Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Smutas wrote:Ja za miesiąc też zaczynam wprowadzać jedzonko i nie wiem jak się za to zabrać, czy któraś z Was bedzie przyrządzać sama czy będziecie kupować? Jak robione samemu to w jaki sposób na parze czy normalnie gotowane warzywa?
A jeszcze pyt do mam kp i z wypadającymi włosami, co stosujecie bo ja zaraz będę łysa doałownie
CXo do włosów ja po prostu łykam centrum, witaminy ciążowe i dha wydaje mi się, że jak je ściełam jest trochę lepiej. Ponoć po jakimś czasie jak stosuje sie witaminy samo mija.
Anoolka na paczkę z Gemini 5 dni ja czekałam. Ano i super telewizor
ataga4 wrote:Dziewczyny, uzywacie perfum? Może dziwne pytanie, ale jeszcze w ciąży naczytalam się że dziecko rozpoznaje mamę po zapachu itp itd i żeby nie używać mocno pachnacych kosmetyków, i w sumie to używam takich delikatnych, a perfumy praktycznie odstawilam, od porodu uzylam może ze 2-3 razy odrobinke. Ale jak patrzę na stojące i wietrzejace buteleczki to mi trochę szkoda
co do walentynek my nie obchodzimy, ale 16.02 jest nasza rocznica, więc wtedy mamy swoje święto
Scęście wrote:my dzis bylismy na 3 dawce 6w1. kolejna dopiero w okolicach roczku. Kuba wazy 6700 (z pampersem) i mierzy 62,5cm. Lekarke zaniepokoilo prawie zarosniete juz ciemiaczko przendie, mowi ze cos za szybko mu sie to zroslo i mnei nastraszyla. poza tym stwierdzila ze kuba jakis blady jest i kazala zrobic mcoz morfologie i zelazo zbadac no i tez mnie nastraszyla. zdziwila sie ze juz nam ida dwie dolne ejdynki, mowila ze kuba super chlopaczek, wesoly usmeichniety. zaczepial wsyztskich i sie smial. samo szczepienie tragedia ;p purpurowy byl ;p i krzczak jak cholera ale szybko sie uspokoil. tylko o 18 nagle jakis rozpalony sie zrobil i wyskoczylo 38 st, wiec dalam paracetamol i od 18 spi, tylk oze temp nie spada, ale tez nie rosnie.
mowi ze juz elci nam 5 mc wiec czas na wprowadzenie glutenu. zaproponowala bezmleczna kaszke manna, jedną lyzke dziennie na cyckowym mleku wiec bede sie bujac z odciaganiem po troszku ... a jak skonczy sie 6 mc to warzywka.
no własnie tez słyszałam o glutenie że powinno sie szybciej...zobaczę, co mi powiedzą, szczepienie 18.02 mamy
No i mój tez super grzeczny w dzień, tylko te drzemki..ale widze, że mu przechodzi, bo już 'mniej' protestuje i szybciej zasypia. Ale mały protest nadal jest.
A morfologię zrób i się nie martw zawsze będziesz wiedziała co i jak, dopóki nie ma wyników bądź spokojna :*
Ah no i właśnie wróciłam z Lidla, sporo rzeczy zostało, więc wszystko co chciałam kupiłam także nie było tak źle z tą ‘dziczą’sylwia1985 wrote:ja dzisiaj znowu robilam segregacje ubran i jestem w szoku jak on szybko rosnie- juz ubieramy w 68 rozmiar i musialam odlozyc kilka rzeczy malych ktore ubral tylko raz- chyba lepiej kupowac wieksze rozmiary bo tak na styk sie nie oplacarenatkach wrote:Ja zobaczymy, ale chciałabym karmić do tego 6 miesiąca wyłącznie tylko piersią, a potem zacząć rozszerzenie diety od glutenu takie, czyli np. kaszka na śniadanie. Potem chciałabym wprowadzić warzywa, a potem owoce, a jak wyjdzie zobaczymy. Mam zamiar nie wprowadzać w ogóle słodkich soków i herbatek, tylko wodę, ale wyjdzie w praniu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 10:49
Anoolka, rewoppka lubią tę wiadomość
-
W cerfurze są za 79,99 150 sztuk, w sumie tam zawsze są w dobrej cenie pampersy także się opłaca.
Ja też rano skoczyłam do lidla i zakupiłam oprócz ubranek te maty do raczkowania i zabawy, żółtą i niebieską. Ale jak wychodziłam to ludzi się sporo zrobiło i mamusie z wózkami z pobliskiego osiedla też już gnały Słabo tylko że nie było prawie w ogóle rozmiaru 74.ao12. lubi tę wiadomość
-
Kakabaka wrote:Podoba mi się takie pozytywne podejście do sprawy Same plusy z tych minusów
A my na 98% jutro wychodzimy do domku
Jedyne co mnie jeszcze martwi, to to, że Jędruś od miesiąca nie przybrał ani grama. I cały czas ma biegunkę. A oni tutaj nie wiedzą czemu. Wczoraj dostał dwie kroplówki, zeby się nie odwodnił i wzięli kupkę do badania.
Scęscie pytałaś parę postów wcześniej co tu robimy w ciągu dnia. Powiem Ci że nie ma czasu się nudzić
Co chwilę jakieś badania, inhalacje, oklepywanie, ćwiczenia rehabilitacyjne i tak leci godzina za godziną. Jak Jędruś śpi to mam wtedy czas iść do dziewczyn obok na ploteczkiKakabaka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
rewoppka wrote:W cerfurze są za 79,99 150 sztuk, w sumie tam zawsze są w dobrej cenie pampersy także się opłaca.
to jesteś pewna? Bo jak tak to poślę tam męża Niech kupi ze dwie paczki!
Zastanawiałam się czy nie przejść na te z rossmana babydream, ale boje się jakoś. -
nick nieaktualny
-
rewoppka wrote:W cerfurze są za 79,99 150 sztuk, w sumie tam zawsze są w dobrej cenie pampersy także się opłaca.
Ja też rano skoczyłam do lidla i zakupiłam oprócz ubranek te maty do raczkowania i zabawy, żółtą i niebieską. Ale jak wychodziłam to ludzi się sporo zrobiło i mamusie z wózkami z pobliskiego osiedla też już gnały Słabo tylko że nie było prawie w ogóle rozmiaru 74. -
Ja też rano skoczyłam do lidla i zakupiłam oprócz ubranek te maty do raczkowania i zabawy, żółtą i niebieską. Ale jak wychodziłam to ludzi się sporo zrobiło i mamusie z wózkami z pobliskiego osiedla też już gnały Słabo tylko że nie było prawie w ogóle rozmiaru 74.
u mnie tez 74 było mało ale dałam rade i wyszperałam praktycznie sam ten rozmiar brałam bo mnieszych to mam ubranek a tych wiekszych to nie za bardzorewoppka lubi tę wiadomość
-
ataga4 wrote:Scescie wczoraj akurat bylo w ddtvn ze przy paracetamolu powinien byc odstep min. 4 godziny, a przy ibuprofenie 6godzin.
Kakabaka, rewoppka, Zielono mi:-))))), Sisilla, ao12., lubek lubią tę wiadomość
-
Sroka wrote:to jesteś pewna? Bo jak tak to poślę tam męża Niech kupi ze dwie paczki!
Zastanawiałam się czy nie przejść na te z rossmana babydream, ale boje się jakoś. -
My używam Dady 3 ale ostatnio dostaliśmy dwie paczki pomarańczowych pampersów 4 i były też dobre. Jak tak przymierzałam to wielkością były podobne do 3 z biedronki. Skończę ostatnią paczkę i przejdziemy na 4
My byliśmy dzisiaj znowu u lekarza bo Lilek smarka i ma kaszel. Na szczęście to tylko przeziębienie, mamy barć lekarstwa i się obserwować. Ja też się słabo czuję, więc odpuszczam sobie tego Lidla.