Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
My znowu jak już musimy podać mm to podajemy nan pro1 też dostępny w takich buteleczkach, co Scęście pokazała bebiko, normalnie kupuje się je w aptece. Fajna sprawa, ale troszkę droższa niż mleko z puszki, ale okazjonalnie do przeżycia finansowo a co do flory bakteryjnej, to przecież są dzieci karmione mm i co to znaczy, że są wyjałowione? Przecież mm to nie antybiotyk. Nie rozumiem, co pani pediatra miała na myśli. A jak dziecko jest dokarmiane mm a głównie na piersi? Ja wiem, że KP jest najlepsze dla dzieciątka, ale mm to nie trucizna przecież.
Kakabaka, pestka lubią tę wiadomość
-
rewoppka wrote:A czemu tylko 2 tyg? ja używam do mrożenia pojemników i woreczków, a tam jest napisane że do 3 miesięcy można przetrzymywać. Podawałam też Tomkowi mleko, które zamroziłam parę dni po porodzie i było dobre, mały też nie miał żadnych rewolucji po tym mleczku.
Dlatego, że tak jest w instrukcji woreczkow z babyono, że w domowej zamrażarce 2 tyg, a chyba 2 miesiące w jakiejś niższej temp już nie pamiętam.
[/url][/url] -
KasiaMJ wrote:Dlatego, że tak jest w instrukcji woreczkow z babyono, że w domowej zamrażarce 2 tyg, a chyba 2 miesiące w jakiejś niższej temp już nie pamiętam.
-
Ataga, mleko do wyrzucenia za 2 miesiące dopiero? Otwarte? Ja też miałam Bebilon Pepti właśnie jako rezerwowy, ale on ma po otwarciu ważność tylko miesiąc.
A co do chusteczek... Widzę że wszystkie używamy A jeszcze 4-5 miesięcy temu 1/3 z nas się zarzekała że tylko waciki i ciepła woda
-
poczwarkah wrote:Ataga, mleko do wyrzucenia za 2 miesiące dopiero? Otwarte? Ja też miałam Bebilon Pepti właśnie jako rezerwowy, ale on ma po otwarciu ważność tylko miesiąc.
A co do chusteczek... Widzę że wszystkie używamy A jeszcze 4-5 miesięcy temu 1/3 z nas się zarzekała że tylko waciki i ciepła wodaNelly, lubek, pestka lubią tę wiadomość
-
MOI wrote:Dziewczyny w Carrefourze jest promo na pampersy, paka 150 szt rozmiar 3 za 80 zl. Chyba sie opyla? Wzielabym je, ale to jest zapas na caly miesiac, a obawiam sie, ze Julcia szybciej wskoczy w rozmiar 4.
Ja używam chusteczek z babydream bo są właśnie dla mnie idealne, wcześniej miałam pampers sensitive ale te były zdecydowanie za mokre i przez to za zimne, musiałam je w ciepłej wodzie płukać. Teraz na rynku i tak jest tego tyle że każdy coś dla siebie znajdzie:)
Co do serduchowania to my z M mieliśmy kilka prób ale niestety żadna się nie powiodła nie wiem co jest ze mną nie tak za każdym razem boli niesamowicie i mimo ogromnej chęci strasznie boję się znowu próbować i tak podziwiam mojego M że jest taki cierpliwy..
ataga4 lubi tę wiadomość
-
Nie wiem czy Tomek nie ma jakiegoś skoku bo już któryś dzień z kolei jest tragedia z zasypianiem na wieczór, zaczyna się ok 19 i trwa do momentu aż nie padnie - dzisiaj 23! Chociaż ja w te skoki to jakoś nie do końca wierze, wydają mi się wymyślone na potrzeby wytłumaczenia marudzenia dziecka, ale to jest tylko takie moje wrażenie.
-
ataga4 wrote:Co do chusteczek...ja sie nie zarzekalam ze tylko woda i waciki Co wcale nie znaczy ze czasem tak nie robię Chyba Nelly ostatnio pisała że nie używa chusteczek.
lubek, ataga4, Kakabaka lubią tę wiadomość
-
Dziewczymy, a mu dzisiaj o 19:30 byliśmy na dyzurze, bo mała odmawiała mi jedzenia jakiegokolwiek. I co się okazało? Wirusowe zapalenie gardła.... no nic dostaje hasco sept i paracetamol. Na razie nic więcej, bo jest na piersi. Pani doktor twierdzi, że może przejdzie bokiem budzę małą co dwie godziny do picia na razie jest ok i mam nadzieję, że tak zostanie
-
poczwarkah wrote:A co do chusteczek... Widzę że wszystkie używamy A jeszcze 4-5 miesięcy temu 1/3 z nas się zarzekała że tylko waciki i ciepła woda
Wyjątkiem są tyko wyjazdy i teraz pobyt w szpitalu.
renatkach wrote:Dziewczymy, a mu dzisiaj o 19:30 byliśmy na dyzurze, bo mała odmawiała mi jedzenia jakiegokolwiek. I co się okazało? Wirusowe zapalenie gardła.... no nic dostaje hasco sept i paracetamol. Na razie nic więcej, bo jest na piersi. Pani doktor twierdzi, że może przejdzie bokiem budzę małą co dwie godziny do picia na razie jest ok i mam nadzieję, że tak zostanie