X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dupa nie opłaca się naprawiać tej pralki,spalił się komputer a nowy kosztuje 230€ czyli dołożymy 100€lub więcej i mamy nową na gwarancji. Tylko mnie trafia bo ta pochodziła raptem 4 lata i była droga (700€),takiej drogiej już nie kupie...już mam furę ciuchów do prania z :-\

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ciup to faktycznie droga ta pralka. Ale w takim razie nie opyla się jej naprawiać.
    Dziś usg bioderek i mam nadzieje że wszystko będzie okej.

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Nutella Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas zowu katar. Chrzestna Ali wzięła ją na spacer, ta się jej rozryczala i ciocia wyciągnęła ją z wózka i nosiła na rękach a ta dalej wyła (wiał taki wiatr :/) i mi ją przewialo.

Ehhh... Noc paskudna co chwile odciagalam gile:/

W ogóle mam taki problem bo Mała budzi się na spacerze każdemu, tylko nie mnie. Nie wiem o co chodzi. Czy inaczej wózek prowadzę albo ona jakoś wyczuwa moja nieobecność?
    Taki się z niej cycek mamy zrobił, jak ja zostawię na godzinę u mojej mamy to nie potrafi się uspokoić i rozluźnić dopóki nie usłyszy mojego głosu, wtedy zasypia i śpi jak kamień.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 10:54

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na usg bioderek byliśmy w poniedziałek, wszystko okej, następna kontrol za 10 tygodni.

Czasem kupi sie droższa rzecz z myślą ze dłużej posłuży, a tu d...

• Nutella Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    Oh pełnia daje nam popalić. Karolcia dopiero zasnęła. Na rękach pewnie padłaby ze dwie godziny temu ale się uparlam, że zaśnie sama. Jedyne ustepstwo to zaginięcie jej w kokonik z kocyka. I tak mieliśmy ze 4 podejścia, aż zasnęła. Teraz mam nadzieję nakarmię ją na śpiocha I mam nadzieję że będzie juz spała do rana.

Następny raz spróbuj położyć przy niej Twoja koszulkę (oczywiście noszona). Moja zawsze ma w kołysce jakieś ubranie pachnące mną. Na nią to działa od razu;p

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla wrote:
    My dziewczyny walczymy dalej ze wstawaniem skoro świt. Szum pomógł raz, dziś godz. 5 pobudka, aż mi się nie chce o tym myśleć, bo jestem wykończona. Też mamy problemy z zasypianiem, ataki histerii i dodatkowo problem z mleczkiem. Czy wasze dzieci też tak robią: je jakieś 5-7 min poczym zaczyna odwracać głowę, ciągnąć sutek. Przekładam do drugiego cycusia, bez picia, dwa razy pociągnie, odwraca głowę, kręci się. Wczoraj zrobił jej mój m mm i wciągnęła 60 ml. Czy to jakiś kryzys laktacji, czy już potrzeba jej więcej, niż jestem wstanie naprodukować?
    U mnie podobnie. Pobudki w nocy co 0.5-1h. Ostatnie dni też spanko do 6 i nawet Cyc nie pomaga. Mój mąż wrzuca wtedy Filipa w lezaczek i mam spokój chociaż do 8. A z karmieniem to samo, 5 minut i ryk ehh ale ja nie dokarmiam bo to najszybsza droga do porzucenia cycusia. Mam dosyć wszystkiego :(

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    U mnie podobnie. Pobudki w nocy co 0.5-1h. Ostatnie dni też spanko do 6 i nawet Cyc nie pomaga. Mój mąż wrzuca wtedy Filipa w lezaczek i mam spokój chociaż do 8. A z karmieniem to samo, 5 minut i ryk ehh ale ja nie dokarmiam bo to najszybsza droga do porzucenia cycusia. Mam dosyć wszystkiego :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 08:45

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Anoolka, Sroka, ao12., pestka, paaolka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    U mnie to samo!! Padam na pysk! Ale na lezaczku nie wysiedzialby 2h.. Co sie dzieje z tymi naszymi dziećmi?!?! Czyżby faktycznie ten skok rozwojowy w 14-19 tyg? Przed chwila dał taki koncert płaczu i pisku ze nie wiedziałam jak go przytulić zeby przestał...teraz spi przy cycusiu. Ale od rana takie żale nie wiem czemu. Ogarne sie i ide na spacer bo jestem strasznie przytrzasnieta, czuję się jakbym całą noc nie spała,ale raczej nie zasne teraz,a na nic innego nie mam siły,to chociaż przewietrze głowę
    Tez myślę ze to przez ten skok, jest to podobno jeden z gorszych. Na szczęście on się kończy w połowie 19 tyg czyli u mnie już za kilka dni :D

• Sroka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo a co to za ekspres? Pochwal się!
    Kupujecie coś swoim M na walentynki czy tego nie obchodzicie?

Anoolka, moja też się wierci przy cycy a jak już go ssa, to rwie go jakby nic nie leciało, ale wtedy wyciągam cyca, naciskam a tam fontanna, więc nie wiem o co kaman. Nie chcę też dokarmiać, bo zazwyczaj kończy się laktacją.

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez nie moge zasypiac- codziennie klade sie spac o 24 lub 1 moj maz tez

Nikus w dzien nie chce wogole spac i non stop marudzi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 11:55

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh u nas też katar! Niestety złapało mnie przeziębienie po weekendzie w górach i smarkam.. do tego kaszel i ból gardła ale gorączki na szczęście nie ma.. Wiem, że to graniczy z cudem ale mam nadzieję, że mała się nie zarazi.. i tylko na katarze się skończy.

My na walentynki mieliśmy iść do kina.. ale nie mamy z kim zostawić małej więc zamówimy chyba jakieś pyszne jedzonko do domu i zjemy "romantyczną kolację" :P

Ataga pochwal się ekspresem ;)

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:

u mnie ostatnia noc to samo zasnęła o 20.20 i do 6.30 miałyśmy 4 pobudki. Z karmieniem w dzień jest to samo possie chwile i puszcza i płacze a mleko na pewno jest nie to że nie ma :( u nas najgorsze ze ten skok 14-19 tyg. dopiero sie zaczął :(

preg.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie znowu katar :( a jśli chodzi o ten skok to ja też wierze bo mój mały przez kilka dni był taką marudą ,a w nocy to już masakra budził sę z płaczem co mu się nigdy nie zdarza. Teraz już jest dobrze i Antoś lepiej śpi w nocy, budzi sie na cyca i dalej śpi.

A w ddtvn ostatnio mówili że dziecko nie powinn zasypiać przy cycku bo potem gdy skończymy karmić nie bedą chciały spać :(

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się chwalicie sprzętem to ja się też pochwale. Wczoraj przyjechał kurierem telewizor 3d z wifi i internetem. Sterowany tabletem i magicznym pilotem który chyba dziś przyjdzie pocztą. Niezły sprzęcik a jaka radocha :D

ataga4, ao12., Sisilla, paradise, pestka, paaolka lubią tę wiadomość

• Smutas Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    u mnie ostatnia noc to samo zasnęła o 20.20 i do 6.30 miałyśmy 4 pobudki. Z karmieniem w dzień jest to samo possie chwile i puszcza i płacze a mleko na pewno jest nie to że nie ma :( u nas najgorsze ze ten skok 14-19 tyg. dopiero sie zaczął :(

Miałam to samo, ale u nas już minął i malutki obudził się dzisiaj 2 razy o 1:20 i o 5:30 a potem wstaliśmy o 8 :) Wczoraj zato wstał tylko raz o 3:20 :)

Anoolka, pestka lubią tę wiadomość

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

ao12., Anoolka, pestka lubią tę wiadomość

• ao12. Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też nie obchodzimy walentynek :-P

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziewczyny, jak nie wierzyłam w te skoki, to może teraz uwierzę, u nas na szczęście kończy się 19 tydzień i zobaczymy co z tego wyniknie i czy będzie jakaś poprawa.Ja wiem, że dokarmianie, to zagrożenie dla laktacji, ale staram się to robić jak najmniej. Dla mnie 4 miechy na cycusiu to i tak sukces. Mój syn przez 5 miesięcy był na karmieniu mieszanym: cycuś rano, wieczorem i w nocy a mm w dzień i dało się, więc nie zadręczam się. Jak mleczko się skończy w cycusiach, to dostanie mm i tyle, nie mam z tym problemu, a za niedługo rozszerzanie diety przed nami, a jak jemy, to Zosia połyka nas wzrokiem, więc spróbuje może po 5 miesiącu coś wprowadzić, pożyjemy zobaczymy. Byle te nasze nieszczęsne nocki dziewczyny się unormowały i niech dzieciaki śpią choćby tylko do 7:30 ;)

ataga4, pestka lubią tę wiadomość

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idziemy dziś do dermatologa do luxmedu. Te czerwone placki są co raz gorsze jest ich dużo i są mocno czerwone, a poza nimi cały brzuch i klatka w krostkach. Wszystko wysycha po kąpieli w krochmalu i jest mega nieprzyjemne. Nawilzam emolientem z mustelli, ale jest gorzej. Wczoraj pediatra powiedziała, że to podwyższona dermografia skóry, ale jak o tym czytam to mi nie pasuje, bo Antek ma to na ograniczonej powierzchni i trochę inaczej wygląda. Dla świętego spokoju pójdziemy, zobaczymy co powie czy nawilzac czy wysuszac może jakaś maść.

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
‹‹ 1220 1221 1222 1223 1224 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ