X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie krzesełko do karmienia polecacie?
    Chciałabym już się zorientować :)

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jędruś sypia doskonale. Nie przeszkadza mu hałas. W nocy budzi się tylko raz na jedzenie koło 4. Troszkę gorzej ze spaniem w dzień, ale też dajemy radę :)
    Powiem Wam co mnie dzisiaj na maksa wkurzyło.
    Jak szlam do kibelka tu na oddziale to poczułam na korytarzu zapach papierosów. A pod kibelkiem to już mega śmierdziało. Poszłam na dyżurkę i mówię, że tam śmierdzi, a piguły mi na to: A co my możemy zrobić? No krew mnie jasna zalała! Na oddziale gdzie dzieci chorują na płuca ktoś sobie pali w kiblu, a one nie mają co zrobić. Powiedziały że jak będę wiedziała kto to, to mam powiedzieć. Obczaiłam, że to ten cygan. Powiedziałam o tym Marcinowi, a on mówi żebym tego nie zgłaszała, bo jeszcze coś zrobi mi albo Jędrusiowi. I w sumie ma rację. Trochę się ich boję. A pielęgniarki na stówe wiedziały kto pali, tylko też się cykały.

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kakabaka dobrze ze powiedzialas a co beda swinie dzieci truc papierosami - masakra !!!! mam nadzieje ze szybko wyjdziecie - trzymam kciuki

Kakabaka lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze az sie poplakalam - piekny wiersz

„Nie płacz Mamo”

Nie płacz kochana Mamo
    Ja patrzę na Ciebie co rano
    Jak tylko oczka otworzę
    I skrzydła anielskie rozłożę
    To zaraz lecę do Ciebie
    Pomimo, że jestem tu- w Niebie
    Lecę, by Ciebie utulić,
    Do serca mego przytulić
    Głaskać Twe włosy rozwiane
    I skleić serce złamane.
    I znajdziesz mnie w listku na drzewie
    I wiatru ciepłym powiewie
    I w jasnym słońca promieniu
    I w ptaku co siadł na ramieniu.
    W Tatrach i szumie morza
    W tęczy łuku, barwnym jak zorza
    W tatusia czułym uścisku
    Bo jestem tak bardzo blisko…
    I śpiewam Ci liści szelestem
    I kocham – przy Tobie jestem
    W zachodzie i wschodzie słońca

Ja będę z Tobą do końca…

Zielono mi:-))))), nadzieja!!!, pestka, Bella_Ona, Kasiula09, Sisilla, Nelly lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękny... ale jaki smutny..

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka wrote:
    Jędruś sypia doskonale. Nie przeszkadza mu hałas. W nocy budzi się tylko raz na jedzenie koło 4. Troszkę gorzej ze spaniem w dzień, ale też dajemy radę :)
    Powiem Wam co mnie dzisiaj na maksa wkurzyło.
    Jak szlam do kibelka tu na oddziale to poczułam na korytarzu zapach papierosów. A pod kibelkiem to już mega śmierdziało. Poszłam na dyżurkę i mówię, że tam śmierdzi, a piguły mi na to: A co my możemy zrobić? No krew mnie jasna zalała! Na oddziale gdzie dzieci chorują na płuca ktoś sobie pali w kiblu, a one nie mają co zrobić. Powiedziały że jak będę wiedziała kto to, to mam powiedzieć. Obczaiłam, że to ten cygan. Powiedziałam o tym Marcinowi, a on mówi żebym tego nie zgłaszała, bo jeszcze coś zrobi mi albo Jędrusiowi. I w sumie ma rację. Trochę się ich boję. A pielęgniarki na stówe wiedziały kto pali, tylko też się cykały.
    Kakabaka olej pielęgniary i zgłoś to przy obchodzie porannym lekarzowi! Ludzie powinni myśleć, nawet cyganie!

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 02:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kabaka super z tym pokojem. Lipa z cyganami. Tez bym powiedziala lekarzowi. A jak wam mijaja dni w czasie gdy Jedrus czuwa? Bo fom to dom: mata, lezaczek, hustawka i inne bajery.. a w szpitalu co robicie??

• Sisilla Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyn u mnie nocnego horroru ciąg dalszy. Jak Zosia miała ledwo 3 miechy, to potrafiła w nocy spać do 3, potem jedzenie koło 6 i wstawała koło 8. Teraz pobudka 1,3,5,6 i pobudka 7. Przecież niedługo oszaleję. Mam wrażenie, że wcale nie śpię w nocy. Czy u was jest podobnie, tj. gorzej ze spaniem, czy tylko mnie się trafił taki model? Zniosę wszystko w dzień, ale brak snu mnie dobija, czy któraś doczytała, kiedy dzieciaki zaczynaja przesypiać noc? Ja już nie pamiętam, jak to było u mojego syna. A może któraś z mam dzieciaków, które skończyły 4 miesiące zaczęła dawać nanoc kaszkę? Napiszcie proszę.

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka, ja też bym wprost bała się poskarżyć na tych Cyganów, ale może jakoś dyskretnie, bo przy problemach z płucami, to nie ma żartów. Dziecko nie może oddychać, a ci palą dramat. A dużo tych ich dzieci leży na tym oddziale co wy? Kurde i staraj się człowieku być tolerancyjnym ehh....

Kakabaka lubi tę wiadomość

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej kuzynki jeden syn przespal cała noc mając 1,5 miesiąca, a drugi 1,5 roku, więc niestety nie ma reguły :-/
    Mój Antek chyba wyregulowal sobie spanie, po kąpieli ok 20-20:30 zasypia 21:30 i śpi do 4, czasem do 3 i karmienie, potem drugie o 6 jak mąż wstaje i później różnie dziś chciał znowu jeść o 7 i spał do 9. Teraz znowu śpi od 10:30 pewnie do 11 i później 1,5 do 2 godzin na spacerze od 11:30.

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha jutro mamy 3 miesiące :-) i szczepienie :-/

ao12. lubi tę wiadomość

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla wrote:
    Dziewczyn u mnie nocnego horroru ciąg dalszy. Jak Zosia miała ledwo 3 miechy, to potrafiła w nocy spać do 3, potem jedzenie koło 6 i wstawała koło 8. Teraz pobudka 1,3,5,6 i pobudka 7. Przecież niedługo oszaleję. Mam wrażenie, że wcale nie śpię w nocy. Czy u was jest podobnie, tj. gorzej ze spaniem, czy tylko mnie się trafił taki model? Zniosę wszystko w dzień, ale brak snu mnie dobija, czy któraś doczytała, kiedy dzieciaki zaczynaja przesypiać noc? Ja już nie pamiętam, jak to było u mojego syna. A może któraś z mam dzieciaków, które skończyły 4 miesiące zaczęła dawać nanoc kaszkę? Napiszcie proszę.
    U mnie to samo. Jako noworodek budził się dwa razy na jedzenie a teraz szkoda gadać, czasem nawet co pół godziny.Dziś wyjątkowo dwa razy tylko jadł ale potworki też go atakowały tylko że ja przez sen łapie go za rączki, trzymam chwile i śpi dalej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 11:02

• Sroka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj mgła i -5 stopni więc się chyba nigdzie nie wybieramy.
    Co do spania, Agatka ma na szczęście jeden tryb. Kąpiel koło 19-19:30 i koło 20 -20:30 spanie. Poje koło północy i sanie do 5. A ogólna pobudka po 8. I tak w dzień w dzień, co mnie bardzo cieszy.

Teraz wstała z drzemki 40minutowej, zjadła i bawi się SAMA na macie! Ostatnio zaczęła czaić chyba, bo jak jej się stracę z oczu to płacze, albo jak ktoś oby się pojawi to się krzywi. '

Co do szczepień, jeśli za pierwszym razem szczepiłam 6w1, pneumo i rotawirusy to na drugim szczepieniu znowu 3 zastrzyki czy to jest jakoś inaczej?

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka ja bym chyba najpierw poprosiła tego typa żeby nie palił a jakby nie pomogło to bym powiedziała lekarzowi.

• paaolka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla wrote:

U nas tez niestety czeste pobudki w nocy są, dzis akurat bylo 3, ale wczoraj chyba 5...roznie to z Krzysiem bywa. Wczoraj w ogole niespokojnie bardzo spal i za kazdym razem jak sie przebudzal poplakiwal, dzis spal lepiej, ale nad ranem znow poplakal bo go bączki meczyly i dopiero jak zrobil kupe zasnal jeszcze na troche... Jak wstaje rano to tez mam wrazenie ze prawie wcale nie spałam i wszystko mnie boli, a plecy najbardziej, bo wyginam sie do niego podczas karmienia

W ogole mamy problem, bo Krzys ma brzydką wysypke na brzuszku i klatce piersiowej, takie suche placki mu sie porobily, wczoraj wieczorem okropnie wyglądały byly zaognione, czerwone, wykąpałam go w krochmalu i rano dzis juz lepiej, bo zbladło, ale placki suche sa nadal, dzwonie do przychodni od rana ale caly czas zajete, wiec chyba na spacerze podejde z nim i moze nas lekarz przyjmie..boje sie ze to ten cholerny azs..A niestety u nas w rodzinie są alergicy, mój brat ma na 18 rzeczy alergie, od zawsze na lekach jest, moja mam miala egzeme na rękach i czasem jej wraca jak ma kontakt z chemią jakas, dlatego myje naczynia w rekawiczkach...no i mama miala tez astme jak byla mala...mam nadzieje ze to jednak nie jest ten azs u małego bo to niestety upierdliwa i ciagnaca sie czesto latami dolegliwosc :/

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas dzisiaj szok! Julcia zjadla o 21.30 i zasnela i tak spala i spala i spala i o 6.30 postanowilam ja wybudzic na karmienie :-) Zjadla i jeszcze pospala do 9.00 :-D

pestka, Sroka, Bella_Ona, ao12., Sisilla, Nelly, Scęście lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    A u nas dzisiaj szok! Julcia zjadla o 21.30 i zasnela i tak spala i spala i spala i o 6.30 postanowilam ja wybudzic na karmienie :-) Zjadla i jeszcze pospala do 9.00 :-D
    Bosz Moi.....nie lubimy Cię ;) Oczywiście żart, super, że Ci tak spi!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 12:00

MOI, ao12., Anoolka lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc standardowa, spadnie od 22, pierwsza pobudka o 2 potem o 5 i o 7 spaliśmy do 8:30 i potem jeszcze przed 10 zasnął na godzinkę a teraz zbieram się na spacer bo jest piękna pogoda i słoneczko świeci więc trzeba korzystać :)
    Ale mam nocki takie, że mały się budzi co godzinę.:/ od razu wtedy zabieram go do siebie do łóżka i jak jest przy mnie to się uspokaja i śpi trochę dłużej niż godzina.

Dzisiaj zaczynamy 4 miesiąc :D hurrraaa!

Ciekawa jestem czy magia skończonego 3 miesiąca podziała na nas :D

pestka, paaolka, ao12., Sisilla, Anoolka, lubek lubią tę wiadomość

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • Pauletta Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla wrote:

Maja tez sie budzi czesto, tez niewysypiam sie. Do tego robi sobie przerwy w spaniu :-(

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • Pauletta Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    U nas tez niestety czeste pobudki w nocy są, dzis akurat bylo 3, ale wczoraj chyba 5...roznie to z Krzysiem bywa. Wczoraj w ogole niespokojnie bardzo spal i za kazdym razem jak sie przebudzal poplakiwal, dzis spal lepiej, ale nad ranem znow poplakal bo go bączki meczyly i dopiero jak zrobil kupe zasnal jeszcze na troche... Jak wstaje rano to tez mam wrazenie ze prawie wcale nie spałam i wszystko mnie boli, a plecy najbardziej, bo wyginam sie do niego podczas karmienia

W ogole mamy problem, bo Krzys ma brzydką wysypke na brzuszku i klatce piersiowej, takie suche placki mu sie porobily, wczoraj wieczorem okropnie wyglądały byly zaognione, czerwone, wykąpałam go w krochmalu i rano dzis juz lepiej, bo zbladło, ale placki suche sa nadal, dzwonie do przychodni od rana ale caly czas zajete, wiec chyba na spacerze podejde z nim i moze nas lekarz przyjmie..boje sie ze to ten cholerny azs..A niestety u nas w rodzinie są alergicy, mój brat ma na 18 rzeczy alergie, od zawsze na lekach jest, moja mam miala egzeme na rękach i czasem jej wraca jak ma kontakt z chemią jakas, dlatego myje naczynia w rekawiczkach...no i mama miala tez astme jak byla mala...mam nadzieje ze to jednak nie jest ten azs u małego bo to niestety upierdliwa i ciagnaca sie czesto latami dolegliwosc :/

Ehhhh u nas kupki sluzowe plus lokcie suche czerwone i tez jakas kaszka na brzuszku lekka.

Tez sie stresuje. Ogolny kazal odstawic nabial. Do alergo terminy takie ze szok. Nie wiem ile w razie czego badania ehhh :-(

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
‹‹ 1214 1215 1216 1217 1218 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ