X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jeszcze sie nie zastanawialam kiedy rozszerze diete malego narazie karmie wylacznie piersia i podobno mozna dopiero po pol roku cos dodawac jak maluch jest na piersi wiec tak zrobie no chyba ze pediatra powie inaczej ale narazie widze ze Nikus rosnie i sie najada wiec chyba nie bedzie takiej potrzeby dodatkowo go zywic czyms innym

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Zielono mi:-))))) Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff nadrobiłam Was :-)

Moi dużo zdrówka dla Julci z okazji 4 miesiąca :-)

Anoolka super telewizorek, mój mężuś taki chciał ,tylko teraz urządzamy Nasze nowe mieszkanko i raczej kasiory nam braknie na takie cacko :-( Wczoraj kurcze na sprzęt AGD poszło 8 tysiaków więc z telewizorkiem musimy poczekać , moze potanieją za rok,dwa albo w totka wygramy hehe

U nas mój brak laktacji raczej spowodowany byl skokiem Julki bo nie chciałą ssać jak była głodna a od dzisiaj pięknie ssie i mleczko jest...nie zapeszam. Tak pokochałam karmienie piersią,że chcę żeby ta chwila trwała:-)

Wczoraj piła drogi trunek ROTARIX :-) Skubaniec podwoiła swoją wagę urodzeniową i znajduje sie cały czas na 45 centylu :-) Pani doktor zachwalała ją na wszystkie strony...jaka to ona mocna jest,jak na ten miesiąc itd. nawet Julka pogaworzyła sobie z nią to już w ogóle powiedziała ,że cudowana jest i to zasługa rodziców widać że dziecko szczęsliwe:-)

Rozmawiałam z nią na temat rozszerzenia diety,bo nie wiem na ile mi wystarczy pokarmu (oby jak najdłużej) a nie chce dawać jej mm, to powiedziała że mogę dania obiadowe dawac jej w południe tylko żebym poczekala i dała jej tak jak bedzie miec 4,5mies. O glutenie mamy rozmawiać 26 lutego , bo wtedy mamy szczepienie INFANRIXEM.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 21:08

MOI, Kakabaka, lubek, pestka lubią tę wiadomość

so22pqr.png
  • serek_84 Przyjaciółka

Wysłany: 4 lutego 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojej ...jak tak Was czytam to jestem w domu ;) moja też się ostatnio inaczej zachowuje. Marudna, płacze przy cycu, chce żeby ją nosić jak je no i ma problemy z zaśnięciem w nocy. Myślałam że to ta nasza alergia i coś ją drażni....ale może faktycznie skok...

Sroka i jak na wizycie? mówiłaś o tym kręceniu głowy? co pediatra powiedziała, daj znać.

9qeydmw.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bioderka bardzo dobrze, i ogólna wizyta też. Mamy 6900g i około 67-68 cm. Pediatra mi zaleciła cebion multii podawać 4 krople dziennie.
    Wszystko okej i nawet powiedziała, że po 4 miesiącu jej zacząć wprowadzać dania, ale dla mnie to za szybko i dopiero koło 6 miesiąca to zrobimy.

Mnie paczka z Gemini idzie zawsze tydzień, trochę długo, ale się przyzwyczaiłam.

Na walentynki chyba nic nie robimy, ewentualnie zrobię jakąś kolację.
    Mała dała dziś popis u teściów. Nie chcę iść do nikogo oprócz mnie i ewentualnie męża. Czytałam, że to ten okres kiedy dziecko już poznaje kto jest kto i wytwarza się lęk separacyjny, że matka może ją zostawić. Ahh, więc nie wiem jak z tym będziemy walczyć.

Co do tej głowy, zapomniałam zapytać bo takie zamieszanie było, ale pytałam koleżanki i ponoć jak to jest na śpiącego to nic złego i mamy się nie martwić ;)

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella wrote:
    Daj znać co i jak. Ja tez wybieram się do dermatologa:(

Nutella a jak te wasze plamy? Bo u nas od wczoraj jest gorzej to się rozprzestrzenia, już jest cały brzuch i klatka, ale tak było, a teraz z pach przechodzi niżej na ręce i pojawiło się w pachwinach:-/ jutro jeszcze spróbuję zapisać nas do innego dermatologa. Strasznie się martwię, bo to słabo wygląda:-(

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • Pauletta Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Mozesz cos wiecej napisac o tych specyfikach, ktore dr wam polecila? Czy chodzi moze o Latopic?

Tak kochana latopic.a mydelko-kostka Avène cold cream

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie zastanawialam sie czemu Nukus placze jak widzi swoich dziadkow a jak ja go wezme na rece to cisza. Zobaczy kogos to odrazu wielki ryk a jak ja go wezme to usmiech odrazu od uch do ucha- myslicie ze nasze maluchy juz kumaja kto jest kto

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 21:41

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMJ wrote:
    Aha wczorajsze szczepienie jakoś przetrwalismy, ale o 22 poszedł w ruch czopek, bo młody marudzil przez sen i się wybudzal, męczył się strasznie. Obyło się bez temperatury:-) dziś humor jak ta lala ;-)
    A jak te czopki się nazywają i czy można je kupić bez recepty bo pojutrze mamy szczepienie? Ja nic takiego w domu nie mam a może się okazać że będzie potrzebny..
    Nelly wrote:
    Pytałam kiedyś pediatrę co mogę stosować przy kp i powiedziała, że nic, bo to i tak nic nie da, winne są hormony
    Właśnie tutaj nam nic za bardzo nie pomoże bo hormony muszą się ustabilizować i żadne środki farmakologiczne tego nie zahamują. To co ma wypaść to wypadnie, trzeba tylko przetrwać.
    ataga4 wrote:
    Dziewczyny, uzywacie perfum? Może dziwne pytanie, ale jeszcze w ciąży naczytalam się że dziecko rozpoznaje mamę po zapachu itp itd i żeby nie używać mocno pachnacych kosmetyków, i w sumie to używam takich delikatnych, a perfumy praktycznie odstawilam, od porodu uzylam może ze 2-3 razy odrobinke. Ale jak patrzę na stojące i wietrzejace buteleczki to mi trochę szkoda :-D
    Ja używam tylko jak wychodzę do ludzi :) Psikam delikatnie za uszami i czasami bluzkę. W domu w ogóle nie używam. Też mam popsikany szalik więc trochę zapachu zawsze na mnie zostanie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 21:42

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętajcie, że jutro ubranka w Lidlu :)

Jutro będę miała gości :D "koleżanki" dwie z pracy mnie odwiedzą, hehe jedna ma już tylko rok do emerytury więc w sumie mogłaby być babcią/prababcią dla Tomka :D
    Ale bardzo się cieszę bo to zawsze kontakt z innymi ludźmi :D

Dzisiaj Tomek zasnął mi przed 21.. coś czuję że wstanie też godzinę wcześniej, ale może dobrze to wtedy na 9 zdążę do Lidla skoczyć. A u nas nocki bez zmian wstawanie co 2-3 godziny, już się przyzwyczaiłam do takiego rytmu.

pestka lubi tę wiadomość

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIkus marudzil i polozylam go po 19 ale juz 2 rzy sie budzil na cycusia i tak cala noc

ja bede polowala na termometr bezdotykowy i ten koc do zabaaw ale mamy na 13 na rehabilitacje i moze juz nie byc nic zanim pojedziemy po

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 21:55

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak pamietamy o lidlu. tylko musze tam juz byc o 8;00 rano bo hołota wszystko wyniesie

Scęście, pestka lubią tę wiadomość

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety pójdę chyba koło 11 lub koło 13, wcześniej mi się nie uda. Chociaż boję się, że ta dzicz z rana już wszystko porwie ;/

Ja się perfumuję ale tylko do wyjścia i to na ubranie raczej.

rewoppka lubi tę wiadomość

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Bella_Ona Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Ja niestety pójdę chyba koło 11 lub koło 13, wcześniej mi się nie uda. Chociaż boję się, że ta dzicz z rana już wszystko porwie ;/

Ja się perfumuję ale tylko do wyjścia i to na ubranie raczej.

Hahaha magia lidla :p
    Tez sie wybieram. Jutro pochwalcie sie czy cos sie udalo Wam kupic :)

dqprh37129faxikv.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w sumie ja bym chciała pajace i body, nic więcej mi do szczęścia nie potrzebne ;)

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj znowu robilam segregacje ubran i jestem w szoku jak on szybko rosnie- juz ubieramy w 68 rozmiar i musialam odlozyc kilka rzeczy malych ktore ubral tylko raz- chyba lepiej kupowac wieksze rozmiary bo tak na styk sie nie oplaca

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zobaczymy, ale chciałabym karmić do tego 6 miesiąca wyłącznie tylko piersią, a potem zacząć rozszerzenie diety od glutenu takie, czyli np. kaszka na śniadanie. Potem chciałabym wprowadzić warzywa, a potem owoce, a jak wyjdzie zobaczymy. Mam zamiar nie wprowadzać w ogóle słodkich soków i herbatek, tylko wodę, ale wyjdzie w praniu.

Sroka, pestka lubią tę wiadomość

3i49tv7325tdkkap.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czopki Viburcol bez recepty :-)

rewoppka lubi tę wiadomość

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Masz na mysli syrop Gastrotuss Baby? Mam go, choc ostatnio nie uzywam pomimo, ze Julcia caly czas mega duzo ulewa. Niestety dosc duzo trzeba go podac dziecku. U nas czasem sie sprawdzal, czasem nie. Ale zauwazylam, choc nie bylo to regula, ze Julcia miewala po nim wilczy apetyt i to taki, ze juz cycki mi nir nadazaly. Napisz potem o swoich spostrzezeniach :-)
    Dokładnie ten. Ja to mam nadzieję że on chociaż zlikwiduje Filipowi suchy kaszelek który ma od ulewania. A Julcia nie miała po nim zatwardzeń? Bo wyczytałam że u niektórych dzieci się zdarzały.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    o cie bomba, jakie cudenko. a ile taka przyjemnosc? :)

co do walentynek to nie wiem czy maz mi planuje cos kupic, pewnie jak co roku wpadnie do domu z badylami :P no raz sie wychylil i kupil pierscionek zreczynowy :P ja zamowilam nam kuki w ksztalcie serc, jeden bialy drugi czerwony :)
    No właśnie nie dużo telewizor 30 cali po rabacie niecałe 1500 w euro com plus magiczny pilot 115.

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam dobrze ze moj ma urodziny imieniny i walentynki wiec jeden prezent bedzie na planuje mu kupic jakis telefonik bo tez to juz leciwy jest :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 22:37

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
‹‹ 1223 1224 1225 1226 1227 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ