X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wazylam 55 a tu patrze dzisiaj i 54 :)

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i my też w szpitalu z ostrym zapaleniem oskrzeli , mały chyba czuje gdzie jest bo cały czas płacze.a ja z nim poprostu nienawidze szpitali ... Jeszcze te wszystkie dzieci tak mi ich szkoda :|

Ewelka91
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i też jestem bez łużka

Ewelka91
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewcia91 wrote:
    No i my też w szpitalu z ostrym zapaleniem oskrzeli , mały chyba czuje gdzie jest bo cały czas płacze.a ja z nim poprostu nienawidze szpitali ... Jeszcze te wszystkie dzieci tak mi ich szkoda :|
    wspolczuje - zdrowka zycze i szybkiego powrotu do domku

ewcia91 lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    A my po lekarzu, bardzo miła pani doktor nas przyjeła poza kolejką, ale to niesstety nie nasza pediatra, nasza pewnie az takiej uprzejmosci by nam nie zrobila...w kazdym razie pani doktor powiedziala ze jej to na azs nie wyglada na szczescie :) jest to podobno nadczynnosc gruczolow lojowych i powiazane jest to tez z ciagle powracaja u nas ciemieniuchą. Dostalismy dwie robione masci na recepte, jedna to jakas biala papa..polecana przez dermatologów. Jeszcze obejzala Krzysia dokladnie i stwierdzila ze ma malego wodniaczka na jąderkach ale ze chyba juz sie wchlania, a tamta w zeszla srode ledwo na sekunde zajrzala w pieluche i nic nie mowila.Zastanawiam sie czy nie zmienimy lekarki..

To bardzo dobra wiadomość, bo u nas takie same objawy. Dziś pojawiły się do tego sluzowe kupki, ale to chyba nie jest powiązane bo i ja mam dziś kiepsko z brzuchem. Kapiemy małego w krochmalu i jest lepiej, mam nadzieję, że samo przejdzie. I od dziś probiotyk LactoKrople chyba się nazywa.

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella wrote:
    Kochane jak macie możliwość obejrzyjcie sobie ten film;)

http://vimeo.com/30328533
    Film jest po prostu genialny !!!
    Dla mnie furorę zrobiły dzieciaczki z Mongolii i Namibii. I można tak wychować dzieci?
    Hehe scena jak mały bambo wyciąga język i pies mu liże albo jak dzieciak z Mongolii wychowuje się wśród trzody są przezabawne :)
    Dziewczyny obejrzyjcie, do teraz buzia mi się cieszy :D

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewcia91 wrote:
    Dużo zdrówka życzę i obyście szybciutko wyszli!

ewcia91 lubi tę wiadomość

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    ma pytanie odnośnie Ćwiczeń i 30dniowego wyzwania z Mel B, jak Wam idzie?!
    Ja nie ćwiczyłam wcześniej i tera powiem szczerze że nie bardzo mi się chce.. och to lenistwo wstrętne!
    Na razie z wagą nie mam problemu bo ważę 4 kg mniej niż sprzed ciąży ale jakaś chudziną nie jestem i pewnie dla kondycji by się przydało..

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ja mam doła. Moja siostra ma dwuletniego chłopca Wojtka i siedmioletnią córkę Gosię. Dzisiaj była z Wojtkiem u neurologa, bo bardzo zmartwiła się tym, że mały nic nie mówi, a Gosia jak miała dwa latka, to niewyraźnie, ale wszystko mówiła. I okazało się, że jest opóźniony w rozwoju. Ma szereg badań do zrobienia, począwszy od badania krwi, hhormonów, laryngologa, skończywszy na logopedzie, psychologu i audiologu. Najgorsze jest jednak to, że nie jest to opóźnienie wrodzone, bo rozwijał się dobrze. Doktorka zasugerowała, że możliwe ze to po szczepieniu. Po pierwszym szczepieniu u Wojtka wystąpiło obniżone napięcie mięśniowe , a teraz wszystko wskazuje na to, że nawet psychiczne powikłania są. Bo jak miał półtora roku, to wszystko ładnie mówił, jak robią zwierzątka, jak się mama nazywa, gdzie co jest pokazywał, a teraz wszystko po swojemu. Jakby zaczął ignorować cały świat. Och dziewczyny, tak mi przykro. Naprawdę...

Jak tylko Was coś niepokoi to w te pędy do lekarza...

3i49tv7325tdkkap.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    Dziewczyny, a ja mam doła. Moja siostra ma dwuletniego chłopca Wojtka i siedmioletnią córkę Gosię. Dzisiaj była z Wojtkiem u neurologa, bo bardzo zmartwiła się tym, że mały nic nie mówi, a Gosia jak miała dwa latka, to niewyraźnie, ale wszystko mówiła. I okazało się, że jest opóźniony w rozwoju. Ma szereg badań do zrobienia, począwszy od badania krwi, hhormonów, laryngologa, skończywszy na logopedzie, psychologu i audiologu. Najgorsze jest jednak to, że nie jest to opóźnienie wrodzone, bo rozwijał się dobrze. Doktorka zasugerowała, że możliwe ze to po szczepieniu. Po pierwszym szczepieniu u Wojtka wystąpiło obniżone napięcie mięśniowe , a teraz wszystko wskazuje na to, że nawet psychiczne powikłania są. Bo jak miał półtora roku, to wszystko ładnie mówił, jak robią zwierzątka, jak się mama nazywa, gdzie co jest pokazywał, a teraz wszystko po swojemu. Jakby zaczął ignorować cały świat. Och dziewczyny, tak mi przykro. Naprawdę...

Bardzo współczuję.. A mówiła czy to można jeszcze skorygować i dziecko może jeszcze nadrobić? A jakimi szczepionkami Wojtuś był szczepiony?

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5w1 infanrix. Mówiła, że na razie nie jest w stanie nic powiedzieć, bo jeszcze nie jest zdiagnozowany, na razie nie wiadomo co to dokładnie za opóźnienie. Czy nadpobudliwość, czy lekki autyzm, czy właściwie co. Do tego potrzebne są właśnie te wszystkie badania. Mam nadzieję, że to zwykle opóźnienie i że przez wczesne wspomaganie rozwoju szybciutko z tego wyjdzie.

3i49tv7325tdkkap.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renatkach to straszne!!! Oby wszystko dalo sie jeszcze skorygowac. Jejciu jakie to przykre! :-(

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 01:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie przed chwilą takiego malucha reanimowali masakra nikomu nie życzę pobytu w szpitalu :|

Ewelka91
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach matko to straszne czlowiek chce jak najlepiej a tu potem takie cos wychodzi, oby wszystko bylo dobrze.

ewcia ojeju az mnie ciarki przeszly ale uratowali to dzieciatko? jakie to jest niesprawiedliwe ze takie maluszki od malego juz cierpia :-( a dla was duzo zdrówka zebyscie szybko wyszli

preg.png
  • Pauletta Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella wrote:
    Ja nie jem nabiału od środy + podaje małej kropelki Trilac Plus i sama biorę trilac plus ale w kapsułkach, Dodatkowo piję wapno. Smaruję Małą emolientami kilka razy dziennie.

Mała miała okropne plamy na rączkach i wysypało ją strasznie na policzkach (suche placki).
    Dzisiaj widzę lekką poprawę, placki zaczynają się zmniejszać.

Wapno pomaga ?
    My w srode alergolog.
    Kupilam emolium tez do kapieli.

A film super

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 08:21

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • Pauletta Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh jak sie czyta o takich przypadkach az serce mi zamiera...

A co do szczepien bede drzala oj bede ... :-(

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uratowali teraz jest na oiom no i nie wiadomo czy nie będzie powikłań , a mama musiała jechać w nocy do domu bo tam nie może przebywać z dzieckiem nie wyobrażam sobie co ona musiała przejść przez to parę minut ...

Ewelka91
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewcia91 wrote:
    Uratowali teraz jest na oiom no i nie wiadomo czy nie będzie powikłań , a mama musiała jechać w nocy do domu bo tam nie może przebywać z dzieckiem nie wyobrażam sobie co ona musiała przejść przez to parę minut ...

nawet sobie nie moge wyobrazic co ta matka musiala czuc tym bardziej jak jeszcze musiala dzieciatko zostawic

preg.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:

Przykre bardzo :( oby wszystko było dobrze..

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewcia91 wrote:
    Właśnie przed chwilą takiego malucha reanimowali masakra nikomu nie życzę pobytu w szpitalu :|

eh.. nie wyobrażam sobie nawet tego co rodzicie malucha mają teraz w głowie.. Mnie sama myśli o szpitalu przeraża.. wychodźcie jak najszybciej!

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
‹‹ 1217 1218 1219 1220 1221 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ