X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella wrote:
    Niegłupi pomysł:p

Może trzeba rezerwować już salę na Komunię?;p

Mój jeszcze chrztu nie ma a tu już komunia :) Muszę się zastanowić czy sala na 18-nastkę będzie wtedy wolna :p

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas chyba się na dobre zaczął skok rozwojowy. Ten na przełomie 3 i 4 miesiąca. Niedawno cieszyłam się że przesypia całą noc a teraz mamy już trzecie karmienie. Tak co 2 godzinki pobudka. W dzień też jest marudą. Ale to nic. Przetrwamy i ten skok i następny i kolejny :)
    Jak to gdzieś przeczytałam w czasie skoku musimy jeszcze mocniej kochać swoje maluszki, bo to strasznie trudny i stresujący dla nich czas.

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • Pauletta Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to wiecej nas z marudkami.

Kakabaka to ja Ci zazdroszcze ze maly Ci spal cala noc wczesmiej. Mi od pocz kilka/razy moze pierwsze spanie 5 h. Teraz co 3, 2 h pobodki. Wysiadam. Oczy mi sie zamykaja :-(

Kakabaka lubi tę wiadomość

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • Nutella Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki jak tam nocka?

U nas Alutka nawet dobrze ale tak szaleją jej rączki gdy jej nie owinę, że wybudza i siebie i mnie:(

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • Pauletta Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego owijam :-)

Sroka, Kakabaka lubią tę wiadomość

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • Nutella Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauletta wrote:
    Dlatego owijam :-)

Ja dzisiaj nie owinęłam bo mieliśmy strasznie ciepło w domu i mam karę;p

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z trzecim miesiącem skończyło się z szalejącymi rączkami, teraz bardziej trze sobie nimi twarz i oczka, ale jak dostaje smoczka to przestaje.

Dziewczyny wychodzicie na spacery w mżawkę czy dajecie spokój?

ao12., Sisilla lubią tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała ładnie śpi :-) dzisiaj skończyła 3 miesiące-jak ten czas szybko leci.

ataga4, Agrafka, tofirus, Sisilla, Kakabaka, lubek, pestka, Anoolka lubią tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • Agrafka Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my wczoraj zrobiliśmy w mieszkaniu małą imprezę. Do 2 w nocy leciała muzyka, nikt nie ściszał głosu, a mała jak co dzień spała sobie niewzruszona w pokoju obok przez całą noc :) Jakiś ewenement nam się trafił. W sylwestra też nic nie było w stanie zakłócić jej snu :) ..żeby tylko z wiekiem jej się nie pogorszyło :D

MOI lubi tę wiadomość

• Sroka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy takie wyginanie się do tyłu, w rogalik oznacza coś złego? Mała raz na jakiś czas, a szczególnie jak się wkurzy to tak robi? Sztywna i do tyłu jak kołyska.
    Boje się, że to będzie napięcie i trzeba będzie na rehabilitację chodzić :<

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Czy takie wyginanie się do tyłu, w rogalik oznacza coś złego? Mała raz na jakiś czas, a szczególnie jak się wkurzy to tak robi? Sztywna i do tyłu jak kołyska.

Myślę że nie. Mój tak robi jak się wkurzy albo jak jest głodny albo jak zobaczy coś ciekawego.

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nocka super. Antek usunął po kazaniu przed 20 i spał prawie do 5,potem usunął i spał do 7.dzisiaj też bardzo grzeczny.
    A moj to rączkami już nie macha tylko też oczka trze
    I palce do buzi.

Kakabaka lubi tę wiadomość

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po kapaniu miało byc

Sisilla lubi tę wiadomość

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas wrote:
    Po kapaniu miało byc
    Hehe, czytam i myślę, czy wy na jakiejś wieczornej mszy z Antosiem byliście ;) czasami te tablety fajnie zmieniają treść:)

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    U nas z trzecim miesiącem skończyło się z szalejącymi rączkami, teraz bardziej trze sobie nimi twarz i oczka, ale jak dostaje smoczka to przestaje.

Dziewczyny wychodzicie na spacery w mżawkę czy dajecie spokój?

Ja w mżawkę nie wychodzę, ale jak wieje czy jest mróz to tak, a czasami w mżawkę wystawiam w wózku na balkon o ile daszek balkonu zasłania przed deszczem, wtedy jest dość wilgotno i fajnie nawilża śluzówki u dziecka.

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:

Sroka moja też tak robi, często jak już nie chce leżeć i jest znudzona to zaczynają się wygibasy plus marudzenie.

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas nocka gorsza. Maly jak przebudzil sie po 3 to wyginal sie we wszystkie strony i plakal - nie wiem o co mu chodzilo :( ale jakims cudem usnal

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczwarkah wrote:
    Mój Witu jak dotąd też miał dobry dzień, o dziwo! :)

A przy okazji mam takie pytanie do wszystkich mamuś, bo mnie to naprawdę ciekawi - czy jest jakaś mama która karmi tylko cyckiem/swoim mlekiem odciąganym, której dziecię chorowało na jakiś katar czy przeziębienie?
    Moje na razie odpukać nie.
    Moj tez nie chorowal ani nie mial kataru:) raz tylko mial zapchany nosek.
    ataga wspolcxuje mam nqdsieje ze szybko mu sie polepszy :)
    renatkah zazdroszcze ze tak Ci zasypia sama!! Też bym tak chciała ;)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tofirus wrote:
    Ataga, trzymajcie się dzielnie z Kajtusiem!

Ja też przecieram paszczę gazikiem z przegotowaną wodą, ale nie codziennie, bo ma ładną buzię. Tylko, że ja jestem wyczulona po epizodzie z pleśniawkami.

U nas też non stop gile w nosie i przez to sapka sobie. Ale odciągamy i jest ok. Katar był jak miała 2 miesiące i to zdecydowanie coś innego.

Z tym wyciszeniem, to może faktycznie jest coś na rzeczy. Małgoś idzie ładnie spań na noc, bo codziennie mamy to samo: kąpiel, karmienie, gaszenie światła... Natomiast w dzień prawie w ogóle ostatnio nie śpi, a czasem jest bardzo zmęczona. W środę nawet za zmęczenia nie chciała jeść, tylko płacz (dodam, że moje dziecko prawie w ogóle nie płacze) i padła od tego płaczu. Dopiero jak się zdrzemnęła 15 min, to była w stanie zjeść. To samo było wieczorem. Może faktycznie dostarczam jej za dużo bodźców w ciągu dnia, a przez to, że jest już kumata, to wszystko ją interesuje oprócz spania. Przedtem jak tylko zaczynała ziewać, to brałam ją do łóżeczka, włączałam karuzelę i za 5 min spała. A teraz... ciągnie te miśki z karuzeli za nogi, gada do nich, obraca się na boki, podskakuje (to nowość).... Nawet na spacerze śpi 45 min z zegarkiem w ręku...
    franek wcześniej też ładnie zapał w dzień teraz jest ciężko..z dużą ilością bodźców się zgodzę ale z drugiej strony uspokaja go w ten sam sposób jak wcześniej i teraz problem jest. W ogóle ostatnio poplakuje przez sen w dzień, chyba ma koszmary... ale postaram się zmniejszyć ilość bodźców jak jest zmęczony juz, mimo wszystko może mu to pomóc.

W nocy tego problemu nie ma.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2015, 15:46

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Wspolczuje dziewczyny tych problemow z usypianiem, placzem i marudzeniem. Julcia zasypia sama w lozeczku, nie placze, po prostu ja odkladam, wlaczam karuzele, a ona zasypia. Nawet juz nie siedze z nia w pokoju do czasu az zasnie, tylko po odlozeniy do lozeczka wychodze z pokoju i ide na dol, czasem tylko pidgladam dzidzie przez nianie elektroniczna :-)
    My tak mały z Frankiem, nie zawsze ale mimo wszystko :) ale powiem wam ze na prawdę wydaje mi się ze ma bardzo dużo przeżyć teraz maluszek bo zrobił się bardziej nerwowy. Choć mam nadzieje ze to nowe miejsce i ludzie tak na niego działają. Już mam ochotę wrócić z nim do domu, tam jest mi z nim prościej i mamy juz swoje rytuały :)

iabql8x.png
    x8msush.png
‹‹ 1153 1154 1155 1156 1157 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ