X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My znowu jak już musimy podać mm to podajemy nan pro1 też dostępny w takich buteleczkach, co Scęście pokazała bebiko, normalnie kupuje się je w aptece. Fajna sprawa, ale troszkę droższa niż mleko z puszki, ale okazjonalnie do przeżycia finansowo :) a co do flory bakteryjnej, to przecież są dzieci karmione mm i co to znaczy, że są wyjałowione? Przecież mm to nie antybiotyk. Nie rozumiem, co pani pediatra miała na myśli. A jak dziecko jest dokarmiane mm a głównie na piersi? Ja wiem, że KP jest najlepsze dla dzieciątka, ale mm to nie trucizna przecież.

Kakabaka, pestka lubią tę wiadomość

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewoppka wrote:
    A czemu tylko 2 tyg? ja używam do mrożenia pojemników i woreczków, a tam jest napisane że do 3 miesięcy można przetrzymywać. Podawałam też Tomkowi mleko, które zamroziłam parę dni po porodzie i było dobre, mały też nie miał żadnych rewolucji po tym mleczku.

Dlatego, że tak jest w instrukcji woreczkow z babyono, że w domowej zamrażarce 2 tyg, a chyba 2 miesiące w jakiejś niższej temp już nie pamiętam.

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • MOI Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w Carrefourze jest promo na pampersy, paka 150 szt rozmiar 3 za 80 zl. Chyba sie opyla? Wzielabym je, ale to jest zapas na caly miesiac, a obawiam sie, ze Julcia szybciej wskoczy w rozmiar 4.

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMJ wrote:
    Dlatego, że tak jest w instrukcji woreczkow z babyono, że w domowej zamrażarce 2 tyg, a chyba 2 miesiące w jakiejś niższej temp już nie pamiętam.
    A mi sie wydaje, ze wszystko zalezy od temperatury mrozenia np. w typowych zamrazalkach jest minus 18, a w takich "przylodowkowych" troche cieplej.

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 08:43

• poczwarkah Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ataga, mleko do wyrzucenia za 2 miesiące dopiero? Otwarte? Ja też miałam Bebilon Pepti właśnie jako rezerwowy, ale on ma po otwarciu ważność tylko miesiąc.

A co do chusteczek... Widzę że wszystkie używamy ;) A jeszcze 4-5 miesięcy temu 1/3 z nas się zarzekała że tylko waciki i ciepła woda ;)

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• ao12. Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczwarkah wrote:
    Ataga, mleko do wyrzucenia za 2 miesiące dopiero? Otwarte? Ja też miałam Bebilon Pepti właśnie jako rezerwowy, ale on ma po otwarciu ważność tylko miesiąc.

A co do chusteczek... Widzę że wszystkie używamy ;) A jeszcze 4-5 miesięcy temu 1/3 z nas się zarzekała że tylko waciki i ciepła woda ;)
    Ja nadal używam tylko waciki i wodę,chusteczki nawilżane tylko poza domem :-P

Nelly, lubek, pestka lubią tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Nelly, poczwarkah lubią tę wiadomość

• ao12. Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj padła nam pralka i będzie wydatek :-\

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2015, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Dziewczyny w Carrefourze jest promo na pampersy, paka 150 szt rozmiar 3 za 80 zl. Chyba sie opyla? Wzielabym je, ale to jest zapas na caly miesiac, a obawiam sie, ze Julcia szybciej wskoczy w rozmiar 4.
    Właśnie dzisiaj zakupiłam pakę trójek. My na pewno nie wyrośniemy bo dopiero przedwczoraj zaczęłam używać rozmiaru 3 :) Wcześniej też kupowałam w cerfie pampki i wychodzi taniej niż na necie :)
    Ja używam chusteczek z babydream bo są właśnie dla mnie idealne, wcześniej miałam pampers sensitive ale te były zdecydowanie za mokre i przez to za zimne, musiałam je w ciepłej wodzie płukać. Teraz na rynku i tak jest tego tyle że każdy coś dla siebie znajdzie:)
    Co do serduchowania to my z M mieliśmy kilka prób ale niestety żadna się nie powiodła :( nie wiem co jest ze mną nie tak :( za każdym razem boli niesamowicie i mimo ogromnej chęci strasznie boję się znowu próbować :( i tak podziwiam mojego M że jest taki cierpliwy..

ataga4 lubi tę wiadomość

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12. wrote:
    Dzisiaj padła nam pralka i będzie wydatek :-\

Uuuu. A może da się nareperowac?

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A sa pampki w rozm 3+ czy mi sie pokickalo z 4+ ?

• rewoppka Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2015, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy Tomek nie ma jakiegoś skoku bo już któryś dzień z kolei jest tragedia z zasypianiem na wieczór, zaczyna się ok 19 i trwa do momentu aż nie padnie - dzisiaj 23! Chociaż ja w te skoki to jakoś nie do końca wierze, wydają mi się wymyślone na potrzeby wytłumaczenia marudzenia dziecka, ale to jest tylko takie moje wrażenie.

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2015, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    A sa pampki w rozm 3+ czy mi sie pokickalo z 4+ ?
    3+ nie było ale były 4+

ataga4 lubi tę wiadomość

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro się dowiemy jaki jest koszt naprawy,jak wyniesie 250€ to raczej kupimy jakąś najtańszą i wychodzi w grę tylko ładowana od góry na szer 40cm...ehh

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Co do chusteczek...ja sie nie zarzekalam ze tylko woda i waciki :-P Co wcale nie znaczy ze czasem tak nie robię :-) Chyba Nelly ostatnio pisała że nie używa chusteczek.
    To prawda, w domu tylko waciki i woda, nawet mój mąż się przekonał i nie używa chusteczek. Jeśli chodzi o inne deklaracje, to pieluch wielorazowych też używam - jak tylko nie ma kupy to są super :-)

lubek, ataga4, Kakabaka lubią tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chusteczek uzywam tylko do "odgruzowania", czyli np. zebrania wiekszej czesci kupy, a potem czyszcze woda z kropla emolientu i wacikami :-)

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 03:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczymy, a mu dzisiaj o 19:30 byliśmy na dyzurze, bo mała odmawiała mi jedzenia jakiegokolwiek. I co się okazało? Wirusowe zapalenie gardła.... no nic dostaje hasco sept i paracetamol. Na razie nic więcej, bo jest na piersi. Pani doktor twierdzi, że może przejdzie bokiem :) budzę małą co dwie godziny do picia :) na razie jest ok :) i mam nadzieję, że tak zostanie :)

3i49tv7325tdkkap.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 04:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczwarkah wrote:
    Ja używam tylko wacików i wody z rumiankiem :)
    Wyjątkiem są tyko wyjazdy i teraz pobyt w szpitalu.
    renatkach wrote:
    Dziewczymy, a mu dzisiaj o 19:30 byliśmy na dyzurze, bo mała odmawiała mi jedzenia jakiegokolwiek. I co się okazało? Wirusowe zapalenie gardła.... no nic dostaje hasco sept i paracetamol. Na razie nic więcej, bo jest na piersi. Pani doktor twierdzi, że może przejdzie bokiem :) budzę małą co dwie godziny do picia :) na razie jest ok :) i mam nadzieję, że tak zostanie :)
    Trzymaj rękę na pulsie żebyście nie skończyli jak ja z Jędrusiem.

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
‹‹ 1212 1213 1214 1215 1216 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ