Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
ależ dzisiaj zaległości w czytaniu miałam:)
pączki zjadłam 2 upieczone przez moją mamę- sama słodycz
paaolka u nas też panuje szkarlatyna i rzuty jelitówki- ale to akurat norma i jak pójdę na kolejną wizytę to przyjmę bez buntu to L4
mad8- też byłam dziś na zakupach i nie powiem, że były udane a zwłaszcza przy serach ale wytrwałam do końcapaaolka, mad8 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny trochę mnie nie było, ale dzielnie podczytuję
Ja dziś byłam u lekarki nowej poleconej przez przyjaciółkę co niedawno rodziła i kobietka jest świetna! USG mi zrobiła- wszystko w porządku, maleństwo ma aż 1,67 cm! serduszko bije, niesamowity dźwięk..najpiękniejszy:)
A tak to też mnie łupie w krzyżu, mdłości trochę się uspokoiły natomiast cały czas mi zimno i zmęczona. Ale da się wytrzymać
Ahhh i dwa paczki pożarte
PS. Termin na 04.10Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2014, 21:07
paaolka, Kajaoli, caterinka, mad8 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny chciałam się Was zapytać jak długo będziecie brały kwas foliowy? Bo mój ginekolog powiedział, że już nie muszę brać (brałam bardzo długo przed zajściem w ciążę, jakieś 6 m-cy). Innych witamin mi jeszcze nie zalecił bo jak powiedział- bierze się dopiero po okresie ontogenezy. I w sumie nie wiem, nie mam nic teraz brać?! W internecie co nie co czytałam a w aptekach jest duża oferta witamin już od pierwszego trymestru. Jak Wy robicie?
-
Mama 86 najlepiej brać leki przypisane do trymestru. Prenatal, femibion, feminatal itd. Ja cały czas biorę kwas foliowy i to niczemu nie szkodzi. Sama przed ciąża brałam 8 miesięcy i będę brała leki aż do końca ciąży. Kwas foliowy był potrzebny, ale nie szkodzi wcale. Jeśli wolisz być pewna, to kup sobie leki opisane na początku
-
Ja mam niedoczynność tarczycy i gin kazał mi brać matruellę bo ma jod i kwas foliowy i inne witaminy.powiedział, że cały czas mam brać do odwołania
mama86 wrote:Dziewczyny chciałam się Was zapytać jak długo będziecie brały kwas foliowy? Bo mój ginekolog powiedział, że już nie muszę brać (brałam bardzo długo przed zajściem w ciążę, jakieś 6 m-cy). Innych witamin mi jeszcze nie zalecił bo jak powiedział- bierze się dopiero po okresie ontogenezy. I w sumie nie wiem, nie mam nic teraz brać?! W internecie co nie co czytałam a w aptekach jest duża oferta witamin już od pierwszego trymestru. Jak Wy robicie?[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
MTHFR 1298A>C hetero
Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150 -
Jezeli chodzi o witaminko to ja biore Femibion Natal 1 i Chela Mag B6 Mama (oprócz duphastonu i nospy forte)
Przedwczoraj miałam pierwszy raz mdłości i wymioty z samego rana - okropienstwo, wczoraj cały dzien było lepiej natomiast dopadło mnie wieczorem.. Mam nadzieje, ze dzisiaj bedzie duzo lepiej Albo chociaz lepiej, bo narazie jest znośnie!
Miłego dnia Kobietki - GRATULUJE PIKAJĄCYCH SERDUSZEK!!! -
lubek wrote:to sie Wam pochwale moimi pakami, bo juz gotowe
niezbyt slodkie, bo lukier na soku z cytryny, posypane skorka moczona dwa miesiace w rumie (chyba mi nie zaszkodzi, co ?), nadziane powidlami sliwkowymi
https://lh6.googleusercontent.com/-9VBC6WfUW3M/Uw9QjnhhxoI/AAAAAAAAKGg/nZvzgSWzyO4/w591-h443-no/20140227_154936_gen.+Meriana+C.+Coopera.jpg
Lubek, twoje paczki wygladaja baaaaaardzo smakowicielubek lubi tę wiadomość
-
mama86 wrote:Dziewczyny chciałam się Was zapytać jak długo będziecie brały kwas foliowy? Bo mój ginekolog powiedział, że już nie muszę brać (brałam bardzo długo przed zajściem w ciążę, jakieś 6 m-cy). Innych witamin mi jeszcze nie zalecił bo jak powiedział- bierze się dopiero po okresie ontogenezy. I w sumie nie wiem, nie mam nic teraz brać?! W internecie co nie co czytałam a w aptekach jest duża oferta witamin już od pierwszego trymestru. Jak Wy robicie?
-
A my pojedziemy na wieksze zakupy, trzeba zapelnic spizarke moze wstapimy do sklepu ze starociami i rozejrzymy sie za drugim nocnym stolikiem. Jestesmy w trakcie urzadzania sypialni i jeden stolik juz jest, kupiony za grosze mebelek w starym stylu, wlasnorecznie odnowiony czyli przemalowany na bialo. Wiec szukamy dla niego brata
A tak poza tym to mysle, ze oprocz zaplanowanego spaceru w lesie, bedziemy leniuchowaclubek lubi tę wiadomość
-
paaolka wrote:mad8 a kiedy idziesz na swoje usg?
4 marcapaaolka lubi tę wiadomość
-
Marta łączę się z Tobą w cierpieniach.
Odnośnie kwasu foliowego czytałam gdzieś, że brany w późnej ciąży ma związek z astmą u dzieci. Nie wiem na ile to prawda, trzeba będzie się dowiedzieć. Póki co na pewno będę brać do końca I trymestruMartaR.. lubi tę wiadomość