X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • lubek Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i mocz próbowaliśmy łapać, tez bezskutecznie. Zadziałały woreczki, ale u dziewczynki trudniej. My to zrobiliśmy tak, że Tymek był rozebrany od dołu, moi mąż asekurowal woreczek a ja wisialam z cyckiem nad przewijakiem i dopajalam aż się wysikal.

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak nauczyć dziecia smoczka? Franek spał ładnie 30 min w bujaczku, standard. Biore go na karmienie, to je je i nagle spi! i spał 45 min a jak tylko cyc wypadał to sie budził...:/ drugi raz mi taki numer wykręcił. Co tu zrobić więc, żeby nie wypluwał mi smoczków? W sumie cieszyłam sie, że bezsmoczkowy, ale ja już wole żeby ciumał smoka niż spał mi przy cycu tyle czasu. help!

iabql8x.png
    x8msush.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przesylamy z Adaskiem dobra energie wszystkim "problemowym" dzieciaczkom. :) sim sallla bim :)

Gdyby sie urodzil w terminie to mialby juz 3 miechy a tak to dopiero 16 stycznia je skonczy.

ataga4, lubek, ao12. lubią tę wiadomość

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    ja tak samo badania robiłam tylko na poczatku i to tylko morfologia, mam nadzieje że u nas Zuzia jest zdrowa, nie wykazuje żadnych oznak chorób, wiec nie robimy badań, za tydzień szczepienie wiec Pani doktor ją zbada szczegółowo :)

Dziewczyny, i lekarze faktycznie tak dokładnie badają wasze maluchy przed szczepieniem? Bo u nas osluchuje malego z przodu, z tylu, zaglada w gardło i tyle.

Z teraz mam parę pytań z innej beczki -w sprawie chrzcin :-)
    1. Do ktorej godz trwały chrzciny w lokalu?
    2. Ile było dań gorących?
    3. Mamy karmiace piersią, jak bylyscie ubrane? Chętnie założyłabym sukienkę, ale jak tu karmić? Tym bardziej ze mój ssak potrzebuje co 1,5-2 godziny? Chyba będę musiała założyć bluzkę +spódnicę...

Pestka, mój też bezsmoczkowy i czasem chciałabym żeby ssal, bo też sie wybudza ze snu, a tak to może zaspokoilby potrzebe ssania i spał dalej. Ale jak mu chcę podmienic pierś na smoczek, to on zaciska usta.

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Dziewczyny, i lekarze faktycznie tak dokładnie badają wasze maluchy przed szczepieniem? Bo u nas osluchuje malego z przodu, z tylu, zaglada w gardło i tyle.

3. Mamy karmiace piersią, jak bylyscie ubrane? Chętnie założyłabym sukienkę, ale jak tu karmić? Tym bardziej ze mój ssak potrzebuje co 1,5-2 godziny? Chyba będę musiała założyć bluzkę +spódnicę...

Pestka, mój też bezsmoczkowy i czasem chciałabym żeby ssal, bo też sie wybudza ze snu, a tak to może zaspokoilby potrzebe ssania i spał dalej. Ale jak mu chcę podmienic pierś na smoczek, to on zaciska usta.

Wiesz może az tak szczególowo to nie źle napisałam ale osluchuje, zagląda w gardełko, ogólnie patrzy czy nie ma zadnych zmian, sprawdza ciemiączko.
    A w sprawie chrzcin u nas trwały gdzies tak do 19. Dań mieliśmy obiad rosół i drugie danie i potem jeszcze koło 17 na gorąco pyzy z miesem. Ja byłam w sukience zamek miałam z tyłu ale u nas o tyle dobrze było że obok była tak jakby druga sala nie użytkowana i tam sobie poszłam i karmiłam.

Pestka ciężko mi powiedziec bo u nas Zuza od poczatku ze smoczkiem.

preg.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:

ja na chrzcinach podam mu z butli moje mleczko, juz tak pare razy robilismy i je bez problemu :)

ah no właśnie chciałabym go jakoś tego nauczyć, ale tylko do spania, nie chciałabym aby cały czas był na smoku. Właśnie chciałabym przetestowac jak mówisz, czy by spał dłużej ;) no nic, spróbujemy zobaczymy :) jak dałam mu na smoka pare kropelek malinowych na brzuszek i zaciagnął i wyssał, a potem wypluł, zbój jeden! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 13:22

ataga4, ao12. lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla wrote:
    To ja też się przyłączam do zdesperowanych mam, których dzieci wrzeszczą przy cycusiu. Moja wczoraj odstawiła taki cyrk, że myślałam, że zejdę. Przed spaniem pomyślałam, trochę jeszcze dostanie jeść a tu darcie, wyrywanie NO koszmar i poszła spać na głodnego a nocy myślałam, że mi piersi zmasakruje i oczywiście rano znowu wrzaski. Nie dość, że padam na pysk, to martwię się, czy nie jest głodna ;(

A co do ilości karmień u nas, to czasem 6 a czasem 9, więc myślę, że zależy od dnia i ilości zjadanego mleczka na posiłek.

To widzę że jednak nie jestem sama...Moja też się odrywa z wrzaskiem już od jakiegoś czasu

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• theagnes87 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a zaciekawiły mnie wasze wypowidzi co do mycia uszu...
    Jak to robicie?
    Tzn moczycie patyczek - ten dla niemowląt w wode i pocieracie tam w środku? Czy jak? Bo ja do tej pory tylko pocierałam z zewnątrz....nie brałam go do środka...

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• Agrafka Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauletta wrote:
    .
    Kochane poradzcie.
    Biore 2 tyg tabletki anty, kp tylko. A tu jakby okres od wczoraj. A nie powinnam miec.
    Miala tak ktoras ?

Mnie też lekarka powiedziała, że okresu nie będzie, a miałam już po tygodniu stosowania tabletek. Zobaczymy co mi powie jak pójdę po receptę :)

• Nelly Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina.b.1991 wrote:
    Gdyby sie urodzil w terminie to mialby juz 3 miechy a tak to dopiero 16 stycznia je skonczy.
    Gdyby moja urodziła się w terminie, miałaby dopiero 19, a tak to magiczne 3 miesiące już za nami :-)

paulina.b.1991 lubi tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • agatas Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ciotki!
    Pochwale się, że nasza Zośka od kilku dni potrafi już przekręcać się na boczek :) A wczoraj z rozpędu z pleców wylądowała na brzuszku i był foch, bo bardzo nie lubi być na brzuszku :D oczywiście zły był cały świat mimo, że sama się na nim położyła :D :D

Właśnie się karmimy po dłuuugim spaniu - od 11 (czyli ponad 4 godziny :D)
    Po wczorajszym niespaniu dzisiaj nadrabiamy. Mój grzeczniuszek jak wczoraj padł o 22, to spała do 7:30 (były oczywiście dwie małe pobudki na cyca po 5-7minut). O tej 7:30 przebrałyśmy pampersa i chwilę się pobawiłyśmy i po 8 zrobiłyśmy sobie jeszcze godzinną drzemkę :D
    Ahh...cud miód i orzeszki :P

Ooo...kupa poszła wielka...lecę przebrać, a wieczorkiem Was nadrobię z dzisiaj :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 15:31

lubek, Bergo, pestka, ataga4, ao12., Kakabaka lubią tę wiadomość

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    theagnes87 wrote:
    a zaciekawiły mnie wasze wypowidzi co do mycia uszu...
    Jak to robicie?
    Tzn moczycie patyczek - ten dla niemowląt w wode i pocieracie tam w środku? Czy jak? Bo ja do tej pory tylko pocierałam z zewnątrz....nie brałam go do środka...

ja myje tylko zwilzonym wacikiem zwierzchu i nie wpycham do srodka bo podobno mozna cos uszkodzic

preg.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas tez dzis pospala ze 3,5 godziny i to chyba rekord zeby tyle spala w dzien, a teraz dalam jej do raczki grzechotke i juz z 10 minut trzyma i nie wypuszcza do tego sie caly czas smieje do mnie i zaczepia ahh kochane to dziecko :-)

lubek, Nelly, pestka, ao12. lubią tę wiadomość

preg.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja nie miała żadnych odstępstw....wiec nie pomogę....
    A czy wasze maluchy też tak niespokojnie jedzą? Moja oprócz tego że wpada w histerię przy cycu (nie zawsze, ale od jakiegoś czasu cały czas isę wyrywa z wrzaskiem) to tak wymachuje ręką przy karmieniu że już nie raz od niej oberwałam w twarz, albo mnie zadrapała

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• Sroka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde tesciowa mi dzwoni że dostałam na ich adres * u nich jesteśmy zameldowani a mieszkamy gdzie indziej* jakas paczkę.
    Mysle mysle i nic do głowy oprócz badań ze szpitala które robią przy porodzie do głowy mi nie przychodzi. Chodzi o te na febyloketonurie i inne. Wiem że to czarny scenariusz ale co innego ;( jutro się okaże. Ahh

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka - w razie czego pisz co to za paczka bo zaintrygowalas mnie ;) mam nadzieje ze cos pozytywnego

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Ona wrote:
    Wasze dzieci tak super podnosza glowki, leza grzecznie na brzuszku. Dla Frania to jak kara. Jeszcze. Jak poloze go na sobie jak tak na wpol siedze, to glowke trzyma, kilka minut wytrzymuje na brzuszku, ale podnosic glowki nie chce. Jak lezy na pleckach to glowe dzwiga.

A mam pytanie, czy ktoras z Waszych pociech miala odstepstwa od nirmy na usg bioderek? Bo moj Franio tak, w jednym stawie cos nie tak, szeroko go pieluchujemy, 21 idziemy na kontrole, ale watpie ze ta pielucha cos pomogla.

Naszą staramy sie teraz czesto kłaść na brzuszku i jak ma dobry humor to podnosi ładnie ale przez chwile ale to i tak jest postep bo wczesniej chwile polezała i zaraz płacz.

U nas jedno bioderko nie rozchylała tak jak drugie i tez musieliśmy pieluchować jutro idziemy na kontrole i zobaczymy czy jest lepiej mam nadzieje ze bedzie wszystko dobrze.

preg.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Kurde tesciowa mi dzwoni że dostałam na ich adres * u nich jesteśmy zameldowani a mieszkamy gdzie indziej* jakas paczkę.
    Mysle mysle i nic do głowy oprócz badań ze szpitala które robią przy porodzie do głowy mi nie przychodzi. Chodzi o te na febyloketonurie i inne. Wiem że to czarny scenariusz ale co innego ;( jutro się okaże. Ahh

może nie bedzie tak źle, może dostałaś jakies próbki albo coś

preg.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    theagnes87 wrote:
    moja nie miała żadnych odstępstw....wiec nie pomogę....
    A czy wasze maluchy też tak niespokojnie jedzą? Moja oprócz tego że wpada w histerię przy cycu (nie zawsze, ale od jakiegoś czasu cały czas isę wyrywa z wrzaskiem) to tak wymachuje ręką przy karmieniu że już nie raz od niej oberwałam w twarz, albo mnie zadrapała

oj tak czasem je ładnie a czasem sie nadenerwuje zanim zje o ile w ogóle zje

preg.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nie wytrzymam i powiem tesciowej żeby mi to dziś przywiozła.

paulina.b.1991 lubi tę wiadomość

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
‹‹ 1135 1136 1137 1138 1139 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ