Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyja nie mam jeszcze karty ciąży ale to dlatego, że ja chodzę na NFZ
ja serducho zobaczyłam w walentynki był to przełom 6-7 tydzień
a cieszyć to na razie się nie cieszę tzn., nie dociera do mnie, że jestem w ciąży
dopisane:
poza tym objawy radości przytłumione są przez obawy ja się boję , że moje dzieciątko będzie chore pewnie to przez moją pracę bo co chwilę mam coraz bardziej chore dzieciaczkiWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2014, 20:38
-
nick nieaktualny
-
Pusty pęcherzyk. Już w tamtym tygodniu wiedziałam - pęcherzyk urósł zaledwie o 3.4 mm w ciągu dwóch tygodni i nie było żadnego ciałka żółtego. Po prostu czarna dziura. Lekarz kazał mi przyjść za tydzień, czyli dzisiaj i pęcherzyk miał 12.1 mm (czyli urósł o 4.7 mm) i wyraźniej było widać, że jest pusty. Dodatkowo przyrost bety miałam od samego początku poniżej 50%. Wypłakałam się wtedy i spakowałam torbę do szpitala. Jeszcze nieraz będę płakać, ale najgorsze mam już za sobą.
Wiemy przynajmniej, że mogę być w ciąży, a to dla nas dużo.
Dziewczynki nie martwcie się za dużo, nudźcie się z całych sił przez te 9 miesięcy, a ja trzymam kciuki z całych sił za to, bym była ostatnią, która opuściła Wasze grono :*-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Bardzo mi przykro kochana Moremi. Niestety puste pecherzyki sie zdarzaja ale za kazdym razem ktos zadaje sobie to trudne pytanie: dlaczego trafilo akurat na mnie?
Dobrze, ze piszesz, ze teraz wiesz, ze mozesz zajsc w ciaze. Ty tez nie martw sie niczym, starajcie sie na spokojnie i wracaj nam tutaj jak najszybciej. A jak wam sie znowu uda (a uda sie na pewno) to daj mi znac, kochana abym zmienila ci daty na liscie. Sciskam mocnomoremi lubi tę wiadomość
-
Natalia - super - będzie wszystko jak najbardziej w porządku
Moremi - ściskam i czekamy na wieści jak zaciążysz - wpadnij i daj nam znaćmoremi lubi tę wiadomość
[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
MTHFR 1298A>C hetero
Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150 -
Moremi, musisz byc bardzo pozytywna osoba skoro w takiej sytuacji myślisz o nas. Bardzo mi przykro z powodu Twojej straty i moge powiedzic szczerze ze wiem przez co przechodzisz bo juz dwa razy to przechodzilam. Nie poddawaj sie....
moremi lubi tę wiadomość
-
moremi wrote:Pusty pęcherzyk. Już w tamtym tygodniu wiedziałam - pęcherzyk urósł zaledwie o 3.4 mm w ciągu dwóch tygodni i nie było żadnego ciałka żółtego. Po prostu czarna dziura. Lekarz kazał mi przyjść za tydzień, czyli dzisiaj i pęcherzyk miał 12.1 mm (czyli urósł o 4.7 mm) i wyraźniej było widać, że jest pusty. Dodatkowo przyrost bety miałam od samego początku poniżej 50%. Wypłakałam się wtedy i spakowałam torbę do szpitala. Jeszcze nieraz będę płakać, ale najgorsze mam już za sobą.
Wiemy przynajmniej, że mogę być w ciąży, a to dla nas dużo.
Dziewczynki nie martwcie się za dużo, nudźcie się z całych sił przez te 9 miesięcy, a ja trzymam kciuki z całych sił za to, bym była ostatnią, która opuściła Wasze grono :*
moremi Kochana tak bardzo mi przykro... Moja siostra w pierwszej ciąży miała taką samą sytuację i również zabieg, Zaszła dość szybko w kolejną ciążę, a teraz Zosia konczy 1 rok Trzymam za Ciebie kciuki! Na pewno sie uda! I czekamy na dobre wieści od Ciebie!moremi lubi tę wiadomość
-
Witam serdecznie wszystkie nowe dziewczynymoremi wrote:Trzymam za Was kciuki. Wracam na ovu. Ciąża tzw. chybiona i jutro zabieg.Natalia J. wrote:Dziewczyny, czy wy tak samo jak ja cieszylyscie sie z karty ciąży? Ja sie popłakałam ze szczęścia
Powiedzcie mi proszę, w którym tyg zobaczylyscie serduszka waszych pociech?Kajaoli, moremi lubią tę wiadomość
-
MOI wrote:
Oj wiele bym dala za polskiego paczusia dzis pojde do polskiego sklepu sprawdzic czy pani kierowniczka przewidziala jakis towar na te specjalna okazje
Chcialabym sama wyczarowac paczki, takie domowe ale nigdy wczesniej nie robilam.
Mniam mniam, najchetniej juz bym skosztowalaMOI lubi tę wiadomość
-
Kajaoli ja nigdy nie robiłam sama pączków, ale kiedyś na pewno spróbuję Na razie posiłkuję się kupnymi, a w pracy ludzie częstują chrustami teściowej albo samodzielnie wykonanymi oponkami
Dla tych, którzy boją się dużej ilości tłuszczu mogę podpowiedzieć, że są przepisy na pączki pieczone w piekarniku. Nie wiem, czy smakują tak samo dobrze, ale na pewno pięknie wyglądają i możne je jeść z czystym sumieniemKajaoli lubi tę wiadomość