X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMJ wrote:
    A ja mam dziś urodziny. Ostatnia noc była ciezkawa ale już się przyzwyczaiłam:-) dzień OK bo teść był z małym na spacerze, a ja zamiast pójść spać sprzatnelam sypialnie i zrobiłam obiad. Jak wrócił M to się zdrzemnelam aha i dostałam kwiaty oczywiście:-) wieczorem Antek marudzil i zaczął płakać, cały dzień ssal rękę i wieczorem pomógł dopiero żel na dziąsła, więc oprócz skoku mamy w pakiecie ząbkowanie. Zmęczony zasnął o 19, spał do 20 zjadł i śpi. Masakra jest nie wykapany i nie nasmarowany mascia. Trudno, tylko pewnie wstanie za max godzinę, a ja będę jak zombie. Do tego M się źle czuję więc wysłałam go do salonu, boli go głową i mu niedobrze, mam nadzieję że to nie jakiś wirus:-/ jutro ja idę z młodym na spacer, pojutrze mam imieniny a w niedzielę gości, więc od piątku sprzątanie, zakupy itp.
    Także urodziny imieniny i Walentynki zapowiadają się suuuuper :-/
    Wszystkiego najlepszego! Dużo zdrówka i niech synuś będzie grzeczny :D

KasiaMJ lubi tę wiadomość

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia naj naj naj naj najlepszego :)

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMJ wszystkiego najlepszego,dużo zdrówka i cierpliwośći :-)

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat KasiaMJ!

Sylwia, tez nie lubie syfu, ale ja bym nie sprzatala na Twoim miejscu. Niech chlopu sie skoncza wszystkie czyste gacie (swoje oczywiscie wypierz), niech sie potyka o graty itp. Moze wtedy zauwazy, ze samo sie nie zrobi. Dlaczego mialabys sprzatac chate kosztem spedzonego z synkiem czasu?

ataga4, KasiaMJ, Anoolka, Sisilla lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 08:49

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ja na Twoim miejscu zrobiła bym tak jak pisze MOI, nie prala jego rzeczy i nie sprzatala, niechby sie przewrócił o bałagan. Tez syfu nie lubię, ale przemeczylabym sie jakis czas w bałaganie. Sylwia, po prostu wlacz sobie tryb "olewam wszystko" :-)

Na to szczepienie po 4 tyg to za wcześnie, odstep jest min 6 tygodni, ja bym nie poszła.

• MOI Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Ataga a dlaczego tak sie budzi? Potrzebuje papu czy bliskosci? Probowalas wlaczac suszarke?

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 08:50

• KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Mój Kajtulino od 3 nocy budzi sie co 1-1,5h....nie mam siły, chyba popadam w depresję :-( Wczoraj położyłam się prawie razem z nim, o 21, ale co z tego, jak do 7 rano budził się 7 razy....

Mój Antek ma to samo. Dwie noce były z 3 pobudkami - do przeżycia. Ale dzisiejsza!!!! Usnął po ataku ząbków o 19 i myślałam, że max za godzinę wstanie i go wykąpiemy itp itd. Położyłam się spać 22:30, no bo ile można czekać - mąż w salonie, bo Antek na środku naszego łóżka:-)
    Młody obudził się 00:30 zjadł,
    1:30 zjadł,
    2:20 zjadł + przewijanie usnął 3:40,
    4:40 zjadł,
    5:40 zjadł,
    6:40 wstał przebrałam go i zrobiliśmy toaletę poranną zjadł i jeszcze nie śpi, ale już mu się zbiera.Czasem jadł więcej, czasem mniej, ale nic innego nie pomagało, nawet żel na dziąsła:-/
    Mąż zlitował się nad nami i o 9:30 będzie w domu - rano musiał pójść. Weźmie małego na spacer, a ja pójdę spać.Myślę, że te pobudki są spowodowane swędzeniem dziąseł:-)

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • paradise Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jacusianka wrote:
    Dziewczyny, czy plamienie po współżyciu jest normalne czy musze sie udac jak najszybciej do ginekologa lub na izbe przyjec? Pytam, bo to moja pierwsza ciąża i troche panikuje...

Każde plamienie najlepiej skonsultować z lekarzem.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego KasiaMJ, uśmiechaj się szczerze jak najwięcej!

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A przepraszam położyłam się 23:30 :-)

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś w nocy wlacze suszarke jak tylko uslysze ze marudzi a śpi. Nie wiem czy tp cos da. Ale tak czy siak to ja i tak będę wyrwana ze snu :-(

• KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZIĘKUJĘ ZA WSZYSTKIE ŻYCZENIA :-D

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wątpię żeby u nas te pobudki byly z powodu swedzenia dziasel, jak patrze w jego buzke to dziaselka wygladaja normalnie, tak jak do tej pory, na rozpulchnione mi nie wygadaja :-(

KasiaMJ, mój tez przed chwila zasnął, poloze sie i ja, chociaz dluzej niz pol godz nie pospi

• Sroka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie jak przebiegałam Agatke zauważyłam że poniżej pachwinki ma takie czerwony pasek i ta skórka jest taka poddrazniona. Nie ma bąbli ale wygląda jak pomarszczony pergamin. Jest to jakoś wielkosciowo 3 -4cm. Co to moze byc?

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Właśnie nie wiem czego mu trzeba :-(
    Za każdym razem przystawialam go do piersi i ssal. Tylko za jednym byłam na tyle przytomna zeby zmierzyc czas, i po 6 minutach zasypialam na siedzaco a on nie chciał puścić cyca, ale wtedy juz nie ciągnął mleka tylko ssal dla ssania, czyli potrzeba bliskosci?
    Suszarke wlaczylismy rano przy ostatnim przebudzeniu, ale juz bym na tyle wybudzony że śmiał się z niej...
    W nocy wyglada to tak ze zaczyna sie od kręcenia glowa w prawo i lewo, coraz szybciej, oczy ma zamkniete ale wydaje różne dzwieki, i w koncu sie wybudza. No to ja wyjmuje go z lozeczka i przystawiam do piersi. Po którejś pobudce położyłam go do nas do łóżka z cycem w ustach
    ja tez tak robię. Myslę, że potrzeba bliskości jakas...bo on nawet nie je, tylko trzyma go w buzi Od 5 rano przebudził się tylko raz, po 6, ja dałam druga [ierś i spaliśmy do 7:20...jejku juz tez mam dość, dzis wybitnie dał mi w kość :/ niech to sie juz kończy! dzisiaj chyba tez kupie żel na dziąsła, wydaje mi sie, że coś sie szykuje, a nóż pomoże. A może te homeopatyczne czopki? Boszzz ja ja bym z checia pospała chociaż 4h bez przerwy, ah jak był maluśki było tak pieknie...

iabql8x.png
    x8msush.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka, może odparzenie od pieluszki?

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka zgadzam, sie.....jak byl mniejszy to lepiej spal, pierwszy nocny sen mial po 3-4h, ach! to byly czasy...!!! Ale to spanie z cycem w ustach dobija mój kręgosłup, bo ja mam mały biust wiec musze sie niezle nawyginac zeby ten cyc nie wypadl mu z buzi...rano wstaje polamana

pestka lubi tę wiadomość

• pestka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia...jak nie mąż to durna teściowa.dziewczyno wykończysz się. Kurcze nie możeszna prawde nawet na pare dni u jakiejś dobrej przyjaciółki czy gdzies się zatrzymać? odpoczęłabyś choć trochę.

Co do szczepień to musi być odstęp 6tyg, tak mam w książeczce Franeczka.

Scęście zdrówka dla Kubusia!

Kasia Wszystkiego najlepszego!!! Duuuużo nieprzerywanego snu i niemarudzącego, pogodnego zawsze maluszka! :)

Kurcze nie pamietam co jeszcze....w każdym razie chciałam zapytać, jak wyglądają potówki? Bo mój ma na obu raczkach na samym zgięciu łokci taką szorstką skórkę i kroski..dziwne, że w tym samym miejscu, dlatego myślę, że to mogą być potówki.
    i chciałam zapytać, bo Franek od jakiegos czasu nie robi juz wodnistej kupki, tylko taka bardziej gęstą, zółciutką kupę. Ona pewnie jest w normie, ale chciałam zapytać, to jest jelitka jakoś lepiej przetwarzają czy coś?

ah i jeszcze ......spojrzałam na F i zapomniałam co chciałam napisać :D masakra, moja pamięc po prostu ma dziury że hej ostatnio!
    Dziewczyny, bierzecie DHA witaminy Bo znalazłam najtańsze i najwieksza ilość DHA w kapułce bo aż 400 jest w 'Mama DHA' w Gemini :) już piszę Wam to od daaawna! Jest super tanie to opakowanie ma 60 kapsułem po 400 dha i kosztuje 39 zł.

A potem może mi pamięć wróci i napiszę co jeszcze chciałam...ehhh, też tak macie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 08:43

iabql8x.png
    x8msush.png
‹‹ 1246 1247 1248 1249 1250 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: