mi niedobrze :-/ i smaku swojego nie moge znalesc blehh nic mi nie smakuje :(

Córcia Natalka :* :*
    nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • mała_mi Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulcio wrote:
    a masz korzeń imbiru ? czy robiłaś z suszonego ?

Korzeń :)

przeszło mi trochę... Zmusilam się żeby wstać i wyjść na spacer z młoda i chyba świeże powietrze mi pomogło.

q53jwvt.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulcio wrote:
    kupujesz korzeń imbiru odkrawasz mały plaster obierasz go ze skórki kroisz na małe kawałki i zalewasz wrzącą wodą (około pół szklanki) zagotowujesz jak się chwilę zagotuje to masz gotowy napar
    ale ja do tego gotowego wrzucam torebkę zwykłej herbaty i czekam aż się zaparzy i taki napar (oczywiście bez kawałków imbiru) wlewam do gotowej herbaty i sobie piję
    mi lekarz radził pić kilka razy dziennie i tak robię
    Ja jeszcze jak wystygnie dodawałam cytrynę pokrojoną w małe kawałeczki i dwie łyżki miodu. Słoiczek z tak przygotowaną miksturą trzymam w lodówce i dodaję do herbaty.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zgadnijcie co dzis jedlismy z lubym na kolacje? Ja nalesniki z truskawkowa marmoladka a moj mezczyzna, ktory dzielnie znosi ciaze razem ze mna, z zadowoleniem pochlanial nalesniki z nutella i bananami. Tak nas naszlo obydwoje.. ;);):)

MartaR.., mała_mi, Eweloka84 lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaR.. wrote:
    Lez mi gin ale poprzedni kazał przychodzić w takich sytuacjach i właśnie przez taki lekko zabarwiony śluz biorę dupka ale jak będzie bolał brzuch bym wzięła no-spe
    nic już nie ma śluz też normalny - spanikowałam po prostu...

słuchajcie znalazłam idealny wózek i zachorowałam... piękną emmaljungę taką jasną - ahhh już wiem, że taki wózek będzie miało moje dziecko :D

MartaR.. lubi tę wiadomość

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

A gdzie widziałaś na allegro? To prześlij linka. Z miłą chęcią pooglądam :)

divers2288.gif
‹‹ 104 105 106 107 108 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ