X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • pestka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Pestka zgadzam, sie.....jak byl mniejszy to lepiej spal, pierwszy nocny sen mial po 3-4h, ach! to byly czasy...!!! Ale to spanie z cycem w ustach dobija mój kręgosłup, bo ja mam mały biust wiec musze sie niezle nawyginac zeby ten cyc nie wypadl mu z buzi...rano wstaje polamana
    oj sorki, miałam kliknąć cytuj, a tu lubię! ale znam to znam...dziś kupie żęl na dziąsła, a co. Probować mogę. Ząbki wyczuwam, nie wiem czemu wcześniej na to nie wpadłam :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 08:44

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie tez Zuzia bardzo czesto budzi sie w nocy dzis byl odstep co 1,5 - 2 godziny, najgorsze jest to ze ona possie 5 minut i zasypia, na poczatku spala dluzej bo pierwsza drzemka byla tak po 4-5 godzinach a teraz gora 2,5.

Sylwia bardzo mi Cie szkoda, jeszcze jak maz mowi ze w depresje wpadnie to juz calkiem a ty to niby nie wpadniesz jak wcale odpoczynku nie masz, mozd tesciowka jakos wplynie na synalka.

Kasia spoznione ale wszystkiego najlepszego i przede wszystkim przespanych nocek.

preg.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka my miałyśmy potówki pod pachą. Wyglądało to tak, małe bąble białe na czerwonej skórce. Kazali nam przecierać octeniseptem i sypać zasypką.

Tak się właśnie zastanawiam czy to nie odparzenie, ale wczesniej było okej, jedynie tydzien temu zmieniłam bepanthen na linomag, wiec chyba wróce do bepantenu znowu!

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Pestka my miałyśmy potówki pod pachą. Wyglądało to tak, małe bąble białe na czerwonej skórce. Kazali nam przecierać octeniseptem i sypać zasypką.

Tak się właśnie zastanawiam czy to nie odparzenie, ale wczesniej było okej, jedynie tydzien temu zmieniłam bepanthen na linomag, wiec chyba wróce do bepantenu znowu!
    hmm..tu nie ma białych bąbli..eh, no nic, smaruje mu to alanatanem żeby nawilzyć, zobaczymy czy pomoże. no i mogę spróbować też bepanthen. Bo mamy mieć szczepienie więc sie zastanawiam, czy nam go nie przesuną. Tylko dziwi mnie, że to w tych samych dwoch miejscach jest....

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    hmm..tu nie ma białych bąbli..eh, no nic, smaruje mu to alanatanem żeby nawilzyć, zobaczymy czy pomoże. no i mogę spróbować też bepanthen. Bo mamy mieć szczepienie więc sie zastanawiam, czy nam go nie przesuną. Tylko dziwi mnie, że to w tych samych dwoch miejscach jest....

Pestka nam lekarka powiedziała, żeby potówek nie smarować tłustymi maściami, jak już nie zasypką to sudocremem. Żeby to wysuszyć.
    A jak myślicie, na to odparzenie to co dać? Posmarowałam Bepanthenem, ale jak jeszcze to zagoić?

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My cale szczeście nie mamy problemu z odparzeniami ale potowki od czasu do czasu się pojawiają zazwyczaj na budzi i na szyjce. Zauważyłam, ze pojawiają sie po tym jak ubieram ja w domu na długi rekaw bo wydaje mi się ze jest jej za zimno. Ale chyba po prostu moje dziecko nie jest ciepłolubne ;-) Wtedy przez kilka dni kapiemy ja w emolium i znika. No i ubieram ja na krotki rękaw.

I co jakiś czas ma na klatce piersiowej taka kaszke, pediatra stwierdziła ze to wysuszona skora wiec wtedy tez kapiemy ja w emolium przez kilka dni. Wydaje mi się ze to po kosmetykach z hippa ale w tym tygodniu je skonczylismy i kupilam inne wiec zobaczymy czy po tych tez tak będzie.

Tak was czytam na temat tego ile razy wasze szkraby się budzą to stwierdzam, ze mam złote dziecko. Gabi zasypia miedzy 19 a 20 i w nocy budzi się w sumie raz, dzisiaj np. o 24 a potem dopiero nad ranem przed 5 i jeszcze zasypia do tej 7-8 ;-) Teraz jest juz po porannej toalecie i znowu mi zasnela. Choć w dzien ostatnio śpi mi malo bo tak ze 4 razy po 40 min. wiec w domu ciężko cokolwiek mi zrobić ;-)

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • pestka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Pestka nam lekarka powiedziała, żeby potówek nie smarować tłustymi maściami, jak już nie zasypką to sudocremem. Żeby to wysuszyć.
    A jak myślicie, na to odparzenie to co dać? Posmarowałam Bepanthenem, ale jak jeszcze to zagoić?
    odparzenie u mnie tylko Linomag, u Ciebie jak pisałac to bepanthen i tyle :) zejdzie :)

kurcze jak poczytałam, to jednka nie potówki a raczej jakieś alergiczne zmiany..podejde dzisiaj do lekarza. Ciekawe czy przez to nie trzeba będzie przesunąć szczepienia....:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 09:31

Sroka lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też cały czas kąpiemy w emolium, bo wtedy jej skórka jest taka super mięciutka i potówki też szybciej znikają. Mam nadzieję, że to odparzenie czy też otarcie szybko minię, jakoś bardzo jestem wrażliwa jak Małej się coś niepożądanego dzieje ;(

Dzisiaj śniła mi się porodówka, i sala po porodowa ale jakiś dziwny to sen był, bo nie dość, że sala okrągła i chyba z 8 łóżek to jeszcze wybory miss były, haha ;D

pestka lubi tę wiadomość

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jest to możliwe, że jak Moja Agatka ma ponad 7 kg, i chodzi w Pampersach trójkach co są niby do 9kg, to są dla niej za ciasne już? Bo widziałam, że czwórki to właśnie od 7kg są. Ale boje się, że zaś będą za duże :X

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Mój Kajtulino od 3 nocy budzi sie co 1-1,5h....nie mam siły, chyba popadam w depresję :-( Wczoraj położyłam się prawie razem z nim, o 21, ale co z tego, jak do 7 rano budził się 7 razy....
    Mam to samo :( Wieczorem dałam mu czopek przeciwbólowy i do 3.40 obudził się tylko 2 razy, później znowu zaczęły atakować łapki. To pewnie ząbki ale ostatnio zaczął targać się po uszkach podczas płaczu. W poniedziałek idziemy na szczepienie to powiem lekarzowi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    A jest to możliwe, że jak Moja Agatka ma ponad 7 kg, i chodzi w Pampersach trójkach co są niby do 9kg, to są dla niej za ciasne już? Bo widziałam, że czwórki to właśnie od 7kg są. Ale boje się, że zaś będą za duże :X
    Filip ma ponad 7kg i 4 są dobre :)

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka, wybory miss ciężarówek na porodowce, dobre :-D

Pestka, właśnie miałam pisac ze to moze jakies uczulenie.

Mama86 4x40minut to malo? :-D Korzystaj z tego co jest Ci dane :-D i docen, i nie wszyscy mają tak super :-D

Acha, ta paczke z z Bebilonu tez dostalismy 2dni temu, ze standardowym wyposażeniem, sliniak i saszetka mleczka.

Glowa mi pęka, pospalabym jeszcze ale malec gotowy do zabawy...

• Sroka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm, to kupię paczkę 4. na próbę ;)

Nie wiem czy Was to interesi, ale dzisiaj w Netto są tabletki do zmywarki z Somatu za 30zł. Te gold 72 szt, a classic 112. Tylko nie wiem czy to w każdym z netto jest ;)

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 08:51

• Sroka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała wstała dziś 7.20. Spała z 3 przerwami nakarmienie 12godzin. Teraz wstała z drzemki, pojedzona i bawi się na macie. A ja wyciągam odkurzacz i jadę z koksem, bo sierść z kotów już wszędzie lata.

Później spacer i do teściów na pączki.

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 08:51

Sroka, ao12. lubią tę wiadomość

• Sisilla Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMJ wszystkiego naj,naj,naj i przy okazji wszystkiego dobrego z okazji nadchodzących imienin! Ale ci się okazji nazbierało :) moi rodzice byli na tyle oszczędni ;), że imieniny i urodziny mam w jednym dniu 5 listopada.

Dziewczyny niewyspane, z głowami jak czajnik;) dołączam do was, bo ja dziś 5 pobudek w nocy plus jedna do syna. Moja gwiazdunia marudna od samego rana, wstała skoro świt i właśnie ma pierwszą drzemkę, ale oczywiście sąsiad z wiertarą napierdziela więc zaraz mnie rozerwie :(

Bellla_Ona ja bym nie szczepiła po 4 tyg, dobrze robisz, że zaczekasz, a lepiej odłożyć to w czasie.

Sylwia, NO biedny ten twój mąż za karę ma dziecko i taki sajgon w domu, że może popaść w depresję, a gdzie w tym wszystkim jesteście wy z Nikusiem? Egoista z niego przez wielkie e, a teściowa zakochana bez pamięci i do tego bezkrytyczna. Współczuje ci takich przeżyć.

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Pestka zgadzam, sie.....jak byl mniejszy to lepiej spal, pierwszy nocny sen mial po 3-4h, ach! to byly czasy...!!! Ale to spanie z cycem w ustach dobija mój kręgosłup, bo ja mam mały biust wiec musze sie niezle nawyginac zeby ten cyc nie wypadl mu z buzi...rano wstaje polamana

Ja śpię z Zosią, bo w nocy tylko cyc w buzię i w kimono. Ale Ataga4 masz rację, ja też mam mały biust i rano kręgosłup powyginany na maksa. Marzy mi się choć jedna spokojna noc w dowolnej pozycji, bez spania jak mysz pod miotłą, bo jak łóżko zaskrzypi, to już oczy otwarte, NO dramat.

ataga4 lubi tę wiadomość

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi Lilka dzisiaj pospała od 21:30 do 8:00 ciurkiem więc wysyłam wszystkim niewyspanym dziewczynom dużo siły! bo ja mam naładowane baterie na 100% ;)

Od rana jesteśmy same w domku bo tata pojechał do Warszawy załatwiać sprawy z uczelnią i wraca dopiero wieczorem.

Lila też już nosi 4 ;) a waży na pewno ponad 7kg, dokładnie dowiem się za tydzień na szczepieniu o ile przejdzie jej katar.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju jak ja wam zazdroszczę tego spania po 12 godzin, nawet z karmieniami, a moja jak prześpi 9-10 to wszystko, a w ciągu dnia mamy tylko 3 drzemki, choć nie narzekam, bo na spacerze śpi 2h, ale co z tego, jak ja w tym czasie ogarniam dom, idę po młodego do przedszkola itp

Dziś zwalą nam się znajomi na głowę, bo ja oczywiście obiecałam, że poznają Zosię, ale do tej pory nie miałam ochoty na odwiedziny. Więc oni wzięli sie na sposób i napisali, że odwiedzą nas dziś, co my na to. Ehh nie miałam wyjścia, zgodziłam się, ale tak mi się nie chce, ze masakra. Wy też jesteście takie aspołeczne, jeżeli chodzi o przychodzenie do was? Mnie się nie chce sprzątać, a nie umiem się bałaganem nie przejmować, do tego okres chorób i boję się, żeby Zocha czegoś nie złapała. Ale ze mnie dziwoląg, co? :)

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
‹‹ 1247 1248 1249 1250 1251 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ