X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My od 3 dni wydłużyliśmy spacery. Do tej pory budził się po 45 min i max po godzinie byliśmy w domu. Przed wczoraj byliśmy 1,5h szybkim marszem, wczoraj 1 45min i chyba z 6 km zrobiliśmy w tym czasie, a dziś odważyłam się i gdy minęło 1,5 godziny skręciłam w kierunku pracy męża(i mojej haha) i "odebraliśmy" go z pracy i w domu byliśmy po 2 godzinach. Antek spał cały czas, czasem się lekko wybudzał, ale szybko usypiał. W końcu mogę chodzić gdzieś dalej, a nie tylko po osiedlu:-) Spotykam ludzi, kilka razy znajomych i pogadałam trochę. Inne życie :-D

Dziś Antek spał 22:30 do 5:45 z karmieniem szybkim o 2:10, a potem 7:10 do 9:30. Super się wyspałam, ale dziś jest jakiś dziwny dzień i tak chce mi się spać :-)

lubek lubi tę wiadomość

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia potrzasnij mężulkiem...przecież nie może tak byc,że wszystko jest na Twojej głowie,nie jesteś robotem i Tobie też się należy odpoczynek.
    Moja Ala przesypia w ciągu dnia 5h w nocy od 7 do 9h z przerwar na jedzenie na śpiocha :-)

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12. wrote:
    Sylwia potrzasnij mężulkiem...przecież nie może tak byc,że wszystko jest na Twojej głowie,nie jesteś robotem i Tobie też się należy odpoczynek.
    Moja Ala przesypia w ciągu dnia 5h w nocy od 7 do 9h z przerwar na jedzenie na śpiocha :-)
    zazdroszcze takiego pieknego spania :)

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ze spaniem tak, że Karolinka śpi w ciągu nocy około 11 godzin ( zazwyczaj od 21 do 8 rano) a w ciągu dnia, ma od od 4 do 5 drzemek około 30- 60 minut. Czyli w sumie śpi około 13- 15 godzin na dobę

Nelly, tofirus, lubek, ao12., pestka, Sisilla lubią tę wiadomość

3i49tv7325tdkkap.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa zapomniałam! Oczywiscie chciałam Kajtusiowi, Jędrusiowi i Tymkowi życzyc samych uśmichniętych dzionków z okazji 3 miesięcznicy :D rośnijcie pięknie na pocieche swoim rodzicom :) i niech żadne gazy i kolki Was nie męczą nocami, ani żadne wiruski niech się do Was nie zbliżają :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2015, 18:50

lubek, pestka, Kakabaka, ataga4 lubią tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczwarkah, ale ta poradnia laktacyjna jest w przychodni przyszpitalnej? tam się jakoś zapisuje czy jak? Bo ja dostałam skierowanie do chirurga dziecięcego...A w tej poradni to kto ją obejrzy, zeby wydać decyzję o podcięciu...i czy podcinali takimi nożyczkami czy laserem?

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• pestka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tofirus wrote:
    Sylwia, daj mi namiary na tego swojego męża, to ja mu już nagadam. Jak czytam, co wymyśla, to aż się krzesło pode mną pali...
    Ja się dołączam. Jak bym mu powiedziała co myślę, to az chyba by się mnie przestraszył.

tofirus, Nelly lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    U nas ze spaniem tak, że Karolinka śpi w ciągu nocy około 11 godzin ( zazwyczaj od 21 do 8 rano) a w ciągu dnia, ma od od 4 do 5 drzemek około 30- 60 minut. Czyli w sumie śpi około 13- 15 godzin na dobę
    Mój mały śpi od 21 do 8 i w ciągu dnia juz rano jedna drzemka 30 min i po południu 3h, wieczorna czasem jest a czasem juz wypada. Dorasła chłopak ;)czyli około 14-15h na dobę

Nelly, lubek lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja lubie jak M się jest z nami po pracy, nie wprowadza mi to zametu czy coś, ja po prostu właczam wolniejszy bieg :) Chociaz i tak latam do Franka patrzec co i jak..jakas spaczona chyba jestem ;)
    I my tez przewaznie wychodzimy w 3 ;) Albo w sumie 4, bo jeszcze psiak ;) i do znajomych albo znajomi do Nas :) wrócilismy o 19 od jednych, dzieciatych tez, ich córka 13m nie mogła od Franciszka odejść, tak go zaczepiała :D
    A tak to ja byłam raz w kinie, a mój M na piwku z kumplem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2015, 20:38

iabql8x.png
    x8msush.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, moja mała ma 38,4 w odbycie gorączkipo sszczepieniu. Myślicie, że mam się czym martwić?

3i49tv7325tdkkap.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    Dziewczyny, moja mała ma 38,4 w odbycie gorączkipo sszczepieniu. Myślicie, że mam się czym martwić?

Ja bym pewnie podała paracetamol juz. Ale martwić nie masz czemu :)

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podałam jej 1 ml pedicetamolu to taki paracetamol tez tylko chyba pod inną nazwą. Ale troszkę się zmartwiłam mimo wszystko

3i49tv7325tdkkap.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja tez dzis byla na szczepieniu, ale odpukać, narazie brak efektów poszczepiennych...choc wczoraj mi dala do wiwatu...darła się i płakała od 16 do 22...I nic nie działało żeby się uspokoić...Za to dzis jak aniolek

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• mitaka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:

Spokojnie u nas też było 38,5 dałam czopka 50 paracetamolu po 4 h było 38 to dołożyłam jeszcze jednego na wszelki wypadek potem było już ok i więcej nie meierzyłam bo już poszedł spać na noc. Żadnego marudzenia ani nic nie było tylko czoło wydało mi się cieplejsze niż zwykle.

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    Podałam jej 1 ml pedicetamolu to taki paracetamol tez tylko chyba pod inną nazwą. Ale troszkę się zmartwiłam mimo wszystko
    Nam lekarka mówiła że po szczepieniu może podskczyć temperatura i żeby podać pedicetamol. Także wszystko zrobilaś co trzeba. Uważam ze nie ma powodu się martwić.

lubek lubi tę wiadomość

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja siedze i rycze jak głupia...Krzyś własnie usnął a ja nadal w nerwach...
    Każda kąpiel to dla nas niezły hardcor..wrzask jest od razu po włożeniu do wanienki, pręzy się i ryczy tak starsznie że jak do niego mówie to sama siebie nie słysze no i prawie w bezdech wpada mam wrazenie :( dla mnie to cięzkie, bardzo bym chciała żeby polubił kąpiel, próbowałam juz różnych rozwiązań, ale za kazdym razem płacz okropny..boje sie ze w koncu jaką traume bedzie mial i na widok wody juz bedzie płakał :( nie wiem czy nie zacząć myc go wacikami i na razie darowac sobie kąpiele w wanience...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2015, 21:45

poczwarkah lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może jest głodny? Albo za bardzo zmęczony?
    Mój Jędruś bardzo lubi się kąpać ale jak jest głodny albo zmęczony to jest taki wrzask że wlasnych myśli nie słyszę. Dokładnie tak jak piszesz.

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka moj tez na poczatku wrzeszczal a teraz polubil bo opatulamy go pieluszka i czuje sie przez to bezpieczny.My kapiemy jak delikatnie go nakarmie bo jak glodna to piski ogromne

Mojego meza jeszcze nie ma a pojechal z kolega o 14 na spa hmmmm mial zrobic zakupy jak bedzie wracal a ja juz glodna jak cholera jestem- maly dopiero zasnal a ja zdarzylam szybko sie wykapac ale w stresie to robilam i sluchalam czy maly czasem sie nie obudzil i nie zaczal plakac ale udalo sie- ta dam pierwszy raz sie wykapalam jak nikt nie pilnowal malego chociaz slyszalam jak przylazla tesciowka i chowala cos swojego do lodowki brrrrr

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2015, 21:54

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może spróbuj wiaderko do kąpieli, może przeraża go po prostu przestrzeń wanienki. Niektóre dzieci tak mają. Karolinka ka tez nie lubiła kąpieli i zaczęłam jej dawać mokre ciepłe pieluszki na ciało pomogło. Az w końcu pprzestała płakać. A i spróbuj rano go kąpać. Dla takich maluchów wieczory często są stresujące:)

paaolka lubi tę wiadomość

3i49tv7325tdkkap.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka wrote:
    Może jest głodny? Albo za bardzo zmęczony?
    Mój Jędruś bardzo lubi się kąpać ale jak jest głodny albo zmęczony to jest taki wrzask że wlasnych myśli nie słyszę. Dokładnie tak jak piszesz.

Kakabaka wydaje mi sie ze tu bardziej jakas reakcja na wode jest bo moze miec super humor jeszcze na przewijaku jak go rozbieram, gadamy śmieje sie a za moment wrzask w wanience...zwykle kąpie go najpierw troche podkarmiając, wiec głodny raczej nie jest, a czy zmęczony to trudno powiedzieć, ale nie sadze zeby za kazdym razem byl zmęczony, a tak jest juz od jakiegos 1,5 mca :/

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
‹‹ 1140 1141 1142 1143 1144 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ