X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas 3 miesiace dzisiaj wybilo :)

pestka, paulina.b.1991, Kasiula09, tofirus, Sisilla, paaolka, lubek, ataga4, Aniqa, ao12. lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulujemy 3 miesięcy! Bosz jak ten czas leci, jeszcze troche i nasze maluchy będą siadać, a potem chodzić, a potem to My będziemy za nimi biegać... <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 09:32

paulina.b.1991, Sisilla, ao12. lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia masz Ty się z tym chłopem i mam wrażenie, ze coraz "ciekawiej" się robi, ja bym ubiła takiego normalnie.

Jestem w szoku spanie bez jedzenia od 1.30 do 6 i gdyby tylko nie trzeba było wstawać podać smoka dwa razy to byłabym przeszczęśliwa :P

lubek, ao12. lubią tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmienie - 21:30, 3:00 i 9:30. Cos moj synus lubi spac. Podejrzewam ze gdyby nie pielucha to dalej by spal sobie. To ma po rodzicach.

ao12. lubi tę wiadomość

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, czytam was regularnie 2 razy dziennie, ale tyle produkujecie, ze trudno odniesc sie do waszych wszystkich postow...

Mysle, ze facetem trzeba czasem potrzasnac i przede wszystkim nie chowac zali do kieszeni, tylko powiedziec wszystko co ciazy na sercu. Jesli to oznacza klotnie i ciche dni to trudno, trzeba walczyc o swoje, a przynajmbuej wyrazic swoje zdanie. Na tym wg mnie polega zwiazek.

Kurcze jak tak czytam ile z was bada dzidziusie.. krew, mocz no szok! Sama nie wiem czemu mnie to dziwi, tez bym chciala miec pewnosc, ze Julcia jest zdrowa. Mam nadzieje, ze wszystkie wyniki beda w porzadku!

sylwia1985 lubi tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Bergo Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te gazy nas wykończą! Co robić?????

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina.b.1991 wrote:
    Karmienie - 21:30, 3:00 i 9:30. Cos moj synus lubi spac. Podejrzewam ze gdyby nie pielucha to dalej by spal sobie. To ma po rodzicach.

Paulina zazdroszczę, podeślij trochę dobrych fluidów mojej Zosi ;)

paulina.b.1991 lubi tę wiadomość

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    Gratulujemy 3 miesięcy! Bosz jak ten czas leci, jeszcze troche i nasze maluchy będą siadać, a potem chodzić, a potem to My będziemy za nimi biegać... <3

I niech to się stanie jutro, amen ;)

pestka, ao12. lubią tę wiadomość

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo wrote:

Ja tez juz nie wiem... :/ u nas tez były dziś gazy od 5 do 7...tak długo to dawno sie nie męczyl...zwykle koło 0.5 godz jęków, stękania i płaczu, szła kupa i było juz ok, a dziś tez mieliśmy dłuższe przejscia...padam na pyszczek.

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo wrote:

Bergo może wizyta u jakiegoś dobrego gastrologa od dzieci? Wiem, że wszyscy ci mówią, że to w końcu minie, ale ty się wykończysz, jeju nawet nic już mi do głowy nie przychodzi.

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak czytam, że jeździcie z moczem,krwią i inne badania to się zastanawiam czy powinnam tez się udać na jakieś badanie. Bo ostatni raz 11 grudnia byliśmy na szczepieniu i wizycie i to by było na tyle.
    My jeszcze 9 dni i kończymy z wit k+d i później sama d.

Muszę sama pozamawiac rzeczy na dzień babci i dziadka bo mąż dalej na proteście i nie zapowiada się że szybjo się skończy :(

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczorajsza noc i dzień były koszmarne... Witu praktycznie nie spał. Nawet w nocy było słabo, bo się budził na jedzenie co 2-3 godziny, koszmar. I nie chodziło o żaden brzuszek ani nic. Po prostu nie chciał spać i ciągle na rękach. Odkładanie się kończyło wyciem.
    A dzisiejsza noc... cudo! Znowu spał 8h :) Dzieciak chyba po prostu wie kiedy jestem wykończona do granic i daje mi wtedy chwilę wytchnienia :)

paaolka lubi tę wiadomość

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Jak tak czytam, że jeździcie z moczem,krwią i inne badania to się zastanawiam czy powinnam tez się udać na jakieś badanie. Bo ostatni raz 11 grudnia byliśmy na szczepieniu i wizycie i to by było na tyle.
    My jeszcze 9 dni i kończymy z wit k+d i później sama d.

Muszę sama pozamawiac rzeczy na dzień babci i dziadka bo mąż dalej na proteście i nie zapowiada się że szybjo się skończy :(

ja tak samo badania robiłam tylko na poczatku i to tylko morfologia, mam nadzieje że u nas Zuzia jest zdrowa, nie wykazuje żadnych oznak chorób, wiec nie robimy badań, za tydzień szczepienie wiec Pani doktor ją zbada szczegółowo :)

preg.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczwarkah wrote:
    Wczorajsza noc i dzień były koszmarne... Witu praktycznie nie spał. Nawet w nocy było słabo, bo się budził na jedzenie co 2-3 godziny, koszmar. I nie chodziło o żaden brzuszek ani nic. Po prostu nie chciał spać i ciągle na rękach. Odkładanie się kończyło wyciem.
    A dzisiejsza noc... cudo! Znowu spał 8h :) Dzieciak chyba po prostu wie kiedy jestem wykończona do granic i daje mi wtedy chwilę wytchnienia :)

No to super że dzis sie wyspałas i że Wituś był spokojny w nocy :)
    Powiem tak...zazdroszcze tych 8 godzin, bo u nas standardem w nocy sa pobudki w nocy co 2-3 godz..może nie wyje po karmieniu, ale nieraz nie chce zasypiac od razu...

ataga4 lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jędruś już ochrzczony :)
    Był bardzo grzeczny i nic nie płakał :)
    Jutro pyknie mu trzeci miesiąc i będzie miał drugie badanie bioderek, a po południu wpadnie babcia z dziadkiem i prababcia. A na ich święto zamówimy breloczki ze zdjęciem. Dla dziadków z otwieraczem do kapsli a dla babć z zawijaskiem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 11:21

lubek, pestka, ao12. lubią tę wiadomość

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • Bergo Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla wrote:
    Bergo może wizyta u jakiegoś dobrego gastrologa od dzieci? Wiem, że wszyscy ci mówią, że to w końcu minie, ale ty się wykończysz, jeju nawet nic już mi do głowy nie przychodzi.
    No my już przeszliśmy wielu lekarzy, teraz jesteśmy pod opieką szanowanej pani profesor. No sama nie wiem co robić. Pierdzi i pierdzi i spać nie moze!!!

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka mogę prosić Cię o link do tych bryloczkow. Bo dalej się zastanawiam czy kubek, czy koszulkę czy co ?

Kakabaka lubi tę wiadomość

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    Nie złoszczę się tylko tak mówię :) a my w środę idziemy na szczepienie a moja Karolcia przestała ciągnąć główkę do siedzenia, podnosi tyłek i nie ma szans, pewnie skieruje nas na rehabilitację. Jak byłam u neurologa to dowiedziałam się że to może być jeden z efektów ubcznych szczepienia.

Masz na myśli, że się nie ciągnie, jak złapiesz za rączki? Moj jeszcze w ogóle tego nie umie, w szpitalu lekarka sprawdzala i skwitowala to tylko: 'jeszcze się nie ciągnie'

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    A mi Mikołaj przyniósł tableta :D tak to bym nie miała nawet jak tu zajrzeć. Dopijam kawke i się zbieramy. Odezwę się jak wrocimy ze szpitala bo tam oczywiscie wifi nie ma a mój telefon Hitlera pamięta i nie da się z niego tu wejść;)

Trzymam kciuki! Trzymajcie się cieplo

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z gazami nie pomogę, bo nie mamy. Stosuje biogaie, teraz dicoflor (bo nie było biogai w aptece) profilaktycznie i jest ok.
    co do zmiany mleka, ja od kilku(nastu) dni zauważyłam inny zapach kupy, bardziej wyraźny, może mniej kwaśny, bardziej jakby zelazowy. Mieliśmy wcześniej kilka kup zielonych ze sluzem, teraz ciągle piękna żółć, wiec to mogla być ta zmiana, trawienie się przystosowywalo. Tymek tez od kilku dni ma straszny problem z zaśnięciem na noc, strasznie płacze, dużo nie poje i się denerwuje. Może dlatego, że to już nocny pokarm jeszcze bardziej treściwy i się jeszcze nie przyzwyczaił? Ostatnie kilka dni tez przybiera jak szalony, a wcześniej zwolnił tempo (sądziłam, że to od anemii). No i gile w nosie są dużo bardziej kleiste i się je ciężko wyciąga. Wszystko mi się składa na zmianę pokarmu:).

atdc20mmh2fqs6kn.png
‹‹ 1134 1135 1136 1137 1138 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ