Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
ja jeszcze sie nie zastanawialam kiedy rozszerze diete malego narazie karmie wylacznie piersia i podobno mozna dopiero po pol roku cos dodawac jak maluch jest na piersi wiec tak zrobie no chyba ze pediatra powie inaczej ale narazie widze ze Nikus rosnie i sie najada wiec chyba nie bedzie takiej potrzeby dodatkowo go zywic czyms innym
-
Uff nadrobiłam Was
Moi dużo zdrówka dla Julci z okazji 4 miesiąca
Anoolka super telewizorek, mój mężuś taki chciał ,tylko teraz urządzamy Nasze nowe mieszkanko i raczej kasiory nam braknie na takie cackoWczoraj kurcze na sprzęt AGD poszło 8 tysiaków więc z telewizorkiem musimy poczekać , moze potanieją za rok,dwa albo w totka wygramy hehe
U nas mój brak laktacji raczej spowodowany byl skokiem Julki bo nie chciałą ssać jak była głodna a od dzisiaj pięknie ssie i mleczko jest...nie zapeszam. Tak pokochałam karmienie piersią,że chcę żeby ta chwila trwała:-)
Wczoraj piła drogi trunek ROTARIXSkubaniec podwoiła swoją wagę urodzeniową i znajduje sie cały czas na 45 centylu
Pani doktor zachwalała ją na wszystkie strony...jaka to ona mocna jest,jak na ten miesiąc itd. nawet Julka pogaworzyła sobie z nią to już w ogóle powiedziała ,że cudowana jest i to zasługa rodziców widać że dziecko szczęsliwe:-)
Rozmawiałam z nią na temat rozszerzenia diety,bo nie wiem na ile mi wystarczy pokarmu (oby jak najdłużej) a nie chce dawać jej mm, to powiedziała że mogę dania obiadowe dawac jej w południe tylko żebym poczekala i dała jej tak jak bedzie miec 4,5mies. O glutenie mamy rozmawiać 26 lutego , bo wtedy mamy szczepienie INFANRIXEM.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 21:08
MOI, Kakabaka, lubek, pestka lubią tę wiadomość
-
ojej ...jak tak Was czytam to jestem w domu
moja też się ostatnio inaczej zachowuje. Marudna, płacze przy cycu, chce żeby ją nosić jak je no i ma problemy z zaśnięciem w nocy. Myślałam że to ta nasza alergia i coś ją drażni....ale może faktycznie skok...
Sroka i jak na wizycie? mówiłaś o tym kręceniu głowy? co pediatra powiedziała, daj znać. -
Bioderka bardzo dobrze, i ogólna wizyta też. Mamy 6900g i około 67-68 cm. Pediatra mi zaleciła cebion multii podawać 4 krople dziennie.
Wszystko okej i nawet powiedziała, że po 4 miesiącu jej zacząć wprowadzać dania, ale dla mnie to za szybko i dopiero koło 6 miesiąca to zrobimy.
Mnie paczka z Gemini idzie zawsze tydzień, trochę długo, ale się przyzwyczaiłam.
Na walentynki chyba nic nie robimy, ewentualnie zrobię jakąś kolację.
Mała dała dziś popis u teściów. Nie chcę iść do nikogo oprócz mnie i ewentualnie męża. Czytałam, że to ten okres kiedy dziecko już poznaje kto jest kto i wytwarza się lęk separacyjny, że matka może ją zostawić. Ahh, więc nie wiem jak z tym będziemy walczyć.
Co do tej głowy, zapomniałam zapytać bo takie zamieszanie było, ale pytałam koleżanki i ponoć jak to jest na śpiącego to nic złego i mamy się nie martwić -
Nutella wrote:Daj znać co i jak. Ja tez wybieram się do dermatologa:(
Nutella a jak te wasze plamy? Bo u nas od wczoraj jest gorzej to się rozprzestrzenia, już jest cały brzuch i klatka, ale tak było, a teraz z pach przechodzi niżej na ręce i pojawiło się w pachwinach:-/ jutro jeszcze spróbuję zapisać nas do innego dermatologa. Strasznie się martwię, bo to słabo wygląda:-([/url]
[/url]
-
wlasnie zastanawialam sie czemu Nukus placze jak widzi swoich dziadkow a jak ja go wezme na rece to cisza. Zobaczy kogos to odrazu wielki ryk a jak ja go wezme to usmiech odrazu od uch do ucha- myslicie ze nasze maluchy juz kumaja kto jest kto
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 21:41
-
KasiaMJ wrote:Aha wczorajsze szczepienie jakoś przetrwalismy, ale o 22 poszedł w ruch czopek, bo młody marudzil przez sen i się wybudzal, męczył się strasznie. Obyło się bez temperatury:-) dziś humor jak ta lalaNelly wrote:Pytałam kiedyś pediatrę co mogę stosować przy kp i powiedziała, że nic, bo to i tak nic nie da, winne są hormonyataga4 wrote:Dziewczyny, uzywacie perfum? Może dziwne pytanie, ale jeszcze w ciąży naczytalam się że dziecko rozpoznaje mamę po zapachu itp itd i żeby nie używać mocno pachnacych kosmetyków, i w sumie to używam takich delikatnych, a perfumy praktycznie odstawilam, od porodu uzylam może ze 2-3 razy odrobinke. Ale jak patrzę na stojące i wietrzejace buteleczki to mi trochę szkoda
Psikam delikatnie za uszami i czasami bluzkę. W domu w ogóle nie używam. Też mam popsikany szalik więc trochę zapachu zawsze na mnie zostanie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 21:42
-
Pamiętajcie, że jutro ubranka w Lidlu
Jutro będę miała gości"koleżanki" dwie z pracy mnie odwiedzą, hehe jedna ma już tylko rok do emerytury więc w sumie mogłaby być babcią/prababcią dla Tomka
Ale bardzo się cieszę bo to zawsze kontakt z innymi ludźmi
Dzisiaj Tomek zasnął mi przed 21.. coś czuję że wstanie też godzinę wcześniej, ale może dobrze to wtedy na 9 zdążę do Lidla skoczyć. A u nas nocki bez zmian wstawanie co 2-3 godziny, już się przyzwyczaiłam do takiego rytmu.pestka lubi tę wiadomość
-
NIkus marudzil i polozylam go po 19 ale juz 2 rzy sie budzil na cycusia i tak cala noc
ja bede polowala na termometr bezdotykowy i ten koc do zabaaw ale mamy na 13 na rehabilitacje i moze juz nie byc nic zanim pojedziemy poWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 21:55
-
Ja niestety pójdę chyba koło 11 lub koło 13, wcześniej mi się nie uda. Chociaż boję się, że ta dzicz z rana już wszystko porwie ;/
Ja się perfumuję ale tylko do wyjścia i to na ubranie raczej.rewoppka lubi tę wiadomość
-
Sroka wrote:Ja niestety pójdę chyba koło 11 lub koło 13, wcześniej mi się nie uda. Chociaż boję się, że ta dzicz z rana już wszystko porwie ;/
Ja się perfumuję ale tylko do wyjścia i to na ubranie raczej.
Hahaha magia lidla :p
Tez sie wybieram. Jutro pochwalcie sie czy cos sie udalo Wam kupic -
Ja zobaczymy, ale chciałabym karmić do tego 6 miesiąca wyłącznie tylko piersią, a potem zacząć rozszerzenie diety od glutenu takie, czyli np. kaszka na śniadanie. Potem chciałabym wprowadzić warzywa, a potem owoce, a jak wyjdzie zobaczymy. Mam zamiar nie wprowadzać w ogóle słodkich soków i herbatek, tylko wodę, ale wyjdzie w praniu.
Sroka, pestka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMOI wrote:Masz na mysli syrop Gastrotuss Baby? Mam go, choc ostatnio nie uzywam pomimo, ze Julcia caly czas mega duzo ulewa. Niestety dosc duzo trzeba go podac dziecku. U nas czasem sie sprawdzal, czasem nie. Ale zauwazylam, choc nie bylo to regula, ze Julcia miewala po nim wilczy apetyt i to taki, ze juz cycki mi nir nadazaly. Napisz potem o swoich spostrzezeniach
-
nick nieaktualnyScęście wrote:o cie bomba, jakie cudenko. a ile taka przyjemnosc?
co do walentynek to nie wiem czy maz mi planuje cos kupic, pewnie jak co roku wpadnie do domu z badylamino raz sie wychylil i kupil pierscionek zreczynowy
ja zamowilam nam kuki w ksztalcie serc, jeden bialy drugi czerwony