Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
A my mamy mały progresik Lilka dzisiaj pierwszy raz załapała, że można za rączki podciągać się do góry. Wczoraj jeszcze wieczorem jak ją łapałam to podnosiła sam tyłek a przez noc chyba doszła do wniosku, że fajnie by było zacząć od główki heh
Co do wagi.. to ja znowu w drugą stronę. Staram się jak najwięcej kilogramów zatrzymać a te ekspresowo mi uciekają. Już tylko 5 zostało mi w zapasie ale wydaję mi się, że to kwestia czasu.
Mam jeszcze pytanko.. korzystacie może z łóżeczek turystycznych? Polecicie coś?
-
paradise my kupiliśmy dwa łóżeczka z Biedry były po 65zł, jedno jest u nas w domu schowane jeszcze, a drugie u teściów rozłożone, bo często tam jesteśmy. Łóżeczko fajne, stabilne, ze stelażem drewnianym na materac. Za ta kasę jestem fess zadowolona
Tylko my je kupowaliśmy w lipcu, bo wtedy była na nie wyprzedaż.
Mamy te z małpką https://www.google.pl/search?q=%C5%82%C3%B3%C5%BCeczko+turystyczne+biedronka&biw=1536&bih=730&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=gZLQVMqvH8_vavnDgeAK&ved=0CAYQ_AUoAQ#imgdii=_&imgrc=C6kaFq8gJOGbfM%253A%3BvwmXbxntXVlt0M%3Bhttp%253A%252F%252Fstatic.promoceny.pl%252Ffoto%252Fvyrobky%252F214000%252F213882.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.promoceny.pl%252Fdetail%252Fbiedronka-lozeczko-dzieciece-turystyczne-213882%252F%3B624%3B354paradise lubi tę wiadomość
-
Sroka wrote:paradise my kupiliśmy dwa łóżeczka z Biedry były po 65zł, jedno jest u nas w domu schowane jeszcze, a drugie u teściów rozłożone, bo często tam jesteśmy. Łóżeczko fajne, stabilne, ze stelażem drewnianym na materac. Za ta kasę jestem fess zadowolona
Tylko my je kupowaliśmy w lipcu, bo wtedy była na nie wyprzedaż.
Mamy te z małpką https://www.google.pl/search?q=%C5%82%C3%B3%C5%BCeczko+turystyczne+biedronka&biw=1536&bih=730&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=gZLQVMqvH8_vavnDgeAK&ved=0CAYQ_AUoAQ#imgdii=_&imgrc=C6kaFq8gJOGbfM%253A%3BvwmXbxntXVlt0M%3Bhttp%253A%252F%252Fstatic.promoceny.pl%252Ffoto%252Fvyrobky%252F214000%252F213882.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.promoceny.pl%252Fdetail%252Fbiedronka-lozeczko-dzieciece-turystyczne-213882%252F%3B624%3B354
Fajne to łóżeczko, nie widziałam go w biedrze. Dużo zajmuje miejsca jak się go złoży? One jest z materacem? Czy musisz wkładać jakiś inny?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 10:51
-
Materac mamy taki zapasowy kupiony w ikei i tak sobie stoi u teściów, przydaje się, bo Mała nie musi już drzemać na kanapie tylko do łóżeczka ląduje.
Dziewczyny czego używacie do czyszczenia uszu u maluszków? U mojej Wczoraj po kąpaniu wyleciała taka woskowina, że muszę w coś sie zaopatrzyć, myślałam nad Audi Baby.paradise lubi tę wiadomość
-
renatkach wrote:Dziewczyny, a ja mam doła. Moja siostra ma dwuletniego chłopca Wojtka i siedmioletnią córkę Gosię. Dzisiaj była z Wojtkiem u neurologa, bo bardzo zmartwiła się tym, że mały nic nie mówi, a Gosia jak miała dwa latka, to niewyraźnie, ale wszystko mówiła. I okazało się, że jest opóźniony w rozwoju. Ma szereg badań do zrobienia, począwszy od badania krwi, hhormonów, laryngologa, skończywszy na logopedzie, psychologu i audiologu. Najgorsze jest jednak to, że nie jest to opóźnienie wrodzone, bo rozwijał się dobrze. Doktorka zasugerowała, że możliwe ze to po szczepieniu. Po pierwszym szczepieniu u Wojtka wystąpiło obniżone napięcie mięśniowe , a teraz wszystko wskazuje na to, że nawet psychiczne powikłania są. Bo jak miał półtora roku, to wszystko ładnie mówił, jak robią zwierzątka, jak się mama nazywa, gdzie co jest pokazywał, a teraz wszystko po swojemu. Jakby zaczął ignorować cały świat. Och dziewczyny, tak mi przykro. Naprawdę...
Jak tylko Was coś niepokoi to w te pędy do lekarza...Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 12:36
-
Podobno autyzm jest wrodZony a po szczepieniu szybciej sie ujawnia, nie wirm jak jest.
Ale boje sie tak czy siak. Ale chyba brak szczepienia bardziej.
U nas znowu slu oszaleje. Jutro alergolog alr pewnie nie wiele pomoze -
Jak się z nim bawi czy wygłupia to jest ok ale wystarczy ze powie się Wojtusiu, a powiedz pokaż itp to kompletna ignorancja, a do tego zrobił się nadruchliwy. Nie ma diagnozy, że to ewidentnie po szczepieniu, ale siostra mówi, że tak by to pasowało.
. -
nick nieaktualnyMojego brata córka po szczepieniu na odrę świnkę i różyczkę nie mogła ustać na nogach przez kilka godzin, na szczęście się przespała i wszystko wróciło do normy. A jeśli chodzi o autyzm to objawia się właśnie w okresie szczepień...Renatka ja mam nadzieje że lekarz się pomylił i że dziecko po prostu ciut wolniej się rozwija...przykra sprawa
-
My już po szczepieniu, było sporo płaczu, ale w sumie ok. Po powrocie był bardzo zmęczony, ale po drzemce wszystko jest ok:-)
Wymiary Antka w dniu ukończenia 3go miesiąca: 7965g (urodzeniowa 4340g), 65cm, główka 41cm, klatka45cm.
Co do wysyłki to tak, jak myślałam, Antek ma wrażliwą skórę i w miejscach, gdzie jest drazniona szybko się czerwieni, a potem robią się krostki i łączą się w plamki. Mamy nawilzac i tyle:-)ao12., rewoppka, Kakabaka, lubek, paaolka lubią tę wiadomość
[/url][/url] -
Wiecie co dzisiaj sie dowiedzialam że w przedszkolu u znajomej pojawiła się szkarlatyna! A już myślałam że wymarła. Ale tak to właśnie jest jak nie szczepi się dzieci. Znam ludzi którzy nawet na te obowiązkowe nie szczepią.
Przykra bardzo ta sprawa z podejrzeniem autyzmu ale nikt na świecie jeszcze nie udowodnił że po szczepionce dziecko może go dostać.
My jutro na USG bioderek i na ogólną kontrole do pediatry. Jestem ciekawa ile Agacia już ma ogólnie od jakiś 2tyg chodzimy w r. 68.
Wlasnie jak wg Was to jest. Bo wiem że H&M zawyża rozmiarówkę a jak u innych? -
kurczaki.. nadrabialam kilka stron, odpisywalam i kopiowalam, odpisywalam i kopiowalam, teraz chcialam wkleic i wyslac odpowiedzi a tu kurde wrzucalam link o tych fotelikach na grupe fb i wszytsko skasowalam przez kopiowanie linku! wrrrr i teraz albo sie cofne znow i bede psiac do nowa albo tylk oto co pamietam
-
napewno odpisywalam na szczepienia. ktoras pytala czy zawsze beda na raz .. ja szczepilam 6w1 juz 2 razy i jutro bedzie 3. na pneuo tez szczepilam ale dopiero za drugim razem bo za pierwsyzm doktorka chciala zobaczyc jak kuba zareaguje na 6w1. bylo ok wiecp ozniej bylo i 6w1 i pneumo i tez ok. jutro mamy znow 6w1 i pneumo. nie wiem jak z rota i ile jest dawek bo nie szczepie.
pisalam tez o magii 4 miesiaca. neistety ja jestem przypadkiem ktory nei pociesza, a wlasiciwe moj Kuba. do 3 miesiecy mialam aniolka, od 4 mam wrazliwca, juz meisiac wszystko jest pieknie, wstaje usmeichniety i gotowy do zabawy, po poltorej godzinie do dowch zaczyna marudzic bo jest senny i wtedy sie zaczyna. ataki histerii.. wyje jak oparzony, uspokaja sie tylko w pozycji pionowo do swiata na rekach. raz od azu innym ejszcze na rekach placze z zalem chwile. tylko najgorsze ejst to ze jak juz sie uspokoi i jeszczeponsoze z 5 min zapobiegawczo to i tak proba odlozenia konczy sie histeria, prezeniem , mostkami, i darciem jak najglosniej sie da, i znowu akcja od nowa na rekach uspokajanie i proby odkladnaia az do skutku. raz wszytsk otrwa 5 min innym 30 a nawet godzine czemu on boi sie zasypiac? -
Scęście wrote:napewno odpisywalam na szczepienia. ktoras pytala czy zawsze beda na raz .. ja szczepilam 6w1 juz 2 razy i jutro bedzie 3. na pneuo tez szczepilam ale dopiero za drugim razem bo za pierwsyzm doktorka chciala zobaczyc jak kuba zareaguje na 6w1. bylo ok wiecp ozniej bylo i 6w1 i pneumo i tez ok. jutro mamy znow 6w1 i pneumo. nie wiem jak z rota i ile jest dawek bo nie szczepie.
pisalam tez o magii 4 miesiaca. neistety ja jestem przypadkiem ktory nei pociesza, a wlasiciwe moj Kuba. do 3 miesiecy mialam aniolka, od 4 mam wrazliwca, juz meisiac wszystko jest pieknie, wstaje usmeichniety i gotowy do zabawy, po poltorej godzinie do dowch zaczyna marudzic bo jest senny i wtedy sie zaczyna. ataki histerii.. wyje jak oparzony, uspokaja sie tylko w pozycji pionowo do swiata na rekach. raz od azu innym ejszcze na rekach placze z zalem chwile. tylko najgorsze ejst to ze jak juz sie uspokoi i jeszczeponsoze z 5 min zapobiegawczo to i tak proba odlozenia konczy sie histeria, prezeniem , mostkami, i darciem jak najglosniej sie da, i znowu akcja od nowa na rekach uspokajanie i proby odkladnaia az do skutku. raz wszytsk otrwa 5 min innym 30 a nawet godzine czemu on boi sie zasypiac?
Dziecko ponoć teraz jest bardziej wrażliwe na otaczający je świat, więcej szczegółów nagle dostrzega i to może je przestraszyć. Franek dzis mi usnął jak jadł, dałam mu się chwilkę zdrzemnąć a on śpiąc zaczał płakać... wczesnej tak mi nie robił, dopiero od jakiegoś tygodnia czy dwóch. Coś musi niestety być na rzeczy z tymi przeżyciamiWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 21:04