X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • pestka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas wrote:
    Ja za miesiąc też zaczynam wprowadzać jedzonko i nie wiem jak się za to zabrać, czy któraś z Was bedzie przyrządzać sama czy będziecie kupować? Jak robione samemu to w jaki sposób na parze czy normalnie gotowane warzywa?

A jeszcze pyt do mam kp i z wypadającymi włosami, co stosujecie bo ja zaraz będę łysa doałownie :(
    ja będę robić sama :) gotowane na parze i blendowane. W sumie chce go karmić jak najdłużej, ale juz sie nie mogę doczekać! ;)

CXo do włosów ja po prostu łykam centrum, witaminy ciążowe i dha wydaje mi się, że jak je ściełam jest trochę lepiej. Ponoć po jakimś czasie jak stosuje sie witaminy samo mija.

Anoolka na paczkę z Gemini 5 dni ja czekałam. Ano i super telewizor :D
    ataga4 wrote:
    Dziewczyny, uzywacie perfum? Może dziwne pytanie, ale jeszcze w ciąży naczytalam się że dziecko rozpoznaje mamę po zapachu itp itd i żeby nie używać mocno pachnacych kosmetyków, i w sumie to używam takich delikatnych, a perfumy praktycznie odstawilam, od porodu uzylam może ze 2-3 razy odrobinke. Ale jak patrzę na stojące i wietrzejace buteleczki to mi trochę szkoda :-D
    ja własnie nie używam, jak gdzieś wychodzimy z małym albo goście przychodzą to chciałam sie siknął, ale właśnie pomyślałam, że jak F sie czegoś przestraszy, żeby mógł się uspokoić przy mnie, a nie wąchać piękne zapachy, bo to by mu pewnie nie pomogło :P

co do walentynek my nie obchodzimy, ale 16.02 jest nasza rocznica, więc wtedy mamy swoje święto :)
    Scęście wrote:
    my dzis bylismy na 3 dawce 6w1. kolejna dopiero w okolicach roczku. Kuba wazy 6700 (z pampersem) i mierzy 62,5cm. Lekarke zaniepokoilo prawie zarosniete juz ciemiaczko przendie, mowi ze cos za szybko mu sie to zroslo i mnei nastraszyla. poza tym stwierdzila ze kuba jakis blady jest i kazala zrobic mcoz morfologie i zelazo zbadac no i tez mnie nastraszyla. zdziwila sie ze juz nam ida dwie dolne ejdynki, mowila ze kuba super chlopaczek, wesoly usmeichniety. zaczepial wsyztskich i sie smial. samo szczepienie tragedia ;p purpurowy byl ;p i krzczak jak cholera :P ale szybko sie uspokoil. tylko o 18 nagle jakis rozpalony sie zrobil i wyskoczylo 38 st, wiec dalam paracetamol i od 18 spi, tylk oze temp nie spada, ale tez nie rosnie.
    mowi ze juz elci nam 5 mc wiec czas na wprowadzenie glutenu. zaproponowala bezmleczna kaszke manna, jedną lyzke dziennie na cyckowym mleku wiec bede sie bujac z odciaganiem po troszku ... a jak skonczy sie 6 mc to warzywka.
    jejku fajnie, że ma tylko 62.5 cm, mój juz ma około 66....normanalnie długasny jest na maxa :)
    no własnie tez słyszałam o glutenie że powinno sie szybciej...zobaczę, co mi powiedzą, szczepienie 18.02 mamy :)
    No i mój tez super grzeczny w dzień, tylko te drzemki..ale widze, że mu przechodzi, bo już 'mniej' protestuje i szybciej zasypia. Ale mały protest nadal jest.
    A morfologię zrób i się nie martw :) zawsze będziesz wiedziała co i jak, dopóki nie ma wyników bądź spokojna :*

Ah no i właśnie wróciłam z Lidla, sporo rzeczy zostało, więc wszystko co chciałam kupiłam :) także nie było tak źle z tą ‘dziczą’ ;)
    sylwia1985 wrote:
    ja dzisiaj znowu robilam segregacje ubran i jestem w szoku jak on szybko rosnie- juz ubieramy w 68 rozmiar i musialam odlozyc kilka rzeczy malych ktore ubral tylko raz- chyba lepiej kupowac wieksze rozmiary bo tak na styk sie nie oplaca
    Mój tez już 68 i ostatnie 62…w Lidlu właśnie kupiłam już rozmiary 74 i 80, bo 74 mamy już trochę, więc zaczynam gromadzić większe :)
    renatkach wrote:
    Ja zobaczymy, ale chciałabym karmić do tego 6 miesiąca wyłącznie tylko piersią, a potem zacząć rozszerzenie diety od glutenu takie, czyli np. kaszka na śniadanie. Potem chciałabym wprowadzić warzywa, a potem owoce, a jak wyjdzie zobaczymy. Mam zamiar nie wprowadzać w ogóle słodkich soków i herbatek, tylko wodę, ale wyjdzie w praniu.
    ja zamiast soków i herbatek chciałam robić dla małego sama kompoty :) mam obierki pozamrażane z jabłek z ogórdka, specjalnie. Ale zobaczymy jak wyjdzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 10:49

Anoolka, rewoppka lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W cerfurze są za 79,99 150 sztuk, w sumie tam zawsze są w dobrej cenie pampersy także się opłaca.

Ja też rano skoczyłam do lidla i zakupiłam oprócz ubranek te maty do raczkowania i zabawy, żółtą i niebieską. Ale jak wychodziłam to ludzi się sporo zrobiło i mamusie z wózkami z pobliskiego osiedla też już gnały :) Słabo tylko że nie było prawie w ogóle rozmiaru 74.

ao12. lubi tę wiadomość

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szukam właśnie w gazetce z carfura ale nic tam nie widzę, a nie mam gdzieś go blisko, żeby zerknąć ;(

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka wrote:
    Podoba mi się takie pozytywne podejście do sprawy :) Same plusy z tych minusów :)

A my na 98% jutro wychodzimy do domku :)
    Jedyne co mnie jeszcze martwi, to to, że Jędruś od miesiąca nie przybrał ani grama. I cały czas ma biegunkę. A oni tutaj nie wiedzą czemu. Wczoraj dostał dwie kroplówki, zeby się nie odwodnił i wzięli kupkę do badania.
    Scęscie pytałaś parę postów wcześniej co tu robimy w ciągu dnia. Powiem Ci że nie ma czasu się nudzić :)
    Co chwilę jakieś badania, inhalacje, oklepywanie, ćwiczenia rehabilitacyjne i tak leci godzina za godziną. Jak Jędruś śpi to mam wtedy czas iść do dziewczyn obok na ploteczki ;)
    Super że już wychodzicie do domku! Miejmy nadzieję że kupka też się unormuje i Jedruś zacznie rosnąć jak na drożdżach :)

Kakabaka lubi tę wiadomość

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    wiecie coś, gdzie można pampersy 3 kupić w fajnej cenie?
    Sroka promocje pieluch i innych można sprawdzić na promobaby.pl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 11:13

Sroka lubi tę wiadomość

• Sroka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewoppka wrote:
    W cerfurze są za 79,99 150 sztuk, w sumie tam zawsze są w dobrej cenie pampersy także się opłaca.

to jesteś pewna? Bo jak tak to poślę tam męża ;D Niech kupi ze dwie paczki!
    Zastanawiałam się czy nie przejść na te z rossmana babydream, ale boje się jakoś.

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Sroka promocje pieluch i innych można sprawdzić na promobaby.pl

zerkałam tam, ale właśnie nic z cerfura nie było.

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    zerkałam tam, ale właśnie nic z cerfura nie było.
    A ja widzialam pampersy za 48zl

• Sroka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    A ja widzialam pampersy za 48zl
    a za ile sztuk?

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.facebook.com/video.php?v=658276220879068&fref=nf

ale sie usmialam- super

Kakabaka lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my chyba juz musimy pampersy 4 bo 3 sa troche malawe :/
    a wczoraj mialam probke z targow dada 4 i ubralam i idealny wcale nie duzy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 11:48

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewoppka wrote:

Ja też rano skoczyłam do lidla i zakupiłam oprócz ubranek te maty do raczkowania i zabawy, żółtą i niebieską. Ale jak wychodziłam to ludzi się sporo zrobiło i mamusie z wózkami z pobliskiego osiedla też już gnały :) Słabo tylko że nie było prawie w ogóle rozmiaru 74.
    i fajna ta mata ? ja mam zamiar skoczyc po rehabilitacji

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka w tesco z kartą club car za 74,99 :)

3i49tv7325tdkkap.png
  • Nutella Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    my chyba juz musimy pampersy 4 bo 3 sa troche malawe :/
    a wczoraj mialam probke z targow dada 4 i ubralam i idealny wcale nie duzy

Heh.. moja Ala 3 tygodnie młodsza a dopiero przeszliśmy na 3;)

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewoppka wrote:

u mnie tez 74 było mało ale dałam rade i wyszperałam praktycznie sam ten rozmiar brałam bo mnieszych to mam ubranek a tych wiekszych to nie za bardzo

rewoppka lubi tę wiadomość

preg.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Scescie wczoraj akurat bylo w ddtvn ze przy paracetamolu powinien byc odstep min. 4 godziny, a przy ibuprofenie 6godzin.
    wiem wiem, ale i tak nie przedawkowalam. mowie wam jaki wstyd :P z moim leczeniem to kubie nigdy by ta goraczka nie spadla. na ulotce ejst napisane ze dawac 10 mg na 1 kg, wiec mowie dam mu 60mg bo on troche ponad 6 kg. tylko strzykawka jest w ml a nie mg i nie wiedzialam jak zamienic ale z mezem stwierdzilismy ze 60 mg to bedzie 0,6ml. no i dawlam mu 0,6 ml. kurde no inie spada i ciagle tyle daje i rosnie. zadzwonilam rano do doktorki i mowie ze daje tyle no i nei spada to mowi moze czopka dac jak na to nie reaguje a jak dojutro nei przejdzie to przyjdz z nim zbadam go. no ok. za 10 mi ndzowni i pyta ile ty mowisz ze mu dajesz to ja ze 0,6 a ona ze za malo ze ja jemu to wiecej musze, ze 4ml, zebym dokladnie sprawdzila ulotke. no to patrze w ta ulotke no i nadal zle zamieniam a nagle patrze a tu napis ze 5ml zawiera 120 mg , a zaraz tabelka rozpisana dalej jest ze od 0-3 mce to 2,5ml od 4-8 mcy to 4ml, co 6h. no i se mysle o kurwa jaka ja madra. powinnam dac dziecku 4ml a ja mu daje dawke jak dla mrowki bo 0,6 ml. dalam mu 4ml i juz po goraczce :)

Kakabaka, rewoppka, Zielono mi:-))))), Sisilla, ao12., lubek lubią tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    to jesteś pewna? Bo jak tak to poślę tam męża ;D Niech kupi ze dwie paczki!
    Zastanawiałam się czy nie przejść na te z rossmana babydream, ale boje się jakoś.
    Ja je kupilam na sprobowanie. Mamy 4. Z tylu sciagacz wiec kupa nie wypada na plecy. Uzywam w dzien i zmieniam co 3h jak tylko siusiu. Na noc pampersa bo chce wykorzystac te 3. Wiec te babydream na dzien sa ok. Nic sie nie dzieje. Fakt co mniej chlonne jak pampers tzn wilgotna ta zasikana wata. Ale nie smierdza 5ak jak zasikany pampers i nie waza sto kilo od zelu.

• Scęście Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyslalam siostre do lidla. Bo ma z pracy 3 kroki. Kupila mi mate niebiesks, 4x body, bluzeczke. 74/80. Resztki zebrala. Spodenek nie bylo juz. Dopiero od 92..

• Smutas Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Scescie całe szczęscie ze w tą stronę mu źle dałaś haha a nie że za dużo, a powiedz jak z tymi Kuby ząbkami?
    W carrefourze kupiłam te pampersy za 79,99 150 szt, myślałam żeby kupić ze 2 paczki ale boje się że wyrośnie :)

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My używam Dady 3 ale ostatnio dostaliśmy dwie paczki pomarańczowych pampersów 4 i były też dobre. Jak tak przymierzałam to wielkością były podobne do 3 z biedronki. Skończę ostatnią paczkę i przejdziemy na 4 ;)

My byliśmy dzisiaj znowu u lekarza bo Lilek smarka i ma kaszel. Na szczęście to tylko przeziębienie, mamy barć lekarstwa i się obserwować. Ja też się słabo czuję, więc odpuszczam sobie tego Lidla.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
‹‹ 1225 1226 1227 1228 1229 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ