X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    theagnes87 wrote:
    a zaciekawiły mnie wasze wypowidzi co do mycia uszu...
    Jak to robicie?
    Tzn moczycie patyczek - ten dla niemowląt w wode i pocieracie tam w środku? Czy jak? Bo ja do tej pory tylko pocierałam z zewnątrz....nie brałam go do środka...

Ja myję tak jak sobie, czyli ręką namydloną. I tak robię żeby się trochę nalało wody do środka. Potem ta woda wypływa i wypłukuje brud.
    Absolutnie nie wkładaj patyczka do środka ucha! Po pierwsze to niebezpieczne - można uszkodzić błonę bębenkową, a po drugie tylko wpychasz do środka brud i robisz korek.
    pestka wrote:
    Dziewczyny jak nauczyć dziecia smoczka? Franek spał ładnie 30 min w bujaczku, standard. Biore go na karmienie, to je je i nagle spi! i spał 45 min a jak tylko cyc wypadał to sie budził...:/ drugi raz mi taki numer wykręcił. Co tu zrobić więc, żeby nie wypluwał mi smoczków? W sumie cieszyłam sie, że bezsmoczkowy, ale ja już wole żeby ciumał smoka niż spał mi przy cycu tyle czasu. help!

Spróbuj tak - najpierw wsadź Frankowi do buzi swój palec (tak zgięty jakby w haczyk, a Franio jest rybką na tym haczyku:) ) i jeśli nie będzie ssał to pogłaszcz go trochę tym palcem po podniebieniu, wtedy zacznie ssać na pewno po chwili :) A jak już się przyssie, to szybko wyjmij palec a wsadź smoczek. I tak do skutku :)

ataga4, pestka lubią tę wiadomość

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się kupić dziś te chusteczki Dada które mówiłyście że są najlepsze (te z bawelna chyba) :) 2x duże op + 2x podróżne za 14.99zł. I wziełam też pieluchy Dada 3 za 29.99zł.
    Szkoda że nie ma "Karty stałego klienta Dada" :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 18:20

lubek lubi tę wiadomość

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczwarkah wrote:
    Spróbuj tak - najpierw wsadź Frankowi do buzi swój palec (tak zgięty jakby w haczyk, a Franio jest rybką na tym haczyku:) ) i jeśli nie będzie ssał to pogłaszcz go trochę tym palcem po podniebieniu, wtedy zacznie ssać na pewno po chwili :) A jak już się przyssie, to szybko wyjmij palec a wsadź smoczek. I tak do skutku :)

Dzięki za ten sposób, ja też wypróbuje...bo moja tak pcha palce i kciuki do buzi, a zadnego smoka nie chce...

A to co przed chwilą wyprawiała moja Rozalka to już przechodzi moje siły...
    Od 2 godzin marudziła i tak płakała...Myślałam że jest głodna, ale przy cycu dostawała spazmów...jak już wkońcu zaciągnęła to pojadła z 20 min. i myślałam że będzie spokój...Ale gdzie tam....Znów ryk histeryczny....Nie wiedziałam co jej jest...Kolek nigdy mi nie miała...Zaczela wsadzać palce i ssać kciuk (aż jej pozwoliłam possać ten kciuk- bo zwykle jej wyciągam) ale kciuk dał rade tylko minute...I znów ryk...dopiero po jakimś czasie się uspokoiła sama z siebie....nie wiem o co jej chodziło....
    Czy to ten skok??

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• Sroka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff na szczęście to inna przesyłka niż badania! Mogę spać spokojnie

lubek, Kakabaka lubią tę wiadomość

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie kciuki, żeby udało mi się zaszczepić jutro Małgoś. Powinniśmy iść po świętach, ale najpierw były straszne mrozy, potem system nie działał, a ostatnio to szczepionki nie mieli... I tak trzy tygodnie nam przeleciały.

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Czy wasze maluchy spia nadal w spiworkach? Slyszalam o jakims otulaczu ma ktoras? jak to wyglada w rzeczywistosci? to jest na zamek,guziki czy zatrzaski?
    moj nigdy nie spal w spiworku ani otulaczu wiec nie pomoge :) od urodzenia pod kocykiem i tak do tej pory :)
    lubek wrote:
    Właśnie się Tymek nauczył śmiać w głos!!! Orety, jakie to było cudne! Mąż się z nim bawił kapitanem Calamari (polecam zabawkę z Lamaze, kupiłam, bo zobaczyłam na zdjęciu u jednej z dziewczyn na starej grupie fb), wzięłam kamerę, żeby nagrać kawałek i nagle śmiech w głos i tak z 5min fale śmiechu, boskie! Ciężko było nam się powstrzymać od smiania, żeby nie zagłuszyć na nagraniu.
    <3 słaby z tego mojego syna anemik chyba :P
    moj tez kilka dni temu smial sie w glos! to bylo takie pocieszne! jak sie tak chichral hahaha :d taki moj szczerbatek i na glos sie smieje hihih :)
    Sroka wrote:
    Kurde dzisiaj nie było jeszcze kupy , martwi mnie to.
    moj od dluzszego juz czasu robi rowno co 4 dni. i dzis sie zdziwilam bo wczoraj byla kupa i kolejnej oczekiwalam w piatek a tu dzis kolejna :)
    Bella_Ona wrote:
    Nie wiem co sie dzis dzieje z moim Franiem, jest nie do opanowania, krzyczy placze, awanturuje sie niemilosiernie, cyc nie, lulanie nie, butelka nie, kapiel tez nie, hustawka nie, noszenie nie, tetaz lezy pod karuzelka i zali sie swoim kolegom zwierzatkom...
    Mam tylko nadzieje ze nic mu nie dolega.
    ja mam tak juz tydzien! jak wpada w histerie to nic nei pomaga dopoki sam nie zechce sie uspokoic!
    MOI wrote:
    Dziewczyny a pilnujecie ilosci karmien na dobe? Ile u was wychodzi? U mnie zazwyczaj 6, czasami 5, ale czuje ze gdybym nie wybudzala Julci to zawsze byloby 5. Wydaje mi sie to troche malo dla takiego malego smyka =-O
    ja nie pilnuje i nei wiem ile razy sie karmimi, karmie gdy chce i nie sumuje tego szczegolnie ;)
    pestka wrote:
    ale super pomysł z pielucha tetrową do spania! i dzieciaczki kojarza t ze snem? kurcze, czemu ja na to nie wpadam! może spróbuję? tylko on teraz ma faze że wszystko sobie wkłada na głowę, pewnie z pieluchą też tak zrobi... no nic, będę musiałą go pilnować. jak na to wpadłyście? :)
    ja nie daje pieluchy, tylko zawsze nakrywam malego kocykiem jak odkladam do zansiecia, i ktoregos dnia zlapal za ten kocyk i mocno przytulil do siebie dwoma raczkami, od tatej pory gdy klade go spac to ten kocyk mu wkladam do raczek, p osekundzie zamyka oczy i spi, bez bujania nsozenia hustania... :)
    Anoolka wrote:
    Właśnie dzwonili z oddziału, mamy się stawić jutro do południa huura:) Dziewczyny trzymajcie kciuki za dobre wyniki badań :)
    nareszcie!!!!! 3mam mocno ja i Kuba!!

lubek, Anoolka lubią tę wiadomość

• paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam dzis lenia :( a tu do ogarniecia mieszkanko i Adasko. Ale dla Niego zrobie wszystko :p:p
    teraz mniammm mniammm butla cala poszla :)

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    wyzale wam sie.........
    ej nic innego m isie nie cisnie na usta jak "o ja pierdole".... moze sie w glowe stuknal czy cos? ;/ wspolczuje.
    ataga4 wrote:
    Z teraz mam parę pytań z innej beczki -w sprawie chrzcin :-)
    1. Do ktorej godz trwały chrzciny w lokalu?
    2. Ile było dań gorących?
    3. Mamy karmiace piersią, jak bylyscie ubrane? Chętnie założyłabym sukienkę, ale jak tu karmić? Tym bardziej ze mój ssak potrzebuje co 1,5-2 godziny? Chyba będę musiała założyć bluzkę +spódnicę...
    o 12 msza, o 13 lokal o 18 w domu :) na wejscie zupka i danie gorace, potem deser, po 2,5h tort, a po 30 mi nodtortu kolejne danie na cieplo. pozniej jak ktos chcial to juz tylko przystawki bylo ich 10, sledzie, sery, szynki, pasty, pasztety, schaby, salatka, masla rozne, pieczywko, kurczaczki, sosy. poza tym kawa herbata i 4 rodzaje ciast. ja bylam zabudowana jesli chodzi o ubranie. gdy maly byl glodny szlam w ciche puste meisjce siadalam tylem do ludzi, podciagalam keicke do gory, wyjmowalam cycka dawalam malemu przyslaniajac sukienka co chcialam przyslonic :) no problem. pani nawet dawala mi kluczyk do pokoj una gorze ale szcezrze m iie nei chcialo nawet latac specjalnie :)
    Sroka wrote:
    Kurde tesciowa mi dzwoni że dostałam na ich adres * u nich jesteśmy zameldowani a mieszkamy gdzie indziej* jakas paczkę.
    Mysle mysle i nic do głowy oprócz badań ze szpitala które robią przy porodzie do głowy mi nie przychodzi. Chodzi o te na febyloketonurie i inne. Wiem że to czarny scenariusz ale co innego ;( jutro się okaże. Ahh
    jesli cos jest nie tak to dzwonia. wiem bo mam w rodzinie chrzesniaka z mukowiscydoza, po 3 tyg juz byl telefon ze szpitala. a moze z jakiejs stronk idoszedl ci jakis gratis? gdzies sie rejestrowalas czy cos? :)

• Scęście Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Uff na szczęście to inna przesyłka niż badania! Mogę spać spokojnie
    no to dobranoc hihih :)

Sroka lubi tę wiadomość

• Sroka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż wrócił koło 20. Wykąpaliśmy Młodą i zasnęła teraz. Ja po dwóch dniach z Małą prawie sam na sam ( moja mama była na 3h) padam na pysk. Mąż mówi, że w piątek zjedzie na dół i może wróci dopiero w niedziele wieczorem, lub w poniedziałek <załamka>

Zamówię chyba dziadkom z tej strony koszulki http://koszulove.com/ i fsio.

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Mąż wrócił koło 20. Wykąpaliśmy Młodą i zasnęła teraz. Ja po dwóch dniach z Małą prawie sam na sam ( moja mama była na 3h) padam na pysk. Mąż mówi, że w piątek zjedzie na dół i może wróci dopiero w niedziele wieczorem, lub w poniedziałek <załamka>

Zamówię chyba dziadkom z tej strony koszulki http://koszulove.com/ i fsio.
    Wspolczuje, kurde co za kraj, az nie do uwierzenia!

Sroka lubi tę wiadomość

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 08:16

Sroka lubi tę wiadomość

• Sroka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 to szacun! Ja sobie nie wyobrażam tak długo być bez pomocy drugiej osoby. Agata jeszcze teraz nie chce spać w dzień i czasem jem na 10 razy i biegam z wodą przy tyłku!

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    ataga4 to szacun! Ja sobie nie wyobrażam tak długo być bez pomocy drugiej osoby. Agata jeszcze teraz nie chce spać w dzień i czasem jem na 10 razy i biegam z wodą przy tyłku!
    Wszystko za niedlugo sie zmieni, obsypiesz ja zabawkami i bedzie sie bawic sama.

Sroka, lubek, Sisilla lubią tę wiadomość

• Sroka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Wszystko za niedlugo sie zmieni, obsypiesz ja zabawkami i bedzie sie bawic sama.

trzymam Cię za słowo ;D

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj od jakichs 5 dni zasypia tak juz po 20 na noc. dzis 20:30. i wstajemy o 9. oczywiscie mamy karmienia jeszcze, 2 lub 3. ale mi nie sprawiaja problemow bo on je na spiocha i sie nie wybudza nawet na chwile.
    Agata nie zazdroszcze bycia samej. moj michal i tak wiadomo spedza mniej czasu z malym niz ja ale jednak moge spokojnie sie wykapac wieczorem, pojsc odgrzac obiad czy cos i wiem ze jak zamarudzi to michal sie do neigo podniesie...

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:

Hehe u mnie to samo!

Aniqa wrote:

I ja trzymam za slowo, pomimo że post nie był skierowany do mnie ;-)

Powiem Wam ze ja kapie sie wieczorem pójdzie spać na noc, i to też w biegu bo boję się że sie przebudzi (czasem mu sie to zdarza) , a juz najbardziej nie lubię myc włosów bo z tym schodzi dluzej. Ale parę razy zdarzylo mi sie wziąć go ze sobą do lazienki w wozku, ja sie mylam pod prysznicem a on patrzyl sobie na żyrandol i światełko :-)
    Prawdą jest, że Matki są super zorganizowane :-)
    Rozwiesze pranie i lecę spać,bo nie wiem jaki mnie czeka poranek...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 08:16

• Sroka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciup, nie ma koszulki na babcie w jej rozmiarze <ściana> brylok zaś się mojemu nie podoba <ściana> idę spać , widocznie prezentów nie będzie, bo mnie coś z tym bierze!

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przewalony dzien- nawet nie maialm kiedy napisac - maly caly czas marudzil i o 20 byla kapiel i przed chwila zasnal z cycem - ciekawe ile pospi

Mam nadziej ze te magiczny 3 mce nie bedzie marudny bo padam

moj oczywiscie na basenik pojechal

bylismy dzis u ortopedy a potem skoczylam szybko zrobic sobie badania krwi bo jakos slabo sie czuje moze za malo zelaza mam i zrobilam tez cukier

bioderka Nikusia ok i kazal nosic go podkurczajac mu nozki jak zabie ale on kazal nosic na pion - hmmm dziwne rehabilitantka nie kazala on kazal - i badz tu madry choc mowilismy mu ze Nikus ma rehabilitacje on jest zdania ze dziecko samo wyrosnie i to nie potrzeby stres ale co lekarz inna opinia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 21:48

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    przewalony dzien- nawet nie maialm kiedy napisac - maly caly czas marudzil i o 20 byla kapiel i przed chwila zasnal z cycem - ciekawe ile pospi

Mam nadziej ze te magiczny 3 mce nie bedzie marudny bo padam

moj oczywiscie na basenik pojechal

bylismy dzis u ortopedy a potem skoczylam szybko zrobic sobie badania krwi bo jakos slabo sie czuje moze za malo zelaza mam i zrobilam tez cukier

bioderka Nikusia ok i kazal nosic go podkurczajac mu nozki jak zabie ale on kazal nosic na pion - hmmm dziwne rehabilitantka nie kazala on kazal - i badz tu madry choc mowilismy mu ze Nikus ma rehabilitacje on jest zdania ze dziecko samo wyrosnie i to nie potrzeby stres ale co lekarz inna opinia
    bo moim zdaniem mozna nosic w pionie, tylko trzeba to robic tak by nei obciazac kregoslupa, tzn np na takie krzeselko, ze dupke podpierac jedna reka, pleci oparte o ciebie i glowka. a nei tak ze wisi nei wiadomo jak to dziecko...

ataga4, paaolka, lubek lubią tę wiadomość

‹‹ 1136 1137 1138 1139 1140 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ