X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella wrote:
    Niegłupi pomysł:p

Może trzeba rezerwować już salę na Komunię?;p

Mój jeszcze chrztu nie ma a tu już komunia :) Muszę się zastanowić czy sala na 18-nastkę będzie wtedy wolna :p

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas chyba się na dobre zaczął skok rozwojowy. Ten na przełomie 3 i 4 miesiąca. Niedawno cieszyłam się że przesypia całą noc a teraz mamy już trzecie karmienie. Tak co 2 godzinki pobudka. W dzień też jest marudą. Ale to nic. Przetrwamy i ten skok i następny i kolejny :)
    Jak to gdzieś przeczytałam w czasie skoku musimy jeszcze mocniej kochać swoje maluszki, bo to strasznie trudny i stresujący dla nich czas.

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • Pauletta Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to wiecej nas z marudkami.

Kakabaka to ja Ci zazdroszcze ze maly Ci spal cala noc wczesmiej. Mi od pocz kilka/razy moze pierwsze spanie 5 h. Teraz co 3, 2 h pobodki. Wysiadam. Oczy mi sie zamykaja :-(

Kakabaka lubi tę wiadomość

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • Nutella Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki jak tam nocka?

U nas Alutka nawet dobrze ale tak szaleją jej rączki gdy jej nie owinę, że wybudza i siebie i mnie:(

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • Pauletta Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego owijam :-)

Sroka, Kakabaka lubią tę wiadomość

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • Nutella Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauletta wrote:
    Dlatego owijam :-)

Ja dzisiaj nie owinęłam bo mieliśmy strasznie ciepło w domu i mam karę;p

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z trzecim miesiącem skończyło się z szalejącymi rączkami, teraz bardziej trze sobie nimi twarz i oczka, ale jak dostaje smoczka to przestaje.

Dziewczyny wychodzicie na spacery w mżawkę czy dajecie spokój?

ao12., Sisilla lubią tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała ładnie śpi :-) dzisiaj skończyła 3 miesiące-jak ten czas szybko leci.

ataga4, Agrafka, tofirus, Sisilla, Kakabaka, lubek, pestka, Anoolka lubią tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • Agrafka Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my wczoraj zrobiliśmy w mieszkaniu małą imprezę. Do 2 w nocy leciała muzyka, nikt nie ściszał głosu, a mała jak co dzień spała sobie niewzruszona w pokoju obok przez całą noc :) Jakiś ewenement nam się trafił. W sylwestra też nic nie było w stanie zakłócić jej snu :) ..żeby tylko z wiekiem jej się nie pogorszyło :D

MOI lubi tę wiadomość

• Sroka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy takie wyginanie się do tyłu, w rogalik oznacza coś złego? Mała raz na jakiś czas, a szczególnie jak się wkurzy to tak robi? Sztywna i do tyłu jak kołyska.
    Boje się, że to będzie napięcie i trzeba będzie na rehabilitację chodzić :<

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Czy takie wyginanie się do tyłu, w rogalik oznacza coś złego? Mała raz na jakiś czas, a szczególnie jak się wkurzy to tak robi? Sztywna i do tyłu jak kołyska.

Myślę że nie. Mój tak robi jak się wkurzy albo jak jest głodny albo jak zobaczy coś ciekawego.

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nocka super. Antek usunął po kazaniu przed 20 i spał prawie do 5,potem usunął i spał do 7.dzisiaj też bardzo grzeczny.
    A moj to rączkami już nie macha tylko też oczka trze
    I palce do buzi.

Kakabaka lubi tę wiadomość

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po kapaniu miało byc

Sisilla lubi tę wiadomość

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas wrote:
    Po kapaniu miało byc
    Hehe, czytam i myślę, czy wy na jakiejś wieczornej mszy z Antosiem byliście ;) czasami te tablety fajnie zmieniają treść:)

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    U nas z trzecim miesiącem skończyło się z szalejącymi rączkami, teraz bardziej trze sobie nimi twarz i oczka, ale jak dostaje smoczka to przestaje.

Dziewczyny wychodzicie na spacery w mżawkę czy dajecie spokój?

Ja w mżawkę nie wychodzę, ale jak wieje czy jest mróz to tak, a czasami w mżawkę wystawiam w wózku na balkon o ile daszek balkonu zasłania przed deszczem, wtedy jest dość wilgotno i fajnie nawilża śluzówki u dziecka.

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:

Sroka moja też tak robi, często jak już nie chce leżeć i jest znudzona to zaczynają się wygibasy plus marudzenie.

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas nocka gorsza. Maly jak przebudzil sie po 3 to wyginal sie we wszystkie strony i plakal - nie wiem o co mu chodzilo :( ale jakims cudem usnal

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczwarkah wrote:
    Mój Witu jak dotąd też miał dobry dzień, o dziwo! :)

A przy okazji mam takie pytanie do wszystkich mamuś, bo mnie to naprawdę ciekawi - czy jest jakaś mama która karmi tylko cyckiem/swoim mlekiem odciąganym, której dziecię chorowało na jakiś katar czy przeziębienie?
    Moje na razie odpukać nie.
    Moj tez nie chorowal ani nie mial kataru:) raz tylko mial zapchany nosek.
    ataga wspolcxuje mam nqdsieje ze szybko mu sie polepszy :)
    renatkah zazdroszcze ze tak Ci zasypia sama!! Też bym tak chciała ;)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tofirus wrote:
    Ataga, trzymajcie się dzielnie z Kajtusiem!

Ja też przecieram paszczę gazikiem z przegotowaną wodą, ale nie codziennie, bo ma ładną buzię. Tylko, że ja jestem wyczulona po epizodzie z pleśniawkami.

U nas też non stop gile w nosie i przez to sapka sobie. Ale odciągamy i jest ok. Katar był jak miała 2 miesiące i to zdecydowanie coś innego.

Z tym wyciszeniem, to może faktycznie jest coś na rzeczy. Małgoś idzie ładnie spań na noc, bo codziennie mamy to samo: kąpiel, karmienie, gaszenie światła... Natomiast w dzień prawie w ogóle ostatnio nie śpi, a czasem jest bardzo zmęczona. W środę nawet za zmęczenia nie chciała jeść, tylko płacz (dodam, że moje dziecko prawie w ogóle nie płacze) i padła od tego płaczu. Dopiero jak się zdrzemnęła 15 min, to była w stanie zjeść. To samo było wieczorem. Może faktycznie dostarczam jej za dużo bodźców w ciągu dnia, a przez to, że jest już kumata, to wszystko ją interesuje oprócz spania. Przedtem jak tylko zaczynała ziewać, to brałam ją do łóżeczka, włączałam karuzelę i za 5 min spała. A teraz... ciągnie te miśki z karuzeli za nogi, gada do nich, obraca się na boki, podskakuje (to nowość).... Nawet na spacerze śpi 45 min z zegarkiem w ręku...
    franek wcześniej też ładnie zapał w dzień teraz jest ciężko..z dużą ilością bodźców się zgodzę ale z drugiej strony uspokaja go w ten sam sposób jak wcześniej i teraz problem jest. W ogóle ostatnio poplakuje przez sen w dzień, chyba ma koszmary... ale postaram się zmniejszyć ilość bodźców jak jest zmęczony juz, mimo wszystko może mu to pomóc.

W nocy tego problemu nie ma.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2015, 15:46

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Wspolczuje dziewczyny tych problemow z usypianiem, placzem i marudzeniem. Julcia zasypia sama w lozeczku, nie placze, po prostu ja odkladam, wlaczam karuzele, a ona zasypia. Nawet juz nie siedze z nia w pokoju do czasu az zasnie, tylko po odlozeniy do lozeczka wychodze z pokoju i ide na dol, czasem tylko pidgladam dzidzie przez nianie elektroniczna :-)
    My tak mały z Frankiem, nie zawsze ale mimo wszystko :) ale powiem wam ze na prawdę wydaje mi się ze ma bardzo dużo przeżyć teraz maluszek bo zrobił się bardziej nerwowy. Choć mam nadzieje ze to nowe miejsce i ludzie tak na niego działają. Już mam ochotę wrócić z nim do domu, tam jest mi z nim prościej i mamy juz swoje rytuały :)

iabql8x.png
    x8msush.png
‹‹ 1153 1154 1155 1156 1157 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ