X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas tez bedzie problem jak ja wroce do pracy po macierzynskim to nie wiem kto zajmie sie Zuzia, moja mama pracuje, tesciowa nie zostanie, w zlobku boje sie ze bedzie ciagle chorowac a Niańki nie bardzo chce bo nie chce zeby obca baba krecila mi sie po mieszkaniu i zagladala wszedzie. A wrocic do pracy chce chociaz na pol roku

preg.png
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serio się wszystkie tak boicie żłobków? Ja na pewno wracam do pracy...
    I nie chodzi tu o kasę, ale... kurcze, dziewczyny, nie myślicie nic o karierze zawodowej? Ja chciałabym jednak osiągnąć coś zawodowo dlatego nie chciałam mieć drugiego dziecka od razu nawet jak jeszcze w ogóle chciałam mieć dziecko :) Przecież trzeba wrócić do pracy żeby nie wypaść z obiegu...
    Też nie mam nikogo kto by mi siedział z dzieckiem.

Aniqa lubi tę wiadomość

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • Zuzu-La Znajoma

Wysłany: 8 stycznia 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamusie i przyszłe mamusie:). Jestem mamą małej Zuzi. W ciąży miałam pomysł stworzenia czegoś dla najmłodszych. Odkąd urodziła się moja córeczka wzięłam się ostro do roboty i udało się realizować zamierzony plan. Proszę odwiedźcie naszą stronę jeśli szukacie czegoś wyjątkowego dla swojego malucha i w przystępnej cenie. Serdecznie was zapraszam i trzymam kciuki za każdą z was aby poród przebiegł szybko, bezboleśnie i z pięknym happy endem, a za te które już mają swe maleństwa zdrowia i miłości:* oto nasza strona facebook.com/zuzulakids

paaolka lubi tę wiadomość

• MOI Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczwarkah wrote:
    Serio się wszystkie tak boicie żłobków? Ja na pewno wracam do pracy...
    I nie chodzi tu o kasę, ale... kurcze, dziewczyny, nie myślicie nic o karierze zawodowej? Ja chciałabym jednak osiągnąć coś zawodowo dlatego nie chciałam mieć drugiego dziecka od razu nawet jak jeszcze w ogóle chciałam mieć dziecko :) Przecież trzeba wrócić do pracy żeby nie wypaść z obiegu...
    Też nie mam nikogo kto by mi siedział z dzieckiem.
    Oczywiście, że myśle o karierze zawodowej i gdybym miała pewność, że nie będzie redukcji etatów po moim powrocie z macierzyńskiego i gdybym w obecnej firmie miała jakąkolwiek możliwość awansu i podwyżki, to pewnie bym wróciła i nie starała się prędko o drugie maleństwo. Z kolei szukać nowej pracy mi się nie "opłaca", skoro nie chcę dużej różnicy między rodzeństwem :)

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Zuzula, na pewno następny poród będzie lepszy ;)

paulina.b.1991, Zuzu-La lubią tę wiadomość

• paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma to jak dobrana reklama :p Czyzby kopiuj-wklej :)

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni28 wrote:
    Nadszedł magiczny 3 miesiąc a u nas zmiany tylko niestety na gorsze. .. Julcia potrafiła już przespać 5-6 godz w nocy bez karmienia a tu znowu pobudka co 2-3 godz. Mam nadzieję że to chwilowy kryzys.

Jeju myślałam, że tylko u mnie Zosi sie pogorszyło ze spaniem, w nocy śpi niespokojnie, pobudki nawet o 5-6 rano, w dzień głównie sypia na rękach koszmar i magiczne 3 miesiące ......strzelił.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 16:58

Anoolka lubi tę wiadomość

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 08:08

pestka lubi tę wiadomość

• Zuzu-La Znajoma

Wysłany: 8 stycznia 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina czy to cos zlego ze podalam wam link do mojej strony? tworze rzeczy dla takich maluszkow jak wasze... jesli tak to przepraszam

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzu-La wrote:
    paulina czy to cos zlego ze podalam wam link do mojej strony? tworze rzeczy dla takich maluszkow jak wasze... jesli tak to przepraszam
    Śmiejemy się z życzenia nam łatwego porodu ;) Tak dla ścisłości, my juz dawno po :D

• Zuzu-La Znajoma

Wysłany: 8 stycznia 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez rowniez napisalam o tych mamusiach ktore maja juz maluchy przy sobie:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla wrote:
    Jeju myślałam, że tylko u mnie Zosi sie pogorszyło ze spaniem, w nocy śpi niespokojnie, pobódki nawet o 5-6 rano, w dzień głównie sypia na rękach koszmar i magiczne 3 miesiące ......strzelił.
    U mnie to samo, w nocy nawet muszę mu trzymać rączki żeby się sam nie wybudził :p Czasem bywa tak że śpi przez 5 godzin z rzędu a później pobudka co godzina. A kiedyś tak ładnie spał :(

• paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Śmiejemy się z życzenia nam łatwego porodu ;) Tak dla ścisłości, my juz dawno po :D

Tylko o to mi chodziło :p Widzę że się pośmiać nie można, łeeeee

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzu-La wrote:
    Witajcie mamusie i przyszłe mamusie:). Jestem mamą małej Zuzi. W ciąży miałam pomysł stworzenia czegoś dla najmłodszych. Odkąd urodziła się moja córeczka wzięłam się ostro do roboty i udało się realizować zamierzony plan. Proszę odwiedźcie naszą stronę jeśli szukacie czegoś wyjątkowego dla swojego malucha i w przystępnej cenie. Serdecznie was zapraszam i trzymam kciuki za każdą z was aby poród przebiegł szybko, bezboleśnie i z pięknym happy endem, a za te które już mają swe maleństwa zdrowia i miłości:* oto nasza strona facebook.com/zuzulakids

Zuzu-La myślę, że nic złego, że się reklamujesz, ale chodzi o sposób w jaki to robisz. Bez konkretów taką formułką, którą ma się wrażenie można wkleić na każdej grupie. Napisz coś więcej żeby nas zachęcić i tyle i nie denerwuj się, dziewczyny z pewnością nie miały nic złego na myśli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 17:01

Kakabaka lubi tę wiadomość

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla wrote:
    Zuzu-La myślę, że nic złego, że się reklamujesz, ale chodzi o sposób w jaki to robisz. Bez szczegółów, taką formułką, którą ma się wrażenie można wkleić na każdej grupie. Napisz coś więcej żeby nas zachęcić i tyle i nie denerwuj się, dziewczyny z pewnością nie miały nic złego na myśli.
    Jasne że nie mialysmy nic złego na myśli :) Tylko faktycznie razi taka formułka która można wszędzie wkleić :P

Sisilla lubi tę wiadomość

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 08:08

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mnie brzuch nawala pewnie @ sie zbliza :(

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już marzę tylko o powrocie do pracy, bo kocham swoją pracę i na szczęście na razie mam gdzie wracać. Zosia, jak już pewnie wiecie, to moja druga pociecha. Synuś starszy o 4 lata, długo nie mogłam się zdecydować na drugie bobo, bo mój syn dał nam tak popalić, że hej i jak czytam, że któraś z was pisze, że może już nie będzie wstawać w nocy, bo pociecha podrośnie, to się uśmiecham, bo ja od 4 lat mogę policzyć na palcach jednej ręki noce przespane całe, bo najpierw problemy z brzuszkiem, potem ząbkowanie, do dziś sikanie w nocy oczywiście różne choroby, zbyt dużo wrażeń i mogłabym jeszcze wymieniać. Super mi się czyta, że już niedługo będziecie się starały o następne. Ja znowu jestem mega szczęśliwa,że to już za mną i teraz będę mogła wreszcie zrobić coś dla siebie, może to egoistyczne, ale już żadnych dzieci więcej ;)

Przepraszam was za błędy, ale piszę z tableta, a w drugiej ręce trzymam Zosię, wszystkie, które zauważyłam poprawiłam, ale tych cytowanych już się nie da korygować, wstyd ale to pośpiech, wybaczcie ;)

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Pestka, czy Waszą sesję brzuszkowa robiła p. Martyna z Martine Photography :>? Jak się z nią pracowało? :-)
    Tak, to ona :) Współpraca super! To jest nasza bardzo dobra koleżanka, mamy z nia cały czas kontakt :) Mój mąż chodził z nią do gimnazjum :) Polecam ją, jest boska! Teraz na kolejnym ślubie będzie focić moją przyjaciólkę, a ja bede świadkować :)

ataga4 lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my już przerobiliśmy żłobek i nianię i zdecydowanie niania, choć na początku oddałam jej prawie całą pensję, ale jak odżyłam. Z chęcią wracałam do domu, nawet padnięta, ale mi się chciało, a jak siedzę w domu, to mnie czasami z tej rutyny szlag trafia,
    szczególnie, jak sie nie wyśpię. W pracy leci i nie myślisz, a w domu chodzę, ziewam, nic mi się nie chce, myślę, kiedy Zocha pójdzie spać, czas się wlecze...ło mamo, z niewyspania zeznałabym nawet, że napisałam Pana Tadeusza, byle się położyć.

Dlatego mam do was pytanie, jak wy sobie radzicie z niewyspaniem, przed ciążą lubiłyście pospać, czy jesteście skowronki? Jak czytam pamiętnik Bergo, to cierpię z niewyspania razem z nią, silna dziewczyna, ja bym padła na pysk. Moja Zosia ostatnio źle/ mało sypia i tak mi daje w kość. Jak bardzo byłabym zadowolona z macierzyństwa, gdyby ktoś mógł zająć się w nocy moimi dziećmi, szczególnie Zosią, a ja bym sie wreszcie wyspała....marzenie.

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
‹‹ 1114 1115 1116 1117 1118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ