X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • pestka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    Pestka może myli dzień z nocą, skoro w ciągu dnia tyle śpi?
    renatkach ale on śpi ciagle ;) tylko marudzi i się rzuca przez sen jakby go cos budziło. cały czas ma zamkniete oczy.

ah no i jak usnie o 21 to spi ciagiem 3/4h potem zaczynaja sie schody ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2015, 10:27

iabql8x.png
    x8msush.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    Dzis ja sie wyżalę...nie wiem o co chodzi mojemu dzieciu, ale budził się dzis do godzinę, półtorej albo dwie..normalnie ledwo zyję :( i to jeszcze dwa razy nie chciał jeśc, tyłko załączyłam mu szum, pomarudził i zasnął. Jeszcze podociskałam mu nóżki do brzuszka. Nie wiem o co kaman, ale bez kitu jak żyć? teraz oczywiście w najlepsze zaciesza na macie a ja pije słabą kawę..normalnie nie ogarniam..:/

To samo dzisiaj miałam normalnie co godzina wstawanie, jeść nie, smoczek nie dżizassss tyle że ja pierdzielnełam z rana siekierę a i tak ledwo żyje, najgorsze że nie ma komu dziecka podsunąć nawet na pół godziny. Może popołudniową dłuższą drzemkę zaliczymy razem - tyle, że ja w dzień spać nie moge yhh. Także Pestka "Nie jesteś samaaa aaaa".

pestka lubi tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie po drugiej turze szczepień, ja wiem, ze to dla dobra dziecka, ale czasami czuję się jakbym robiła krzywdę własnemu dziecku. Ona tak płakała a te łezki masakra i oczywiście po rotawirusach godzinę nie można karmić, normalnie koszmar, a malucha trzeba uspokoić. Dobrze, że Zosia smoczkowa, to trochę pociumkała :)
    Liczę, że przejdziemy te szczepienia bez szwanku, tak jak przy pierwszym razie.

Wszystkiego naj trzymiesięczniaki, to serio piękny wiek ;)

Kakabaka lubi tę wiadomość

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka, mitaka współczuję, ja co prawda dziś trochę lepiej z nocnym spaniem, za to moja księżniczka wstała 5:30 i wyspana, cycusie opróżniła i heja do zabawy. Wqrzyłam się, położyłam obok siebie i odwróciłam dupą ( oczywiście mój m w nosie miał i spał w najlepsze) a ona z tej rozpaczy usnęła i spała do 7:30, bo tak ją obudziłam, bo jechaliśmy na szczepienie. A teraz łeb mnie tak naparza, że szok. Szklanica coli poszła ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2015, 10:48

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    To samo dzisiaj miałam normalnie co godzina wstawanie, jeść nie, smoczek nie dżizassss tyle że ja pierdzielnełam z rana siekierę a i tak ledwo żyje, najgorsze że nie ma komu dziecka podsunąć nawet na pół godziny. Może popołudniową dłuższą drzemkę zaliczymy razem - tyle, że ja w dzień spać nie moge yhh. Także Pestka "Nie jesteś samaaa aaaa".
    Lubie tylko dlatego, że nie jestem sama :P w doli i niedoli raźniej, jakby nie było, eh.. ;)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego dobrego dla naszych dzisiejszych 3 miesięczników :)

Dziewczyny współczuję Wam tak częstego wstawania, mam nadzieję, że Wasze pociechy dadzą Wam niebawem więcej pospać. Podziwiam, że dajecie sobie radę w dzień po takich ciężkich nocach. Wysyłam Wam dużoooooooo siły!

Mój Lilek dzisiaj pospał od 21:00 do 9:00 z jedną pobudką na jedzenie o 6:30 ale widzę po niej że jeszcze do końca nie dospała bo obudził nas kurier a ona teraz marudzi.

pestka, Sisilla, Kakabaka, lubek lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze nadrobić wiele stron ale napisze co u nas, Antoszek słabo śpi w dzień, troche się bawi ale też marudzi. W nocy też budzi się 2 razy a było już że raz i to o 5 przeważnie, nie wiem o co chodzi ale mam nadzieje że to minie.
    Dzisiaj mnie tak głowa boli że nie wyrabiam :( masakra

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Potwierdzam :) Na tygodniu jak jestem sama z dzieckiem to wszystko chodzi jak w zegarku i mam nawet czas dla siebie po 20 jak małe idzie spać, a jak mój wraca na weekend to panuje totalny chaos i burdel w domu bo sobie wszystko odpuszczam a i mąż mnie dezorganizuje hy.

U nas dokładnie to samo. Ja też od niedzieli do piątku sama z dzieckiem i wszystko poukładane. Małgoś o 20 śpi, a ja mam czas na internety, kąpiele itd. A jak małż w domu, to wszystko się rozwala :/

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka wrote:
    Dzięki :) Cieszę się że się podoba :)
    Lubię sobie czasem porymować ;)

Świetnie Ci to wyszlo! Ja bym w życiu nic rymowanego nie ułożyła!

Kakabaka, lubek lubią tę wiadomość

• tofirus Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie myślę, że chyba nie ma idealnych dzieci, jeśli chodzi o spanie. Jedne, co chwilę budzą się w nocy, a inne nie chcą spać w dzień.
    Moja od kilku dni śpi od 20 do 8, z jedną pobudką na jedzenie ok 4-5, ale za to nie ma mowy o spaniu w dzień. Dwie półgodzinne drzemki i tyle. Wieczorem jest tak padnięta, że płacze ze zmęczenia.

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i wszystkiego dobrego dla 3-miesięczniaków :)

ataga4, Kakabaka lubią tę wiadomość

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj spi od 20 do 8-9 :) ale nie ma tak fajno bo wstawac karmic musze hihih :) tyle ze na lezaco i oboje spimy dalej a jak nie spie to odkladam, jak spie to nei odkladam :P dzis 2 razy o 1 w nocy i o 5...

• pestka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofirus zgadzam się :) nie ma dzieci idealnych, zawsze jest coś co byśmy chcieli, żeby dziecię JESZCZE robiło. Ale cieszmy się, że mamy takie problemy, tak jest nam mamom ciężko, ale nasze dzieciaczki są zdrowe i ładnie się rozwijają, a to chyba najaważniejsze, co?
    Za jakiś czas znów będziemy spać całymi nocami( niektórzy juz śpią :D) i zapomnimy o tych całych trudach. Bo jednak matka, to matka, zawsze musi sie poświęcać i znosić róóóóżne rzeczy i sytuacje ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2015, 12:54

Kakabaka, tofirus lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj wlasnie pojechal z kolega na spa i powiedzila ze wroci po 22 :) a ja jak zwykle sama w domu- poklocilam sie z nim okropnie bo prosze go juz 3 dzien zeby tylko odkurzyl bo ja wszystko sprzatam jak maly drzemie ale oczywiscie mowi ze nie ma czasu - dzisiaj go caly dzien prosilam a on ze teraz ma wazniejsze sprawy ale jak kolega godzinke temu zadzwonil to nagle rzucil wszystko i pojechal :/ ale jestem wkur...
    gotuje sie we mnie !!!!!

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja tesciowa nie pomaga wogole Bella_Ona tylko poucza i mozwi caly czas co robie zle- zero jakiegos dobrego slowa- choc jak jej ostatni nagadalam to owszem juz przylazi ale jakos nic jeszcze nie mowila takiego zeby mnie wkurzylo no moze tylko zebysmy rehabilitantce placili i zeby do domu przylazila ale my oczywiscie sie nie zgodzilismy bo dziecko ma sie hartowac a poza tym to byloby platne bo za free przeciez by nie przychodzila a sama narzeka tesciowka ze kasy nie ma ze rachunki duze i wogole...a zreszta przeciez moj od stycznia jest bezrobotny :(

jestem tak wykonczona ze juz 3 dzien mi krew leci z nosa ale wyniki badan wporzadku bo wczoraj robilam i sprawdzilam dzis na necie

ja zajmuje sie dzieckiem , domem - nie mam czasu na nic - jedyne to kapiel kiedy moge byc sama i sie zrelaksowac choc nie zasze bo jak slysze jak maly placze to robie to migusiem :/ no i ze poczytam sobie i popisze z wami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2015, 14:19

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia bezrobotny i na SPA go stać :O to ja ani razu nie byłam bo mi wiecznie szkoda kasy, poza tym te codzienne wyjścia jak nie na basen to gdzieś, kurwicy bym już dawno dostała. Moja teściowa też mi nie pomaga bo jest chora i wiecznie gada, że jedno to pikuś z dwoma z mała różnicą wieku to jest dopiero a mi żyłka skacze.Dzisiaj po tej ujowej nocce na dobitkę dzień wrzaskuna a u mnie @. ZDYCHAM. Aleee co to dla nas harcerzy :P

Sisilla lubi tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero teraz jak się Magda przyssała na pół godziny miałam chwilę żeby podliczyć czas jej snu i wychodzi 10-12 godzin na dobę. To chyba mało, o ile dobrze pamiętam Wasze śpią dłużej?

km5svcqg6fuae1xg.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny wiecie moze jak wygląda sprawa z podcięciem wędzidełka u 3 mies dziecka? Czy po takim podcięciu dziecko moze normalnie ssac piers?
    I gdzie moge sie na to udać w Warszawie

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly moj spi mniej- w dzien ma 15 minutowe drzemki a w nocy nawe spi ( bo z nimi) ale pewnie podliczajac dobe to 10 godzin wyjdzie

Nelly lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju, Sylwia ale mam nerwy na Twojego męża. Zmęczony i do SPA musi jechać.. a Ty do cholery jesteś robocop i się nie męczysz? Na Twoim miejscu zrobiłabym takie piekło że jakiekolwiek wyjście by mu się odwidziało. Rozumiem raz na jakiś czas wyjść się zrelaksować ale bez przesady. Poza tym mógłby zorganizować coś żebyście razem odpoczęli.. Mój od kiedy Lilka jest z nami wyszedł raz z kolegami do baru, ja też miałam jedno większe wyjście a tak to organizujemy sobie czas w 3. Wyjście na lody, na spacer albo spędzamy sobotnie wieczory u nas ze znajomymi. Jesteście rodziną i wszyscy tak samo potrzebujecie odpoczynku.

pestka, Sisilla lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
‹‹ 1138 1139 1140 1141 1142 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ