X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kaszulator Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scescie, Pestka- u nas dokładnie to samo, zasypianie to masakra.Do tego Magda wrzeszczy po położeniu w wózku i w foteliku jak stoimy w korku. A tak to uśmiechy sypie od ucha do ucha i gada radośnie, oczywiście jak ktoś przy niej jest, więc nic jej nie dolega.

atdc82c3zv5r778l.png
    relg3e5echnxgpnz.png
  • Kaszulator Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To musi być skok rozwojowy, bo nasze dzieciaczki w podobnym wieku;-)

atdc82c3zv5r778l.png
    relg3e5echnxgpnz.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sroka no my nie szczepilismy jeszcze wogole Nikusia ale jesli to zrobimy to w pozniejszym czasie napewno nie teraz no i oczywiscie bez MMR
    jak juz to bedziemy szczepic najpierw na wzwb,polio i nib a po skonczeniu tego bedziemy szczepic na blonnice tezec i ksztusiec w szczepionce DTaP 3w1

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czemu na MMR nie chcesz szczepić? I bez dodatkowych ? Pytam z ciekawości.

Musiałabym iść robić obiad na jutro, a tak mi się nie chce :/

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    A czemu na MMR nie chcesz szczepić? I bez dodatkowych ? Pytam z ciekawości.

Musiałabym iść robić obiad na jutro, a tak mi się nie chce :/
    bo dr Majewska to jest specjalista od szczepionek akurat jest przeciwniczka MMR bo te najbardziej sa szkodliwe i powoduja wiele powiklan - Jedna dziewczyna z ovu konsultowala szczepionki i wlasnie ta jej tak zalecila a sama pracuje w sluzbie zdrowia a i tak konsulowala z profesor Majewska wiec raczej jej poslucham i tak zaszczepie ale jeszcze nie wiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 21:49

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze te szcepienia to temat woda i czlowiek nie wie co zrobic jak slyszy powiklania ale z drugiej strony chce zeby dziecko bylo zdrowe - i co tu zrobic? kurcze masakra

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mialam pisac że ile specjalistów tyle opini :(

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszulator wrote:
    Scescie, Pestka- u nas dokładnie to samo, zasypianie to masakra.Do tego Magda wrzeszczy po położeniu w wózku i w foteliku jak stoimy w korku. A tak to uśmiechy sypie od ucha do ucha i gada radośnie, oczywiście jak ktoś przy niej jest, więc nic jej nie dolega.
    Tomek jest miesiąc młodszy, a mam dokładnie to samo. Dodatkowo wycwanił się z noszeniem na rękach. Dzisiaj już trochę straciłam cierpliwość i zostawiłam go płaczącego na kocyku (płakał bo go położyłam), poszłam pościelić łóżko zrobić sobie herbatkę i dopiero wróciłam, jeszcze trochę kwilił ale jak mnie zobaczył to się uśmiechnął łobuz jeden :) także dzieciaczki już cwaniakują..

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do szczepień to jest faktycznie temat rzeka ale dla mnie szczepienie jest mniejszym złem niż jego brak.. dlatego w piątek idziemy na kolejne.

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i zostajemy jak dobrze pójdzie do czwartku chyba że się pogorszy ale żyje nadzieja że się uda bo mały nie chce tu spać tak już mnie oczy bolą że szok:-/

Ewelka91
  • serek_84 Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Widziałam ze kilka z Was pisała o alergii.

U nas ciemieniucha plus suche placki na rękach i nogach. Najpierw małe a teraz coraz więcej i różowe się zrobily. Kupy ok. Cera ok ale chyba coś się zaczyna. Ciemieniucha zaczęła się pojawiać juz miesiąc temu. Suche plamy jakieś trzy tygodnie temu.
    Przestałam jeść nabiał czekoladę i miód. Na razie nie widzę poprawy
    :-(
    Któraś z Was ma doświadczenie? Może poprzednie dziecko tak miało?
    Aha jeszcze zamienię proszek na płatki mydlane (dziś kupiłam).
    Trzeba to oliwkowac czy skóra ma oddychać?

Jeszcze takie pytanie. Moja córka często jak d się budzi lub nie może zasnąć to kręci głową w jedną i drugą stronę jakby się chciała podawać, trze tez bardzo oczka. Może ją swędzi czy może to normalne?

9qeydmw.png
  • serek_84 Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *podrapać

9qeydmw.png
  • Nutella Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    serek_84 wrote:
    Hej dziewczyny. Widziałam ze kilka z Was pisała o alergii.

U nas ciemieniucha plus suche placki na rękach i nogach. Najpierw małe a teraz coraz więcej i różowe się zrobily. Kupy ok. Cera ok ale chyba coś się zaczyna. Ciemieniucha zaczęła się pojawiać juz miesiąc temu. Suche plamy jakieś trzy tygodnie temu.
    Przestałam jeść nabiał czekoladę i miód. Na razie nie widzę poprawy
    :-(
    Któraś z Was ma doświadczenie? Może poprzednie dziecko tak miało?
    Aha jeszcze zamienię proszek na płatki mydlane (dziś kupiłam).
    Trzeba to oliwkowac czy skóra ma oddychać?

Jeszcze takie pytanie. Moja córka często jak d się budzi lub nie może zasnąć to kręci głową w jedną i drugą stronę jakby się chciała podawać, trze tez bardzo oczka. Może ją swędzi czy może to normalne?

Ja już od tygodnie nie jem nabiału w żadnej postaci (niestety w wielu produktach jest mleko i serwatka).
    Kąpię małą w krochmalu + nawilżam emolientem. Muszę wymienić płyn do prania - prałam w Loveli a podobno najbardziej uczula. Jutro będę szukała alergologa bo placek na policzku jest paskudny:/ A szkoda mi Małej bo pewnie ją to swędzi:(

Z ciemieniuchą też walcze:( Kupiłam z Ziaji płyn na ciemieniuchę (nie działa), olwkuję i wyczesuje i efektów brak:( Ehhh... biedne te dzieciaczki:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 22:56

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj ma sucha skorke pod warga dolna na brodce i schodzi mu skorka - nie wiem czy to moze z tego ze caly czas ma te okolice mokra bo ciagle sie slini i pcha paluchy do buzi ale smaruje kremem z rossmana taki fajny na zime z babydream jest dosc tlusty

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oh pełnia daje nam popalić. Karolcia dopiero zasnęła. Na rękach pewnie padłaby ze dwie godziny temu ale się uparlam, że zaśnie sama. Jedyne ustepstwo to zaginięcie jej w kokonik z kocyka. I tak mieliśmy ze 4 podejścia, aż zasnęła. Teraz mam nadzieję nakarmię ją na śpiocha I mam nadzieję że będzie juz spała do rana.

3i49tv7325tdkkap.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza też przebudzi się i kręci główka w lewo i prawo i oczy trze. Zapytam dziś pediatry co o tym sądzi.

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 08:43

pestka, Sisilla, ao12., Kasiula09, Nelly, Kakabaka, lubek, paaolka lubią tę wiadomość

• Sisilla Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziewczyny walczymy dalej ze wstawaniem skoro świt. Szum pomógł raz, dziś godz. 5 pobudka, aż mi się nie chce o tym myśleć, bo jestem wykończona. Też mamy problemy z zasypianiem, ataki histerii i dodatkowo problem z mleczkiem. Czy wasze dzieci też tak robią: je jakieś 5-7 min poczym zaczyna odwracać głowę, ciągnąć sutek. Przekładam do drugiego cycusia, bez picia, dwa razy pociągnie, odwraca głowę, kręci się. Wczoraj zrobił jej mój m mm i wciągnęła 60 ml. Czy to jakiś kryzys laktacji, czy już potrzeba jej więcej, niż jestem wstanie naprodukować?

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    za chwilę w dd tvn co zrobic z nadaktywną lub bierną teściową :-D

paradise lubi tę wiadomość

• ao12. Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiejsza noc była jakims hardcorem,Ala ładnie spała do 23:30 i wtedy się zaczęło...każda próba odlożenia do łóżeczka kończyła się niesamowitym rykiem.Nakarmiłam małą i chciałam położyć u nas w łóżku i oczywiście taka sama sytuacja :-\
    Przespała na moim brzuchu do następnego karmienia. Znów problem z odłożeniem,pomógł mi mąż głaskaliśmy Alę po rączkach i w koncu zasnęła.

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
‹‹ 1219 1220 1221 1222 1223 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ