X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a kąpałyście dzieci w dniu szczepienia?? Bo mi nic pediatra nie mówiła żeby nie kąpać a teściową mi dzwoniła, że mogłam jej nie kąpać.

3i49tv7325tdkkap.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    A może spróbuj wiaderko do kąpieli, może przeraża go po prostu przestrzeń wanienki. Niektóre dzieci tak mają. Karolinka ka tez nie lubiła kąpieli i zaczęłam jej dawać mokre ciepłe pieluszki na ciało pomogło. Az w końcu pprzestała płakać. A i spróbuj rano go kąpać. Dla takich maluchów wieczory często są stresujące:)

No własnie zastanawiam sie nad tym wiaderkiem...tylko ciekawa jestem czy to nie beda pieniadze w błoto wywalone..ciepłe pieluszki na ciało stosujemy ale niestety nie pomaga, spróbuje jeszcze kąpieli porannej tak jak radzisz..jak to nie zadziała to juz nie wiem co zrobie :/

A jeszcze dzis marudne popoludnie i znow gardzenie cyckiem, a potem po drzemce nerwowe ssanie, konczymy zaraz 12 tyg to moze ta zmiana smaku mleka wlasnie.. ale tez i skok przypada na ten okres...ech ide zaraz spać bo nie wiadomo ile on teraz pośpi i jaka noc będzie.

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia aż mi się serce kraje jak piszesz o tym co się u Ciebie dzieje. Mąż olewka, tesciowa zbyt wścibska. Współczuję Ci dziewczyno. Z mężem masz szanse walczyć. Musisz się postawić nie ma innej opcji. A tesciowa? Hmm jak Ci może w łazić jak Ty się kąpiesz i coś w lodówce chować.

Co do kąpieli paoolka spróbuj nakładać mokrą ciepłą pieluszkę na maluszka jak jest we wanience.

U nas tragedia. Mąż dalej na protestach, dziś spędziłam popołudnie u teściów. Odespałam a później wizyta u dermatologa. Boje się że mąż straci tą pracę a za moje 900 zl macierzyńskiego to nawet nie chce myśleć:(
    mąż zdenerwowany ja załamana a Agatka to czuje. Jak tak dalej będzie to chyba z kraju wyjedziemy.

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sroka witaj w klubie tylko moj juz stracil prace a u Ciebie jeszcze jest nadzieja :)

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paaolka a jak go kąpiesz to go trzymasz czy masz taka gąbkę do kąpieli? Ja mam gąbkę. Gabrysia sobie leży na tej gąbce i w wodzie ma zanurzone nóżki, pupę i plecki. Dziecko jak leży na niej to ma głowę wyzej a nóżki niżej. Bardzo jej to pasuje bo jak leży to mąż ma obie ręce wolne i ja myje na zasadzie masażu bardziej, cały czas do niej gada "umyjemy lewą rączkę, umyjemy prawą rączkę" i cały czas ma kontakt wzrokowy z Gabrysią, śmieje się do niej. Chyba że kąpie ją w emolientach (co trzecią kąpiel) to ma zwykłe dwie kąpielowe gąbki i przez cały czas trwania kąpieli ją polewa wodą z tych gąbek. Jak sobie Gabrysia swobodnie tak leży to moze sobie pociapać nóżkami w wodzie ;-) Myjemy ja na stole a nad stołem jest żyrandol i czasami przywieszamy do niego jakąś zabawkę jak ma gorszy dzień i marudzi przy kąpaniu. Może sprobuj taka gąbkę, ja dalam za nią 12 zł. Za wiaderko więcej dasz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2015, 23:15

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    tak myslalam ze moze Nikusiowi kupie smoczek gryzak- macie taki? bo caly czas pcha rece do buzi i wrzeszcy ale na zabkowanie to raczej za wczesnie
    Ja kupilam taki gryzak ale jak wsadzilam Gabrysi do buzi to tylko duże oczy zrobiła i zaczęła się krzywić ;-) Bardziej pasuje jej do gryzienia gryzak z lodówki albo przytulanka panda, która ma łapki mieszczace sie w buzi i Gabrysia je sobie ciumka :-)

divers2288.gif
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 02:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrrr... Mlody jest totalnie masakryczny. W dzien malo jadl za to spal duzo. W tym momencie od 3h probuje Go uspokoic. Pierwsza noc gdy jest taki marudny. Zajrzalam mu do buzki i (mam nadzieje ze sie myle) chyba zabek mu bedzie szedl (smoczka dziamdzia jak najety, brany do odbicia chcial mi obojczyk zjesc, slini sie baaardzo). Lub ten skok z 11-12 tyg. Yhh...

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 02:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    No własnie zastanawiam sie nad tym wiaderkiem...tylko ciekawa jestem czy to nie beda pieniadze w błoto wywalone..ciepłe pieluszki na ciało stosujemy ale niestety nie pomaga, spróbuje jeszcze kąpieli porannej tak jak radzisz..jak to nie zadziała to juz nie wiem co zrobie :/

A jeszcze dzis marudne popoludnie i znow gardzenie cyckiem, a potem po drzemce nerwowe ssanie, konczymy zaraz 12 tyg to moze ta zmiana smaku mleka wlasnie.. ale tez i skok przypada na ten okres...ech ide zaraz spać bo nie wiadomo ile on teraz pośpi i jaka noc będzie.
    A widzisz, my Jedrusia właśnie w wiaderku kapiemy i może dlatego lubi się pluskać?

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za nami kolejna ciężka noc...co chwilę wybudzaly go baki, budzil sie z krzykiem. Mnie dodatkowo boli gardło i głowa. Czym mogę sie podleczy nie szkodzac małemu?

• mama86 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na wszelkie bóle bralam paracetamol. Ale to od czasu do czasu. Jednorazowo dwie tabletki, ale nie można częściej niż co 6 godzin. A na ból gardła juz w ciąży lekarz polecił mi ze mogę karmiąc piersią plukac gardło płynem do płukania ust rozcieńczonym w wodzie w proporcji 1:1. Działa antybakteryjnie ;-) Powiem, ze nie wiem czy działa bo odpukac nie miałam jeszcze okazji wypróbować :-) Juz kiedyś o tym pisalam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 08:29

divers2288.gif
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Za nami kolejna ciężka noc...co chwilę wybudzaly go baki, budzil sie z krzykiem. Mnie dodatkowo boli gardło i głowa. Czym mogę sie podleczy nie szkodzac małemu?

Moja też miała ciężką nic, a ja z nią. Co chwilę bąki, jedzenie i oczywiście pobudka o 5:30, ja się chyba wykończę. Łeb mam jak czajnik, w chałupie syf, aż mi się coś robi. Ja jak byłam przeziębiona piłam prenalen w syropie na wzmocnienie, psikałam gardło tantum verde lub ssałam tabletki tantum verde, brałam rutinoscorbin i łykałam paracetamol. Jak masz gorączkę to można brać pyrosal, ja wciąży brałam.

Renatkach ja wczoraj po szczepieniu kąpałam Zosie i nawet była 2 h na spacerze, u nas na szczęście póki co bez gorączki

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas nocka w miare budzila sie trzy razy ale do przezycia.

Paolka u nas tez caly czas byl wrzask a teraz dwie kapiele juz byl spokoj i nawet sobie nozkami machala w wodzie, u nas maz trzyma jej glowke a ja myje i caly czas gadamy ze nie mozna plakac jest bardzo fajnie musimy umyc brzuszek zeby nie byl brudny itp i jakos to zadzialalo, pieluszke na brzuszek kladziemy ale jak sie krzywi to zdejmujemy, no i jak wkladamy to stopniowo zeby sie oswoila.

Ataga na gardlo tantum werde plukac i pic herbate z miodem i cytryna i inhalacje mozesz robic, a na bol glowy paracetamol ale on na mnie nie dziala

paaolka lubi tę wiadomość

preg.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Karolcia po szczepieniu udzie na rekord. Temperatura spadła. O 6:30 się obudziła pogadała pół godziny i dalej śpi :) ja wstałam o 8 bo stwierdziłam ileż można w łóżku leżeć :p zdążyłam posprzątać, zjeść śniadanie i jeszcze mam chwile dla siebie :)

3i49tv7325tdkkap.png
  • Kaszulator Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech...u nas też kiepska noc. Magdalenka zasnęła po 23, pierwsza pobudka ok. 1 i godzina bez spania, druga po 3 i bez spania do 5, o 5:45 kolejna, wzięłam ją do siebie, ale przyssała się i machała cały czas rękami i nogami, teraz dopiero padła i przysypia na naszym łóżku.
    Trzy miesiące skończone już jakiś czas temu, a tu...łóżeczko w dzień jest beeee, od dwóch dni włożona do wózka wrzeszczy przez 20 minut dopóki nie padnie...no, ale sporo pozytywnych rzeczy też jest, więc nie jest tak źle ;)
    Sylwia...brak pomocy ze strony męża, do tego ta teściowa...a przecież jak jest się non stop z takim małym dzieciaczkiem, to tak ważne jest żeby mieć z kim pogadać, chwilę odpocząć...ja chyba bym zwariowała, ja czekam na powrót męża z pracy z niecierpliwością i nawet nie chodzi o to, żeby odpocząć, bo przy dwójce dzieciaków to średnio możliwe, ale żeby pogadać, dowiedzieć się co u niego w pracy, opowiedzieć jak wyglądał nasz dzień...po prostu być razem.

Sisilla, pestka lubią tę wiadomość

atdc82c3zv5r778l.png
    relg3e5echnxgpnz.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka wrote:
    A widzisz, my Jedrusia właśnie w wiaderku kapiemy i może dlatego lubi się pluskać?
    Nasza Magda to samo: od początku wiaderko i uwielbia kąpiele. 2 razy dotąd zdarzył się płacz, ale właśnie dlatego, że kąpaliśmy ją zbyt późno, kiedy zbyt długo nie spała i była po prostu zmęczona.

Kakabaka lubi tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie noc w miare- Nikus zasnal o 21 obudzil sie o 24 (a ja sama poszlam spac po 24 )a potem po 4 i po 8 wiec nie bylo tak zle :) ale oczywiscie spiac ze mna
    maz wrocil o 24 i oczywiscie nie raczyl zrobic zakupow o ktore go prosilam no niby nie mial kiedy... ale sie wkurzylam i teraz cisza nie odzywam sie do niego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 10:13

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaszulator moj nie spi ani w lozeczku ani w kolysce- wrzask ogromny - uspokaja sie jak go poloze do naszego duzego loza i dam cycusia

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    A Karolcia po szczepieniu udzie na rekord. Temperatura spadła. O 6:30 się obudziła pogadała pół godziny i dalej śpi :) ja wstałam o 8 bo stwierdziłam ileż można w łóżku leżeć :p zdążyłam posprzątać, zjeść śniadanie i jeszcze mam chwile dla siebie :)

Dobrze, że mamy już tą drugą turę szczepień za sobą, a szczepisz renatkach na NFZ czy płatnymi? Zazdroszczę ci, że Twoja córcia tak dobrze spała po szczepieniu. U nas bez gorączki, ale terror nocny ehh, moja właśnie teraz śpi, ciekawe jak długo, a ja wcinam śniadanko ;)

Sylwia, a twój mąż też był taki przed narodzinami Nikusia? Chodzi mi, czy też tak często wychodził z kumplami, chodził na basen, spa itd? Bo mnie już ręce opadły, jak przeczytałam, że czekałaś aż on łaskawie wróci z zakupami a ty bidulko byłaś głodna, a teściowa grzebie ci w lodówce a nie zaproponuje, że przyniesie ci kanapki.

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla tak chodzil.Mega bylam wkurzona jak wczoraj wrocil zadowolony ale bez zakupow - czekalam na niego bo bylam mega glodna ale jablka byly wiec zjadlam je a on jak przyszedl to poszedl do mamuni na dol cos zjesc ( przeciez ja nie zrobie tego) ale on moze i pojedzony i wypoczety polozyl sie spac :(

Przed wczoraj mi oznajmil ze chcialby jechac z kolega z Krakowa na weekend do Lwowa ale po moim trupie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 10:27

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem dziewczyny ale coraz czesciej mysle ze po co mi wogole on :( ze mecze sie w tym domu i nikt mi nie pomaga i mysle coraz czesciej nad wyprowadzka :/

troche zalamana jestem :( moze powinam nas do psychologa zapisac niech mu wytlumacz co to znaczy miec dziecko i ze potrzebuje pomocy
    to nic ze nie pracuje - on twierdzi ze mam tylko dziecko i nic innego na glowie ale to ciezka harowka przeciez :( on tlumaczy ze kobiety same niektore wychowuja dzieci a maz za granica a ja zebym nie przesadzala - no ale do cholery on jest tu !!!!!! zawsze jakies wytlumaczenie znajdzie
    tym bardziej powinien pomagac teraz jak nie pracuje bo jak pracowal to mowil ze zmeczony- no ok ale teraz ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 10:30

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
‹‹ 1141 1142 1143 1144 1145 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ