X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas wrote:
    A jeszcze pyt do mam kp i z wypadającymi włosami, co stosujecie bo ja zaraz będę łysa doałownie :(
    Pytałam kiedyś pediatrę co mogę stosować przy kp i powiedziała, że nic, bo to i tak nic nie da, winne są hormony

km5svcqg6fuae1xg.png
  • Pauletta Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    serek_84 wrote:
    Hej dziewczyny. Widziałam ze kilka z Was pisała o alergii.

U nas ciemieniucha plus suche placki na rękach i nogach. Najpierw małe a teraz coraz więcej i różowe się zrobily. Kupy ok. Cera ok ale chyba coś się zaczyna. Ciemieniucha zaczęła się pojawiać juz miesiąc temu. Suche plamy jakieś trzy tygodnie temu.
    Przestałam jeść nabiał czekoladę i miód. Na razie nie widzę poprawy
    :-(
    Któraś z Was ma doświadczenie? Może poprzednie dziecko tak miało?
    Aha jeszcze zamienię proszek na płatki mydlane (dziś kupiłam).
    Trzeba to oliwkowac czy skóra ma oddychać?

Jeszcze takie pytanie. Moja córka często jak d się budzi lub nie może zasnąć to kręci głową w jedną i drugą stronę jakby się chciała podawać, trze tez bardzo oczka. Może ją swędzi czy może to normalne?

My dzis bylismy u alergologa.

Ja odciagam mleko bo musze rozpuscic malej taki lek przy alergii.
    Ogolnie to gowno wiemy. Lekarka nie wzbudzila w nas zaufania. Pieprzyla ze mamy wyrzucic jej materac bo to od tego. Taaaa a qrwa kupy tez od materaca ... Zebym sie kupaminie przejmowala bo sluz moze byc, jak ladnie przybiera na wadze to jest ok. Oczywiscie zaproponowala badania na alergeny. Cos tam sie nakleja na plecki i kosztuje ponad 200 zl. Kazala kupic to cos do rozpuszczania. Stosuje sie to przy alergii pokarmowej i azs.
    Jakis krem, plyn do kapieli i specjalne mydelka,
    Ta znajoma ktora zalatwiala nam wizyte mowila zebysmy kupili tylko to do rozpuszczania a mydelka dala nam 2 za darmo. Ogolnie jedno kosztuje ok 30 zl ona potem moze nam zalatwiac po 12 zl. I mowi ze mydelko super wlasnie na takie sprawy. A ten plyn i to do smarowania to szkoda kasy. No czyli gowno. :-)
    Zobaczymy jak po tym leku i mydelku i jak cos to pojdziemy do tej lekarki prywatnie co myslelismy wczesniej.
    Jeszcze sie zastanawiam ze moze Maje uczula proszek albo plyn...

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    my po wizycie u laryngologa i jest ok - nadal mam stosowac wode morska i tyle

a na walentynki planujemy pojsc na,, 50 twarzy greya ,,do kina ale czy sie uda- hmm zobaczymy
    Sylwia ale skąd ten przewlekły katar?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12. wrote:
    Sterowanie głosem hmm ciekawa funkcja, ciekawe czy zda egzamin :-)
    Już mam pilota. Jeśli chodzi o sterowanie glosem to jest to chyba głównie do internetu. Np chce wejść na facebook wciskam mikrofon, mówię facebook i wyskakuje mi strona internetowa, można użyć też kilku słów kluczowych :)

ataga4, Sisilla lubią tę wiadomość

• ao12. Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla wrote:
    Ao12 kurde kupę kasy ta pralka, gdzie mieszkacie (oczywiście chodzi mi o kraj), bo w Polsce nie płacimy w euro ;)
    W Holandii, już zamowilismy najtańszą (ładowaną od góry-tylko taka mieści się nam w łazience) i za 80€ kupilismy dodatkowe 3lata gwarancji :-P

Sisilla lubi tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • Pauletta Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez skok. Wyjok nie odkladalny :-(

A noc ehhh. Przerwa od 2 do 4. Potem non stop sie budzila

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • MOI Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauletta wrote:
    My dzis bylismy u alergologa.

Ja odciagam mleko bo musze rozpuscic malej taki lek przy alergii.
    Ogolnie to gowno wiemy. Lekarka nie wzbudzila w nas zaufania. Pieprzyla ze mamy wyrzucic jej materac bo to od tego. Taaaa a qrwa kupy tez od materaca ... Zebym sie kupaminie przejmowala bo sluz moze byc, jak ladnie przybiera na wadze to jest ok. Oczywiscie zaproponowala badania na alergeny. Cos tam sie nakleja na plecki i kosztuje ponad 200 zl. Kazala kupic to cos do rozpuszczania. Stosuje sie to przy alergii pokarmowej i azs.
    Jakis krem, plyn do kapieli i specjalne mydelka,
    Ta znajoma ktora zalatwiala nam wizyte mowila zebysmy kupili tylko to do rozpuszczania a mydelka dala nam 2 za darmo. Ogolnie jedno kosztuje ok 30 zl ona potem moze nam zalatwiac po 12 zl. I mowi ze mydelko super wlasnie na takie sprawy. A ten plyn i to do smarowania to szkoda kasy. No czyli gowno. :-)
    Zobaczymy jak po tym leku i mydelku i jak cos to pojdziemy do tej lekarki prywatnie co myslelismy wczesniej.
    Jeszcze sie zastanawiam ze moze Maje uczula proszek albo plyn...
    Mozesz cos wiecej napisac o tych specyfikach, ktore dr wam polecila? Czy chodzi moze o Latopic?

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile czekałyście na dostawę z Gemini?

Czekam miedzy innymi na syropek na ulewanie, wiem że niektóre z waszych dzieciaczków też mają z tym problem to dam wam znać jak już przyjdzie czy pomaga.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 18:40

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Dziewczyny ile czekałyście na dostawę z Gemini?

Ojojoj, to było dawno temu :-D ale chyba ze 3 dni

• KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    A dlaczego macie odstawic emolient? Nieglupia ta doktorka i dobre podejscie do sterydow -u nas bez nich sie nie obylo, a i tak g... daly. A co to za kremik macie do smarowania? Wyszukalam taki w necie, ale ponoc moze wysuszac skore.

No właśnie o to chodzi, żeby wysuszyć te plamki, dlatego mamy odstawić emolient i maść stosować miejscowo na plamki.

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, uzywacie perfum? Może dziwne pytanie, ale jeszcze w ciąży naczytalam się że dziecko rozpoznaje mamę po zapachu itp itd i żeby nie używać mocno pachnacych kosmetyków, i w sumie to używam takich delikatnych, a perfumy praktycznie odstawilam, od porodu uzylam może ze 2-3 razy odrobinke. Ale jak patrzę na stojące i wietrzejace buteleczki to mi trochę szkoda :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Dziewczyny, uzywacie perfum? Może dziwne pytanie, ale jeszcze w ciąży naczytalam się że dziecko rozpoznaje mamę po zapachu itp itd i żeby nie używać mocno pachnacych kosmetyków, i w sumie to używam takich delikatnych, a perfumy praktycznie odstawilam, od porodu uzylam może ze 2-3 razy odrobinke. Ale jak patrzę na stojące i wietrzejace buteleczki to mi trochę szkoda :-D
    Nie używam. Maluszek często wtula się w szyje i wydaje mi się że dla niego to za mocne zapachy a perfumy poczekają ;)

• MOI Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:

Czekam miedzy innymi na syropek na ulewanie, wiem że niektóre z waszych dzieciaczków też mają z tym problem to dam wam znać jak już przyjdzie czy pomaga.
    Masz na mysli syrop Gastrotuss Baby? Mam go, choc ostatnio nie uzywam pomimo, ze Julcia caly czas mega duzo ulewa. Niestety dosc duzo trzeba go podac dziecku. U nas czasem sie sprawdzal, czasem nie. Ale zauwazylam, choc nie bylo to regula, ze Julcia miewala po nim wilczy apetyt i to taki, ze juz cycki mi nir nadazaly. Napisz potem o swoich spostrzezeniach :-)

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do perfum, to uzywam tylko na wyjscia i psikam raczej ubranie niz skore ;-) Perfumy moga podrazniac skore dziecka, wiec wole z nich zrezygnowac, niz narazac dziecko.

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMJ wrote:
    No właśnie o to chodzi, żeby wysuszyć te plamki, dlatego mamy odstawić emolient i maść stosować miejscowo na plamki.
    Koniecznie daj znac czy pomoga! Intetesuje mnie to, bo Julcia caly czas ma te nieszczesne krostki. Dobry efekt przynosi smarowanie Vitella Ictamo 3 razy dziennie, ale widze, ze oprocz krostek eususza bardzo skore. Plusem tego kremu jest to, ze zmiany nie sa podkazone, bo krem dziala przeciwbakteryjnie i przeciwgrzybiczo. O tym Twoim kremie wczesniej nie slyszalam, dlatego koniecznie daj znac czy sa postepy :-)

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Jak się chwalicie sprzętem to ja się też pochwale. Wczoraj przyjechał kurierem telewizor 3d z wifi i internetem. Sterowany tabletem i magicznym pilotem który chyba dziś przyjdzie pocztą. Niezły sprzęcik a jaka radocha :D
    o cie bomba, jakie cudenko. a ile taka przyjemnosc? :)

co do walentynek to nie wiem czy maz mi planuje cos kupic, pewnie jak co roku wpadnie do domu z badylami :P no raz sie wychylil i kupil pierscionek zreczynowy :P ja zamowilam nam kuki w ksztalcie serc, jeden bialy drugi czerwony :)

• Scęście Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tym skokiem to ja chyba tez wierze. bo do 4 stycznia mialam aniolka.. a skok mam rozpisany wlasnie od 4 stycznia do 7 lutego. mam nadzieje ze za 3 dni odzyskam mojego aniolka ;] co prawda kuba nie dokucza mi w nocy. jak juz spi to spi i tylko je z zamknietymi oczami. ostatnio tylko sie przestawil ze nie zasypia o 20 tylko o 19 i nie spi do 9 tylko do 8. ale akurat wole chyba takie rozwiazanie, bo w sumie mam wieczor dla siebie czy meza, a jak wstaalam pozno to wydawalo m isie ze za duzo dnia trace a tak to o 9 jestem juz po sniadaniu i kawie i szykuje sie na spacer czy tam cos i 10 juz mam fajny dzionek a nie wstawanie z wyrka. w dzien kuba tez grzeczny, jak sie obudzi to pierwsze 20 min lezy i bawi ie ze soba, pozniejgo biore jak marudzi, zmieniam miejsce, troche nsoze, znow odloze, podkarmie, przewine.. tylko gdy zbliza sie drzemka to sa krzyki i nsozenie do upadlego....

• Scęście Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas wrote:
    JA jeszcze pyt do mam kp i z wypadającymi włosami, co stosujecie bo ja zaraz będę łysa doałownie :(
    nic i tez bede lysa :P

• Scęście Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my dzis bylismy na 3 dawce 6w1. kolejna dopiero w okolicach roczku. Kuba wazy 6700 (z pampersem) i mierzy 62,5cm. Lekarke zaniepokoilo prawie zarosniete juz ciemiaczko przendie, mowi ze cos za szybko mu sie to zroslo i mnei nastraszyla. poza tym stwierdzila ze kuba jakis blady jest i kazala zrobic mcoz morfologie i zelazo zbadac no i tez mnie nastraszyla. zdziwila sie ze juz nam ida dwie dolne ejdynki, mowila ze kuba super chlopaczek, wesoly usmeichniety. zaczepial wsyztskich i sie smial. samo szczepienie tragedia ;p purpurowy byl ;p i krzczak jak cholera :P ale szybko sie uspokoil. tylko o 18 nagle jakis rozpalony sie zrobil i wyskoczylo 38 st, wiec dalam paracetamol i od 18 spi, tylk oze temp nie spada, ale tez nie rosnie.
    mowi ze juz elci nam 5 mc wiec czas na wprowadzenie glutenu. zaproponowala bezmleczna kaszke manna, jedną lyzke dziennie na cyckowym mleku wiec bede sie bujac z odciaganiem po troszku ... a jak skonczy sie 6 mc to warzywka.

• tofirus Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Ona ja od zeszłej niedzieli rozszerzam powoli dietę Małgosi. Najpierw przez dwa dni dodawałam po troszkę kleiku ryżowego do mleczka. Potem dawałam jej spróbować troszkę marchewki ze słoiczka, a potem jabłuszko po południu. Ani jedno ani drugie jej nie pasowało. Dlatego zaczęłam gotować sama. Najpierw marchewkę z odrobiną ziemniaka, potem dodałam dosłownie ociupinkę pietruszki i masełka. Jak zrobię sama to zajada tak, że jej się uszy trzęsą :) Jarzyny przywozi nam chłop z Łącka, więc nie jest tak źle. Dzisiaj był na deserek banan ze słoiczka i nawet posmakował :)

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
‹‹ 1222 1223 1224 1225 1226 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ