X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • agatas Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla wrote:
    Agatas fajnie, ze jesteś:) coś w tym, co powiedziała ci położna jest, tylko czemu jak mnie się chce spać to jej nie? Szkoda, że w tym zakresie to nie działa;)

No właśnie :P ja dzisiaj o tym marzę, żeby normalnie spała i była grzeczna, bo mnie głowa boli i nie mam cierpliwości, bo znowu wiatr się silny robi. A Zośka maruda okropna zasnąć nie może jak zawsze i się mordujemy nawzajem :/
    Dlatego z resztą mam czas pisać do Was, bo mnie uziemiła :D

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Help! Agatka zjadła o 11:30 i teraz ją 3 razy przystawialam i ryk! O co chodzi?! :(
    Przez ile godzin dziecko może tak nie jeść? Nie wiem co robić ;( może czuje że się mężem przejmuje.

Tak samo miałam wczoraj...dopiero jak juz ze zmęczenia po płaczu usnął i pospał z godzinę zjadł, nie wiem o co chodziło, ale nigdy wczesniej tak nie było, zawsze nawet najedzony jak mu podetknie sie cycka to ssie albo przynajmniej w buzi potrzyma..mam nadzeje ze wiecej tak nie bedzie...
    Wydaje mi sie ze gdyby bardzo głodna była to by zjadła, daj jej troche odpocząc i moze spróbuj za niedługo, nic na siłe

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ja tez uwazam że ten Twój mąż juz mocno przesadza...To nie Ty sama masz dziecko, ale razem je macie i on tak samo powinien sie przykładac do opieki i wychowania, a nie kiedy tylko ma chwile to z domu się ulatnia...zgadzam sie w 100% z tym co napisała pestka - walcz o swoje, bo on inaczej sie nie zmieni a z czasem bedzie jeszcze gorzej...mam nadzieje że uda mu sie przemówic do rozsądku i że bedzie jeszcze aktywnym ojcem i mężem..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 16:46

Kasiula09, sylwia1985, Scęście lubią tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viburcol zastosowaliśmy dwa razy - raz po szczepieniu, gdy młody bardzo marudził wieczorem i po 20 min zasnął i spokojnie przespał całą noc. Drugi raz mu podaliśmy, gdy marudził cały dzień i wieczorem aż nie mógł zasnąć ze zmęczenia, ale słabo zadziałało, chociaż pomogło, bo w końcu zasnął spokojnie:-) Mojej siostrzenicy po szczepieniu też pomogło, także coś w tym jest:-)

Antek dziś spał 2,5 godziny z czego ponad 1,5 godziny na spacerze :-) To mu się nie zdarza:-D

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ataga współczuje Ci wczorajszych przejść z Kajtusiem...na pewno wieczorem juz ledwo żyłas..mam nadzieje ze dzis jest lepiej..kurcze, czemu takie małe szkraby muszą się tak męczyć z tymi gazami? Moze faktycznie poodstawiaj te rózne leki i witaminki, ponoc po wit.D tez czasem brzuszek moze dokuczac...mam nadzieje ze jednak ten magiczny 4 mc przyniesie znaczną poprawę.. :*

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka super że w końcu Was jutro przyjmą na ten oddział :) trzymam kciuki za pozytywne wyniki badań :*

Anoolka lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paoolka Mała właśnie zasnęła. Zobaczymy jak wstanie co będzie. Mam nadzieje że wtedy już zje.

Sylwia walcz walcz, bo jak zobaczy że dajesz sobie sama rade to juz odwrotu nie będzie.

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Bergo Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj z małym na wyczekanej wizycie w poradni patologii noworodka. Miła Pani doktor powiedziała, że
    Debridat zostawić ale w mniejszej dawce
    Delicol odstawić
    Esputicon na gazy zostawić ale malutką dawkę
    Probiotyk musi mieć po antybiotykach ale też małą dawkę i to podzieloną na dwa, żeby nie na raz wszystko
    No i witamina D w postaci Devikapu jedna kropla.
    Mówiła, że Hipp Comfort który je jest super mlekiem, ale żeby na chwilę przejść na Nutramigen.
    Co do tych leków to ja tak czy siak na 3 dni odstawiam wszystko prócz probiotyku. Nic mu się nie stanie, a może brzuszek się "oczyści"

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama86 wrote:
    Właśnie, chory NFZ. Co to za kraj, że nie ma pieniędzy na sprzęt do ratowania życia dzieci i trzeba organizować takie akcje jak wOŚP. Nie mam nic do Owsiaka, ale taki sprzęt powinno fundować państwo :-(
    Niestety masz rację, a wydaje mi się, że NFZ właśnie dlatego nie kupuje sprzętu np. dla noworodków bo wie że WOŚP kupi. To jest błędne koło. Dlatego ja nie wspieram WOŚP.

Sroka - mój teść też na kopalni pracuje (chociaż na górze). Według mnie bardzo głupi pomysł z zamknieciem kopalni... Dlaczego nie chcą ich sprywatyzować po prostu? Na pewno by się zaraz okazało że jednak wydobycie się opłaca. Wiadomo, że państwo nie umie zarządzać firmami i nigdy nie będzie dobrze dopóki kopalnie będą zarządzane przez państwo.

Sroka, Anoolka lubią tę wiadomość

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wrrr... Ale mam dziś humor masakryczny :(:( nie wiem czy się wkurzać czy płakać. Dobrze że Adaś jest grzeczny.

Yhh... Muszę znowu załatwić młodemu skierowanie na USG bioderek (na sprawdzenie po 6 tyg.) i na poczatku lutego umówić na następne szczepienie.

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia zgadzam sie z dziewczynami, walcz o to zeby i on sie zajmowal ta wymowka ze musi pojechac i od was odpoczac to jest cios ponizej pasa, co myslal ze dziecko to jest hop siup i bedzie chodzic i wszystko rozumiec, troche nie tedy droga musisz
    mu to wytlumaczyc bo jak zobaczy ze sobie dajesz rade to czesciej bedzie chcial wyjezdzac. Na Twoim miejscu dawno bym sie spakowala i pojechala do mamy zeby zrozumial swoj blad

preg.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka chwała, że w końcu idziecie na iddział! Trzymam kciuki! :)

A malutekj już od półtorej godziny bawi sie na macie, zmieniam mu tylko zabawki, podsyłam co i rusz coś nowego i nadal sie cieszy i bawi jak szalony :D

Anoolka, Sisilla, lubek lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko ze moj caly czas mowi ,, chcialas dziecko,, to teraz masz

racja on by jeszcze poczeklal ale ku... on ma w lutym 38 lat - to ja go namawialam zebysmy zaczeli starania on by jeszcze poczekal ale i tak zeszlo nam 2 lata na staraniach, ale przeciez no nasze dziecko nie tylko moje i moglby chociaz cos zrobic a nie myslec o innych rzeczach

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia a on w ogole chciał dzieci? Bo to wygląda tak jakby tylko spełnił Twoje marzenie i myslał że bedziesz zachwycona i sama z radością poświęcisz się dziecku, a jego życie się nie zmieni...tylko chyba sie mylił, bo bycie ojcem zobowiązuje, nie polega tylko na daniu "nasionka"...

Scęście lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    tylko ze moj caly czas mowi ,, chcialas dziecko,, to teraz masz

Też to "parę razy" usłyszałam. :( yhhh...

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie, jak widzę, że piszecie, że Wasi faceci mówią Wam "chciałaś dziecko to teraz masz", to nie mogę tego przemilczeć. Jest mi bardzo przykro z tego powodu, a z drugiej strony otwiera mi się nóż w kieszeni. Jak można tak powiedzieć, kiedy na świecie pojawiły się takie rozkoszne bobasy. Przecież to jest cząstka ich. Dali im życie!

Mój patrzy czasem na Małgoś i mówi, że nie może się nadziwić, że z naszych dwóch komórek powstało coś tak pięknego, co ma oczka, uszka, rączki, nóżki. Je, płacze, robi kupy, śmieje się...

Sylwia, a Twojemu mężowi, nie szkoda kasy na basen, siłkę i weekendy z kolegami? Przecież to dopiero kosztuje, a nie smoczki za parę groszy...

paaolka, pestka, lubek, Nelly, ataga4, Kakabaka lubią tę wiadomość

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • Pauletta Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka super, ze juz jutro. Kciuki.

Sylwia rece i cycki mi opadly, tyle lat ma Twoj maz a nieodpoeiedzialny jak nastolatek.
    Brak slow. Na/weekend chce jechac bo zmeczony a Ty to co ?
    Musisz sie postawic bo tak bedzie zawsze...

Kochane poradzcie.
    Biore 2 tyg tabletki anty, kp tylko. A tu jakby okres od wczoraj. A nie powinnam miec.
    Miala tak ktoras ?

Anoolka lubi tę wiadomość

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka i jak z Twoim mężem? Wraca dziś do domu w końcu?
    A Agatka w końcu chciała cycka jak się obudziła?
    Powiedz mi, widziałam na fb zdjęcie jak Twój kociak leży na macie koło Agatki..czy jakos specjalnie czyscisz tą mate na codzien z siersci? Pozwalasz generalnie tak kotom swobodnie na niej sie kłasc? Czy jak mała nie leży to składasz mate? Bo ja do tej pory starałam sie dbać o to zeby moje koty trzymaly sie z dala, rozkładałam mate codziennie i chowałam wieczorem, ale i tak nieraz jak wyszlam do drugiego pokoju to cwaniaki korzystaly i sie kładły od razu, czyscilam z siersci, nie wiem juz sama czy to ma sens, i tak w domu sporo tej siersci sie przewija wiec chyba nie uchronie młodego przed tym ze czasem i na nim ta siersc sie znajdzie...

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, gdzie zamawiałyście fotokalendarze? Podeślijcie mi proszę jakiś link. Ile czeka się na dostawę po zamówieniu?
    Muszę wyrobić się przed Dniem Babci.

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Superfoto, dziś zamówiłam. Już kiedyś zamawialam nie wiem ile czekałam, ale jakoś niedługo. Na pewno zdążysz:-) tam się łatwo zamawia, nie trzeba ściągać żadnego programu:-)

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
‹‹ 1132 1133 1134 1135 1136 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ