WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • IWKA38 Nowa

Wysłany: 21 lutego 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam kochane mi z obliczen tez wychodzi dziewczynka --chlopcw juz mam :)termin na 7 pazdziernik,,pozdrawiam was cieplutko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2014, 13:23

Kajaoli lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej słoneczka :)

ja zrobiłam te obliczenia i wychodzi tym razem chłopiec (ciąże z dziewczynkami wyliczyłam wg tego sposobu i się sprawdziło)

co do mdłości to polecam Wam to herbatkę z dodatkiem imbiru mnie bardzo pomogło a wymiotowałam strasznie.

co do porąbanych snów to ja po dzisiejszej nocy jestem wykończona śniło mi się że uwięziono mnie w latarnii morskiej i nie mogłam się wydostać

• mała_mi Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Dziewczyny jak mi niedobrze jest.... Juz któryś dzień mnie morduje. Nie wiem czy któraś próbowała tego sposobu z imbirem, ale ja jak tylko poczułam zapch, wylądowałam w łazience :/

q53jwvt.png
    Aniołki 24.09.13r (*) 6tc 5.01.14r (*) 7tc
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała_mi wrote:

Dziewczyny jak mi niedobrze jest.... Juz któryś dzień mnie morduje. Nie wiem czy któraś próbowała tego sposobu z imbirem, ale ja jak tylko poczułam zapch, wylądowałam w łazience :/
    Ja nigdy nie przepadałam za imbirem, ale może warto spróbować;) Zauważyłam, że jak jem coś to jest ok ale tak godzinę po posiłku to wracają mi mdłości. A przecież nie będę non stop jadła, bo będę wyglądała jak szafa 3-drzwiowa;D divers2310.gif

Kajaoli, mała_mi, Eva0507 lubią tę wiadomość

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała_mi wrote:

to nie tak zrób poproś męża by Ci zrobił napar i wlał do czegoś co lubisz ja wlewach do herbaty i naprawdę przestałam mieć mdłości i wymioty

• mała_mi Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulcio wrote:
    to nie tak zrób poproś męża by Ci zrobił napar i wlał do czegoś co lubisz ja wlewach do herbaty i naprawdę przestałam mieć mdłości i wymioty

Sprobuje, dzięki. Tylko mój chłop będzie dziś późno...

Póki co leżę i skupiam się na oddychaniu, zeby uspokoić żołądek.

q53jwvt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a masz korzeń imbiru ? czy robiłaś z suszonego ?

• MartaR.. Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietkí ja witaminy prenatal mam z imbirem i nie mam mdłości być może to od tego a może tak ciążę przechodzę

7a4aio4pfp2702id.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulcio wrote:
    A jak dokładnie przygotować ten napar? Zalać wrzątkiem pokrojony drobno imbir? Może jednak się skuszę :P

divers2288.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama86 wrote:
    A jak dokładnie przygotować ten napar? Zalać wrzątkiem pokrojony drobno imbir? Może jednak się skuszę :P

kupujesz korzeń imbiru odkrawasz mały plaster obierasz go ze skórki kroisz na małe kawałki i zalewasz wrzącą wodą (około pół szklanki) zagotowujesz jak się chwilę zagotuje to masz gotowy napar
    ale ja do tego gotowego wrzucam torebkę zwykłej herbaty i czekam aż się zaparzy i taki napar (oczywiście bez kawałków imbiru) wlewam do gotowej herbaty i sobie piję
    mi lekarz radził pić kilka razy dziennie i tak robię

• mama86 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok dzięki :) Tylko kto mi teraz po imbir poleci :(

divers2288.gif
  • Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejo :)

a ja się zdenerwowałam bo brzuszek mnie bolał i wydawało mi się, że widzę plamienie :( ale mam różowe majtasy i wiadomo, że to inaczej widać... no i leżę teraz w łóżku z podpaską bo się wkładki skończyły... mam nadzieję, że to tylko moja schiza jest ;)

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • Drelin Przyjaciółka

Wysłany: 21 lutego 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak miałam jakiś czas temu. Do tej pory nie wiem, czy to faktycznie plamienie było, ale raczej tak. Jeden dzień i niewiele. I brzuch bolał.

yuudrjjg1yagrwny.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa Panienka wrote:
    hejo :)

a ja się zdenerwowałam bo brzuszek mnie bolał i wydawało mi się, że widzę plamienie :( ale mam różowe majtasy i wiadomo, że to inaczej widać... no i leżę teraz w łóżku z podpaską bo się wkładki skończyły... mam nadzieję, że to tylko moja schiza jest ;)
    Lez mi gin ale poprzedni kazał przychodzić w takich sytuacjach i właśnie przez taki lekko zabarwiony śluz biorę dupka ale jak będzie bolał brzuch bym wzięła no-spe

7a4aio4pfp2702id.png
  • Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bozee wezcie cos zróbcie bo zaraz zwariuje!!! cały dzien jest mi niedobrze :-/ i smaku swojego nie moge znalesc blehh nic mi nie smakuje :(

Córcia Natalka :* :*
    nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • mała_mi Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulcio wrote:
    a masz korzeń imbiru ? czy robiłaś z suszonego ?

Korzeń :)

przeszło mi trochę... Zmusilam się żeby wstać i wyjść na spacer z młoda i chyba świeże powietrze mi pomogło.

q53jwvt.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulcio wrote:
    kupujesz korzeń imbiru odkrawasz mały plaster obierasz go ze skórki kroisz na małe kawałki i zalewasz wrzącą wodą (około pół szklanki) zagotowujesz jak się chwilę zagotuje to masz gotowy napar
    ale ja do tego gotowego wrzucam torebkę zwykłej herbaty i czekam aż się zaparzy i taki napar (oczywiście bez kawałków imbiru) wlewam do gotowej herbaty i sobie piję
    mi lekarz radził pić kilka razy dziennie i tak robię
    Ja jeszcze jak wystygnie dodawałam cytrynę pokrojoną w małe kawałeczki i dwie łyżki miodu. Słoiczek z tak przygotowaną miksturą trzymam w lodówce i dodaję do herbaty.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zgadnijcie co dzis jedlismy z lubym na kolacje? Ja nalesniki z truskawkowa marmoladka a moj mezczyzna, ktory dzielnie znosi ciaze razem ze mna, z zadowoleniem pochlanial nalesniki z nutella i bananami. Tak nas naszlo obydwoje.. ;);):)

MartaR.., mała_mi, Eweloka84 lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaR.. wrote:
    Lez mi gin ale poprzedni kazał przychodzić w takich sytuacjach i właśnie przez taki lekko zabarwiony śluz biorę dupka ale jak będzie bolał brzuch bym wzięła no-spe
    nic już nie ma śluz też normalny - spanikowałam po prostu...

słuchajcie znalazłam idealny wózek i zachorowałam... piękną emmaljungę taką jasną - ahhh już wiem, że taki wózek będzie miało moje dziecko :D

MartaR.. lubi tę wiadomość

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

A gdzie widziałaś na allegro? To prześlij linka. Z miłą chęcią pooglądam :)

divers2288.gif
‹‹ 104 105 106 107 108 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ