X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daj spokoj mi tak psozlo na zatok ize zaraz wyjde z siebie!
    MartaR.. wrote:
    Ja mam tak falami tydzień bez snu a tydzień śpiący ... Dziewczyny a was też tak głowa boli nigdy nie miałam bólów głowy a teraz czuję się tak jakbym nie mogła jej utrzymać w pionie

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej słoneczka :)

ja mam 4 talerze oponek więc zapraszam (sama nie jem bo mi ochota przeszła po zrobieniu wolę krokiety z pieczarkami)

Agatas będzie dobrze uszka do góry

witam nowe mamusie :)

Marta mi głowa wczoraj tak pękała, że aż wymiotowałam

Drelin lubi tę wiadomość

• mama86 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze pączka nie zjadłam, lecę zaraz do mojego doktorka i po wizycie podjadę do cukierni ;) Zrobię zakupy wedle zamówienia mojego męża: paczki z marmoladą i eklerki ;)

Trzymajcie kciuki za wizytę, mam takiego stracha, że aż w nocy miałam sen, że zaczęłam plamić ;)

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • mała_mi Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czeeeeeść :) witam was czwartkowo-pączkowo ;)

jeszcze nie zjadłam zadnego, czekam aż teściowa usmaży bo te pączki są pyyyyyyyyszne ;)

tak wogóle to się rozpisałyście strasznie.

ja miałam wczoraj mieć mieć wizytę ale nie miałam... grrrrrr... doktorka nie było, ma być w piątek, więc dalej czekam na <3.

q53jwvt.png
    Aniołki 24.09.13r (*) 6tc 5.01.14r (*) 7tc
  • kalitria Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam dzisiaj taką huśtawkę nastrojów, że jakbym miała robić pączki albo chrusty to bym chyba tym ciastem rzucała po ścianach!
    angry-smiley.gif
    u nas na Cyprze nie ma dzisiaj tłustego czwartku, tutaj jest tłusty poniedziałek. mam nadzieje ze nastrój mi sie polepszy to paczki zrobie w weekend :)

Kamilamila85 lubi tę wiadomość

zud3vfxm61o98pcc.pngrelgtrd8tf5uttyg.png
  • mała_mi Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalitria wrote:
    ja mam dzisiaj taką huśtawkę nastrojów, że jakbym miała robić pączki albo chrusty to bym chyba tym ciastem rzucała po ścianach!
    angry-smiley.gif
    u nas na Cyprze nie ma dzisiaj tłustego czwartku, tutaj jest tłusty poniedziałek. mam nadzieje ze nastrój mi sie polepszy to paczki zrobie w weekend :)

eeee tam, w takim wypadku to ja bym sobie zrobiła dłuuugi pączkowy łikend :) od czwartku do poniedziałku ;)

Anoolka, Drelin, Kakabaka, Kajaoli, Kamilamila85 lubią tę wiadomość

q53jwvt.png
  • Bergo Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamusie :) Cały czas dociera do mnie jeszcze bardzo powoli, że będę mamą :) To moja pierwsza dzidzia, cudem spłodzona, bo lekarze zapraszali na in vitro, a tu taka niespodzianka... Czekam z niecierpliwością na bicie serca... Nie wiem jak wytrzymam te dwa tygodnie jeszcze...

Anoolka, Drelin, kalitria, MOI, Kajaoli, Kamilamila85, mała_mi lubią tę wiadomość

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zjadłam już dwa pączusie :D

Dziewczyny Was też boli w krzyżu??? Najgorzej jest jak się schylam :/ Gdzieś tam wyczytałam że to jest typowa przypadłość ciążowa...ale w 9 tyg? :/

• Kakabaka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:

Dziewczyny Was też boli w krzyżu??? Najgorzej jest jak się schylam :/ Gdzieś tam wyczytałam że to jest typowa przypadłość ciążowa...ale w 9 tyg? :/
    Jeeeny jak mnie łupie w krzyżu. Myślałam, że to od tego, że ostatnio dużo stałam przy prasowaniu i coś uszkodziłam, ale potem przeczytałam, że to normalne, więc się nie stresuję. Staram się ustawiać w wygodne pozycje i czekam aż przejdzie.

Anoolka lubi tę wiadomość

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • kalitria Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała_mi wrote:
    eeee tam, w takim wypadku to ja bym sobie zrobiła dłuuugi pączkowy łikend :) od czwartku do poniedziałku ;)

to wtedy bym miała wymiotów a wymiotów, nie wiedziałabym czy ciąża czy pączek,

mała_mi lubi tę wiadomość

zud3vfxm61o98pcc.pngrelgtrd8tf5uttyg.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 17:18

• mała_mi Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:

mnie ostatnio tak łupie, no ale stwierdziłabym prędzej że to starośc niż ciąża na tym etapie ;)

przy dziewczynach w końcówce ciąży mnie bolał kręgosłup do nieprzytomności, ale żeby już?! ;D

q53jwvt.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dopoki nei zjem nei mam brzucha, a jak zjem co kolwiek to jestem odeta do konca dnia i wygladam jak w 5 m-cu ;/

paczka zjadlam pol, i nei mam na drugie pol ochoty ;p moze i dobrze. w gole nei mam ochoty na slodkie w ciazy ;)

Anoolka lubi tę wiadomość

• Bergo Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tak samo....
    Scęście wrote:
    a ja dopoki nei zjem nei mam brzucha, a jak zjem co kolwiek to jestem odeta do konca dnia i wygladam jak w 5 m-cu ;/

paczka zjadlam pol, i nei mam na drugie pol ochoty ;p moze i dobrze. w gole nei mam ochoty na slodkie w ciazy ;)

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też boli w krzyżu - lewa strona. Mam nadzieję, że to nie nerka... pospałam sobie przez 3 godziny i ciut lepiej mi :D

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo wrote:
    Cześć mamusie :) Cały czas dociera do mnie jeszcze bardzo powoli, że będę mamą :) To moja pierwsza dzidzia, cudem spłodzona, bo lekarze zapraszali na in vitro, a tu taka niespodzianka... Czekam z niecierpliwością na bicie serca... Nie wiem jak wytrzymam te dwa tygodnie jeszcze...

Bergo, gratuluje ci jeszcze raz z calego serca :) wiem co przezywasz, wiekszosc z nas jest jeszcze na tym etapie, ze nie moze uwierzyc. Badz tylko dobrej mysli, nie stresuj sie, wszystko bedzie dobrze :) Kiedy wizyta?

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem po wizycie, wszystko ok! Bobas ma 13 mm i wszystko jest na razie dobrze:) A ja znowu schudłam :I Następna wizyta za 3 tygodnie, mam nadzieję, że ten czas spokojnie mi minie ;)

Co do bóli to mnie też brzuch pobolewa i krzyż zwłaszcza gdy więcej się ruszam. Ale znalazłam na to sposób- gdy zaczyna boleć po prostu się kładę i jakoś przechodzi. Mnie nerki też czasami bolą (zazwyczaj prawa strona) ale na to nie znalazłam sposobu. Podczas miesiączki tez miewałam bóle nerek.

Kamilamila85, Kajaoli, caterinka, kalitria, mała_mi lubią tę wiadomość

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • Kamilamila85 Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zjadłam tylko 2 pączki. Od wczoraj brzuch mnie tak boli ze nie wyrabiam, ale nie plamie, wzięłam nospe i nadal boli,jak do wieczora nie przejdzie to do szpitala się wybiorę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2014, 13:53

aca8bc8284.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej a czy wy tez tak macie ze ejstescie takei odete?
    ja to nei wiem czy jestem glupia jakas cyz co, ale mam wrazenie ze mi brzuch coraz bardziej do rpzodu sie wypina, bo ja ogolnei nei jestem wpaska, mam swoje 3 faldki na brzuchu i po prostu ten brzuch robi m isie w rpayc tkai ogromny jakbym byla w 4 m-cu, ucieksaja mnei spodnei i w ogole.
    koleznaka mi mwoi ze czytala keidys ze jak jest praca siedzaca to jak za ldugo sie siedzi to tak wlansie sie robi... no ja do 16 tylko siedze w fotelu wiec mzoe i fakt. nei wiem
    mamaaa! gratulacje :* :* syzbk orosnei to twoje malenstwo :*

• Scęście Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i macica sie pwoieksza i podobn ota skora tez sie rozpycha jakos, tylko no torhc eglupio jak ktos zauwazy p obrzuch ua ptoem zpayta ktory tydzien a ja im jebne 7 ;p

‹‹ 122 123 124 125 126 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ