Planujesz zajść w ciążę jesienią?

Odkryj dopasowaną formułę z aktywnym folianem na czas starań o dziecko.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My znowu jak już musimy podać mm to podajemy nan pro1 też dostępny w takich buteleczkach, co Scęście pokazała bebiko, normalnie kupuje się je w aptece. Fajna sprawa, ale troszkę droższa niż mleko z puszki, ale okazjonalnie do przeżycia finansowo :) a co do flory bakteryjnej, to przecież są dzieci karmione mm i co to znaczy, że są wyjałowione? Przecież mm to nie antybiotyk. Nie rozumiem, co pani pediatra miała na myśli. A jak dziecko jest dokarmiane mm a głównie na piersi? Ja wiem, że KP jest najlepsze dla dzieciątka, ale mm to nie trucizna przecież.

Kakabaka, pestka lubią tę wiadomość

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewoppka wrote:
    A czemu tylko 2 tyg? ja używam do mrożenia pojemników i woreczków, a tam jest napisane że do 3 miesięcy można przetrzymywać. Podawałam też Tomkowi mleko, które zamroziłam parę dni po porodzie i było dobre, mały też nie miał żadnych rewolucji po tym mleczku.

Dlatego, że tak jest w instrukcji woreczkow z babyono, że w domowej zamrażarce 2 tyg, a chyba 2 miesiące w jakiejś niższej temp już nie pamiętam.

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • MOI Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w Carrefourze jest promo na pampersy, paka 150 szt rozmiar 3 za 80 zl. Chyba sie opyla? Wzielabym je, ale to jest zapas na caly miesiac, a obawiam sie, ze Julcia szybciej wskoczy w rozmiar 4.

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMJ wrote:
    Dlatego, że tak jest w instrukcji woreczkow z babyono, że w domowej zamrażarce 2 tyg, a chyba 2 miesiące w jakiejś niższej temp już nie pamiętam.
    A mi sie wydaje, ze wszystko zalezy od temperatury mrozenia np. w typowych zamrazalkach jest minus 18, a w takich "przylodowkowych" troche cieplej.

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 08:43

• poczwarkah Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ataga, mleko do wyrzucenia za 2 miesiące dopiero? Otwarte? Ja też miałam Bebilon Pepti właśnie jako rezerwowy, ale on ma po otwarciu ważność tylko miesiąc.

A co do chusteczek... Widzę że wszystkie używamy ;) A jeszcze 4-5 miesięcy temu 1/3 z nas się zarzekała że tylko waciki i ciepła woda ;)

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• ao12. Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczwarkah wrote:
    Ataga, mleko do wyrzucenia za 2 miesiące dopiero? Otwarte? Ja też miałam Bebilon Pepti właśnie jako rezerwowy, ale on ma po otwarciu ważność tylko miesiąc.

A co do chusteczek... Widzę że wszystkie używamy ;) A jeszcze 4-5 miesięcy temu 1/3 z nas się zarzekała że tylko waciki i ciepła woda ;)
    Ja nadal używam tylko waciki i wodę,chusteczki nawilżane tylko poza domem :-P

Nelly, lubek, pestka lubią tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Nelly, poczwarkah lubią tę wiadomość

• ao12. Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj padła nam pralka i będzie wydatek :-\

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2015, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Dziewczyny w Carrefourze jest promo na pampersy, paka 150 szt rozmiar 3 za 80 zl. Chyba sie opyla? Wzielabym je, ale to jest zapas na caly miesiac, a obawiam sie, ze Julcia szybciej wskoczy w rozmiar 4.
    Właśnie dzisiaj zakupiłam pakę trójek. My na pewno nie wyrośniemy bo dopiero przedwczoraj zaczęłam używać rozmiaru 3 :) Wcześniej też kupowałam w cerfie pampki i wychodzi taniej niż na necie :)
    Ja używam chusteczek z babydream bo są właśnie dla mnie idealne, wcześniej miałam pampers sensitive ale te były zdecydowanie za mokre i przez to za zimne, musiałam je w ciepłej wodzie płukać. Teraz na rynku i tak jest tego tyle że każdy coś dla siebie znajdzie:)
    Co do serduchowania to my z M mieliśmy kilka prób ale niestety żadna się nie powiodła :( nie wiem co jest ze mną nie tak :( za każdym razem boli niesamowicie i mimo ogromnej chęci strasznie boję się znowu próbować :( i tak podziwiam mojego M że jest taki cierpliwy..

ataga4 lubi tę wiadomość

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12. wrote:
    Dzisiaj padła nam pralka i będzie wydatek :-\

Uuuu. A może da się nareperowac?

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A sa pampki w rozm 3+ czy mi sie pokickalo z 4+ ?

• rewoppka Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2015, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy Tomek nie ma jakiegoś skoku bo już któryś dzień z kolei jest tragedia z zasypianiem na wieczór, zaczyna się ok 19 i trwa do momentu aż nie padnie - dzisiaj 23! Chociaż ja w te skoki to jakoś nie do końca wierze, wydają mi się wymyślone na potrzeby wytłumaczenia marudzenia dziecka, ale to jest tylko takie moje wrażenie.

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2015, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    A sa pampki w rozm 3+ czy mi sie pokickalo z 4+ ?
    3+ nie było ale były 4+

ataga4 lubi tę wiadomość

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro się dowiemy jaki jest koszt naprawy,jak wyniesie 250€ to raczej kupimy jakąś najtańszą i wychodzi w grę tylko ładowana od góry na szer 40cm...ehh

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Co do chusteczek...ja sie nie zarzekalam ze tylko woda i waciki :-P Co wcale nie znaczy ze czasem tak nie robię :-) Chyba Nelly ostatnio pisała że nie używa chusteczek.
    To prawda, w domu tylko waciki i woda, nawet mój mąż się przekonał i nie używa chusteczek. Jeśli chodzi o inne deklaracje, to pieluch wielorazowych też używam - jak tylko nie ma kupy to są super :-)

lubek, ataga4, Kakabaka lubią tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chusteczek uzywam tylko do "odgruzowania", czyli np. zebrania wiekszej czesci kupy, a potem czyszcze woda z kropla emolientu i wacikami :-)

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 03:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczymy, a mu dzisiaj o 19:30 byliśmy na dyzurze, bo mała odmawiała mi jedzenia jakiegokolwiek. I co się okazało? Wirusowe zapalenie gardła.... no nic dostaje hasco sept i paracetamol. Na razie nic więcej, bo jest na piersi. Pani doktor twierdzi, że może przejdzie bokiem :) budzę małą co dwie godziny do picia :) na razie jest ok :) i mam nadzieję, że tak zostanie :)

3i49tv7325tdkkap.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 04:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczwarkah wrote:
    Ja używam tylko wacików i wody z rumiankiem :)
    Wyjątkiem są tyko wyjazdy i teraz pobyt w szpitalu.
    renatkach wrote:
    Dziewczymy, a mu dzisiaj o 19:30 byliśmy na dyzurze, bo mała odmawiała mi jedzenia jakiegokolwiek. I co się okazało? Wirusowe zapalenie gardła.... no nic dostaje hasco sept i paracetamol. Na razie nic więcej, bo jest na piersi. Pani doktor twierdzi, że może przejdzie bokiem :) budzę małą co dwie godziny do picia :) na razie jest ok :) i mam nadzieję, że tak zostanie :)
    Trzymaj rękę na pulsie żebyście nie skończyli jak ja z Jędrusiem.

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
‹‹ 1212 1213 1214 1215 1216 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ