X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jeszcze sie nie zastanawialam kiedy rozszerze diete malego narazie karmie wylacznie piersia i podobno mozna dopiero po pol roku cos dodawac jak maluch jest na piersi wiec tak zrobie no chyba ze pediatra powie inaczej ale narazie widze ze Nikus rosnie i sie najada wiec chyba nie bedzie takiej potrzeby dodatkowo go zywic czyms innym

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Zielono mi:-))))) Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff nadrobiłam Was :-)

Moi dużo zdrówka dla Julci z okazji 4 miesiąca :-)

Anoolka super telewizorek, mój mężuś taki chciał ,tylko teraz urządzamy Nasze nowe mieszkanko i raczej kasiory nam braknie na takie cacko :-( Wczoraj kurcze na sprzęt AGD poszło 8 tysiaków więc z telewizorkiem musimy poczekać , moze potanieją za rok,dwa albo w totka wygramy hehe

U nas mój brak laktacji raczej spowodowany byl skokiem Julki bo nie chciałą ssać jak była głodna a od dzisiaj pięknie ssie i mleczko jest...nie zapeszam. Tak pokochałam karmienie piersią,że chcę żeby ta chwila trwała:-)

Wczoraj piła drogi trunek ROTARIX :-) Skubaniec podwoiła swoją wagę urodzeniową i znajduje sie cały czas na 45 centylu :-) Pani doktor zachwalała ją na wszystkie strony...jaka to ona mocna jest,jak na ten miesiąc itd. nawet Julka pogaworzyła sobie z nią to już w ogóle powiedziała ,że cudowana jest i to zasługa rodziców widać że dziecko szczęsliwe:-)

Rozmawiałam z nią na temat rozszerzenia diety,bo nie wiem na ile mi wystarczy pokarmu (oby jak najdłużej) a nie chce dawać jej mm, to powiedziała że mogę dania obiadowe dawac jej w południe tylko żebym poczekala i dała jej tak jak bedzie miec 4,5mies. O glutenie mamy rozmawiać 26 lutego , bo wtedy mamy szczepienie INFANRIXEM.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 21:08

MOI, Kakabaka, lubek, pestka lubią tę wiadomość

so22pqr.png
  • serek_84 Przyjaciółka

Wysłany: 4 lutego 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojej ...jak tak Was czytam to jestem w domu ;) moja też się ostatnio inaczej zachowuje. Marudna, płacze przy cycu, chce żeby ją nosić jak je no i ma problemy z zaśnięciem w nocy. Myślałam że to ta nasza alergia i coś ją drażni....ale może faktycznie skok...

Sroka i jak na wizycie? mówiłaś o tym kręceniu głowy? co pediatra powiedziała, daj znać.

9qeydmw.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bioderka bardzo dobrze, i ogólna wizyta też. Mamy 6900g i około 67-68 cm. Pediatra mi zaleciła cebion multii podawać 4 krople dziennie.
    Wszystko okej i nawet powiedziała, że po 4 miesiącu jej zacząć wprowadzać dania, ale dla mnie to za szybko i dopiero koło 6 miesiąca to zrobimy.

Mnie paczka z Gemini idzie zawsze tydzień, trochę długo, ale się przyzwyczaiłam.

Na walentynki chyba nic nie robimy, ewentualnie zrobię jakąś kolację.
    Mała dała dziś popis u teściów. Nie chcę iść do nikogo oprócz mnie i ewentualnie męża. Czytałam, że to ten okres kiedy dziecko już poznaje kto jest kto i wytwarza się lęk separacyjny, że matka może ją zostawić. Ahh, więc nie wiem jak z tym będziemy walczyć.

Co do tej głowy, zapomniałam zapytać bo takie zamieszanie było, ale pytałam koleżanki i ponoć jak to jest na śpiącego to nic złego i mamy się nie martwić ;)

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella wrote:
    Daj znać co i jak. Ja tez wybieram się do dermatologa:(

Nutella a jak te wasze plamy? Bo u nas od wczoraj jest gorzej to się rozprzestrzenia, już jest cały brzuch i klatka, ale tak było, a teraz z pach przechodzi niżej na ręce i pojawiło się w pachwinach:-/ jutro jeszcze spróbuję zapisać nas do innego dermatologa. Strasznie się martwię, bo to słabo wygląda:-(

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • Pauletta Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Mozesz cos wiecej napisac o tych specyfikach, ktore dr wam polecila? Czy chodzi moze o Latopic?

Tak kochana latopic.a mydelko-kostka Avène cold cream

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie zastanawialam sie czemu Nukus placze jak widzi swoich dziadkow a jak ja go wezme na rece to cisza. Zobaczy kogos to odrazu wielki ryk a jak ja go wezme to usmiech odrazu od uch do ucha- myslicie ze nasze maluchy juz kumaja kto jest kto

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 21:41

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMJ wrote:
    Aha wczorajsze szczepienie jakoś przetrwalismy, ale o 22 poszedł w ruch czopek, bo młody marudzil przez sen i się wybudzal, męczył się strasznie. Obyło się bez temperatury:-) dziś humor jak ta lala ;-)
    A jak te czopki się nazywają i czy można je kupić bez recepty bo pojutrze mamy szczepienie? Ja nic takiego w domu nie mam a może się okazać że będzie potrzebny..
    Nelly wrote:
    Pytałam kiedyś pediatrę co mogę stosować przy kp i powiedziała, że nic, bo to i tak nic nie da, winne są hormony
    Właśnie tutaj nam nic za bardzo nie pomoże bo hormony muszą się ustabilizować i żadne środki farmakologiczne tego nie zahamują. To co ma wypaść to wypadnie, trzeba tylko przetrwać.
    ataga4 wrote:
    Dziewczyny, uzywacie perfum? Może dziwne pytanie, ale jeszcze w ciąży naczytalam się że dziecko rozpoznaje mamę po zapachu itp itd i żeby nie używać mocno pachnacych kosmetyków, i w sumie to używam takich delikatnych, a perfumy praktycznie odstawilam, od porodu uzylam może ze 2-3 razy odrobinke. Ale jak patrzę na stojące i wietrzejace buteleczki to mi trochę szkoda :-D
    Ja używam tylko jak wychodzę do ludzi :) Psikam delikatnie za uszami i czasami bluzkę. W domu w ogóle nie używam. Też mam popsikany szalik więc trochę zapachu zawsze na mnie zostanie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 21:42

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętajcie, że jutro ubranka w Lidlu :)

Jutro będę miała gości :D "koleżanki" dwie z pracy mnie odwiedzą, hehe jedna ma już tylko rok do emerytury więc w sumie mogłaby być babcią/prababcią dla Tomka :D
    Ale bardzo się cieszę bo to zawsze kontakt z innymi ludźmi :D

Dzisiaj Tomek zasnął mi przed 21.. coś czuję że wstanie też godzinę wcześniej, ale może dobrze to wtedy na 9 zdążę do Lidla skoczyć. A u nas nocki bez zmian wstawanie co 2-3 godziny, już się przyzwyczaiłam do takiego rytmu.

pestka lubi tę wiadomość

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIkus marudzil i polozylam go po 19 ale juz 2 rzy sie budzil na cycusia i tak cala noc

ja bede polowala na termometr bezdotykowy i ten koc do zabaaw ale mamy na 13 na rehabilitacje i moze juz nie byc nic zanim pojedziemy po

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 21:55

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak pamietamy o lidlu. tylko musze tam juz byc o 8;00 rano bo hołota wszystko wyniesie

Scęście, pestka lubią tę wiadomość

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety pójdę chyba koło 11 lub koło 13, wcześniej mi się nie uda. Chociaż boję się, że ta dzicz z rana już wszystko porwie ;/

Ja się perfumuję ale tylko do wyjścia i to na ubranie raczej.

rewoppka lubi tę wiadomość

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Bella_Ona Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Ja niestety pójdę chyba koło 11 lub koło 13, wcześniej mi się nie uda. Chociaż boję się, że ta dzicz z rana już wszystko porwie ;/

Ja się perfumuję ale tylko do wyjścia i to na ubranie raczej.

Hahaha magia lidla :p
    Tez sie wybieram. Jutro pochwalcie sie czy cos sie udalo Wam kupic :)

dqprh37129faxikv.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w sumie ja bym chciała pajace i body, nic więcej mi do szczęścia nie potrzebne ;)

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj znowu robilam segregacje ubran i jestem w szoku jak on szybko rosnie- juz ubieramy w 68 rozmiar i musialam odlozyc kilka rzeczy malych ktore ubral tylko raz- chyba lepiej kupowac wieksze rozmiary bo tak na styk sie nie oplaca

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zobaczymy, ale chciałabym karmić do tego 6 miesiąca wyłącznie tylko piersią, a potem zacząć rozszerzenie diety od glutenu takie, czyli np. kaszka na śniadanie. Potem chciałabym wprowadzić warzywa, a potem owoce, a jak wyjdzie zobaczymy. Mam zamiar nie wprowadzać w ogóle słodkich soków i herbatek, tylko wodę, ale wyjdzie w praniu.

Sroka, pestka lubią tę wiadomość

3i49tv7325tdkkap.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czopki Viburcol bez recepty :-)

rewoppka lubi tę wiadomość

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Masz na mysli syrop Gastrotuss Baby? Mam go, choc ostatnio nie uzywam pomimo, ze Julcia caly czas mega duzo ulewa. Niestety dosc duzo trzeba go podac dziecku. U nas czasem sie sprawdzal, czasem nie. Ale zauwazylam, choc nie bylo to regula, ze Julcia miewala po nim wilczy apetyt i to taki, ze juz cycki mi nir nadazaly. Napisz potem o swoich spostrzezeniach :-)
    Dokładnie ten. Ja to mam nadzieję że on chociaż zlikwiduje Filipowi suchy kaszelek który ma od ulewania. A Julcia nie miała po nim zatwardzeń? Bo wyczytałam że u niektórych dzieci się zdarzały.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    o cie bomba, jakie cudenko. a ile taka przyjemnosc? :)

co do walentynek to nie wiem czy maz mi planuje cos kupic, pewnie jak co roku wpadnie do domu z badylami :P no raz sie wychylil i kupil pierscionek zreczynowy :P ja zamowilam nam kuki w ksztalcie serc, jeden bialy drugi czerwony :)
    No właśnie nie dużo telewizor 30 cali po rabacie niecałe 1500 w euro com plus magiczny pilot 115.

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam dobrze ze moj ma urodziny imieniny i walentynki wiec jeden prezent bedzie na planuje mu kupic jakis telefonik bo tez to juz leciwy jest :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 22:37

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
‹‹ 1223 1224 1225 1226 1227 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ