X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla wrote:
    Dziewczyn u mnie nocnego horroru ciąg dalszy. Jak Zosia miała ledwo 3 miechy, to potrafiła w nocy spać do 3, potem jedzenie koło 6 i wstawała koło 8. Teraz pobudka 1,3,5,6 i pobudka 7. Przecież niedługo oszaleję. Mam wrażenie, że wcale nie śpię w nocy. Czy u was jest podobnie, tj. gorzej ze spaniem, czy tylko mnie się trafił taki model? Zniosę wszystko w dzień, ale brak snu mnie dobija, czy któraś doczytała, kiedy dzieciaki zaczynaja przesypiać noc? Ja już nie pamiętam, jak to było u mojego syna. A może któraś z mam dzieciaków, które skończyły 4 miesiące zaczęła dawać nanoc kaszkę? Napiszcie proszę.

u mnie podobnie wczesniej budzila sie tak 2-3, nastepna pobudka 5-6 i spaliśmy do 8 a teraz jest pierwsza pobudka tak koło 0.30 potem, 3,5,7 tak mniej wiecej

preg.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...hmm...widze że to generalnie dużo dzieciaczków tak ma w tym okresie..:/ ciekawe kiedy minie, też na to czekam.

iabql8x.png
    x8msush.png
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj byłam u pediatry bo małemu się pogorszylo i zaczą mokro kaszlec ... Niestety byłam 12.20 i nie zostaliśmy przyjęci bo szanowa pani doktor nie zdarzyła by przyjąć wszystkich do 13 , a nie mogłam przyjechać wcześniej ponieważ nie miałam czym i bałam się zabrać małego z takim kaszlem na mróz :| oj ten nasz ośrodek zdrowia to jest jakaś katastrofa a sami każą chodzić przed 13 z maluchami

Ewelka91
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ciup, współczuje z tymi lekarzami. Powiem Wam, że ja już dawno zastanawiałam się nad tym, że po co oni nam te składki odciągają jak wszędzie albo takie kolejki, że nie idzie się dostać wtedy kiedy człowiek chce, albo i tak trzeba płacić tak jak np. u stomatologa! Powiedzcie mi co tam jest na NFZ? Chyba jedynie srebrna plomba :O

U nas ze spaniem w nocy nie mam co narzekać, za to w dzień to są jedynie po 30 - 40 min. Chyba, że idziemy na spacer to jakies 1,5h.

Nic, mąż za chwilę wróci z roboty, Mała na szczęście śpi a ja lecę jakiś obiad wstawić ;)

A co do tych Cyganów, to uważajcie na siebie. Ja pracowałam w aptece w Bytomiu na dzielnicy gdzie ich było pełno! Strach wieczorem było z pracy wracać, a jak wchodzi do apteki to zawsze hurtowo i coś ginęło. Raz chcieli moją koleżankę na 200zł oszukać, bo niby rozmienić chcieli, a tak namieszali, że hohoh..

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No masakra pracują tylko 5 godzin i jeszcze maja problem a jak się coś stanie to zdziwieni a tak czy inaczej są bezkarni jeszcze chyba nikt ze służba zdrowia nie wygrał ...

Ewelka91
  • Nutella Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauletta wrote:
    Ehhhh u nas kupki sluzowe plus lokcie suche czerwone i tez jakas kaszka na brzuszku lekka.

Tez sie stresuje. Ogolny kazal odstawic nabial. Do alergo terminy takie ze szok. Nie wiem ile w razie czego badania ehhh :-(

Ja nie jem nabiału od środy + podaje małej kropelki Trilac Plus i sama biorę trilac plus ale w kapsułkach, Dodatkowo piję wapno. Smaruję Małą emolientami kilka razy dziennie.

Mała miała okropne plamy na rączkach i wysypało ją strasznie na policzkach (suche placki).

Dzisiaj widzę lekką poprawę, placki zaczynają się zmniejszać.

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla wrote:
    Dziewczyn u mnie nocnego horroru ciąg dalszy. Jak Zosia miała ledwo 3 miechy, to potrafiła w nocy spać do 3, potem jedzenie koło 6 i wstawała koło 8. Teraz pobudka 1,3,5,6 i pobudka 7. Przecież niedługo oszaleję. Mam wrażenie, że wcale nie śpię w nocy. Czy u was jest podobnie, tj. gorzej ze spaniem, czy tylko mnie się trafił taki model? Zniosę wszystko w dzień, ale brak snu mnie dobija, czy któraś doczytała, kiedy dzieciaki zaczynaja przesypiać noc? Ja już nie pamiętam, jak to było u mojego syna. A może któraś z mam dzieciaków, które skończyły 4 miesiące zaczęła dawać nanoc kaszkę? Napiszcie proszę.
    Moja sypia "w kratkę" - czasem mamy 1 nocną pobudkę, a czasem 3 (jako noc liczę 22-6:00), w dzień też ciągle je: dawniej miała 8 karmień na dobę, a teraz nawet 14. No nic, chyba trzeba to przetrwać

km5svcqg6fuae1xg.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Boze az sie poplakalam - piekny wiersz

„Nie płacz Mamo”

Nie płacz kochana Mamo
    Ja patrzę na Ciebie co rano
    Jak tylko oczka otworzę
    I skrzydła anielskie rozłożę
    To zaraz lecę do Ciebie
    Pomimo, że jestem tu- w Niebie
    Lecę, by Ciebie utulić,
    Do serca mego przytulić
    Głaskać Twe włosy rozwiane
    I skleić serce złamane.
    I znajdziesz mnie w listku na drzewie
    I wiatru ciepłym powiewie
    I w jasnym słońca promieniu
    I w ptaku co siadł na ramieniu.
    W Tatrach i szumie morza
    W tęczy łuku, barwnym jak zorza
    W tatusia czułym uścisku
    Bo jestem tak bardzo blisko…
    I śpiewam Ci liści szelestem
    I kocham – przy Tobie jestem
    W zachodzie i wschodzie słońca

Ja będę z Tobą do końca…
    Właśnie czytam m. in. książkę "Przerwane oczekiwanie" z opowieściami ludzi, którzy stracili ciążę na różnych etapach, też bardzo poruszająca. Ludzie, którzy nie przeżyli takiej straty nie uświadamiają sobie, że to takie przeżycie i mówià zwykle to, co nie pociesza, a raczej dobija. Mam nadzieję, że mnie to nigdy nie spotka.

km5svcqg6fuae1xg.png
  • Nutella Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane jak macie możliwość obejrzyjcie sobie ten film;)

http://vimeo.com/30328533

rewoppka lubi tę wiadomość

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej cioci 2 lata temu zmarło dziecko po 2 miesiącah jest to straszne przeżycie i bardzo zmienia ludzi to już nie te same osoby ...

Ewelka91
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my po spacerku- mrozik delikatny ale przewietrzylismy sie - bylismy we 3 :)

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewcia91 wrote:
    Mojej cioci 2 lata temu zmarło dziecko po 2 miesiącah jest to straszne przeżycie i bardzo zmienia ludzi to już nie te same osoby ...
    jeju a czemu?
    nie wyobrazam sobie tego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 16:23

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;) właśnie wróciliśmy do domu. Pochwalę się, że Lila była bardzo grzeczna przez cały weekend. Tak jak w domu szła spać ok 21:00 i wstawała na butle ok 6-7 ;) My w tym czasie zostawialiśmy obok niej mój telefon ze stałym połączenie żeby cały czas ją słyszeć i mogliśmy trochę się zrelaksować. W ciągu dnia byliśmy z małą na stoku, rynku, w karczmie na oscypkach <3 a nawet w jacuzzi więc trochę pozwiedzała ;) Mimo tego, że nie marudziła to teraz aż piszczy ze szczęścia bo włożyłam ją do jej ukochanego łóżeczka. Lecę Was nadrabiać! :)

MOI, Nelly, rewoppka, paaolka, Sisilla, tofirus, pestka, Kakabaka lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paradise to super!!! :-)

paradise lubi tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szok Tomek już mi śpi 2,5 godziny! Wstał tylko po godzinie na cycusia :D
    Az nie wiem co z czasem robić :D

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miała zespół patau ale raczej nie ma dzieci które z tym żyją a naj gorsze jest to że żadne usg nie pokazało nieprawidłowości ...

Ewelka91
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewcia91 wrote:
    O matko jedyna przecież to tragedia :(
    Nawet nie chce o czymś takim myśleć!
    Niech nigdy żadnej z nas to nie spotka!!!!

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Hej dziewczyny ;) właśnie wróciliśmy do domu. Pochwalę się, że Lila była bardzo grzeczna przez cały weekend. Tak jak w domu szła spać ok 21:00 i wstawała na butle ok 6-7 ;) My w tym czasie zostawialiśmy obok niej mój telefon ze stałym połączenie żeby cały czas ją słyszeć i mogliśmy trochę się zrelaksować. W ciągu dnia byliśmy z małą na stoku, rynku, w karczmie na oscypkach <3 a nawet w jacuzzi więc trochę pozwiedzała ;) Mimo tego, że nie marudziła to teraz aż piszczy ze szczęścia bo włożyłam ją do jej ukochanego łóżeczka. Lecę Was nadrabiać! :)
    Super dzień mieliście :) Już zabieracie małą na basen? Bo my się właśnie przymierzamy :)

paradise lubi tę wiadomość

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma pytanie odnośnie Ćwiczeń i 30dniowego wyzwania z Mel B, jak Wam idzie?!

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my po lekarzu, bardzo miła pani doktor nas przyjeła poza kolejką, ale to niesstety nie nasza pediatra, nasza pewnie az takiej uprzejmosci by nam nie zrobila...w kazdym razie pani doktor powiedziala ze jej to na azs nie wyglada na szczescie :) jest to podobno nadczynnosc gruczolow lojowych i powiazane jest to tez z ciagle powracaja u nas ciemieniuchą. Dostalismy dwie robione masci na recepte, jedna to jakas biala papa..polecana przez dermatologów. Jeszcze obejzala Krzysia dokladnie i stwierdzila ze ma malego wodniaczka na jąderkach ale ze chyba juz sie wchlania, a tamta w zeszla srode ledwo na sekunde zajrzala w pieluche i nic nie mowila.Zastanawiam sie czy nie zmienimy lekarki..

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
‹‹ 1215 1216 1217 1218 1219 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ