Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
ataga4 wrote:Pestka zgadzam, sie.....jak byl mniejszy to lepiej spal, pierwszy nocny sen mial po 3-4h, ach! to byly czasy...!!! Ale to spanie z cycem w ustach dobija mój kręgosłup, bo ja mam mały biust wiec musze sie niezle nawyginac zeby ten cyc nie wypadl mu z buzi...rano wstaje polamana
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 08:44
-
u mnie tez Zuzia bardzo czesto budzi sie w nocy dzis byl odstep co 1,5 - 2 godziny, najgorsze jest to ze ona possie 5 minut i zasypia, na poczatku spala dluzej bo pierwsza drzemka byla tak po 4-5 godzinach a teraz gora 2,5.
Sylwia bardzo mi Cie szkoda, jeszcze jak maz mowi ze w depresje wpadnie to juz calkiem a ty to niby nie wpadniesz jak wcale odpoczynku nie masz, mozd tesciowka jakos wplynie na synalka.
Kasia spoznione ale wszystkiego najlepszego i przede wszystkim przespanych nocek. -
Pestka my miałyśmy potówki pod pachą. Wyglądało to tak, małe bąble białe na czerwonej skórce. Kazali nam przecierać octeniseptem i sypać zasypką.
Tak się właśnie zastanawiam czy to nie odparzenie, ale wczesniej było okej, jedynie tydzien temu zmieniłam bepanthen na linomag, wiec chyba wróce do bepantenu znowu! -
Sroka wrote:Pestka my miałyśmy potówki pod pachą. Wyglądało to tak, małe bąble białe na czerwonej skórce. Kazali nam przecierać octeniseptem i sypać zasypką.
Tak się właśnie zastanawiam czy to nie odparzenie, ale wczesniej było okej, jedynie tydzien temu zmieniłam bepanthen na linomag, wiec chyba wróce do bepantenu znowu! -
pestka wrote:hmm..tu nie ma białych bąbli..eh, no nic, smaruje mu to alanatanem żeby nawilzyć, zobaczymy czy pomoże. no i mogę spróbować też bepanthen. Bo mamy mieć szczepienie więc sie zastanawiam, czy nam go nie przesuną. Tylko dziwi mnie, że to w tych samych dwoch miejscach jest....
Pestka nam lekarka powiedziała, żeby potówek nie smarować tłustymi maściami, jak już nie zasypką to sudocremem. Żeby to wysuszyć.
A jak myślicie, na to odparzenie to co dać? Posmarowałam Bepanthenem, ale jak jeszcze to zagoić? -
My cale szczeście nie mamy problemu z odparzeniami ale potowki od czasu do czasu się pojawiają zazwyczaj na budzi i na szyjce. Zauważyłam, ze pojawiają sie po tym jak ubieram ja w domu na długi rekaw bo wydaje mi się ze jest jej za zimno. Ale chyba po prostu moje dziecko nie jest ciepłolubne Wtedy przez kilka dni kapiemy ja w emolium i znika. No i ubieram ja na krotki rękaw.
I co jakiś czas ma na klatce piersiowej taka kaszke, pediatra stwierdziła ze to wysuszona skora wiec wtedy tez kapiemy ja w emolium przez kilka dni. Wydaje mi się ze to po kosmetykach z hippa ale w tym tygodniu je skonczylismy i kupilam inne wiec zobaczymy czy po tych tez tak będzie.
Tak was czytam na temat tego ile razy wasze szkraby się budzą to stwierdzam, ze mam złote dziecko. Gabi zasypia miedzy 19 a 20 i w nocy budzi się w sumie raz, dzisiaj np. o 24 a potem dopiero nad ranem przed 5 i jeszcze zasypia do tej 7-8 Teraz jest juz po porannej toalecie i znowu mi zasnela. Choć w dzien ostatnio śpi mi malo bo tak ze 4 razy po 40 min. wiec w domu ciężko cokolwiek mi zrobić -
Sroka wrote:Pestka nam lekarka powiedziała, żeby potówek nie smarować tłustymi maściami, jak już nie zasypką to sudocremem. Żeby to wysuszyć.
A jak myślicie, na to odparzenie to co dać? Posmarowałam Bepanthenem, ale jak jeszcze to zagoić?
kurcze jak poczytałam, to jednka nie potówki a raczej jakieś alergiczne zmiany..podejde dzisiaj do lekarza. Ciekawe czy przez to nie trzeba będzie przesunąć szczepienia....Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 09:31
Sroka lubi tę wiadomość
-
My też cały czas kąpiemy w emolium, bo wtedy jej skórka jest taka super mięciutka i potówki też szybciej znikają. Mam nadzieję, że to odparzenie czy też otarcie szybko minię, jakoś bardzo jestem wrażliwa jak Małej się coś niepożądanego dzieje ;(
Dzisiaj śniła mi się porodówka, i sala po porodowa ale jakiś dziwny to sen był, bo nie dość, że sala okrągła i chyba z 8 łóżek to jeszcze wybory miss były, hahapestka lubi tę wiadomość
-
A jest to możliwe, że jak Moja Agatka ma ponad 7 kg, i chodzi w Pampersach trójkach co są niby do 9kg, to są dla niej za ciasne już? Bo widziałam, że czwórki to właśnie od 7kg są. Ale boje się, że zaś będą za duże :X
-
nick nieaktualnyataga4 wrote:Mój Kajtulino od 3 nocy budzi sie co 1-1,5h....nie mam siły, chyba popadam w depresję Wczoraj położyłam się prawie razem z nim, o 21, ale co z tego, jak do 7 rano budził się 7 razy....
-
nick nieaktualnySroka wrote:A jest to możliwe, że jak Moja Agatka ma ponad 7 kg, i chodzi w Pampersach trójkach co są niby do 9kg, to są dla niej za ciasne już? Bo widziałam, że czwórki to właśnie od 7kg są. Ale boje się, że zaś będą za duże :X
-
Sroka, wybory miss ciężarówek na porodowce, dobre
Pestka, właśnie miałam pisac ze to moze jakies uczulenie.
Mama86 4x40minut to malo? Korzystaj z tego co jest Ci dane i docen, i nie wszyscy mają tak super
Acha, ta paczke z z Bebilonu tez dostalismy 2dni temu, ze standardowym wyposażeniem, sliniak i saszetka mleczka.
Glowa mi pęka, pospalabym jeszcze ale malec gotowy do zabawy... -
Mała wstała dziś 7.20. Spała z 3 przerwami nakarmienie 12godzin. Teraz wstała z drzemki, pojedzona i bawi się na macie. A ja wyciągam odkurzacz i jadę z koksem, bo sierść z kotów już wszędzie lata.
Później spacer i do teściów na pączki. -
KasiaMJ wszystkiego naj,naj,naj i przy okazji wszystkiego dobrego z okazji nadchodzących imienin! Ale ci się okazji nazbierało moi rodzice byli na tyle oszczędni , że imieniny i urodziny mam w jednym dniu 5 listopada.
Dziewczyny niewyspane, z głowami jak czajnik;) dołączam do was, bo ja dziś 5 pobudek w nocy plus jedna do syna. Moja gwiazdunia marudna od samego rana, wstała skoro świt i właśnie ma pierwszą drzemkę, ale oczywiście sąsiad z wiertarą napierdziela więc zaraz mnie rozerwie
Bellla_Ona ja bym nie szczepiła po 4 tyg, dobrze robisz, że zaczekasz, a lepiej odłożyć to w czasie.
Sylwia, NO biedny ten twój mąż za karę ma dziecko i taki sajgon w domu, że może popaść w depresję, a gdzie w tym wszystkim jesteście wy z Nikusiem? Egoista z niego przez wielkie e, a teściowa zakochana bez pamięci i do tego bezkrytyczna. Współczuje ci takich przeżyć. -
ataga4 wrote:Pestka zgadzam, sie.....jak byl mniejszy to lepiej spal, pierwszy nocny sen mial po 3-4h, ach! to byly czasy...!!! Ale to spanie z cycem w ustach dobija mój kręgosłup, bo ja mam mały biust wiec musze sie niezle nawyginac zeby ten cyc nie wypadl mu z buzi...rano wstaje polamana
Ja śpię z Zosią, bo w nocy tylko cyc w buzię i w kimono. Ale Ataga4 masz rację, ja też mam mały biust i rano kręgosłup powyginany na maksa. Marzy mi się choć jedna spokojna noc w dowolnej pozycji, bez spania jak mysz pod miotłą, bo jak łóżko zaskrzypi, to już oczy otwarte, NO dramat.ataga4 lubi tę wiadomość
-
Mi Lilka dzisiaj pospała od 21:30 do 8:00 ciurkiem więc wysyłam wszystkim niewyspanym dziewczynom dużo siły! bo ja mam naładowane baterie na 100%
Od rana jesteśmy same w domku bo tata pojechał do Warszawy załatwiać sprawy z uczelnią i wraca dopiero wieczorem.
Lila też już nosi 4 a waży na pewno ponad 7kg, dokładnie dowiem się za tydzień na szczepieniu o ile przejdzie jej katar.
-
Jeju jak ja wam zazdroszczę tego spania po 12 godzin, nawet z karmieniami, a moja jak prześpi 9-10 to wszystko, a w ciągu dnia mamy tylko 3 drzemki, choć nie narzekam, bo na spacerze śpi 2h, ale co z tego, jak ja w tym czasie ogarniam dom, idę po młodego do przedszkola itp
Dziś zwalą nam się znajomi na głowę, bo ja oczywiście obiecałam, że poznają Zosię, ale do tej pory nie miałam ochoty na odwiedziny. Więc oni wzięli sie na sposób i napisali, że odwiedzą nas dziś, co my na to. Ehh nie miałam wyjścia, zgodziłam się, ale tak mi się nie chce, ze masakra. Wy też jesteście takie aspołeczne, jeżeli chodzi o przychodzenie do was? Mnie się nie chce sprzątać, a nie umiem się bałaganem nie przejmować, do tego okres chorób i boję się, żeby Zocha czegoś nie złapała. Ale ze mnie dziwoląg, co?