X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tofirus wrote:
    Dziewczyny, gdzie zamawiałyście fotokalendarze? Podeślijcie mi proszę jakiś link. Ile czeka się na dostawę po zamówieniu?
    Muszę wyrobić się przed Dniem Babci.

Ja zamawiałam na stronie Rossmana
    http://www.fotouslugi.pl/fotokalendarze.html

Dwa dni sie czeka i można odebrac w dowolnym Rossmanie :) albo dopłacić i przyślą Ci pocztą ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 20:53

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tofirus wrote:
    Dziewczyny, gdzie zamawiałyście fotokalendarze? Podeślijcie mi proszę jakiś link. Ile czeka się na dostawę po zamówieniu?
    ja robiłam w Colorland, polecam, fajna jakość :) zawsze byłą jakas promocja na gruponie :)

tylko czeka się około 4 dni. masz do wyboru kuriera, pocztę albo paczkomaty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 20:43

sylwia1985 lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paoolka na szczęście wrócił kolo 20. Ale jutro to samo, zaś sama cały dzień.
    tak Mała jak wstała to zjadła ale nie dużo. Potem znowu, kąpiel i teraz mąż ją ululał.

Ci do kotów, nie pozwalam im leżeć i to była wyjatkowa sytuacja. Uwierz mi że ja mam mate non stop rozłożona i się na niej nie kładą ale sierść i tak fruwa po mieszkaniu. Najgorzej jest z fotelikiem do auta bo jeden tak sobie go upodobał że woli 10x dostać za dnia w tyłek a i tak się tam kładzie. Ja walczyła może tak na serio 2 tyg. Ale wiedza że do łóżeczka mają zakaz no i ta mata. Ale ogólnie kładą sie przy Małej i nawet ten czarny kot nosi jej piłkę żeby mu rzucała bo to jego taka zabawa ;)

paaolka lubi tę wiadomość

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tofirus wrote:

ja tu: http://www.empikfoto.pl/oferta,kalendarze,formaty,30x40cm.html
    czekalam moze z 10 dni

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka ja tez z colorland bo mieszcza sie niedaleko mnie w rudnej malej :) mojej kolezanki maz tam pracuje i mam fajne znizki

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moj maz to maminsynek i dlatego taki jest- mamunia go zawsze wyreczala ze wszystkiego. Kiedys mial telefon z durnego wojska a ja zostawilam na chwile malego i slyszalam jak placze i sie go potem zapytalam czy waniekjsze dziecko czy durny telefon a on powiedzial ze w tym momencie telefon- a maly lezal na lozku zlozonym i jakby przekoziolkowal to spadlby na ziemie a on go tak zostawil i poszedl gadac do drugiego pokoju

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 08:14

• renatkach Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka juz kilka razy to pisałam ale chyba forum żyję swoim życiem i nikt moich postów nie czyta. Ja miałam to samo. Około 12 tygodni po porodzie całkowicie się zmienia pokarm u kobiety bo poziom hormonów wraca do normy sprzed ciąży, a pokarm dostosowuje się do rosnących potrzeb małego człowieka a co za tym idzie zmienia się jego smak. Niektóre dzieci bardzo źlena to rreagują. U nas trwało to około półtora tygodnia. Karmiłam chodząc po kuchni z włączonym okapem. Przeszło i juz jest ok :)

Anoolka, Sroka, Kasiula09, lubek lubią tę wiadomość

3i49tv7325tdkkap.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś

Renatkach,tu jest tyle wpisów że ciągle zapomina sie o czym byla mowa, pomimo ze pewne tematy walkowane sa po kilkanaście razy. Ja np głębiej zainteresowalam sie tematem zapalenia piersi jak pokarm zaczal mi sie zatrzymywc w przewodach, a wiedziałam ze dziewczyny pisaly o tym co robić,tylko nie pamiętałam co :-D Więc nie złość się :-) Chyba jesteśmy tu po to żeby sobie pomagać, wspierać, zrozumieć i przypominac po kilka razy ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 08:15

lubek, Scęście lubią tę wiadomość

• paaolka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Paoolka na szczęście wrócił kolo 20. Ale jutro to samo, zaś sama cały dzień.
    tak Mała jak wstała to zjadła ale nie dużo. Potem znowu, kąpiel i teraz mąż ją ululał.

Ci do kotów, nie pozwalam im leżeć i to była wyjatkowa sytuacja. Uwierz mi że ja mam mate non stop rozłożona i się na niej nie kładą ale sierść i tak fruwa po mieszkaniu. Najgorzej jest z fotelikiem do auta bo jeden tak sobie go upodobał że woli 10x dostać za dnia w tyłek a i tak się tam kładzie. Ja walczyła może tak na serio 2 tyg. Ale wiedza że do łóżeczka mają zakaz no i ta mata. Ale ogólnie kładą sie przy Małej i nawet ten czarny kot nosi jej piłkę żeby mu rzucała bo to jego taka zabawa ;)

To dobrze że wrócił i że jeszcze pomógł Ci uśpić Agatkę :) może jutro bedzie lepiej z jej jedzeniem. Tak jak renatkach pisze, też czytałam o tym że pokarm zmienia smak koło 3 mca i że dzieci moga różnie reagować, moze własnie tak sie dzieje u Ciebie teraz.

A co do kociaków jeszcze to fajne musi być jak kociak przynosi małej piłeczkę do aportowania ;) nasze koty jakos specjalnie do Krzysia nie podchodzą, kociczka czasem lezy obok na kanapie i ze dwa razy pozwoliła mu sie kopać, nawet ocierała sie o jego nózki,a drugi rudzielec trzyma sie generalnie z dala i widze ze troche zazdrosny jest, bo ciągle siedzi na szafie i patrzy z góry, a jak tylko mały śpi to od razu złazi i wpycha mi sie na kolana,albo na ramiona ;) No a sierści u nas tez niestety fruwa duzo i czesto odkurzam ale to syzyfowa praca jest niestety...chilwe po odkurzaniu przebiegną sie oba gagatki po domu, poganiają i wytarmoszą i juz kępki sierści fruwają..ale taki "urok" posiadania kotów ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 22:06

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Kaszulator Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka, u nas tez były takie akcje z wrzaskiem przy cycu i to juz kilka razy.Za pierwszym razem trwało to dwa dni...ale się nagimnastykowalam wtedy-usypialam i od razu po lekkim otwarciu oka ja przystawialam. Zawsze po takich buntowniczych akcjach odrabiala jedzenie w nocy albo w kolejne dni.Teraz tez jej się zdarza wrzeszczec bo np.nie chce jeść na poduszce do karmienia tylko na leżąco.
    Jak dobrze, że Twój mąż wrócił, przynajmniej noc bez stresu będzie.

atdc82c3zv5r778l.png
    relg3e5echnxgpnz.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny jak sobie radziłyście jak musialyscie pobrać od dziecka mocz do badania? Bo ja dzisiaj próbowałam ale nam się nie udało :-( Pediatra kazała mi trzymać Gabrysię tak jakby na kolanach plecami do mnie a tatuś przodem do Gabrysi z kubeczkiem. Niestety nie dało rady, wysikać się nie chciała. I ją łaskotaliśmy po stopkach, gwizdaliśmy, mówiliśmy siusiuuuuuu. A godzinę wczesniej dostała sporo wody do picia. Miałam kupione takie woreczki do pobierania moczu do przyklejania i tez się w niego nie wysiurała:-( Jutro drugie podejście.

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie złoszczę się tylko tak mówię :) a my w środę idziemy na szczepienie a moja Karolcia przestała ciągnąć główkę do siedzenia, podnosi tyłek i nie ma szans, pewnie skieruje nas na rehabilitację. Jak byłam u neurologa to dowiedziałam się że to może być jeden z efektów ubcznych szczepienia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 22:26

3i49tv7325tdkkap.png
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny, pewnie macie rację z tym zmieniającym się pokarmem w 12 tygodniu, ale u nas darcie przy cycku trwa już 3 tygodnie... :(

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • Kaszulator Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczwarkah wrote:
    Kurcze dziewczyny, pewnie macie rację z tym zmieniającym się pokarmem w 12 tygodniu, ale u nas darcie przy cycku trwa już 3 tygodnie... :(
    W tym przypadku obstawialabym, że trafiło na wrazliwca. Piotruś był naprawdę niezłym wrzaskunem, często nowe sytuacje odreagowywal płaczem, także przy podejściu do karmienia.Pediatra poleciła mi owijac pielucha tetrowa tak, żeby go nic nie rozpraszalo i zaciemniac pokój podczas karmienia. Czasem nawet to nie pomagało i wtedy jedyne wyjście to karmienie na śpiocha...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 22:39

atdc82c3zv5r778l.png
    relg3e5echnxgpnz.png
  • Kaszulator Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja nie lubię pisać z telefonu...ale ostatnio to jedyna szansa na udzielanie się na forum.

atdc82c3zv5r778l.png
    relg3e5echnxgpnz.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 08:15

pestka lubi tę wiadomość

• Bergo Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama86 wrote:
    A dziewczyny jak sobie radziłyście jak musialyscie pobrać od dziecka mocz do badania? Bo ja dzisiaj próbowałam ale nam się nie udało :-( Pediatra kazała mi trzymać Gabrysię tak jakby na kolanach plecami do mnie a tatuś przodem do Gabrysi z kubeczkiem. Niestety nie dało rady, wysikać się nie chciała. I ją łaskotaliśmy po stopkach, gwizdaliśmy, mówiliśmy siusiuuuuuu. A godzinę wczesniej dostała sporo wody do picia. Miałam kupione takie woreczki do pobierania moczu do przyklejania i tez się w niego nie wysiurała:-( Jutro drugie podejście.
    zmocz jej stopki chłodna woda. Mojego tak prowokowali do sikania w szpitalu

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Dlatego ja jestem przeszczesliwa ze mąż kupił mi tablet parę mies temu :-)
    A mi Mikołaj przyniósł tableta :D tak to bym nie miała nawet jak tu zajrzeć. Dopijam kawke i się zbieramy. Odezwę się jak wrocimy ze szpitala bo tam oczywiscie wifi nie ma a mój telefon Hitlera pamięta i nie da się z niego tu wejść;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 07:03

lubek lubi tę wiadomość

• Sisilla Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja też się przyłączam do zdesperowanych mam, których dzieci wrzeszczą przy cycusiu. Moja wczoraj odstawiła taki cyrk, że myślałam, że zejdę. Przed spaniem pomyślałam, trochę jeszcze dostanie jeść a tu darcie, wyrywanie NO koszmar i poszła spać na głodnego a nocy myślałam, że mi piersi zmasakruje i oczywiście rano znowu wrzaski. Nie dość, że padam na pysk, to martwię się, czy nie jest głodna ;(

A co do ilości karmień u nas, to czasem 6 a czasem 9, więc myślę, że zależy od dnia i ilości zjadanego mleczka na posiłek.

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
‹‹ 1133 1134 1135 1136 1137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ