X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • pestka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek wrote:
    a, ciekawostka, zlozony wniosek do zlobka, jestesmy w kolejce na uwaga, uwaga 528. miejscu :P
    Szybko władanie wnioski, ja jak patrzyłam to rekrutacje są od marca czy kwietnia

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka wrote:
    U nas chyba się na dobre zaczął skok rozwojowy. Ten na przełomie 3 i 4 miesiąca. Niedawno cieszyłam się że przesypia całą noc a teraz mamy już trzecie karmienie. Tak co 2 godzinki pobudka. W dzień też jest marudą. Ale to nic. Przetrwamy i ten skok i następny i kolejny :)
    Jak to gdzieś przeczytałam w czasie skoku musimy jeszcze mocniej kochać swoje maluszki, bo to strasznie trudny i stresujący dla nich czas.
    U mnie tak jest od dwóch tygodni ale w dzień jest ok, tylko w nocy częściej się budzi. Przetrwamy a co! ;)

Kakabaka lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Czy takie wyginanie się do tyłu, w rogalik oznacza coś złego? Mała raz na jakiś czas, a szczególnie jak się wkurzy to tak robi? Sztywna i do tyłu jak kołyska.
    Boje się, że to będzie napięcie i trzeba będzie na rehabilitację chodzić :<
    Jak ze złości to normalne.

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj tez sie wygina i my chodzimy na rehabilitacje tez dlatego
    moj to niezly nerwusek jest - w dzien wogole nie sypia a jak juz to drzemka przy cycu a jak go odstawie towrzask ale nie mam sily go tyle trzymac na rekach

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też dobra nocka, mała zasnęła przed 21 i wstała o 7 na butle i poszła spać jeszcze na godzinkę ;)

Dziewczyny czy wy też macie taki problem żeby wytrzeć szyję po kąpieli? Moja ma podwójną brodkę i czasami muszę się namęczyć, żeby się tam dostać heh

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla wrote:
    Hehe, czytam i myślę, czy wy na jakiejś wieczornej mszy z Antosiem byliście ;) czasami te tablety fajnie zmieniają treść:)
    Haha dobre :-)

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka dzisiaj cisza, my juz po kąpieli i się karmimy, mam nadzieje ze mały będzie spał w nocy bo dzisiaj strasznie dużo w dzień spał.

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Ona wrote:
    Mam pytanie do dziewczyn, ktore juz mialy okres po porodzie. Mialyscie jakies plamienia wczesniej? A moze dziewczyny, ktore nie mialy jeszCze okresu cos takiego zaobserwowaly? Ja praktucznie od cesarki nie mialam tak zeby nie plamic, a czasem nawet to jest krew, to chyba nie jest normalne. Czasem juz mysle, ze dostalam okres, a za chwile cisza. Miala/ma tak ktoras z Was?
    Ja jeszcze nie miałam okresu ani plamienia, ale myślę że to nienormalne żeby tyle trwało plamienie

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Ona wrote:
    Mam pytanie do dziewczyn, ktore juz mialy okres po porodzie. Mialyscie jakies plamienia wczesniej? A moze dziewczyny, ktore nie mialy jeszCze okresu cos takiego zaobserwowaly? Ja praktucznie od cesarki nie mialam tak zeby nie plamic, a czasem nawet to jest krew, to chyba nie jest normalne. Czasem juz mysle, ze dostalam okres, a za chwile cisza. Miala/ma tak ktoras z Was?

Ja miałam plamienia. Tzn ja dokarmiam od 2 tygodnia życia i w sumie w jednym miesiącu miałam podbarwiony śluz, w drugim miesiącu podbarwiony sluz a potem plamienie krwia jeden dzien ale skonczylo sie na wkladce a teraz na 3 miesiac dostałam normalny okres.
    paradise wrote:
    Dziewczyny czy wy też macie taki problem żeby wytrzeć szyję po kąpieli? Moja ma podwójną brodkę i czasami muszę się namęczyć, żeby się tam dostać heh

Połóż szybko na brzuchu niech zadrze głowę i mchnij wycieranko raz dwa. U nas też dwie brody i w dodatku zawsze szyja skurczona jakby miał tam łaskotki.

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ja właśnie dzisiaj przestymulowałam dziecko i miałam kłopot z wyciszeniem i tym samym położeniem spać. Byliśmy dwie godz w jednych gosciach potem pojechalismy do dziadkow tam maly zostal godzine z nimi to w sumie tez dwie godziny, ubieranie, rozbieranie, jazda samochodem potem w domu zamiast micha, gugu i spać to zaczęłam z nim gadać w między czasie przyszedł roczniak, który zaczął się drzeć i go przestraszył i tym sposobem walczyłam z 45 min żeby mi dziecko usnęło. Jestem padnięta. Dlatego strrrrrrasznie wam dziewczyny współczuję jak codziennie musicie takie histerie przechodzić.

Sisilla lubi tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Ona wrote:

Ja jestem po drugiej cesarce i karmię piersią i za każdym razem zawsze mam tak jak ty, plamienia różnego natężenia, też czasami myślę, że to już okres a to takie plamienie, potem chwila spokoju.myślę, że nie ma się co martwić, jak przyjdzie prawdziwy okres to plamienia miną, miałam usg i gin mówił, że jeszcze macica może się oczyszczać nawet do pół roku.

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    No i ja właśnie dzisiaj przestymulowałam dziecko i miałam kłopot z wyciszeniem i tym samym położeniem spać. Byliśmy dwie godz w jednych gosciach potem pojechalismy do dziadkow tam maly zostal godzine z nimi to w sumie tez dwie godziny, ubieranie, rozbieranie, jazda samochodem potem w domu zamiast micha, gugu i spać to zaczęłam z nim gadać w między czasie przyszedł roczniak, który zaczął się drzeć i go przestraszył i tym sposobem walczyłam z 45 min żeby mi dziecko usnęło. Jestem padnięta. Dlatego strrrrrrasznie wam dziewczyny współczuję jak codziennie musicie takie histerie przechodzić.

U nas było wczoraj dokładnie to samo, a dziś jeszcze nie śpimy, masakra jakaś.

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez jeszcze nie mialam @ ani zadnych plamien

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antek chyba zaczyna zabkowac, chyba swedza go dziąsła, bo oprócz rączki gryzie też gryzak. I to gryzie, a nie ssie. Dziś zaczął się strasznie slinic i był niespokojny. To też pewnie wina obecności moich rodziców i ciotki z wujkiem. Nowe głosy go draznily.

W nocy Antek spał od 20:40 do 4 tylko po północy się obudził, ale M go uspil smoczkiem i glaskaniem. No i mam efekty, nie karmilam ponad 7 godzin i już cycek twardy, gorący i boli:-/ ale kapusta już działa:-)

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny co kupiliscie swoim maluchom za pieniadze z chrztu ?

czy moze zalozyliscie konto/ksiazeczke. My wlasnie o tym myslimy zeby Nikus mial pare groszy jak skonczuy 18 lat
    Moja mama zrobila to samo i gdy skonczylismy z bratem 18 lat to dostalismy po 1500 zl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2015, 21:48

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MY jeszcze nic nie robiliśmy z kasą ze chrztu, nie mam jeszcze pojęcia. Ale o lokacie myślałam, żeby był jakiś grosz ;)

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zmykam - dobrej nocki - ja ide cos przekasic z mezem bo widze ze wrocil juz z basenu :/
    ( zreszta codziennie gdzies lazi :( ) no ale coz...

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    dziewczyny co kupiliscie swoim maluchom za pieniadze z chrztu ?

czy moze zalozyliscie konto/ksiazeczke. My wlasnie o tym myslimy zeby Nikus mial pare groszy jak skonczuy 18 lat
    Moja mama zrobila to samo i gdy skonczylismy z bratem 18 lat to dostalismy po 1500 zl

Dobry pomysł, my co prawda przed chrzcinami, ale od odwiedzających pierwszy raz nazbierało się 2500 z tym, że u nas to i tak na budowę pewnie zagarniemy.....

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka ooo spora sumka - my od odwiedzajacych dostawalismy ubranka i grzechotki

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, my przeznaczyliśmy pieniążki z chrztu na pokrycie kosztów szczepień, w środę zostawiliśmy "tylko" 760 zł, a przed nami trzecia tura pod koniec lutego, więc kasa już spożytkowana ;)

My mamy sajgon w domu, starszy syn się pochorował, katar, kaszel gorączka, tylko w łeb sobie palnąć. A mój M jutro na delegacji a ja z dwójka dzieciaków sama, w tym jednym chorym, modlę się, żeby nie sprzedał nam kataru, niby nic, a tak potrafi umęczyć, koszmar. Zmykam spać, bo jutro ciężki dzień mnie czeka...ehh

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
‹‹ 1154 1155 1156 1157 1158 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ