Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
pestka wrote:mój juz ma około 66....normanalnie długasny jest na maxa
to co ja mam powiedzieć? Moja już jakiś czas temu miała 69cm i nie mieściła się na siatkach centylowych. Chyba była największym 3 miesięcznym dzieckiem w Polscepestka lubi tę wiadomość
-
Smutas wrote:No Scescie całe szczęscie ze w tą stronę mu źle dałaś haha a nie że za dużo, a powiedz jak z tymi Kuby ząbkami?
W carrefourze kupiłam te pampersy za 79,99 150 szt, myślałam żeby kupić ze 2 paczki ale boje się że wyrośnie -
eh no to powiem Wam, że moja mała dupeczka jest jeszcze w dadach 2...ale juz kończymy je, bo delikatni widzę na udkach, że sie odciskać zaczynają. Jak mierzyłam mu 3 to jakieś duże były jakiś czas temu, ale teraz już nie mam wyjścia, bedę po prostu ciasniej je zaciskac na rzep.
W ogóle pochwalę się Wam, że pojechałam dzisiaj do lumpa bo byłą wyprzedaż wszystko po 3 zł i kupiłam maaaaasę cudownych ubranek! Koszulki, pajace, body, spodenki...wszystko od 74 i większe, ale nawet koszulki polo były z kołnieżykiem. I wszystko po 3 zł Marki tez super, bo jakieś Next, H&m, Early Days..no i jestem mega happy, bo 19 ubranek i zapłaciłam 57zł! Jak upiorę to zrobię Wam fotosy, bo sa normalnie przecudne!
A własnie Scęście jak Wasze ząbki? Bo mi się wydaje, że mojemu idą górne jedynki..trochę neitypowo, że górne, ale na to wyglądaKasiula09, Sroka, rewoppka, MOI, sylwia1985 lubią tę wiadomość
-
Bylam w lidlu ale resztki. Kupiłam jedynie skarpetki bo fajne bawelniane, spodnie w kropki i leginsy
w sumie styka bo ostatnio za bardzo szaleje z tymi ciuchami.
teraz lece jakas babke upiec bo goście popołudniu i obiadek odgrzać -
Sroka wrote:to jesteś pewna? Bo jak tak to poślę tam męża Niech kupi ze dwie paczki!
Zastanawiałam się czy nie przejść na te z rossmana babydream, ale boje się jakoś. -
ja mam teraz pieluch z babydream rozm. 3 i są okropne...strasznie jakieś małe...I wychodzi z nich jakiś granulat...bo jak przebieram Rozakę to widze takie zbrylone drobinki...
Skończe je i kupię dady 4...U mnie dada i pampers najlepiej isę sprawdzają...
A co do zębów...to po 5 dniowym szale płaczu narazie mamy spokój, tylko ciekawe na jak długo...A zebów ciągle nie widać -
Smutas wrote:A własnie Scęście jak Wasze ząbki? Bo mi się wydaje, że mojemu idą górne jedynki..trochę neitypowo, że górne, ale na to wygląda
Nietypowo ale właśnie mi jak byłam mała wyszły najpierw górne jedynki
o widzisz! hah no zobaczyły, wolałabym żeby się z ząbkami wstrzymał, ale cóżWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 16:13
-
udalo mi sie kupic kolderke do lezenia i zabaw niebieska ( byla ostatnia) termometr na podczerwien bezdotykowy i sobie zestaw prostownica/lokowka/karbowanica 3w1 - fajniutkie
w Dayli jest promocja na pampersy ich firmowe bambino - 3-9 kg za 14 zl i 7-18 kg za 19,19 wzielam i takie i takie -
Kakabaka, super wiadomości, dobrze, że dla relaksu znajdujesz czas na ploteczki, to trochę rozluźnia
Ja niestety nie dałam rady wpaść do lidla, ale spróbuję jutro, może jakieś resztki się ostały, albo rzucą drugą partię
U nas noc ciut lepsza była, ale niestety pobudka bezlitośnie o 6 rano potem padła o 9 i położyłam się z nią, to jakiś ci...l dzwonił do drzwi, jak nie zareagowałam to domofonem i tym sposobem było po spaniu, a na drzemce popołudniowej zajefajni sąsiedzi trzaskali łóżkiem, sapali, śpiewali, kaszleli, że mnie nie powiem co chciało trafić. Zosia trzy razy się budziła, pospała może z 20 min i teraz padła po ataku histerii taka była padnięta, mam nadzieję, że do pierwszego karmienia już się nie będzie budzić, chyba, że nasi zajefajni sąsiedzi umilą nam wieczór. Czy wyobrażacie sobie, że mój sąsiad potrafi z 6 letnim wnuczkiem o 6 rano robić " hej wio wiśta wio....hetta wiśta prrrrrrrr" i tak przez 40 min. Ocipca, przepraszam za słowa, ale moje nerwy są w strzępach, można dostać. Jak ja zazdroszczę tym, co mają dom wolnostojący i żadnych sąsiadów. I Zośka beczy....Kakabaka lubi tę wiadomość
-
Ech, a u nas jak się poprawiło ogólnie zachowanie i spanie w dzień, to za to w nocy gorzej Już nie sypia po 5-7 godzin ciurkiem, ale najwyżej 3,5 i pobudka na jedzonko. Jestem trochę wykończona tym już, chyba nie mogę mu pozwalać na tyle snu w dzień.
Mój Witu też 66 cm już! Była dzisiaj u nas babka od ubezpieczeń i była w szoku jak sie dowiedziała że mały ma dopiero 3,5 miesiąca Powiedziała że ma wnuczka półrocznego i Witu wygląda zupełnie jak tamten.
No i w końcu zdecydowaliśmy się na fundusz dla Witu. Nazywa się "W trosce o pewną przyszłość" z ING. Fajny produkt. Składki są inwestowane, więc można nieźle zarobić, ale przy tym jest zerowe ryzyko straty, bo nawet jeśli inwestycje się nie powiodą to na koniec wypłacą minimum tyle ile wpłaciłeś.No ale minimalna składka to 150 zł.
W tej chwili to już tyle odkładamy, że zaczynam się bać czy to się na naszym komforcie życia zaraz nie zacznie odciskać... 900 zł miesięcznie tego wychodzi, nie licząc tego co wpłacamy na IKE... Tym bardziej mnie to zaczyna przerażać, że mąż chyba zakończy wspólpracę z obecną firmą niedługo (sam chce się zwolnić), a na razie średnio są widoki na coś równie dobrze wynagradzanego -
sylwia1985 wrote:udalo mi sie kupic kolderke do lezenia i zabaw niebieska ( byla ostatnia) termometr na podczerwien bezdotykowy i sobie zestaw prostownica/lokowka/karbowanica 3w1 - fajniutkie
w Dayli jest promocja na pampersy ich firmowe bambino - 3-9 kg za 14 zl i 7-18 kg za 19,19 wzielam i takie i takie