X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha wczorajsze szczepienie jakoś przetrwalismy, ale o 22 poszedł w ruch czopek, bo młody marudzil przez sen i się wybudzal, męczył się strasznie. Obyło się bez temperatury:-) dziś humor jak ta lala ;-)

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • Nutella Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMJ wrote:
    Idziemy dziś do dermatologa do luxmedu. Te czerwone placki są co raz gorsze jest ich dużo i są mocno czerwone, a poza nimi cały brzuch i klatka w krostkach. Wszystko wysycha po kąpieli w krochmalu i jest mega nieprzyjemne. Nawilzam emolientem z mustelli, ale jest gorzej. Wczoraj pediatra powiedziała, że to podwyższona dermografia skóry, ale jak o tym czytam to mi nie pasuje, bo Antek ma to na ograniczonej powierzchni i trochę inaczej wygląda. Dla świętego spokoju pójdziemy, zobaczymy co powie czy nawilzac czy wysuszac może jakaś maść.

Daj znać co i jak. Ja tez wybieram się do dermatologa:(

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla wrote:
    Kurde dziewczyny, jak nie wierzyłam w te skoki, to może teraz uwierzę, u nas na szczęście kończy się 19 tydzień i zobaczymy co z tego wyniknie i czy będzie jakaś poprawa.Ja wiem, że dokarmianie, to zagrożenie dla laktacji, ale staram się to robić jak najmniej. Dla mnie 4 miechy na cycusiu to i tak sukces. Mój syn przez 5 miesięcy był na karmieniu mieszanym: cycuś rano, wieczorem i w nocy a mm w dzień i dało się, więc nie zadręczam się. Jak mleczko się skończy w cycusiach, to dostanie mm i tyle, nie mam z tym problemu, a za niedługo rozszerzanie diety przed nami, a jak jemy, to Zosia połyka nas wzrokiem, więc spróbuje może po 5 miesiącu coś wprowadzić, pożyjemy zobaczymy. Byle te nasze nieszczęsne nocki dziewczyny się unormowały i niech dzieciaki śpią choćby tylko do 7:30 ;)

Pewnie, że 4 miesiące to dobry wynik ;) Masz dobre podejście.. nie ma co się stresować bo w tedy mleczka będzie jeszcze mniej.

Sisilla, ataga4, pestka lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Jak się chwalicie sprzętem to ja się też pochwale. Wczoraj przyjechał kurierem telewizor 3d z wifi i internetem. Sterowany tabletem i magicznym pilotem który chyba dziś przyjdzie pocztą. Niezły sprzęcik a jaka radocha :D

Wow ale wypasik ;) a pomyśleć, że ja cieszyłam się jak głupia z nowego żelazka dwa tygodnie temu haha

ao12., ataga4, pestka lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobre żelazko nie jest złe :)
    Teraz czekam tylko na smsa z poczty że mogę odebrać pilota bo niestety nie było go w zestawie. Z tego co wyczytałam to steruje sie dzięki niemu głosem i ruchem. Tylko kto się zajmie maluchem jak ja będę go rozpracowywać :D

ao12., paradise, ataga4, pestka lubią tę wiadomość

• ao12. Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Dobre żelazko nie jest złe :)
    Teraz czekam tylko na smsa z poczty że mogę odebrać pilota bo niestety nie było go w zestawie. Z tego co wyczytałam to steruje sie dzięki niemu głosem i ruchem. Tylko kto się zajmie maluchem jak ja będę go rozpracowywać :D
    Sterowanie głosem hmm ciekawa funkcja, ciekawe czy zda egzamin :-)

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzisiaj konczymy 4 miesiac :-D

Z tej okazji Julcia pieknie pospala. Polozylam ja po karmieniu o 20, zasnela o 21, a obudzila sie o 5 rano :-)

Nelly, Sisilla, ataga4, Anoolka, Zielono mi:-))))), pestka lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla wrote:
    My dziewczyny walczymy dalej ze wstawaniem skoro świt. Szum pomógł raz, dziś godz. 5 pobudka, aż mi się nie chce o tym myśleć, bo jestem wykończona. Też mamy problemy z zasypianiem, ataki histerii i dodatkowo problem z mleczkiem. Czy wasze dzieci też tak robią: je jakieś 5-7 min poczym zaczyna odwracać głowę, ciągnąć sutek. Przekładam do drugiego cycusia, bez picia, dwa razy pociągnie, odwraca głowę, kręci się. Wczoraj zrobił jej mój m mm i wciągnęła 60 ml. Czy to jakiś kryzys laktacji, czy już potrzeba jej więcej, niż jestem wstanie naprodukować?
    Moja córa jest rannym ptaszkiem i codziennie budzi się na karmienie 5:30-6:30 i samo to mi nie przeszkadza, jeżeli w nocy nie było za dużo przerw. Po tym karmieniu rzadko udaje się ją uśpić, a nawet jeśli, to i tak wstaję zrobić sobie śniadanie. Za to nauczyłam się chodzić spać jak Magda, czyli z kurami, bo ostatnie karmienie mamy ok. 21:00 i często na nim zasypiam...

Magda od paru tygodni ssie b. krótko (5-8 minut), za to często (kilkanaście razy na dobę). Pediatra mówi, że ma b. rozpulchnione dziąsełka i może dlatego, że ją bolą, tak krótko je, zaspokaja największy głód i wypluwa sutka, a za chwilę znów jest głodna, więc znów ssie parę minut

Sisilla, ataga4 lubią tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    A tak w ogóle to równiutki rok temu zrobiłam test ciążowy, i pojawiły się dwie kreseczki: jedna wyraźna, a druga blada i nieśmiała :-)
    U mnie rok minie jutro :-)

ataga4, pestka lubią tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka i ewcia91, trzymam kciuki za szybki powrót do domu ze zdrowymi dzieciaczkami

Kakabaka lubi tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dermatolog powiedziała, że ma odczynowa skórę. Ze te plamy mogą się przekształcić w lojotokowe i trzeba wysuszac przepisala Avene krem regenerujący antybakteryjny, żeby nie zrobiło się zapalenie grzybicze. A te drobne krostki to mogą być potowki przy okazji, ale nimi zajmiemy się później bo je trzeba by nawilzac więc najpierw pozbędziemy się plam. Oczywiście najszybciej zadzialalby steryd ale nie chciała dawać takiemu maluchowi i słusznie. Mamy w ogóle odstawić emolient i bepanten i tylko płyn do kąpieli zostawić. Do kontroli za 7-10 dni, oczywiście prywatnie wizyta 85zł. Krem 27zł :-)

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka, ewcia91 co u was? Jak sprawują się dzieciaczki, widać postępy w zwalczaniu wstrętnego choróbska? Kakabaka jak poradziłaś sobie z Cyganami? Mam nadzieję, że nie miałaś większych nieprzyjemności?
    Ewcia91 trzymajcie się i piszcie, jak sprawy się mają!

Kakabaka lubi tę wiadomość

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze dzieci mają dalej awersję do cycka czyt juz im przeszło? ?

3i49tv7325tdkkap.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly, ja też już koło 21 jestem śnięta ryba, ale albo muszę ogarnąć starszego syna, czyli wykąpać, dać kolacje, poczytać bajkę do snu i utulić, albo Zocha nie śpi do 21:30, więc tak czy siak idę średnio spać 22-22:30. Tak jak mówisz, jeżeli w nocy pobudki są max dwie, to człowiek rano funkcjonuje inaczej, a jak wstaje 5 razy to rano jestem nieprzytomna. U mnie to jest chyba bardziej problem natury psychicznej, bo ja się sama dobijam myślą "jeju, jaka jesteś śpiąca a tu środek nocy 5 rano" i jak sobie to tak powtarzam, to nastawienie do du...y, a jak coś robię, wiem, że w ciągu dnia czeka mnie coś, to tak intensywnie o tym nie myślę. Ja kocham moją Zosię nad życie, ale wcale się nie obrażę, żeby już miała roczek:), później będzie z górki, a jak wrócę do pracy, to wstawanie będzie musem i tyle i nie będę miała czasu się nad sobą użalać :)

Nelly lubi tę wiadomość

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMJ wrote:
    Dermatolog powiedziała, że ma odczynowa skórę. Ze te plamy mogą się przekształcić w lojotokowe i trzeba wysuszac przepisala Avene krem regenerujący antybakteryjny, żeby nie zrobiło się zapalenie grzybicze. A te drobne krostki to mogą być potowki przy okazji, ale nimi zajmiemy się później bo je trzeba by nawilzac więc najpierw pozbędziemy się plam. Oczywiście najszybciej zadzialalby steryd ale nie chciała dawać takiemu maluchowi i słusznie. Mamy w ogóle odstawić emolient i bepanten i tylko płyn do kąpieli zostawić. Do kontroli za 7-10 dni, oczywiście prywatnie wizyta 85zł. Krem 27zł :-)
    A dlaczego macie odstawic emolient? Nieglupia ta doktorka i dobre podejscie do sterydow -u nas bez nich sie nie obylo, a i tak g... daly. A co to za kremik macie do smarowania? Wyszukalam taki w necie, ale ponoc moze wysuszac skore.

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Ona wrote:
    Jesli chodzi o karmienie czyms poza mlekien to pytalam wczoraj znajoma pediatre kiedy zaczac bo Franek tak biedny patrzy jak jem, ze mi go szkoda i jem po kryjomu :/ powiedziala mi ze jak skonczyl 3 m-ce to juz jest jako czwarty miesiac i mozna cos juz dawac, tylko najpierw warzywa, od 5miesiaca czyli jak skonczy 4 to owoce a potem gluten.

Zaczne od marchewki a potem jakie warzywa?

Po marchewce ziemniaczek, dynia, później kabaczek, zupka warzywna z tych warzyw, albo danie z któryś z tych warzyw. Masz zamiar sama robić? ja kupuję słoiczki i na nich jest napisane, co kiedy :0 Daj znać, jak Franio reaguje na nowości.
    A kiedy myślisz o wprowadzaniu kaszek?

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ao12 kurde kupę kasy ta pralka, gdzie mieszkacie (oczywiście chodzi mi o kraj), bo w Polsce nie płacimy w euro ;)

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla wrote:
    Po marchewce ziemniaczek, dynia, później kabaczek, zupka warzywna z tych warzyw, albo danie z któryś z tych warzyw. Masz zamiar sama robić? ja kupuję słoiczki i na nich jest napisane, co kiedy :0 Daj znać, jak Franio reaguje na nowości.
    A kiedy myślisz o wprowadzaniu kaszek?

Ja za miesiąc też zaczynam wprowadzać jedzonko i nie wiem jak się za to zabrać, czy któraś z Was bedzie przyrządzać sama czy będziecie kupować? Jak robione samemu to w jaki sposób na parze czy normalnie gotowane warzywa?

A jeszcze pyt do mam kp i z wypadającymi włosami, co stosujecie bo ja zaraz będę łysa doałownie :(

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    serek_84 wrote:
    Jeszcze takie pytanie. Moja córka często jak d się budzi lub nie może zasnąć to kręci głową w jedną i drugą stronę jakby się chciała podawać, trze tez bardzo oczka. Może ją swędzi czy może to normalne?
    u mnie na ciemieniuche pomogl krem dexeryl.
    moj Kuba rano jak sie wybduza to jest to poprzedzone 20 minutowym kreceniem glowa a wlasciwie rzucaniem tj glowy od lewej do prawej, tarcie oczu, drapanie siep o cuzbku glowy i chwytanie za ucho. ale odn eidawna tak ma, z 2 tyg dopiero.... przewanzie wtykam wtedy smoka i jeszcze troche spi. ywypluje i znow rzuca glową :P
    na swedzenie to fenistil dawalam jakmial suche placki przy suzach. i smarowalam tez tym dexerylem i schdozi tego samego dnia.

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my po wizycie u laryngologa i jest ok - nadal mam stosowac wode morska i tyle

a na walentynki planujemy pojsc na,, 50 twarzy greya ,,do kina ale czy sie uda- hmm zobaczymy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 17:24

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
‹‹ 1221 1222 1223 1224 1225 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ