Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Sisilla wrote:Agatas fajnie, ze jesteś
coś w tym, co powiedziała ci położna jest, tylko czemu jak mnie się chce spać to jej nie? Szkoda, że w tym zakresie to nie działa;)
No właśnieja dzisiaj o tym marzę, żeby normalnie spała i była grzeczna, bo mnie głowa boli i nie mam cierpliwości, bo znowu wiatr się silny robi. A Zośka maruda okropna zasnąć nie może jak zawsze i się mordujemy nawzajem
Dlatego z resztą mam czas pisać do Was, bo mnie uziemiła -
Sroka wrote:Help! Agatka zjadła o 11:30 i teraz ją 3 razy przystawialam i ryk! O co chodzi?!
Przez ile godzin dziecko może tak nie jeść? Nie wiem co robić ;( może czuje że się mężem przejmuje.
Tak samo miałam wczoraj...dopiero jak juz ze zmęczenia po płaczu usnął i pospał z godzinę zjadł, nie wiem o co chodziło, ale nigdy wczesniej tak nie było, zawsze nawet najedzony jak mu podetknie sie cycka to ssie albo przynajmniej w buzi potrzyma..mam nadzeje ze wiecej tak nie bedzie...
Wydaje mi sie ze gdyby bardzo głodna była to by zjadła, daj jej troche odpocząc i moze spróbuj za niedługo, nic na siłe -
Sylwia ja tez uwazam że ten Twój mąż juz mocno przesadza...To nie Ty sama masz dziecko, ale razem je macie i on tak samo powinien sie przykładac do opieki i wychowania, a nie kiedy tylko ma chwile to z domu się ulatnia...zgadzam sie w 100% z tym co napisała pestka - walcz o swoje, bo on inaczej sie nie zmieni a z czasem bedzie jeszcze gorzej...mam nadzieje że uda mu sie przemówic do rozsądku i że bedzie jeszcze aktywnym ojcem i mężem..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 16:46
Kasiula09, sylwia1985, Scęście lubią tę wiadomość
-
Viburcol zastosowaliśmy dwa razy - raz po szczepieniu, gdy młody bardzo marudził wieczorem i po 20 min zasnął i spokojnie przespał całą noc. Drugi raz mu podaliśmy, gdy marudził cały dzień i wieczorem aż nie mógł zasnąć ze zmęczenia, ale słabo zadziałało, chociaż pomogło, bo w końcu zasnął spokojnie:-) Mojej siostrzenicy po szczepieniu też pomogło, także coś w tym jest:-)
Antek dziś spał 2,5 godziny z czego ponad 1,5 godziny na spacerzeTo mu się nie zdarza:-D
[/url]
[/url]
-
Ataga współczuje Ci wczorajszych przejść z Kajtusiem...na pewno wieczorem juz ledwo żyłas..mam nadzieje ze dzis jest lepiej..kurcze, czemu takie małe szkraby muszą się tak męczyć z tymi gazami? Moze faktycznie poodstawiaj te rózne leki i witaminki, ponoc po wit.D tez czasem brzuszek moze dokuczac...mam nadzieje ze jednak ten magiczny 4 mc przyniesie znaczną poprawę.. :*
-
Byłam dzisiaj z małym na wyczekanej wizycie w poradni patologii noworodka. Miła Pani doktor powiedziała, że
Debridat zostawić ale w mniejszej dawce
Delicol odstawić
Esputicon na gazy zostawić ale malutką dawkę
Probiotyk musi mieć po antybiotykach ale też małą dawkę i to podzieloną na dwa, żeby nie na raz wszystko
No i witamina D w postaci Devikapu jedna kropla.
Mówiła, że Hipp Comfort który je jest super mlekiem, ale żeby na chwilę przejść na Nutramigen.
Co do tych leków to ja tak czy siak na 3 dni odstawiam wszystko prócz probiotyku. Nic mu się nie stanie, a może brzuszek się "oczyści" -
mama86 wrote:Właśnie, chory NFZ. Co to za kraj, że nie ma pieniędzy na sprzęt do ratowania życia dzieci i trzeba organizować takie akcje jak wOŚP. Nie mam nic do Owsiaka, ale taki sprzęt powinno fundować państwo
Sroka - mój teść też na kopalni pracuje (chociaż na górze). Według mnie bardzo głupi pomysł z zamknieciem kopalni... Dlaczego nie chcą ich sprywatyzować po prostu? Na pewno by się zaraz okazało że jednak wydobycie się opłaca. Wiadomo, że państwo nie umie zarządzać firmami i nigdy nie będzie dobrze dopóki kopalnie będą zarządzane przez państwo.Sroka, Anoolka lubią tę wiadomość
-
wrrr... Ale mam dziś humor masakryczny
nie wiem czy się wkurzać czy płakać. Dobrze że Adaś jest grzeczny.
Yhh... Muszę znowu załatwić młodemu skierowanie na USG bioderek (na sprawdzenie po 6 tyg.) i na poczatku lutego umówić na następne szczepienie.
-
Sylwia zgadzam sie z dziewczynami, walcz o to zeby i on sie zajmowal ta wymowka ze musi pojechac i od was odpoczac to jest cios ponizej pasa, co myslal ze dziecko to jest hop siup i bedzie chodzic i wszystko rozumiec, troche nie tedy droga musisz
mu to wytlumaczyc bo jak zobaczy ze sobie dajesz rade to czesciej bedzie chcial wyjezdzac. Na Twoim miejscu dawno bym sie spakowala i pojechala do mamy zeby zrozumial swoj blad -
Anoolka chwała, że w końcu idziecie na iddział! Trzymam kciuki!
A malutekj już od półtorej godziny bawi sie na macie, zmieniam mu tylko zabawki, podsyłam co i rusz coś nowego i nadal sie cieszy i bawi jak szalonyAnoolka, Sisilla, lubek lubią tę wiadomość
-
tylko ze moj caly czas mowi ,, chcialas dziecko,, to teraz masz
racja on by jeszcze poczeklal ale ku... on ma w lutym 38 lat - to ja go namawialam zebysmy zaczeli starania on by jeszcze poczekal ale i tak zeszlo nam 2 lata na staraniach, ale przeciez no nasze dziecko nie tylko moje i moglby chociaz cos zrobic a nie myslec o innych rzeczach -
Sylwia a on w ogole chciał dzieci? Bo to wygląda tak jakby tylko spełnił Twoje marzenie i myslał że bedziesz zachwycona i sama z radością poświęcisz się dziecku, a jego życie się nie zmieni...tylko chyba sie mylił, bo bycie ojcem zobowiązuje, nie polega tylko na daniu "nasionka"...
Scęście lubi tę wiadomość
-
No nie, jak widzę, że piszecie, że Wasi faceci mówią Wam "chciałaś dziecko to teraz masz", to nie mogę tego przemilczeć. Jest mi bardzo przykro z tego powodu, a z drugiej strony otwiera mi się nóż w kieszeni. Jak można tak powiedzieć, kiedy na świecie pojawiły się takie rozkoszne bobasy. Przecież to jest cząstka ich. Dali im życie!
Mój patrzy czasem na Małgoś i mówi, że nie może się nadziwić, że z naszych dwóch komórek powstało coś tak pięknego, co ma oczka, uszka, rączki, nóżki. Je, płacze, robi kupy, śmieje się...
Sylwia, a Twojemu mężowi, nie szkoda kasy na basen, siłkę i weekendy z kolegami? Przecież to dopiero kosztuje, a nie smoczki za parę groszy...paaolka, pestka, lubek, Nelly, ataga4, Kakabaka lubią tę wiadomość
-
Anoolka super, ze juz jutro. Kciuki.
Sylwia rece i cycki mi opadly, tyle lat ma Twoj maz a nieodpoeiedzialny jak nastolatek.
Brak slow. Na/weekend chce jechac bo zmeczony a Ty to co ?
Musisz sie postawic bo tak bedzie zawsze...
Kochane poradzcie.
Biore 2 tyg tabletki anty, kp tylko. A tu jakby okres od wczoraj. A nie powinnam miec.
Miala tak ktoras ?Anoolka lubi tę wiadomość
-
Sroka i jak z Twoim mężem? Wraca dziś do domu w końcu?
A Agatka w końcu chciała cycka jak się obudziła?
Powiedz mi, widziałam na fb zdjęcie jak Twój kociak leży na macie koło Agatki..czy jakos specjalnie czyscisz tą mate na codzien z siersci? Pozwalasz generalnie tak kotom swobodnie na niej sie kłasc? Czy jak mała nie leży to składasz mate? Bo ja do tej pory starałam sie dbać o to zeby moje koty trzymaly sie z dala, rozkładałam mate codziennie i chowałam wieczorem, ale i tak nieraz jak wyszlam do drugiego pokoju to cwaniaki korzystaly i sie kładły od razu, czyscilam z siersci, nie wiem juz sama czy to ma sens, i tak w domu sporo tej siersci sie przewija wiec chyba nie uchronie młodego przed tym ze czasem i na nim ta siersc sie znajdzie...