X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadszedł magiczny 3 miesiąc a u nas zmiany tylko niestety na gorsze. .. Julcia potrafiła już przespać 5-6 godz w nocy bez karmienia a tu znowu pobudka co 2-3 godz. Mam nadzieję że to chwilowy kryzys.

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W nocy zapalam lampkę chico z projektem.

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama86 wrote:
    A to czym wycierasz Kubie buźke jak mu się uleje, albo się zaślini? Bo ja mam 15 pieluch tetrowych plus kilka flanelowych i czasami jest tak, ze wszystkie w praniu i z szafki biorę ostatnią. Używam do wycierania buźki jak się uleje albo się obślini (bo robi to teraz na potęgę), podkładam pod główkę jak jest na macie bo jak bryka to tez się obślini a czasami nawet się uleje, podkładam pod pupe jak przewijam w innym miejscu niż przewijak, klade na ramie jak trzymam do odbicia, i zawsze rezerwową trzymam w torbie od wózka ;-) Także u mnie nie da rady bez tetry ;-)
    w sumie mam jedna flanelke w torbie wysciowej od wozka, do lekarzy czy cos. moze dlatego nie uzywam tetry bo moj Kuba nie jest problemowy.. znaczy moze to nie az takie problemy sa ale on np nie ulewa, nigdy w domu mi nie ulal tylko w szpitalu i mowili wtedy ze to jeszcze woy plodowe mu nosem nawet ida i buzia, ale wtedy mialam tetry bo pielegniarki kazaly. jak sie teraz zaslini to mam w kazdym pomiesczzeniu w domu takie husteczki wyciagane z pudelka suche wiecie o co mi chodzi? taka higieniczna z pudelka wysuwana :) i wtedy wyciagam i wycieram mordeczke. nie trzymam do odbicia tez, ani nie klade pod pupe do przewijania... ale niespodzianki mialam tylko na poczatku jak byl malenki i wtedy jeszcze na przewijaku przebieralam bo teraz to juz ponad miesiac stoi schowany :) naprawde do niczego ich nie potrzebuje. raz wzielam do kapania i bylo mi tak okropnie niewygodnie z ta wielkie pielucha ze np jak myje kube w wanience to wrzycam do wody chusteczke nawilzana i nia myje, ona jest malutka, mieciutka i delikatna :)

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie mam lampki ale mam jasne rolety a ze mieszkamy niedaleko drogi to jest jasno bo lampy swieca i widze wszystko w nocy , natomiast jak jestem u rodzicow na wsi to ciemno jak w d.... i musze swiecic normalne swiatlo co mnie i malego wybudza calokowicie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 09:51

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Jeszcze jedno. Jakich wkładek laktacyjnych i jakiego kremu do smarowania pupy używacie?
    mi nie leci zbytnio, tylko w nocy, ale zapobiegawczo wkladam tez na dzien a ze praktycznie suche wymieniam to kupilam najtansze dziadostwo z baby dream :) na wielkie przecieki oczywiscie sie nie nadaja, szajs jakich malo, na pocztaku uzywalam jonhsons i bardzo mi odpowiadaly, ale wlansie teraz jak mi leci tylko w nocy i to nie zawsze to kupilam ten tani szmelc do kitu ;] a i tak prawie nigdy nie sa mokre. a kremu do pupki nie uzywam. nie mamy zadnych problemow z pupa wiec zapobiegawczo niczym tez nie smaruje bo po co przyzwyczajac skore do specyfikow jak nei wymaga tego ;)

• Scęście Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla wrote:
    Oszszsz... Dzwoniła pani pielęgniarka i z wciskanej na siłę z paluszka mojej Zosi krwi zrobił sie skrzep i nie mogą zrobić morfologii, dziecko się namęczyło i dupa ( przepraszam za określenie, ale gorsze ciśnie mi się na usta) i badanie trzeba powtórzyć. Oczywiście dano mi do zrozumienia, że dziecko nie było odpowiednio napojony i krew słabo leciała. A tak sobie myślę, może ktoś nie umiał jej odpowiednio pobrać?
    mi tez sie wydaje ze to wina pobierajacej a nie nienapojonego dziecka ;)

witam ewcie91 ;] fajnego klocuszka urodzilas :)

• paaolka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też używamy pieluch tetrowych do podłożenia przy karmieniu, bo jak puszcza pierś to wszystko dookoła zalewa, do wycierania buźki jak ulewa no i jak siedzi w leżaczku czy lezy w łóżeczku to lubi sie po prostu do pieluszki przytulić ;) Flanelowe pieluchy tez używam w gościach czy u lekarza przy przebieraniu, a w domu jedynie do podłożenia na macie.

I ja do tej pory piorę małemu wszystko w proszku dziecięcym, ale używam płynu do płukania Lenor sensitive, albo E sensitiive (oba białe) i nic mu nie wyskakuje na ciałku. Prasuje tez mu wszystko do tej pory, wlasnie wczoraj jak spał w dzien stałam przy desce przed tv i prasowałam ;) ale nasze ubrania prasuje tylko te które tego wymagają.

Co do chusteczek używamy Kindii i nam bardzo pasują, jakoś te Daddy mi sie mało nawilżone wydają. a poza tym te Kindii mają fajny zapach :)

Do pupy uzywam linomagu zielonego, ale tez tylko po kupie i po kąpieli, czasem zdarzy sie ze po siuśkach tez, ale to tylko jak gdzieś coś czerwonego zauważę. Mamy jeszcze te alantan i sudokrem, ale praktycznie ich nie stosuje.

Co do lampki to mamy taka malutką ledową całą noc zapaloną;)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Czyli jednak. Ah nikt wszystkiego nie wie.
    Dziewczyny czy w sypialni na noc macie jakieś światełko zapalone?
    jak wróciliśmy ze szpitala to 2-3 tygodnie było zapalone, teraz juz nie :)

a co do mieszkania w bloku ja mieszkam na pierwszym pietrze, ale na parterze, czyli jak sie wchodzi do klatki od razu, bez żadnych schodków mamy piwnicę. Więc ja tam chowam wózek :) ale tak w tygodniu to czasami stoi po prostu na klatce na dole. Mamy domofon i 6 mieszkań w klatce, więc jakoś nie martwię sie, że ktos buchnie mi stelaz sam( w gondolce wnosze Franka ze spaceru, bo zawsze śpi jeszcze).

iabql8x.png
    x8msush.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle to witam nowe mamusie :) Bella Ona i Ewcia91 fajnie ze dołączyłyscie :)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My śpimy przy zgaszonym świetle ale jak mam przebrać małą to zapalam nocną lampkę przy łóżeczku.

Ostatnio zrobiłam większe zamówienie w smyku a tu widzę, że teraz są jeszcze niższe ceny ;) chyba znowu coś powybieram na zapas.

Lilka po szczepieniu zasnęła wczoraj o 21 i budziła się o 2:30 i 6:00. Trochę marudziła ale szybko znowu zasypiała. Mam nadzieję, że dzisiaj będzie spokojny dzień bo jadę z nią do mamy.

Zapomniałam napisać, że waży już 6700 i ma 68cm a ja się dziwie, że ubranka na 62 już za małe a ona mi tak urosła :)

pestka, ao12., lubek lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni28 wrote:
    Nadszedł magiczny 3 miesiąc a u nas zmiany tylko niestety na gorsze. .. Julcia potrafiła już przespać 5-6 godz w nocy bez karmienia a tu znowu pobudka co 2-3 godz. Mam nadzieję że to chwilowy kryzys.
    Moni jaki czas temu poruszałysmy temat, że tak kurcze sie dzieje naszym dzieciaczkom, stały dłużej i cos im sie odmieniło...też mam nadzieję, że minie szybko ;)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    My śpimy przy zgaszonym świetle ale jak mam przebrać małą to zapalam nocną lampkę przy łóżeczku.

Ostatnio zrobiłam większe zamówienie w smyku a tu widzę, że teraz są jeszcze niższe ceny ;) chyba znowu coś powybieram na zapas.

Lilka po szczepieniu zasnęła wczoraj o 21 i budziła się o 2:30 i 6:00. Trochę marudziła ale szybko znowu zasypiała. Mam nadzieję, że dzisiaj będzie spokojny dzień bo jadę z nią do mamy.

Zapomniałam napisać, że waży już 6700 i ma 68cm a ja się dziwie, że ubranka na 62 już za małe a ona mi tak urosła :)
    ale duuuża dziewczynka :) super! :)

paradise lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam nowa mamusię :)

u nas lampke mamy ale zapalam tylko do karmienia no i wieczorem jak sie karmimy to gasimy światło i wtedy przy lampce żeby Zuzia wiedziała ze to jest pora spania.

Tak piszecie o tym smyku że i ja chyba popatrze sobie i może coś zamówie

preg.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    własnie witaj Ewcia91 :D

Sroka przemywaj to oko i ta herbatka także, może rumianek? ale faktycznie idź do lekarza, nie ma co sie męczyć, a pewnie jakieś kropelki Ci przepisze. Powodzenia!

Franulo na szczęście nie miał goraczki ani nie płakał po szczepieniu, za to Ci w nocy lekko się gazował, ale trochę..jak go podniósł w nocy M to taka seria poleciałą, żę od razu sie uspokoił ;)

Sroka lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 08:07

paaolka lubi tę wiadomość

• pestka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    Tak piszecie o tym smyku że i ja chyba popatrze sobie i może coś zamówie
    Normalnie Smyk dzięki nam obroty zwiększy :D

Sroka, Kasiula09, paaolka, ao12. lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMJ wrote:
    Antek dziś miał świetny dzień, co prawda mało spał bo 3 razy po pół godziny, ale cały czas się śmiał, gadalismy sporo i nawet sam polezal w hustawce czy bujaku i tam zasypial. Za to zaraz po obiedzie ok 16 zaczął marudzic, nie może zasnąć, płacze tak jakby na jedzenie, ale jest najedzony:-/ wygląda jakby go brzuszek bolał, ale się nie napina za bardzo. Nie wiem o co mu chodzi, nosimy go na rękach, zasypia i po chwili się budzi. A do tego nie wiem co z tym moim niby okresem, bo nic się dalej nie dzieje, kapneło i stop:-/

Jakbym czytała siebie... :)
    Nasz Krzys wczoraj tak samo - do jakiejs 16-17 super dobry humor, śmieszek, gadaliśmy sobie na przewijaku pare razy, na macie tez gadał i uśmiechał się do misia, w leżaczku tez posiedział poobserwował świat, a ja spokojnie obiad zrobiłam. Potem cos sie nagle stało i zaczął marudzić, wziełam go do karmienia i jadł z obu piersi co chwila przerywając płączem, próbowałam go uśpić to co chwila budził sie i tez popłakiwał, w końcu po dłuższym czasie sie udało, ale za 15 min obudzony i znów w każdej pozycji mu było źle i maruda...ostatecznie po takim marudnym i płaczliwym wieczorze i histerii w kąpieli, zasnął ok 21.30 a i ja z nim zaraz tez padłam.

Co do okresu to na razie nie miałam i mam nadzieje ze za szybko sie nie pojawi ;)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah no i aproos mleka dla małego to ja tez mam do oporu. Nie cieknie mi już w ogóle, bo Franulo je w dzień co 2-2,5 godz, ale widzę, że jest pod dostatkiem :) dodatkowo odciagam ja ma dłuższe drzemki i mrożę i nie mam problemu z odciąganiem :)

Scęście pisałaś, że wypiłaś kami i był nawał- ja tego tak nie czuję aż, ale wydaje mi się, że też mi sie więcej mleka robi ;) ale mogę wypić i nic nie boli, chyba, że Franulo zaśpi :P

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    Jakbym czytała siebie... :)
    Nasz Krzys wczoraj tak samo - do jakiejs 16-17 super dobry humor, śmieszek, gadaliśmy sobie na przewijaku pare razy, na macie tez gadał i uśmiechał się do misia, w leżaczku tez posiedział poobserwował świat, a ja spokojnie obiad zrobiłam. Potem cos sie nagle stało i zaczął marudzić, wziełam go do karmienia i jadł z obu piersi co chwila przerywając płączem, próbowałam go uśpić to co chwila budził sie i tez popłakiwał, w końcu po dłuższym czasie sie udało, ale za 15 min obudzony i znów w każdej pozycji mu było źle i maruda...ostatecznie po takim marudnym i płaczliwym wieczorze i histerii w kąpieli, zasnął ok 21.30 a i ja z nim zaraz tez padłam.

Co do okresu to na razie nie miałam i mam nadzieje ze za szybko sie nie pojawi ;)
    a może skok?

ja na szczęście tez okresu jeszcze nie mam, oby jak najdlużej!

apropos dziewczyny planujecie następną dzidzię niedługo? :) ja bym baaaardzo chciała, ale dopiero jak Franulo będzie miał z półtorej roczku chce sie zacząć o Nią starać. tak, tym razem chcę dziewczynkę :P zobaczymy co z tego będzie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 10:17

Sroka, Anoolka, ao12. lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Nutella Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina.b.1991 wrote:
    19:30, 0:40, 5:00, 8:00 - yhhh... Dziwne pory karmienia. A tatus wrocil z nocki o 6:30 i probuje spac lecz Adasko nie daje (uroki kawalerki).

Znam ten ból. My też w kawalerkę. Jak sobie radzicie z miejscem?

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
‹‹ 1111 1112 1113 1114 1115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ