X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas tez bedzie problem jak ja wroce do pracy po macierzynskim to nie wiem kto zajmie sie Zuzia, moja mama pracuje, tesciowa nie zostanie, w zlobku boje sie ze bedzie ciagle chorowac a Niańki nie bardzo chce bo nie chce zeby obca baba krecila mi sie po mieszkaniu i zagladala wszedzie. A wrocic do pracy chce chociaz na pol roku

age.png
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serio się wszystkie tak boicie żłobków? Ja na pewno wracam do pracy...
    I nie chodzi tu o kasę, ale... kurcze, dziewczyny, nie myślicie nic o karierze zawodowej? Ja chciałabym jednak osiągnąć coś zawodowo dlatego nie chciałam mieć drugiego dziecka od razu nawet jak jeszcze w ogóle chciałam mieć dziecko :) Przecież trzeba wrócić do pracy żeby nie wypaść z obiegu...
    Też nie mam nikogo kto by mi siedział z dzieckiem.

Aniqa lubi tę wiadomość

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • Zuzu-La Znajoma

Wysłany: 8 stycznia 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamusie i przyszłe mamusie:). Jestem mamą małej Zuzi. W ciąży miałam pomysł stworzenia czegoś dla najmłodszych. Odkąd urodziła się moja córeczka wzięłam się ostro do roboty i udało się realizować zamierzony plan. Proszę odwiedźcie naszą stronę jeśli szukacie czegoś wyjątkowego dla swojego malucha i w przystępnej cenie. Serdecznie was zapraszam i trzymam kciuki za każdą z was aby poród przebiegł szybko, bezboleśnie i z pięknym happy endem, a za te które już mają swe maleństwa zdrowia i miłości:* oto nasza strona facebook.com/zuzulakids

paaolka lubi tę wiadomość

• MOI Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczwarkah wrote:
    Serio się wszystkie tak boicie żłobków? Ja na pewno wracam do pracy...
    I nie chodzi tu o kasę, ale... kurcze, dziewczyny, nie myślicie nic o karierze zawodowej? Ja chciałabym jednak osiągnąć coś zawodowo dlatego nie chciałam mieć drugiego dziecka od razu nawet jak jeszcze w ogóle chciałam mieć dziecko :) Przecież trzeba wrócić do pracy żeby nie wypaść z obiegu...
    Też nie mam nikogo kto by mi siedział z dzieckiem.
    Oczywiście, że myśle o karierze zawodowej i gdybym miała pewność, że nie będzie redukcji etatów po moim powrocie z macierzyńskiego i gdybym w obecnej firmie miała jakąkolwiek możliwość awansu i podwyżki, to pewnie bym wróciła i nie starała się prędko o drugie maleństwo. Z kolei szukać nowej pracy mi się nie "opłaca", skoro nie chcę dużej różnicy między rodzeństwem :)

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Zuzula, na pewno następny poród będzie lepszy ;)

paulina.b.1991, Zuzu-La lubią tę wiadomość

• paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma to jak dobrana reklama :p Czyzby kopiuj-wklej :)

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni28 wrote:
    Nadszedł magiczny 3 miesiąc a u nas zmiany tylko niestety na gorsze. .. Julcia potrafiła już przespać 5-6 godz w nocy bez karmienia a tu znowu pobudka co 2-3 godz. Mam nadzieję że to chwilowy kryzys.

Jeju myślałam, że tylko u mnie Zosi sie pogorszyło ze spaniem, w nocy śpi niespokojnie, pobudki nawet o 5-6 rano, w dzień głównie sypia na rękach koszmar i magiczne 3 miesiące ......strzelił.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 16:58

Anoolka lubi tę wiadomość

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 08:08

pestka lubi tę wiadomość

• Zuzu-La Znajoma

Wysłany: 8 stycznia 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina czy to cos zlego ze podalam wam link do mojej strony? tworze rzeczy dla takich maluszkow jak wasze... jesli tak to przepraszam

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzu-La wrote:
    paulina czy to cos zlego ze podalam wam link do mojej strony? tworze rzeczy dla takich maluszkow jak wasze... jesli tak to przepraszam
    Śmiejemy się z życzenia nam łatwego porodu ;) Tak dla ścisłości, my juz dawno po :D

• Zuzu-La Znajoma

Wysłany: 8 stycznia 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez rowniez napisalam o tych mamusiach ktore maja juz maluchy przy sobie:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla wrote:
    Jeju myślałam, że tylko u mnie Zosi sie pogorszyło ze spaniem, w nocy śpi niespokojnie, pobódki nawet o 5-6 rano, w dzień głównie sypia na rękach koszmar i magiczne 3 miesiące ......strzelił.
    U mnie to samo, w nocy nawet muszę mu trzymać rączki żeby się sam nie wybudził :p Czasem bywa tak że śpi przez 5 godzin z rzędu a później pobudka co godzina. A kiedyś tak ładnie spał :(

• paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Śmiejemy się z życzenia nam łatwego porodu ;) Tak dla ścisłości, my juz dawno po :D

Tylko o to mi chodziło :p Widzę że się pośmiać nie można, łeeeee

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzu-La wrote:
    Witajcie mamusie i przyszłe mamusie:). Jestem mamą małej Zuzi. W ciąży miałam pomysł stworzenia czegoś dla najmłodszych. Odkąd urodziła się moja córeczka wzięłam się ostro do roboty i udało się realizować zamierzony plan. Proszę odwiedźcie naszą stronę jeśli szukacie czegoś wyjątkowego dla swojego malucha i w przystępnej cenie. Serdecznie was zapraszam i trzymam kciuki za każdą z was aby poród przebiegł szybko, bezboleśnie i z pięknym happy endem, a za te które już mają swe maleństwa zdrowia i miłości:* oto nasza strona facebook.com/zuzulakids

Zuzu-La myślę, że nic złego, że się reklamujesz, ale chodzi o sposób w jaki to robisz. Bez konkretów taką formułką, którą ma się wrażenie można wkleić na każdej grupie. Napisz coś więcej żeby nas zachęcić i tyle i nie denerwuj się, dziewczyny z pewnością nie miały nic złego na myśli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 17:01

Kakabaka lubi tę wiadomość

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla wrote:
    Zuzu-La myślę, że nic złego, że się reklamujesz, ale chodzi o sposób w jaki to robisz. Bez szczegółów, taką formułką, którą ma się wrażenie można wkleić na każdej grupie. Napisz coś więcej żeby nas zachęcić i tyle i nie denerwuj się, dziewczyny z pewnością nie miały nic złego na myśli.
    Jasne że nie mialysmy nic złego na myśli :) Tylko faktycznie razi taka formułka która można wszędzie wkleić :P

Sisilla lubi tę wiadomość

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 08:08

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mnie brzuch nawala pewnie @ sie zbliza :(

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już marzę tylko o powrocie do pracy, bo kocham swoją pracę i na szczęście na razie mam gdzie wracać. Zosia, jak już pewnie wiecie, to moja druga pociecha. Synuś starszy o 4 lata, długo nie mogłam się zdecydować na drugie bobo, bo mój syn dał nam tak popalić, że hej i jak czytam, że któraś z was pisze, że może już nie będzie wstawać w nocy, bo pociecha podrośnie, to się uśmiecham, bo ja od 4 lat mogę policzyć na palcach jednej ręki noce przespane całe, bo najpierw problemy z brzuszkiem, potem ząbkowanie, do dziś sikanie w nocy oczywiście różne choroby, zbyt dużo wrażeń i mogłabym jeszcze wymieniać. Super mi się czyta, że już niedługo będziecie się starały o następne. Ja znowu jestem mega szczęśliwa,że to już za mną i teraz będę mogła wreszcie zrobić coś dla siebie, może to egoistyczne, ale już żadnych dzieci więcej ;)

Przepraszam was za błędy, ale piszę z tableta, a w drugiej ręce trzymam Zosię, wszystkie, które zauważyłam poprawiłam, ale tych cytowanych już się nie da korygować, wstyd ale to pośpiech, wybaczcie ;)

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Pestka, czy Waszą sesję brzuszkowa robiła p. Martyna z Martine Photography :>? Jak się z nią pracowało? :-)
    Tak, to ona :) Współpraca super! To jest nasza bardzo dobra koleżanka, mamy z nia cały czas kontakt :) Mój mąż chodził z nią do gimnazjum :) Polecam ją, jest boska! Teraz na kolejnym ślubie będzie focić moją przyjaciólkę, a ja bede świadkować :)

ataga4 lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my już przerobiliśmy żłobek i nianię i zdecydowanie niania, choć na początku oddałam jej prawie całą pensję, ale jak odżyłam. Z chęcią wracałam do domu, nawet padnięta, ale mi się chciało, a jak siedzę w domu, to mnie czasami z tej rutyny szlag trafia,
    szczególnie, jak sie nie wyśpię. W pracy leci i nie myślisz, a w domu chodzę, ziewam, nic mi się nie chce, myślę, kiedy Zocha pójdzie spać, czas się wlecze...ło mamo, z niewyspania zeznałabym nawet, że napisałam Pana Tadeusza, byle się położyć.

Dlatego mam do was pytanie, jak wy sobie radzicie z niewyspaniem, przed ciążą lubiłyście pospać, czy jesteście skowronki? Jak czytam pamiętnik Bergo, to cierpię z niewyspania razem z nią, silna dziewczyna, ja bym padła na pysk. Moja Zosia ostatnio źle/ mało sypia i tak mi daje w kość. Jak bardzo byłabym zadowolona z macierzyństwa, gdyby ktoś mógł zająć się w nocy moimi dziećmi, szczególnie Zosią, a ja bym sie wreszcie wyspała....marzenie.

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
‹‹ 1114 1115 1116 1117 1118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ