Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
sylwia1985 wrote:mitaka ooo spora sumka - my od odwiedzajacych dostawalismy ubranka i grzechotki
Dużo pradziadków mamy
Sisilla wrote:My mamy sajgon w domu, starszy syn się pochorował, katar, kaszel gorączka, tylko w łeb sobie palnąć. A mój M jutro na delegacji a ja z dwójka dzieciaków sama, w tym jednym chorym, modlę się, żeby nie sprzedał nam kataru, niby nic, a tak potrafi umęczyć, koszmar. Zmykam spać, bo jutro ciężki dzień mnie czeka...ehh
Współczuje imam nadzieję, że na maleństwo nie przejdzie. Mój też już się spakował i jutro wiooo aż do soboty, no już mam tego dosyć ale co poradzę....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2015, 22:58
-
My pieniędzy Jędrusia nie ruszamy, bo wychodzimy z założenia że nie są nasze. Wszystkie, i te z chrzcin, i takie na prezent wpłacamy na jego konto. A jeszcze co miesiąc wpłacamy mu po 100zł od siebie. Chcemy mu ułatwić start w dorosłe życie w przyszłości
Anoolka lubi tę wiadomość
-
sylwia1985 wrote:dziewczyny co kupiliscie swoim maluchom za pieniadze z chrztu ?
czy moze zalozyliscie konto/ksiazeczke. My wlasnie o tym myslimy zeby Nikus mial pare groszy jak skonczuy 18 lat
Moja mama zrobila to samo i gdy skonczylismy z bratem 18 lat to dostalismy po 1500 zl
My jeszcze chrztu nie mieliśmy ale mam lokatęmam przelew stały 100 zł co miesiąc z przeznaczeniem na auto, może motocykl jeżeli będzie miała zainteresowania po rodzicach
-
Mitaka może to dziwnie zabrzmi, ale cieszę się, że nie tylko mój M tak często robi wooooo i go nie ma. Ja rozumiem, że takie czasy, ale o ile byłoby łatwiej razem. Kiedyś rodzice kończyli pracę najpóźniej o 16 i całe rodziny spędzały czas razem, a teraz taka padaka. Czasami to ja chciałabym gdzieś się ulotnić, choć na jeden dzień...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 09:51
-
Kakabaka wrote:My pieniędzy Jędrusia nie ruszamy, bo wychodzimy z założenia że nie są nasze. Wszystkie, i te z chrzcin, i takie na prezent wpłacamy na jego konto. A jeszcze co miesiąc wpłacamy mu po 100zł od siebie. Chcemy mu ułatwić start w dorosłe życie w przyszłości
Kakabaka, ale zalozyliscie lokatę czy normalne konto oszczedniosciowe? I na kogo jest założone? Pytam, bo tez o czymss takim myślałamKakabaka lubi tę wiadomość
-
U nas ciąg dalszy spania:-) po przespanej nocy spał od7 do 10, a teraz jest pierwszy raz na spacerze z dziadkiem, który miał być na 12, spóźnił się 20 min i to ja popitalałam pod blokiem z wózkiem w cienkim dresiku:-)
My mamy konto oszczędnościowe otwarte przy naszym kącie i tam jest kasa, która mały dostał i z chrzcin też pewnie tam wplacimy.[/url]
[/url]
-
My pieniądze ze chrztu wrzuciliśmy na konto oszczędnościowe po prostu. Zbieramy tam na mieszkanie
Specjalnego konta dla Witu nie zakładaliśmy, bo w tej chwili mamy i tak wysoko postawioną "poprzeczkę oszczędnościową". Co miesiąc 750 zł "na mieszkanie" a do tego jeszcze w sumie 700 na trzeci filar emerytalny. Na razie więcej odkładać nie możemy.
A co do ćwiczeń... Mój Witu to typowy High Need Baby, przy takim nie trzeba specjalnie ćwiczyćAle z drugiej strony nie ma i kiedy jeść... Efekt taki, że wazę 8 kilo mniej niż przed ciążą...
-
My z chrzcin wrzucilismy na lokate ale czy specjalnie dla Zuzi to nie wiem okaze sie w praniu czy wczesniej tych pieniedzy na cos nie wydamy.
Ja od tygodnia cwicze z Mel B wyzwanie 30 dniowe, ja cwicze jak mala spi czasem niestety musze na raty bo jak sie obudzi to przerywam i ide do niej, moglabym po poludniu jak M wroci z pracy ale jakos lepiej mi do poludnia. A i jeszcze wczoraj zaczelam 30 dniowe wyzwanie na brzuszki i tu nie wiem czy wytrwam bo jest ich bardzo duzo do robienia no ale zobaczymyWiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 14:57
-
poczwarkah wrote:OMG Lubek, strasznie odległe miejsce! Ja dopiero idę dzisiaj zanieść wniosek... A gdzie składałaś? Ja do nr 19, 35 i 28. Wiem że mieszkasz dość blisko, więc może też do któregoś składałaś?
do 39 i 40. Trzeciego nawet nie wybralam, chociaz chyba nieslusznie zrobilam. W miedzyczasie jeszcze spadlismy na 559! Ale teraz sie loguje i widze 425, wiec nie wiem o co w tym chodzi.
A wiesz, jak to jest z tymi opiekunami? Mozna se rekrutowac tylko do zlobkow albo tylko do opiekunow? Chociaz, jesli mialby byc taki opiekun, to poza kwestia finansow, nie ma wiekszej roznicy, czy opiekun czy prywatny zlobek.
Daj znac, na ktorym Ty jestes miejscui ile macie pkt, my 81, jak pewnie 90% skladajacych
-
Ja też robię 30 dniowe wyzwanie z Mel B. Już 15 dni za mną :)No i 3 razy w tygodniu booty shaking Tiffany.
Powiem Wam, że się wciągnęłam i nie wyobrażam sobie już dnia bez tej chwili na pocenieJak skończę z Mel B, to już znalazłam sobie na yt zumbe i chodakowską. No i muszę sobie w końcu zakupić wagę, bo nie mam pojęcia ile ważę. Mogę się pochwalić, że brzuch mi już prawie spadł i zaczyna się pojawiać nieśmiało zarys mięśni
Ćwiczę jak Małgoś drzemie w południe, ale że u nas drzemki krótki, to przez część treningu obserwuje mnie z leżaczka z miną "Matka, chyba zwariowałaś"
Właśnie zrobiłam zamówienie w Smyku, bo moje dziecię rośnie w oczachSroka lubi tę wiadomość