X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chyba już tonami wciągam słodkie :/ co najgorsze moi tesciowe zajebiście pieką ciasta, ciasteczka i inne duperelki i co sobotę/niedziele coś dobrego jest
    Np jutro są faworki! Olaboga. A ja sama przy nich zaczęłam też pichcik.

Małej na szczęście to nie przeszkadza, ale pierwszy miesiąc karmienia był super bo mialam mega restrykcyjną dietę a teraz hulaj dusza!

Nic to po przerwie cisne dalej prasować :c

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella wrote:
    To może ja też spróbuje :)
    Jak zaczniemy razem łatwiej będzie się dopingować:)
    to zaczynamy :)

przed chwila wpierdzielilam kanapke z nutella i mleczkiem a teraz mam wyrzuty sumienia :(

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my jutro prawdopodobnie jedziemy na weekendzik do moich rodzicow i mama pewnie cos dobrego zrobi
    i jak tu sie powstrzymac ...

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Nutella Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    to zaczynamy :)

przed chwila wpierdzielilam kanapke z nutella i mleczkiem a teraz mam wyrzuty sumienia :(

Nie przejmuj się do poniedziałku szalejemy:p

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    Martwię się o naszą Kajaoli...tak starsznie dawno sie nie odzywała...mam nadzieje ze to tylko przez brak czasu, a że generalnie wszystko u nich w porządku..
    Też dzisiaj o niej myślałam nawet miałam zamiar pisac na forum. Mcoze podała nr na fb i warto by było do niej napisać.

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie podala nr na fb :( ale napisalam jej wiadomosc na fb

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 22:00

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella wrote:
    Niestety tak:( Jestem uzależniona od czekolady. A najgorsze, że co poniedziałek mówię sobie, że nie będę jadła słodyczy O_o

Stąd ten nick nutella;]]

Ja nie tylko od czekolady jestem uzalezniona ale w ogóle od słodyczy po prostu kocham je jeść. I cały czas sobie powtarzam koniec od poniedzałku, a gdy przychodzi i sięgam po coś słodkiego to mówię no dobra od jutra itd...

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wiem ze moge odmowic sobie jak bede chciala bo w ciazy odmawialam bo musialam bo mialam ta cukrzyce cholerna

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mogę zapomnieć o slodyczach, zwłaszcza o czekoladzie bo odstawilam nabiał. W ogóle na początku miesiąca idziemy z małym do alergologa przez ten nieszczęsny katar który już trwa 2msc. Będziemy robić też wymaz z noska o którym chyba Moi pisała i mam nadzieję że to jakaś bakteria będzie a nie alergia...

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anoolka moj ma od urodzenia katar i wybieramy sie do laryngologa bo mnie on niepokoi- skierowanie juz mamy teraz tylko musimy malego zapisac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 22:24

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja skończyłam analityke medyczna i jestem diagnosta laboratoryjnym, pracuje w centrum onkologicznym.

Czekoladę jem codziennie, a fast-food czasem, głównie pizzę i czasem frytki z piekarnika, raz hamburgera i fryty z maka ;-)

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMJ wrote:
    Ja skończyłam analityke medyczna i jestem diagnosta laboratoryjnym, pracuje w centrum onkologicznym.

Czekoladę jem codziennie, a fast-food czasem, głównie pizzę i czasem frytki z piekarnika, raz hamburgera i fryty z maka ;-)
    masz do czynienia z ludzmi chorymi na raka:( kurcze masakra z tymi rakami - napewno jest na to lek tylko nie chca go ujawnic

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze, ale mam do nadrobienia. Z 10 stron się nazbierało ;-)

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga byłam w laboratorium i oddalam do badania kupsko. Tzn zrobili badanie ogólne kału i tam jest cos takiego jak ciała redukujące podane w %. U nas wyszło 0% a wujek google mówi ze w tym przypadku nie ma nietolerancji laktozy.
    Niby jestem spokojniejsza ale nadal nie wiem co do końca jest temu mojemu dziecku. Miałam dziś gości to taki cyrk mi zrobiła całe popołudnie becząc ze nawet sobie nie pogadalam :-[

ataga4 lubi tę wiadomość

divers2288.gif
  • MOI Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka i Sylwia, moze sie okazac ze ten katar to nie alergia. Trzymam za to kciuki, bo latwiej wyleczyc bakterie (choc brzmi groznie), niz zyc z powazna alergia. Moze warto podpytac lekarzy o ten wymaz. Synek kolegi tak dlugo sie z tym meczyl, a zaden dr na to nie wpadl =-O

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem z wykształcenia germanistą, pracuję w szkole średniej ( LO i technikum) jako nauczyciel j.niemieckiego i pracuję też jako lektor w szkole językowej na e ;) bez reklamy w Katowicach. W mojej pracy zarobki marne, ale ja bardzo lubię swoją pracę a mąż tyra w Corpo na konkretne pieniądze :)

Ja też jem fast foody, słodycze rzadko, ale dlatego, że nie lubię czekolady ;) taki dziwoląg ze mnie :) ale ciasta uwielbiam, szczególnie z jabłkami.

Sylwia super zdjęcia, wróć do swojej pasji, fajnie mieć coś takiego tylko swojego, a nie ma innego teatru tańca gdzieś koło ciebie? Może te pare godzin poza domem byłoby fajnie się wyrwać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 22:45

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    no ja ja, bo sie slini mocno, bbanki takie puszcza, wklada palce i trze po dziasle w tym miejscu, a nei jak keidys ze raczka oby do buzi ale ebz wiekszego zastanawiania, teraz widac ze centralnie w tym miejscu sie pociera, nad gryzakiem sie zneca ze szok. i tak mlaska smiesznie, dziubek robi, zagryza dolna warge... pociecha ze szok. ale o co z tym kupnem chodzi? :D on taki malo zabobonny i by mnie wysmial jakbym mu to powiedziala hihihi
    O niby tak jest ze temu kto znajdzie pierwszego ząbka trzeba cos kupić. Tak w nagrodę ;-)

divers2288.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi my po prostu pojdziemy do lab i na własną rękę zrobimy. A boje sie że to alergia przez ulewania,czerwone poliki, czasem wysypka, katar no i wczoraj odkrylam pękające uszka co tez może być objawem alergi.

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla wrote:
    Ja jestem z wykształcenia germanistą, pracuję w szkole średniej ( LO i technikum) jako nauczyciel j.niemieckiego i pracuję też jako lektor w szkole językowej na e ;) bez reklamy w Katowicach. W mojej pracy zarobki marne, ale ja bardzo lubię swoją pracę a mąż tyra w Corpo na konkretne pie
    ojjj ja ja nienawidzilam tego jezyka !!!! mialam mega straszna babke od niemca

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    ojjj ja ja nienawidzilam tego jezyka !!!! mialam mega straszna babke od niemca

Ja chyba nie jestem taka zła :) daj mi szansę bitte!

Anoolka, lubek, ao12., pestka lubią tę wiadomość

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
‹‹ 1174 1175 1176 1177 1178 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ