WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • pestka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Je 3 do 5 minut i zaczyna się wrzask:( Podam mu dziś chyba na noc czopka przeciwbólowego i zobaczę czy będzie lepiej spał, jak tak to raczej ząbki. A w homeopatie to ja za bardzo nie wierzę no ale kupie i wypróbuje może akurat pomoże...
    ja tez nie wierze, ale naczytałam się tyle opinii w necie, że bym spróbowała. Gorzej raczej nic nie zrobią, a może się poprawi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 17:03

iabql8x.png
    x8msush.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie popadajcie w paranoję z tą tarczycą. Wypadające włosy to dolegliwość większości dziewczyn po porodzie. Wszystkie, które znam mówią o tym. To samo przechodzi z czasem. Ja mam nadczynność tarczycy od początku ciąży, a włosy mi nie wypadały. Jasne, że zawsze warto się przebadać, ale wypadające włosy po ciąży nie są spowodowane nadczynnością tarczycy, tylko zmianą metabolizmu i gospodarki hormonalnej. Ja też biorę metizol i wszystko bardzo szybko wróciło do normy - już o tym pisałam, biorę jedną tabletkę co 2 dni (5mg) a przy karmieniu można brać do 20mg na dobę.

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie gryzie ale gryzła na poczatku przez pobyt w szpitalu synkiem mleczko się przepaliło, cycka w budzi nie miała od dwóch dni, przykro, no ale co zrobić i tak mogłam tylko karmić rano wieczór, bo 15mg thyrozolu bralam a ze juz suche cycki to 40 mg biorę od dzisiaj..

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    theagnes87 wrote:
    U nas było to samo!!! A histeria i ciągły płacz trwał 5 dni pod rząd...
    U nas były to ząbki...Mała tak bolało że mało co skóry z twarzy sobie nie ściągneła...wtedy w ruch poszedł żel Dentinox i krople nurofen
    Ale u nas trwa to już miesiąc :( Cały czas dajesz malej te krople czy już jej przeszło?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie dot wprowadzania glutenu, jakiej konsystencji ma być ta kaszka?

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzis padam - maly jest mega marudny - jak ssie piers to zauwazylam ze troche tak jakby pieklo/kulo w jednym miejscu - zastanawiam sie czy to moze nie wydzierajacy sie zabek ale nie wiem jak to sprawdzic- niby przejechalam lekko palcem ale nic nie wyczulam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 18:51

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Nutella Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    ja dzis padam - maly jest mega marudny - jak ssie piers to zauwazylam ze troche tak jakby pieklo/kulo w jednym miejscu - zastanawiam sie czy to moze nie wydzierajacy sie zabek ale nie wiem jak to sprawdzic- niby przejechalam lekko palcem ale nic nie wyczulam

Ja właśnie tak mam tera jak karmię, czuję jak mnie tym ząbkiem gryzie.

Byliśmy dzisiaj u pediatry i Ala ze swoim zębem nieźle zdziwiła doktora:p

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam się do mam padających na pysk dzisiaj - po szczepieniu pół nocy siedziałam i głaskałam po główce bo inaczej się budził i płakał i przez cały dzień gorączka, marudzenie i płacz - jedna jedyna drzemka 30 min (nawet nie zdążyłam oka przymknąć). Dziękuję za uwagę i możliwość wyżalenia się idę zamknąć oko może mi się teraz uda, ale wcześniej muszę ojebać ojca dziecka przez telefon, że jak będąc w ciąży cały rok prosiłam żeby skończył z delegacjami słyszałam "jakoś to będzie" tak teraz "jakoś to będzie" musiał wysłuchać paru epitetów!!!

Sisilla, pestka lubią tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwonilam do poradni endokrynologicznej i zarejestrowała mnie babka na 27.02. do lekarza.
    Dzwonilam tez to swojej przychodni żeby się zapisać na USG tarczycy iiiiiii UWAGA...... zapisali mnie na listę oczekujących i za 4 tygodnie zadzwonią żeby mnie poinformować kiedy mam przyjść na USG!!!!!!Czyli może być to nawet za 1,5 miesiąca!!!

I weź tu człowieku choruj...

Paulina,pisalas na FB o szczepieniu. U mnie jest zupełnie inaczej. Jak byliśmy ostatnio na szczepieniu na rota to babka powiedziała, ze mamy przyjść na następne (pneumokoki) w pierwszym lub drugim tygodniu lutego. U nas przychodni żeby zarejestrować się na szczepienie trzeba zadzwonic w poniedziałek i rejestrują wtedy na przyszły tydzień (zanim dodzwonie się tam w pn. to zazwyczaj jest godz.11 a rejestracja jest czynna od 7.30 :-P ). Tak wiec ja dzwonilam w poniedziałek (2 lutego) żeby zapisać się na ten tydzień a babka do mnie ze nie ma juz miejsc. No tak myślę sobie juz godz. 11 wiec wcale się nie dziwie :-P Zapisała mnie na listę oczekujących i powiedziała ze jak zwolni się miejsce to do mnie zadzwonią. Wiec ja w minionych poniedzialek znowu zadzwonilam zeby zarejestrować się na przyszły tydzień żeby mieć pewną wizytę w razie gdy oni nie zadzwonia. A tu mi babka mówi ze nie ma miejsc. To ja się jej pytam co mam zrobić bo miałam dziecko zaszczepić w tym tygodniu a ona mi na to ze później można szczepić a najważniejsze ze nie wczesniej. I od słowa do słowa powiedziała ze na ten tydzien nie maja w grafiku przewidziane przyjmowanie dzieci zdrowych bo LEKARZE MAJĄ URLOPY!Masakra jakaś! Ale dzisiaj jakimś cudem zadzwoniła do mnie ze mam przyjechać na szczepienie jutro, wiec wszystko się skończyło happy endem. A z tym brakiem miejsc to jakas sciema była bo nawet mogłam sobie godzinę wybrać na która chce przyjechać :-P

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Ale u nas trwa to już miesiąc :( Cały czas dajesz malej te krople czy już jej przeszło?

No u nas to się zaczeło jakoś przed 3 miesiącem...tzn najpierw było odrywanie isę od cyca i płacz...
    Potem (2 tygodnie temu) była histeria non stop przez 5 godzin przez 5 dni...Wtedy gdy było już apogeum bólu (tzn już sie drapała po twarzy) to dałam jej raz syrop przeciwbólowy.

Teraz, bólu w ciągu dnia nie ma, ale nieraz zdarza jej się odrywać od cyca z płaczem bo widocznie sutek ją podrażnia i ją boli...
    I czekamy az ząb jej się wreszcie wyrżnie...bo to może trwać i nawet 2 miesiące

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale jestem wkurzona- chcialam sobie film obejrzec ktory jest raz w tyg ,, na dobre i na zle ,, bo lubie a tu oczywiscie po calym dniu siedzenia przty kompie i nie zajmowania sie dzieckiem moj maz zasiadl do tv i nie da mi obejrzec filmu-wkurza mnie to bo musi byc zawsze po jego mysli- ja siedze caly dzien z malym i nawet nie moge sobie obejrzec jednego filmu bo mi sie wryl- no szlg mnie trafi zaraz wybuchne
    codziennie mnie juz zoldek boli - chcialabym miec swiety spokoj ...

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Dołączam się do mam padających na pysk dzisiaj - po szczepieniu pół nocy siedziałam i głaskałam po główce bo inaczej się budził i płakał i przez cały dzień gorączka, marudzenie i płacz - jedna jedyna drzemka 30 min (nawet nie zdążyłam oka przymknąć). Dziękuję za uwagę i możliwość wyżalenia się idę zamknąć oko może mi się teraz uda, ale wcześniej muszę ojebać ojca dziecka przez telefon, że jak będąc w ciąży cały rok prosiłam żeby skończył z delegacjami słyszałam "jakoś to będzie" tak teraz "jakoś to będzie" musiał wysłuchać paru epitetów!!!

mitaka rozumiem, że ta gorączka to po 3 dawce szczepienia? Mnie lekarka mówiła, że przy 3 turze tak może być, bo organizm już zna wroga i wie z czym walczy, stad gorączka, aż się boję, bo u mnie szczepienia pod koniec lutego. Ale zaszczepię ją tylko wtedy, jak będę miała 100% pewności, ze nikt z domowników nie jest chory lub nawet lekko przeziębiony.

Scęście a co u was? Jak twój synuś? Dzielnie walczy, czy już po choróbsku? Słyszałam w tv, że szał w przychodniach i grypsko panuje. Obyśmy dziewczyny przetrzymały i żeby już była wiosna, bo wtedy nawet choruje się lepiej ;)

My dziś próbowałyśmy drugi raz marchewkę z gerbera, Zosia pluła dalej niż widziała, oj chyba jej nie posmakowało, szczerze mówiąc mnie też nie ;) spróbujemy marcheweczki z ziemniakiem :) może będzie smaczniejsze.

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla Scęście jest niestety w szpitalu z Kubusiem :-(

age.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama o masakra czyli jednak mieli miejsca skor godzine moglas sobie wybrac no wiecie co tak klamac ludzi ja sie ciesze z mojej przychodni ze chociaz z zapisaniem na szczepienie nie ma problemu.

Dziewczyny wspolczuje wam ze tak dzieci marudza ale etap zabkow musimy jakos przezyc, u mojej jeszcze nic bardzo nie widac zeby wychodzily.

Sylwia to zeob mezowi awanture ja bym postawila na swoim w koncu ty tez chcesz troszke sie oderwac i odstresowac

age.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mowilam prosilam ale i tak pilota nie oddal :( i lezy do gory dupa na lozku i sie relaksuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 21:06

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    Sisilla Scęście jest niestety w szpitalu z Kubusiem :-(
    Jejku, Scęście trzymam za was kciuki, niech Kubuś nam szybko zdrowieje!

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, to powiedz mu, że jak nie możesz oglądać tv, to on też nie będzie i wyłącz wtyczkę, albo ją wyrwij, ciekawe, co wtedy zrobi. Oj biedna ty jesteś.

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro lezy na lozku to podrzuc mu dziecko najlepiej tak "troche" placzace :)

Ktoras pisala o kladzeniu dziecka w nocy na brzuchu. Moj Adasko spi tak od jakis 2-3 mies i inaczej nie chce zasnac.
    Dzis jest totalnie marudny. Przejechalam mu palcem po dziaselkach i chyba jest male wybrzuszenie na gorze po lewej.

A z tym szczepieniem to totalna masakra :( no to poczekamy 2-3 tyg na nie, yyhhhh...

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla wrote:
    Poczwarkach może zamiast żłobka prywatnie niania? nie myślałaś o tym? Też trzeba płacić, a przynajmniej dziecko ma ją dla siebie ;)

Jednak różnica między państwowym żłobkiem a nianią jest dość duża jeśli chodzi o pieniądze. Żłobek państwowy to wydatek jakichś 300-500 zł na miesiąc. A niania jakieś 2000 zł w Warszawie. No ale pewnie i tak się na tym skończy... Bo do państwowego się nie dostaniemy, a prywatny to jakieś 1500 zł, więc już wolę dołożyć 500 i mieć opiekunkę.

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz to jestem wku.... na maxa bo po filmiku pojechal sobie na basenik
    tez bym chciala takie zycie: w dzien nic nie robi siedzi caly czas na kompie a w nocy sie relaksuje a ja zajmuje sie malym, sprzataniem, praniem itp nawet nie potrafi po sobie pozmywac- chyba jestem coraz bardziej przekonana ze po co mi facet - ze lepiej by bylo gdybym byla sama przynajmniej nikt by mnie nie draznil bo pomagac i tak nikt tego nie robi nawet tesciowka ktora obiecywala mega pomoc - przylazi kilka razy w ciagu dnia iu mowi,, ja tylko chcialam zobaczyc Nikodemusia,, jak mnie to wkurza ten Nikuodemus!!! wrrr mowilam jej zeby mowila Nikodem lub Nikus ale jak zwykle grochem o sciane

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
‹‹ 1244 1245 1246 1247 1248 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ