X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    mitaka ooo spora sumka - my od odwiedzajacych dostawalismy ubranka i grzechotki

Dużo pradziadków mamy ;)
    Sisilla wrote:
    My mamy sajgon w domu, starszy syn się pochorował, katar, kaszel gorączka, tylko w łeb sobie palnąć. A mój M jutro na delegacji a ja z dwójka dzieciaków sama, w tym jednym chorym, modlę się, żeby nie sprzedał nam kataru, niby nic, a tak potrafi umęczyć, koszmar. Zmykam spać, bo jutro ciężki dzień mnie czeka...ehh

Współczuje imam nadzieję, że na maleństwo nie przejdzie. Mój też już się spakował i jutro wiooo aż do soboty, no już mam tego dosyć ale co poradzę....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2015, 22:58

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Nutella Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj też przestymulowałam swojego brzdąca;/
    Walka 40 min żeby ją uspokoić:(

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie mnie bolą kolana. Czasem nie mogę się ruszyć.

Jutro załatwiane sprawy, powrót do domu, kolejne zalatwianie spraw i spać. Wtorek - znowu trzeba coś załatwić. Czyli czeka mnie latanie pewnie cały tydzień. Yhhh...

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez pieniadze z chrzcin przeznaczamy na szczepienia oraz na fotelik samochodowy i krzeselko do karmienia -jesli wystarczy.

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 05:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My pieniędzy Jędrusia nie ruszamy, bo wychodzimy z założenia że nie są nasze. Wszystkie, i te z chrzcin, i takie na prezent wpłacamy na jego konto. A jeszcze co miesiąc wpłacamy mu po 100zł od siebie. Chcemy mu ułatwić start w dorosłe życie w przyszłości :)

Anoolka lubi tę wiadomość

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 05:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antek właśnie się obudził bo zrobił kupę, a spał od 21:30!!!pierwsza przespana noc!!!:-) ja oczywiście sciagalam pokarm o 5 z "zapalonego" cycka ale to i tak super:-D

Sisilla, MOI, Kakabaka, lubek, pestka lubią tę wiadomość

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • letty Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    dziewczyny co kupiliscie swoim maluchom za pieniadze z chrztu ?

czy moze zalozyliscie konto/ksiazeczke. My wlasnie o tym myslimy zeby Nikus mial pare groszy jak skonczuy 18 lat
    Moja mama zrobila to samo i gdy skonczylismy z bratem 18 lat to dostalismy po 1500 zl

My jeszcze chrztu nie mieliśmy ale mam lokatę :) mam przelew stały 100 zł co miesiąc z przeznaczeniem na auto, może motocykl jeżeli będzie miała zainteresowania po rodzicach :D

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mitaka może to dziwnie zabrzmi, ale cieszę się, że nie tylko mój M tak często robi wooooo i go nie ma. Ja rozumiem, że takie czasy, ale o ile byłoby łatwiej razem. Kiedyś rodzice kończyli pracę najpóźniej o 16 i całe rodziny spędzały czas razem, a teraz taka padaka. Czasami to ja chciałabym gdzieś się ulotnić, choć na jeden dzień...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 09:51

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OMG Lubek, strasznie odległe miejsce! Ja dopiero idę dzisiaj zanieść wniosek... A gdzie składałaś? Ja do nr 19, 35 i 28. Wiem że mieszkasz dość blisko, więc może też do któregoś składałaś?

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 22:50

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka wrote:
    My pieniędzy Jędrusia nie ruszamy, bo wychodzimy z założenia że nie są nasze. Wszystkie, i te z chrzcin, i takie na prezent wpłacamy na jego konto. A jeszcze co miesiąc wpłacamy mu po 100zł od siebie. Chcemy mu ułatwić start w dorosłe życie w przyszłości :)

Kakabaka, ale zalozyliscie lokatę czy normalne konto oszczedniosciowe? I na kogo jest założone? Pytam, bo tez o czymss takim myślałam

Kakabaka lubi tę wiadomość

• KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ciąg dalszy spania:-) po przespanej nocy spał od7 do 10, a teraz jest pierwszy raz na spacerze z dziadkiem, który miał być na 12, spóźnił się 20 min i to ja popitalałam pod blokiem z wózkiem w cienkim dresiku:-)

My mamy konto oszczędnościowe otwarte przy naszym kącie i tam jest kasa, która mały dostał i z chrzcin też pewnie tam wplacimy.

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My odkładamy 200 zł na miesiąc dla malej, moi rodzice po 100 dla każdego wnuka :) przy założeniu że będziemy 9 tak odkładać do 25 roku zycia, powinno im to znacznie ułatwić start w życiu :) hehe ale zobaczymy jak wyjdzie :)

Kakabaka lubi tę wiadomość

3i49tv7325tdkkap.png
  • Nutella Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ćwiczycie już coś? Możecie polecić coś do ćwiczenia w domu?

Chciałabym zacząć coś ze sobą robić ale nie ma mi kto z Małą zostać:(

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My pieniądze ze chrztu wrzuciliśmy na konto oszczędnościowe po prostu. Zbieramy tam na mieszkanie ;) Specjalnego konta dla Witu nie zakładaliśmy, bo w tej chwili mamy i tak wysoko postawioną "poprzeczkę oszczędnościową". Co miesiąc 750 zł "na mieszkanie" a do tego jeszcze w sumie 700 na trzeci filar emerytalny. Na razie więcej odkładać nie możemy.

A co do ćwiczeń... Mój Witu to typowy High Need Baby, przy takim nie trzeba specjalnie ćwiczyć ;D Ale z drugiej strony nie ma i kiedy jeść... Efekt taki, że wazę 8 kilo mniej niż przed ciążą...

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja se ściągnęłam Mel B, ale jeszcze nie mam weny :p

3i49tv7325tdkkap.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczwarkah Twój to high baby to moja chyba the lowest :p i jest mnóstwo czasu na szamanie :p efekt 8 kg pozostaje do zrzucenia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 14:45

Scęście, Kakabaka lubią tę wiadomość

3i49tv7325tdkkap.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z chrzcin wrzucilismy na lokate ale czy specjalnie dla Zuzi to nie wiem okaze sie w praniu czy wczesniej tych pieniedzy na cos nie wydamy.

Ja od tygodnia cwicze z Mel B wyzwanie 30 dniowe, ja cwicze jak mala spi czasem niestety musze na raty bo jak sie obudzi to przerywam i ide do niej, moglabym po poludniu jak M wroci z pracy ale jakos lepiej mi do poludnia. A i jeszcze wczoraj zaczelam 30 dniowe wyzwanie na brzuszki i tu nie wiem czy wytrwam bo jest ich bardzo duzo do robienia no ale zobaczymy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 14:57

preg.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczwarkah wrote:
    OMG Lubek, strasznie odległe miejsce! Ja dopiero idę dzisiaj zanieść wniosek... A gdzie składałaś? Ja do nr 19, 35 i 28. Wiem że mieszkasz dość blisko, więc może też do któregoś składałaś?

do 39 i 40. Trzeciego nawet nie wybralam, chociaz chyba nieslusznie zrobilam. W miedzyczasie jeszcze spadlismy na 559! Ale teraz sie loguje i widze 425, wiec nie wiem o co w tym chodzi.
    A wiesz, jak to jest z tymi opiekunami? Mozna se rekrutowac tylko do zlobkow albo tylko do opiekunow? Chociaz, jesli mialby byc taki opiekun, to poza kwestia finansow, nie ma wiekszej roznicy, czy opiekun czy prywatny zlobek.

Daj znac, na ktorym Ty jestes miejscu ;) i ile macie pkt, my 81, jak pewnie 90% skladajacych

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też robię 30 dniowe wyzwanie z Mel B. Już 15 dni za mną :)No i 3 razy w tygodniu booty shaking Tiffany.
    Powiem Wam, że się wciągnęłam i nie wyobrażam sobie już dnia bez tej chwili na pocenie ;) Jak skończę z Mel B, to już znalazłam sobie na yt zumbe i chodakowską. No i muszę sobie w końcu zakupić wagę, bo nie mam pojęcia ile ważę. Mogę się pochwalić, że brzuch mi już prawie spadł i zaczyna się pojawiać nieśmiało zarys mięśni ;)
    Ćwiczę jak Małgoś drzemie w południe, ale że u nas drzemki krótki, to przez część treningu obserwuje mnie z leżaczka z miną "Matka, chyba zwariowałaś" ;)

Właśnie zrobiłam zamówienie w Smyku, bo moje dziecię rośnie w oczach :)

Sroka lubi tę wiadomość

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
‹‹ 1155 1156 1157 1158 1159 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ