X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • paradise Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka cieszę się bardzo, że wychodzicie już do domku :)

Kakabaka lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas wrote:
    U mnie nie ma lidla więc nie pojde, mój maluszek od wapna ma chyba biegunke czy któraś tak miałą?

Ja wczoraj dałam Lilce wapno w syropie i dwie godzinki później miała biegunkę.. potem już nie dawałam i dzisiaj kupa wyszła normalna.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    mój juz ma około 66....normanalnie długasny jest na maxa :)

to co ja mam powiedzieć? Moja już jakiś czas temu miała 69cm i nie mieściła się na siatkach centylowych. Chyba była największym 3 miesięcznym dzieckiem w Polsce :P

pestka lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas wrote:
    No Scescie całe szczęscie ze w tą stronę mu źle dałaś haha a nie że za dużo, a powiedz jak z tymi Kuby ząbkami?
    W carrefourze kupiłam te pampersy za 79,99 150 szt, myślałam żeby kupić ze 2 paczki ale boje się że wyrośnie :)
    stoja w miejscu. nie wyszly do wierzchu.. a marudzi czasem jak pcha lapki do buzi wiec chyba boli. ale teraz jak dostal ten paracetamol to chyba nie boli bo wklada i nie marudzi ;]

• pestka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh no to powiem Wam, że moja mała dupeczka jest jeszcze w dadach 2...ale juz kończymy je, bo delikatni widzę na udkach, że sie odciskać zaczynają. Jak mierzyłam mu 3 to jakieś duże były jakiś czas temu, ale teraz już nie mam wyjścia, bedę po prostu ciasniej je zaciskac na rzep.

W ogóle pochwalę się Wam, że pojechałam dzisiaj do lumpa bo byłą wyprzedaż wszystko po 3 zł i kupiłam maaaaasę cudownych ubranek! Koszulki, pajace, body, spodenki...wszystko od 74 i większe, ale nawet koszulki polo były z kołnieżykiem. I wszystko po 3 zł :) Marki tez super, bo jakieś Next, H&m, Early Days..no i jestem mega happy, bo 19 ubranek i zapłaciłam 57zł! :D Jak upiorę to zrobię Wam fotosy, bo sa normalnie przecudne!

A własnie Scęście jak Wasze ząbki? Bo mi się wydaje, że mojemu idą górne jedynki..trochę neitypowo, że górne, ale na to wygląda :)

Kasiula09, Sroka, rewoppka, MOI, sylwia1985 lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam w lidlu ale resztki. Kupiłam jedynie skarpetki bo fajne bawelniane, spodnie w kropki i leginsy :)
    w sumie styka bo ostatnio za bardzo szaleje z tymi ciuchami.
    teraz lece jakas babke upiec bo goście popołudniu i obiadek odgrzać ;)

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    to jesteś pewna? Bo jak tak to poślę tam męża ;D Niech kupi ze dwie paczki!
    Zastanawiałam się czy nie przejść na te z rossmana babydream, ale boje się jakoś.
    Były na 100% w tamtym tygodniu bo ja też kupiłam, a w tym nie byłam w sklepie ale zazwyczaj promocje trwają długo. Chociaż szukałam w necie i na razie nie widzę tej promocji.

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    i fajna ta mata ? ja mam zamiar skoczyc po rehabilitacji
    Mata super :) Mięciutka i ładnie wykonana, przede wszystkim jest duża :) Jestem bardzo zadowolona!

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam teraz pieluch z babydream rozm. 3 i są okropne...strasznie jakieś małe...I wychodzi z nich jakiś granulat...bo jak przebieram Rozakę to widze takie zbrylone drobinki...
    Skończe je i kupię dady 4...U mnie dada i pampers najlepiej isę sprawdzają...
    A co do zębów...to po 5 dniowym szale płaczu narazie mamy spokój, tylko ciekawe na jak długo...A zebów ciągle nie widać

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• Smutas Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś

A własnie Scęście jak Wasze ząbki? Bo mi się wydaje, że mojemu idą górne jedynki..trochę neitypowo, że górne, ale na to wygląda :)[/QUOTE]

Nietypowo ale właśnie mi jak byłam mała wyszły najpierw górne jedynki :)

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas wrote:
    A własnie Scęście jak Wasze ząbki? Bo mi się wydaje, że mojemu idą górne jedynki..trochę neitypowo, że górne, ale na to wygląda :)

Nietypowo ale właśnie mi jak byłam mała wyszły najpierw górne jedynki :)

o widzisz! hah no zobaczyły, wolałabym żeby się z ząbkami wstrzymał, ale cóż ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 16:13

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Nutella Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moja Ala dzisiaj uparcie ćwiczy przewrócenie się na brzuszek;)
    Wasze też tak kombinują?

BTW. u nas idą 2 dolne ząbki:p

anka_a lubi tę wiadomość

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wrzucę na fb dzisiejsze zdjęcie próby przekręcenia się z brzuszka na plecy :-)

Nutella, Zielono mi:-))))), pestka, rewoppka, ao12. lubią tę wiadomość

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    udalo mi sie kupic kolderke do lezenia i zabaw niebieska ( byla ostatnia) termometr na podczerwien bezdotykowy i sobie zestaw prostownica/lokowka/karbowanica 3w1 - fajniutkie

w Dayli jest promocja na pampersy ich firmowe bambino - 3-9 kg za 14 zl i 7-18 kg za 19,19 wzielam i takie i takie

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka, super wiadomości, dobrze, że dla relaksu znajdujesz czas na ploteczki, to trochę rozluźnia :)

Ja niestety nie dałam rady wpaść do lidla, ale spróbuję jutro, może jakieś resztki się ostały, albo rzucą drugą partię ;)

U nas noc ciut lepsza była, ale niestety pobudka bezlitośnie o 6 rano :( potem padła o 9 i położyłam się z nią, to jakiś ci...l dzwonił do drzwi, jak nie zareagowałam to domofonem i tym sposobem było po spaniu, a na drzemce popołudniowej zajefajni sąsiedzi trzaskali łóżkiem, sapali, śpiewali, kaszleli, że mnie nie powiem co chciało trafić. Zosia trzy razy się budziła, pospała może z 20 min i teraz padła po ataku histerii taka była padnięta, mam nadzieję, że do pierwszego karmienia już się nie będzie budzić, chyba, że nasi zajefajni sąsiedzi umilą nam wieczór. Czy wyobrażacie sobie, że mój sąsiad potrafi z 6 letnim wnuczkiem o 6 rano robić " hej wio wiśta wio....hetta wiśta prrrrrrrr" i tak przez 40 min. Ocipca, przepraszam za słowa, ale moje nerwy są w strzępach, można dostać. Jak ja zazdroszczę tym, co mają dom wolnostojący i żadnych sąsiadów. I Zośka beczy....

Kakabaka lubi tę wiadomość

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, a u nas jak się poprawiło ogólnie zachowanie i spanie w dzień, to za to w nocy gorzej :D Już nie sypia po 5-7 godzin ciurkiem, ale najwyżej 3,5 i pobudka na jedzonko. Jestem trochę wykończona tym już, chyba nie mogę mu pozwalać na tyle snu w dzień.

Mój Witu też 66 cm już! Była dzisiaj u nas babka od ubezpieczeń i była w szoku jak sie dowiedziała że mały ma dopiero 3,5 miesiąca :D Powiedziała że ma wnuczka półrocznego i Witu wygląda zupełnie jak tamten.
    No i w końcu zdecydowaliśmy się na fundusz dla Witu. Nazywa się "W trosce o pewną przyszłość" z ING. Fajny produkt. Składki są inwestowane, więc można nieźle zarobić, ale przy tym jest zerowe ryzyko straty, bo nawet jeśli inwestycje się nie powiodą to na koniec wypłacą minimum tyle ile wpłaciłeś.No ale minimalna składka to 150 zł.
    W tej chwili to już tyle odkładamy, że zaczynam się bać czy to się na naszym komforcie życia zaraz nie zacznie odciskać... 900 zł miesięcznie tego wychodzi, nie licząc tego co wpłacamy na IKE... Tym bardziej mnie to zaczyna przerażać, że mąż chyba zakończy wspólpracę z obecną firmą niedługo (sam chce się zwolnić), a na razie średnio są widoki na coś równie dobrze wynagradzanego :(

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Zosia pospała, oczy jak 5 złoty i strzeliła kupsztala, sąsiad dalej czymś trzaska, no co za ludzie ;( Jak ja dziś nie zwariuję, to będzie święto.

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tomek pierwszy raz przekręcił się z brzuszka na plecy!!!! Ale jestem dumna :D film na fb :D

Nutella, pestka, sylwia1985, paradise, Kasiula09, ao12., KasiaMJ, poczwarkah, Sisilla, ataga4, paaolka, Scęście, anka_a, lubek lubią tę wiadomość

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewoppka wrote:
    Tomek pierwszy raz przekręcił się z brzuszka na plecy!!!! Ale jestem dumna :D film na fb :D
    widzialam - slodziak

rewoppka lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    udalo mi sie kupic kolderke do lezenia i zabaw niebieska ( byla ostatnia) termometr na podczerwien bezdotykowy i sobie zestaw prostownica/lokowka/karbowanica 3w1 - fajniutkie

w Dayli jest promocja na pampersy ich firmowe bambino - 3-9 kg za 14 zl i 7-18 kg za 19,19 wzielam i takie i takie
    I jak kołderka? fajna nie? ja już swoje wyprałam ale do niebieskiej za dużo proszku wsypałam i się źle wypłukała :/ heja płukańsko od nowa!

qdkk9vvj8hotjlcx.png
‹‹ 1226 1227 1228 1229 1230 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ