X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • paradise Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my mamy mały progresik ;) Lilka dzisiaj pierwszy raz załapała, że można za rączki podciągać się do góry. Wczoraj jeszcze wieczorem jak ją łapałam to podnosiła sam tyłek a przez noc chyba doszła do wniosku, że fajnie by było zacząć od główki heh ;)

Co do wagi.. to ja znowu w drugą stronę. Staram się jak najwięcej kilogramów zatrzymać a te ekspresowo mi uciekają. Już tylko 5 zostało mi w zapasie ale wydaję mi się, że to kwestia czasu.

Mam jeszcze pytanko.. korzystacie może z łóżeczek turystycznych? Polecicie coś?

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise my kupiliśmy dwa łóżeczka z Biedry były po 65zł, jedno jest u nas w domu schowane jeszcze, a drugie u teściów rozłożone, bo często tam jesteśmy. Łóżeczko fajne, stabilne, ze stelażem drewnianym na materac. Za ta kasę jestem fess zadowolona :)
    Tylko my je kupowaliśmy w lipcu, bo wtedy była na nie wyprzedaż.

Mamy te z małpką https://www.google.pl/search?q=%C5%82%C3%B3%C5%BCeczko+turystyczne+biedronka&biw=1536&bih=730&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=gZLQVMqvH8_vavnDgeAK&ved=0CAYQ_AUoAQ#imgdii=_&imgrc=C6kaFq8gJOGbfM%253A%3BvwmXbxntXVlt0M%3Bhttp%253A%252F%252Fstatic.promoceny.pl%252Ffoto%252Fvyrobky%252F214000%252F213882.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.promoceny.pl%252Fdetail%252Fbiedronka-lozeczko-dzieciece-turystyczne-213882%252F%3B624%3B354

paradise lubi tę wiadomość

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    paradise my kupiliśmy dwa łóżeczka z Biedry były po 65zł, jedno jest u nas w domu schowane jeszcze, a drugie u teściów rozłożone, bo często tam jesteśmy. Łóżeczko fajne, stabilne, ze stelażem drewnianym na materac. Za ta kasę jestem fess zadowolona :)
    Tylko my je kupowaliśmy w lipcu, bo wtedy była na nie wyprzedaż.

Mamy te z małpką https://www.google.pl/search?q=%C5%82%C3%B3%C5%BCeczko+turystyczne+biedronka&biw=1536&bih=730&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=gZLQVMqvH8_vavnDgeAK&ved=0CAYQ_AUoAQ#imgdii=_&imgrc=C6kaFq8gJOGbfM%253A%3BvwmXbxntXVlt0M%3Bhttp%253A%252F%252Fstatic.promoceny.pl%252Ffoto%252Fvyrobky%252F214000%252F213882.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.promoceny.pl%252Fdetail%252Fbiedronka-lozeczko-dzieciece-turystyczne-213882%252F%3B624%3B354

Fajne to łóżeczko, nie widziałam go w biedrze. Dużo zajmuje miejsca jak się go złoży? One jest z materacem? Czy musisz wkładać jakiś inny?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 10:51

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Pauletta Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem jak mam ogarnac te raczki malej podczas spania. Wczoraj nie dala sir owinac od 1 Spala z nami i non stop raczki i konoec spania.3 mc skonczone i dupa

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Materac mamy taki zapasowy kupiony w ikei i tak sobie stoi u teściów, przydaje się, bo Mała nie musi już drzemać na kanapie tylko do łóżeczka ląduje.

Dziewczyny czego używacie do czyszczenia uszu u maluszków? U mojej Wczoraj po kąpaniu wyleciała taka woskowina, że muszę w coś sie zaopatrzyć, myślałam nad Audi Baby.

paradise lubi tę wiadomość

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    Dziewczyny, a ja mam doła. Moja siostra ma dwuletniego chłopca Wojtka i siedmioletnią córkę Gosię. Dzisiaj była z Wojtkiem u neurologa, bo bardzo zmartwiła się tym, że mały nic nie mówi, a Gosia jak miała dwa latka, to niewyraźnie, ale wszystko mówiła. I okazało się, że jest opóźniony w rozwoju. Ma szereg badań do zrobienia, począwszy od badania krwi, hhormonów, laryngologa, skończywszy na logopedzie, psychologu i audiologu. Najgorsze jest jednak to, że nie jest to opóźnienie wrodzone, bo rozwijał się dobrze. Doktorka zasugerowała, że możliwe ze to po szczepieniu. Po pierwszym szczepieniu u Wojtka wystąpiło obniżone napięcie mięśniowe , a teraz wszystko wskazuje na to, że nawet psychiczne powikłania są. Bo jak miał półtora roku, to wszystko ładnie mówił, jak robią zwierzątka, jak się mama nazywa, gdzie co jest pokazywał, a teraz wszystko po swojemu. Jakby zaczął ignorować cały świat. Och dziewczyny, tak mi przykro. Naprawdę...

Jak tylko Was coś niepokoi to w te pędy do lekarza...
    jednak moj maz ma racje ze trzeba sie zastanowic nad tym czy wogole szczepic dzieci !!!! choc podobno autyzm jest wrodzony i najlepiej poczekac po 1 roku zycia ze szczepieniami bo nigdy niewiadomo czy to wrodzone czy powiklanie poszczepienne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 12:36

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Pauletta Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno autyzm jest wrodZony a po szczepieniu szybciej sie ujawnia, nie wirm jak jest.
    Ale boje sie tak czy siak. Ale chyba brak szczepienia bardziej.

U nas znowu slu oszaleje. Jutro alergolog alr pewnie nie wiele pomoze

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my po rehabillitacji- Nikus wyl dzisiaj okropnie

co tu taka cisza ?

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, ja nie wiem, nie ma postawione jeszcze diagnozy, ale do półtora roku rozwijał się psychicznie normalnie. Zaczął mówić, a po szczepieniu przestał i ignoruje co się do jego mówi i unika wtedy kontaktu wzrokowego.

3i49tv7325tdkkap.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się z nim bawi czy wygłupia to jest ok ale wystarczy ze powie się Wojtusiu, a powiedz pokaż itp to kompletna ignorancja, a do tego zrobił się nadruchliwy. Nie ma diagnozy, że to ewidentnie po szczepieniu, ale siostra mówi, że tak by to pasowało.
    .

3i49tv7325tdkkap.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    my po rehabillitacji- Nikus wyl dzisiaj okropnie

co tu taka cisza ?
    Faktycznie dzisiaj cichutko :)
    Nam pani neurolog zaleciła basen :) mamy szczepienie w piątek i pewnie od przyszłego tygodnia się wybierzemy na zajęcia.

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojego brata córka po szczepieniu na odrę świnkę i różyczkę nie mogła ustać na nogach przez kilka godzin, na szczęście się przespała i wszystko wróciło do normy. A jeśli chodzi o autyzm to objawia się właśnie w okresie szczepień...Renatka ja mam nadzieje że lekarz się pomylił i że dziecko po prostu ciut wolniej się rozwija...przykra sprawa :(

• ao12. Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki dodałam dzisiaj na fb filmik jak moja Ala "kombinuje" w łóżeczku :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 18:32

Sisilla, sylwia1985, ataga4, lubek lubią tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12. wrote:
    Dziewczynki dodałam dzisiaj na fb filmik jak moja Ala "kombinuje" w łóżeczku :-)
    Ala ma super włoski, kruczoczarne piękne! Mój jest łysolek po mamusi :P

ao12. lubi tę wiadomość

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po szczepieniu, było sporo płaczu, ale w sumie ok. Po powrocie był bardzo zmęczony, ale po drzemce wszystko jest ok:-)
    Wymiary Antka w dniu ukończenia 3go miesiąca: 7965g (urodzeniowa 4340g), 65cm, główka 41cm, klatka45cm.
    Co do wysyłki to tak, jak myślałam, Antek ma wrażliwą skórę i w miejscach, gdzie jest drazniona szybko się czerwieni, a potem robią się krostki i łączą się w plamki. Mamy nawilzac i tyle:-)

ao12., rewoppka, Kakabaka, lubek, paaolka lubią tę wiadomość

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co dzisiaj sie dowiedzialam że w przedszkolu u znajomej pojawiła się szkarlatyna! A już myślałam że wymarła. Ale tak to właśnie jest jak nie szczepi się dzieci. Znam ludzi którzy nawet na te obowiązkowe nie szczepią.

Przykra bardzo ta sprawa z podejrzeniem autyzmu ale nikt na świecie jeszcze nie udowodnił że po szczepionce dziecko może go dostać.

My jutro na USG bioderek i na ogólną kontrole do pediatry. Jestem ciekawa ile Agacia już ma :) ogólnie od jakiś 2tyg chodzimy w r. 68.

Wlasnie jak wg Was to jest. Bo wiem że H&M zawyża rozmiarówkę a jak u innych?

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurczaki.. nadrabialam kilka stron, odpisywalam i kopiowalam, odpisywalam i kopiowalam, teraz chcialam wkleic i wyslac odpowiedzi a tu kurde wrzucalam link o tych fotelikach na grupe fb i wszytsko skasowalam przez kopiowanie linku! wrrrr i teraz albo sie cofne znow i bede psiac do nowa albo tylk oto co pamietam :P

• Scęście Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    napewno odpisywalam na szczepienia. ktoras pytala czy zawsze beda na raz .. ja szczepilam 6w1 juz 2 razy i jutro bedzie 3. na pneuo tez szczepilam ale dopiero za drugim razem bo za pierwsyzm doktorka chciala zobaczyc jak kuba zareaguje na 6w1. bylo ok wiecp ozniej bylo i 6w1 i pneumo i tez ok. jutro mamy znow 6w1 i pneumo. nie wiem jak z rota i ile jest dawek bo nie szczepie.

pisalam tez o magii 4 miesiaca. neistety ja jestem przypadkiem ktory nei pociesza, a wlasiciwe moj Kuba. do 3 miesiecy mialam aniolka, od 4 mam wrazliwca, juz meisiac :( wszystko jest pieknie, wstaje usmeichniety i gotowy do zabawy, po poltorej godzinie do dowch zaczyna marudzic bo jest senny i wtedy sie zaczyna. ataki histerii.. wyje jak oparzony, uspokaja sie tylko w pozycji pionowo do swiata na rekach. raz od azu innym ejszcze na rekach placze z zalem chwile. tylko najgorsze ejst to ze jak juz sie uspokoi i jeszczeponsoze z 5 min zapobiegawczo to i tak proba odlozenia konczy sie histeria, prezeniem , mostkami, i darciem jak najglosniej sie da, i znowu akcja od nowa na rekach uspokajanie i proby odkladnaia az do skutku. raz wszytsk otrwa 5 min innym 30 a nawet godzine :( czemu on boi sie zasypiac?

• Scęście Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewci nie zazdroszcze szpitala, ja bym nei mgola patrzec na te wszytskei chore biedaczyska malenkie :( wacajcie do zdrowka!

• pestka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    napewno odpisywalam na szczepienia. ktoras pytala czy zawsze beda na raz .. ja szczepilam 6w1 juz 2 razy i jutro bedzie 3. na pneuo tez szczepilam ale dopiero za drugim razem bo za pierwsyzm doktorka chciala zobaczyc jak kuba zareaguje na 6w1. bylo ok wiecp ozniej bylo i 6w1 i pneumo i tez ok. jutro mamy znow 6w1 i pneumo. nie wiem jak z rota i ile jest dawek bo nie szczepie.

pisalam tez o magii 4 miesiaca. neistety ja jestem przypadkiem ktory nei pociesza, a wlasiciwe moj Kuba. do 3 miesiecy mialam aniolka, od 4 mam wrazliwca, juz meisiac :( wszystko jest pieknie, wstaje usmeichniety i gotowy do zabawy, po poltorej godzinie do dowch zaczyna marudzic bo jest senny i wtedy sie zaczyna. ataki histerii.. wyje jak oparzony, uspokaja sie tylko w pozycji pionowo do swiata na rekach. raz od azu innym ejszcze na rekach placze z zalem chwile. tylko najgorsze ejst to ze jak juz sie uspokoi i jeszczeponsoze z 5 min zapobiegawczo to i tak proba odlozenia konczy sie histeria, prezeniem , mostkami, i darciem jak najglosniej sie da, i znowu akcja od nowa na rekach uspokajanie i proby odkladnaia az do skutku. raz wszytsk otrwa 5 min innym 30 a nawet godzine :( czemu on boi sie zasypiac?
    scęście u mnie tez podobnie..Franulo aniołkiem calkiem nigdy nie był, zawsze miał jakąs swoja fazę ;) właśnie teraz mam taką z zasypianiem jak Ty. Myslę, że to generalnie cos się dzieciaczkom w glowach tworzy, czy nadmiar wrażeń czy związane jest to ze skokiem( w ten jeden na prawdę wierzę, bo widzę, ile osób ma te same problemy, czy ze snem w nocy czy z usypianiem w ogóle). Pewnie minie, tylko nie wiadomo kiedy ;)
    Dziecko ponoć teraz jest bardziej wrażliwe na otaczający je świat, więcej szczegółów nagle dostrzega i to może je przestraszyć. Franek dzis mi usnął jak jadł, dałam mu się chwilkę zdrzemnąć a on śpiąc zaczał płakać...:( wczesnej tak mi nie robił, dopiero od jakiegoś tygodnia czy dwóch. Coś musi niestety być na rzeczy z tymi przeżyciami :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 21:04

iabql8x.png
    x8msush.png
‹‹ 1218 1219 1220 1221 1222 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ