X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie ok, nie mam jakichs oporow... i normalnie sie to odbywa ale rzadko.... a jaka masz przypadlosc bo nei pamietam? z moczem?

sylwia1985 lubi tę wiadomość

• tofirus Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie przepadam za chusteczkami z biedry, a zużyłam kilka paczek tych cotton i dla mnie są za suche. U nas zdecydowanie wygrywają huggies zielone. Ostatnio skusiłam na w rossmanie na takie różowe babydream, bo było 160 sztuk za 7 zł i muszę Wam powiedzieć, że są ok. Wilgotne i ładnie pachną, nie przyglądałam się składowi, ale nie mamy po nich żadnych podrażnień.

U nas jeśli chodzi o serduchowanie to wszystko ok. Obydwoje nie mamy żadnych oporów, bo przecież małż był przy porodzie i był świadomy tego co się działo. Nawet się śmiejemy, że nam po porodzie lepiej smakuje, bo chyba mnie ciasno zszyli :D Zresztą zawsze jest adrenalina, czy się Młoda obudzi, czy nie :D

Anoolka lubi tę wiadomość

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas serduchowanie było dwa razy tylko :P za drugim razem do bani-bolało. Potem poszłam do lekarza i okazało się, że jakaś bakterioza siedzi i nawypisywał leków i dla mnie i dla mojego na kwotę 100 zł i było leczenie, a potem okres. I miałam się stawić na kontrolę ale nie mam kiedy i jak więc mój stwierdził, że za jeden raz przyjemności 100 wydawać to się nie opłaca:P i dobrze bo mi też się nie chce -zmęczona jestem, nie mogę się rozluźnić bo myślę o dziecku i w ogóle jakoś nie po drodze. Inaczej się zaspokajamy :P Chociaż od wczoraj mnie nachodzi coś-musi owulka będzie :P

Chusteczki to u mnie za każdym razem inne, zależy w którym sklepie jestem, ale ogólnie u nas kupy rzadko a poza tym myje wodą i płatkami kosmetycznymi.

Tofirus a jak Ty dodajesz ten kleik do mleka tzn jak to przyrządzasz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2015, 15:49

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2015, 15:49

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMJ wrote:
    Ja ściągam swoje. Do tej pory miałam mega zapasy w zamrażarce, ale to można trzymać tylko 2 tyg i jak musiałam wylać 650 ml to aż żal, więc już nie robię zapasów. Jak ściągam w nocy bo długo spi, to od razu wylewam. Jak wiem, że będę wychodzić to zostawiam z nocy:-)
    dlaczego 2 tyg, u mnie na woreczkach do przechowywania pokarmu jest napisane że poniżej -18 może być 3 mies

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    ja sie nie aptyczkuje i nie popadam w pzesadyzm. daje wtedy sztuczne. bo do laktatora to 2 dni moge sciagac i ledwo 90 uzbieram. szkoda moich nerwow. jakos czesto neiwychdoze az na tyle bey byl glodny w tym czasie. czesto jest tak ze nakarmie go i wychdoze i wracam zani mznow ejst glodny, ale w razie co mam kupione buteleczki sztucznego w plynie, gotowe do podania. kupilam 10 sztuk jak byl malenki, poszlo do dzis 8 z czego 2 to mozna powiedziec ze wylane, bo jedna otwarta i nie chcial pic i do zlewu psozla a druga sie nazbiera z resztek nie dopitych. ale nawte jesli wypilby te 8 ktorych brakuje to jest raptem 720 ml wiec nawet to nei jest jeden dzien jego dobowej dawki jedzeniowej :P ma ponad 4 m-ce wiec jak przez 4 m-ce zjadl 720 ml mleka sztucznego to nic m usie nei stanie :P
    bo na poczatku owszem sciagalam. musialam jechac do warszawy odebrac dyplom to 4 h rano co chwile probowalam sciagnac i ledwo 60ml sciagnelam, po 20 min jak mnei nie bylo wypil wsyztsko a mialo mnei nei byc 4h, wiec maz panikowal co o nzrobi bo jeszcze wtedy sztucznego nie mialam w domu, ale na szczecie po tych 60ml zasnal i spal do poki nie wrocilam. innym razem chcialam jechac 40km na zakupy do galeri ze szwagierka, i zaczelam sciagac wieczorem juz, bo sie balam ze rano nic z tego nei ebdzie, i z jednej piersi sciagnelam 70, z drugiej nic! a rano znow z tej co 70 sciagnelam 50 a z drugiej nic! a maly sie najadal w nocy z tej z ktorej nic nie sciagalam. wiec mial maz 120ml mojego mleka i starczylo 110 malutki wypil i tez nie bylo mnei ok 4h... a pozniej gdy szlam z koleznakam ido pizzeri na urodziny jednej z nich to dzien wczensiej chcialam sciagnac i ledwo 10 ml wylecialo, rano to samo, albo i z 5 i stweirdizalam ze nie zostawie michala bez mleka a tez nie odwolam urodzin bo jak zje sztuczne to mu sie nic nie stanie (a do domu moglam wrocic w 10min gdyby maz dal cynk ze maly glodny) i wtedy wyskoczylam do apteki i kupilam te buteleczki. i zawsze jak juz zostaje mu podawana przez meza to nie wypija calej jednej ktora ma 90ml i jest najedzony a ja wracam i karmie potem piersia.

A jak te buteleczki się nazywają. Ja karmię tylko piersią i odciagałam swoje mleczko ale ostatnio nie chce mi zbytnio lecieć do tego laktatora to na w razie co bym wiedziała

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mitaka, po prostu robię normalnie mm i dosypuję łyżeczką kleik (mam taki z Bobovity), wstrząsam i gotowe.

mitaka lubi tę wiadomość

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od wczoraj fatalnie się czuje, boli mnie głowa i niedobrze mi. Wczoraj Was przeczytałam ale wiele nie pamietam, Antoszek mój słabo spał w nocy bo pobudka o 23, 3, i 6 rano, on lepiej spał jak był noworodkiem :)
    Wczoraj znowu mnie odwiedziła koleżanka ze swoją cooreczka młodszą od Antosia o 1,5 mies a wam powiem że takiej samej wielkości są hehe
    A pisałyście coś o umiejętnościach waszyh pociech i Wa powiem żę zaczynam się troche martwić że mały nie umie się przekręcać, pare razy mu się zdarzyło z brzuszka na plecy ale to chyba niechcący.

A o tych muszlach laktacyjnych to szkoda że niewiedziałam wcześniej jak mnie zalewało non stop. Przy drugim się zaopatrze :)

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 10:58

Anoolka, sylwia1985, Sisilla, pestka, Kakabaka, Scęście lubią tę wiadomość

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba nie będę się spinać i w razie jak nie dam rady ściągnąć to !mama poda mm.
    Pytałyscie się o przechowywanie mleka. Dlatego 2 tygodnie bo mleko dostosowuje się do potrzeb dziecka i takie np sprzed miesiąca jest "nieaktualne" ;)

• Scęście Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas wrote:
    A jak te buteleczki się nazywają. Ja karmię tylko piersią i odciagałam swoje mleczko ale ostatnio nie chce mi zbytnio lecieć do tego laktatora to na w razie co bym wiedziała
    ja kupuje bebiko 1, takie niebieskie 90ml, takie dostawal pierwsze 2 dni w szpitalu jak nie mialam pokarmu i juz takie kupilam :)

• Scęście Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak to wyglada:
    5d2bce94cf70344bmed.jpg

w aptece na miejscu jedna 4,50zl ksoztuje wiec drogo, bo na internecie 2,50 ale plus przesylka, jednak przy wiekszej ilosci robionego zapasu i tak bardziej z neta sie oplaca :)

• mitaka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejna metoda usypiania marudy - bujanie za rogi w kocyku, odleciał w kilkanaście sekund, oby się tylko nie przyzwyczaił bo do tego potrzeba dwojga, no ale już tak marudził...yyhh nic nie pasowało i usnąć nie mógł, pomysłów czasem brakuje.

renatkach, Bella_Ona lubią tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie odciagam no zawsze uda mi się wyjść między karmieniami.

Co do chusteczek to teraz mamy huggisy zielone i też super chociaż trochę za sztywne. Ale skład okej i zapach.
    Do tych z rossmana z babydream mam zarzut bo dla mnie za suche są.

Wlasnie wracamy od mojej mamy. Agata miała jakiś zły dzień czy cuś bo do wszystkich się śmiała a na moją mamę reagowała płaczem, aż mi było głupio a mojej mamie smutno.
    Mieliśmy też spacer po wsi, bo na wsi mnieszka moja mama. Teraz wracamy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2015, 18:22

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej koleżance pediatra w Zośce na poradzie laktacyjnej mówiła, że jednorazowe podanie mm dziecku, które jest na mleku mamy niszczy florę bakteryjną na 2tyg.. nie wiem na ile w tym prawdy, ale ja ściągam, co prawda dopiero dwa razy, jakbym miała często pewnie też bym rozwazala mm

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co z dziećmi które dostają mm i pierś? Wiadomo ze lepiej nie dokarmiać póki mleko w cycach jest ale w razie czego lepiej zostawić mm niż wcale :-)

Kakabaka lubi tę wiadomość

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Mam pytanie do dziewczyn które karmią tylko piersią. Czy jak wychodzicie z domu sciągacie czy maluchy dostają mm? Kurcze muszę iść do fryzjera już nie mówiąc o walentynkach a laktator chyba mi szlag trafił bo prawie nic nie leci i jakoś mi się nie uśmiecha kupowanie nowego. Zresztą balabym się że jedzonka nie starczy...

Anoolka, ja sciagam i modlę się żeby wystarczyło :-D :-D:-D
    Też zawsze sie boję że będzie mało, ale uspokajam swoje sumienie tym ze w razie co to dorobią mu mm i że od jednego razu nic mu sie nie stanie i laktacja sie nie zaburzy. I staram się zostawiac go nakarmionego, ale on je b.często, co 1,5h. Ostatnio 3x tak wychodzilam, raz do fryzjera i na zakupy, nie bylo mnie 3,5h, zostawilam ok 145ml, niedojadl 40ml. Kolejne razy to wspólne zakupy z mężem,i nawet dziś go zostawiliśmy z teściową, dziś nie było nas niecałe 2h a poprzednim razem ok 2,5h, na szczęście mleczka wystarczyło :-) a odciagnelam ok 100ml

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewcia91 wrote:
    A ile tego floractinu się podaje on jest w proszku czy krople ?

6 kropli dziennie

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauletta wrote:
    Huggies sa super mokre i sklad tez dobry.

Ja kupilam teraz diclofor czyli ten flo cos tam to jest to samo ?
    Bo prawie 50 zl za 5 ml masakra.

Szczepy bakterii sa te same, tylko inne subst pomocnicze- nosniki, Floractin jest na oliwie z oliwek bodajże, Dicoflor nie wiem na czym. Nam pediatra w szpitalu poleciła Floractin jako tanszy odpowiednik dicofloru. Tak jak pisałam, Floractin kupowalam za 10, 12 a ostatnio 6,50zl. Za 5ml.

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie chusteczki z rossmana babydream różowe w ogole nie podeszły, zapach może i ok, ale zdecydowanie za suche. Na razie mam spory zapas biedronkowych dada tych z paczki 3+2 co po 14,99 byly, wiec na jakiś czas wystarczy. Ale lawendowe ładniej mi pachną niż naturals :-)

lubek, pestka lubią tę wiadomość

‹‹ 1211 1212 1213 1214 1215 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ