X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Ona wrote:
    A moj Franek odkryl STOPY! Jak go przebieram to lapie nieporadnie te swoje stopki, a jak mu dam na dol to w bek! I to samo z zabawkami, tez sie wkurza ze sie nie mieszcza i zle smakuja,
    Aaaaaa no i zrobil sie straszna maruda i o wszystko placze, a no i wszystkiego sie boi :/
    moj wlasnie od 2 dni probuje zlapac stope :D kosmicznie to wyglada, narazie daje rade tylko za kolano, choc bardzo sie stara i przyglada stopom :P

Lyse placki to chyba norma, moj ma takie gniazdo z tylu wyse ze szok :P

Anoolka, Sisilla, lubek lubią tę wiadomość

• pestka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama86 a może jej nie smakuje po prostu dodatkoqo? sie przyzwyczila i tyle?

Mój jak prezes kładzie ręce na kolana często i tak leży! :D ale jeszcze za same stopy nie łapie :)

w ogóle my dzisiaj chrzest mamy na 14...trzymajcie kciuki,m żeby płakał tylko połowę mszy ;)

Sisilla, Anoolka, ao12., tofirus, Sroka, ataga4, lubek lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama86 fakt praca w edukacji mało płatna, ale jaka ciekawa;) ja was przedszkolanki podziwiam właśnie za kreatywność, bo mnie czasem przy jednym dziecku brakuje pomysłów jak zająć takiego 3-4 latka a co dopiero ogarnąć całą grupę :)

Renatkach my kupy średnio, co 5 dni, dziś właśnie była, na szczęście bez zaparć. Może, jak zacznę po 4 miesiącu rozszerzanie diety pójdzie częściej. I na kaszkach zwiększy wagę, a owoce i warzywa zwiększą częstotliwość robienia kupki :)

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wy dziś macie 4 miesiące, gratulacje, za niedługo i my dołączymy! I byle do 5 miesiąca!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2015, 09:22

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12. wrote:
    A chętnie pije to mleko? Ja też mam małej podawać to mleko,ale nie chciała go pić.Bede próbować znowu.
    Jak zmieniłam smoczek na ten z większą dziurka to pije chętnie. Wczesniej nie chciała, wypływała smoczek i się wkurzala ale nie wiem czy to przez to ze musiała się przyzwyczaić do innego smaku czy przez to ze dziurka się zapychała. Ale teraz jest ok. Przez dwa dni dawalam jej na przemiennie raz jedno karmienie NAN a kolejne bebiko comfort. Chcoć pediatra mówiła ze nie trzeba stopniowo ze można od razu dac inne mleko. Ale ja tam wolałam tak zrobić.

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama86 wrote:
    Jak zmieniłam smoczek na ten z większą dziurka to pije chętnie. Wczesniej nie chciała, wypływała smoczek i się wkurzala ale nie wiem czy to przez to ze musiała się przyzwyczaić do innego smaku czy przez to ze dziurka się zapychała. Ale teraz jest ok. Przez dwa dni dawalam jej na przemiennie raz jedno karmienie NAN a kolejne bebiko comfort. Chcoć pediatra mówiła ze nie trzeba stopniowo ze można od razu dac inne mleko. Ale ja tam wolałam tak zrobić.
    Moja przechodziła z bebilonu standard i tego comfort nie chciała pic.Ale będę próbować znów.Smoczek zmieniłam na taki z większą dziurką.A tak swoją drogą to mleko śmierdzi i jest gęste,że trzeba dobrze wymieszać.

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Anoolka a te poliki sa jakby polakierowane czy tylko czerwone? Z tego co piszesz to faktycznie moze byc alergia... Trzymam za was kciuki i koniecznie daj znac jak cos ustslisz?
    Raczej nie są lakierowane. Zresztą ostatnio są tylko czerwone po jedzeniu a tak to jest ok, no chyba że objem się nabiału to wtedy cały czas chodzi czerwony. W ogóle te jego zmiany skórne to łagodne są dlatego mam nadzieję że nie ma to związku z katarem. Najważniejsze żeby to nie było uczulenie na sierść bo co ja z psinką zrobię? :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2015, 09:59

• Kakabaka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście samych uśmiechów dla Kubusia na re 4 miesiące :)

Pestka oby Franulo spokojnie przespał mszę :)

A co di wykształcenia i pracy to u mnie sie trochę rozjechało. Skonczyla studia na wydziale Rzeźby i Działań przestrzennych na poznańskiej ASP a potem jeszcze podyplomowo pedagogikę, wiec mogę uczyć plastyki. Ale pracowalam jako grafik komputerowy, a przed ciążą byłam szefową działu graficznego i projektantką w firmie produkującej meble aptecznej. Ale już tam nie ma dla mnie miejsca bo jest nowa dziewczyna :(
    Lubiłam swoją pracę.

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    dziewuszki karmiace cycem - jecie slodycze i fast foody?
    tonami :)

• Scęście Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekujemy za zyczenia!! :)
    Kubus po lewej 2 tyg, po prawej dzis zanim zasnal :)
    be9cad52910fdb61med.jpg

Sroka, ataga4, Anoolka, tofirus, Kasiula09, sylwia1985, nadzieja!!! lubią tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do wyksztalcenia i pracy... boziuniu jakie wy madre ejstescie i w fajnych miejscach pracujecie :)
    ja skonczylam finanse i rachunkowosc, zawsze lubilam matme i cyferki, myslalam ze pojde na jakas ksiegowa, czy do banku. ale odechcialo isie podczas studiow gdy zorientowalam sie ze nic nie czaje :D na licencjacie konczylam rachunkowosc finansowa a na magisterce menadzerska. nie pracuje w zawodzie. ogolnie swoja "kariere" zawodowa zaczelam majac lat 18, zaraz po skonczeniu liceum poszlam na staz, pozniej mialam prace interwencyjne w tym miejscu az nagle odszedl dyrektor bo awansowal i zwolnilo sie miejsce bo dyrektorem zostal kolega z tego wydzialu wiec dostalam fartem umowe na stale :) pracuje w starostwie powiatowym w wydziale edukacji, zdrowia, kultury i sportu. glownie zajmuje sie sportem, ale i z edukacja mam cos wspolnego i sa pode mna szkoly ponadgimnazjalne :)

• renatkach Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe jakie wy wyuczone jestescie, Scęście ja też się w trakcie studiów zorientowałam, że ta rachunkowość to jednak mnie nie kręci. Znalazłam sobie pracę w recepcji hotelowej i uwielbiam to, hotel biznesowy i jest niesamowite ile ciekawych Łk udział z całego świata tam spotykam i poznaję. Chciałabym wrócić do pray, po macierzyńskim, ale zobaczymy jak będzie :)

3i49tv7325tdkkap.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze dzieci mają jeszcze niebieskie oczy, czy już im się kolor zmienił, bo zastanawiam się czy mojej Karolci ten błękit zostanie :)

3i49tv7325tdkkap.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj ma niebieskie, i raczej zostanie bo ja niebieskie, maz takie zielone-niebieskie...

• theagnes87 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja kończyłam chemię na PW, a pracuje jako specjalistka od pirotechniki...

Sroka, Anoolka, lubek, pestka lubią tę wiadomość

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• Sroka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    theagnes87! zawsze chciałam pracować w takiej branży, czy to w samej chemie czy właśnie pirotechnika! <3

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    praca ciekawa tylko malo platna...i pewnie po macierzynskim bede szukala czegos nowego

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• MOI Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julci oczy sie zmienily. Na poczatku miala ciemnoniebiesko-szare, a od poltora miesiaca jej rozjasnialy i tetaz ma takie szaro-zielone.

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Julia miała granatowe teraz jej jasnieją ma takie ciemne niebieskie

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas Zuzia ma niebieskie takie az granatowe ale pewnie jej sie zmienia bo my oboje mamy brazowe

preg.png
‹‹ 1176 1177 1178 1179 1180 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ