X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 08:52

Sisilla lubi tę wiadomość

• paradise Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla do nas co chwile ktoś wpada ale zazwyczaj są to bliscy znajomi i rodzina więc nie sprzątam na błysk. A nawet jak się nie wyrobię to relacje między nami są na tyle swobodne, że mogę sobie pozwolić na wypicie kawy z gościem i w między czasie np. prasuję ciuszki Lilki gdy ona jest zabawiana. Poza tym też czasami mam dni kiedy nie mam ochoty na towarzystwo i wole w trojkę pozamulać w łóżku przed TV cały dzień.

Sisilla lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak jak Paradise jak przyjdzie ktoś b,bliski z rodziny, to czasem zdarzy sie że np prasuje rozmawiając jednocześnie :-)

• Nutella Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewuszki trzymajcie za nas dzisiaj kciuki, idziemy do alergologa pokazać te plamy.
    BTW. wczoraj szczepienie, Mała wazy 5900 i mierzy 59 cm:p Drobnica:p

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 08:52

pestka, rewoppka, Sisilla, lubek lubią tę wiadomość

• ao12. Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMJ wrote:
    Mój Antek ma to samo. Dwie noce były z 3 pobudkami - do przeżycia. Ale dzisiejsza!!!! Usnął po ataku ząbków o 19 i myślałam, że max za godzinę wstanie i go wykąpiemy itp itd. Położyłam się spać 22:30, no bo ile można czekać - mąż w salonie, bo Antek na środku naszego łóżka:-)
    Młody obudził się 00:30 zjadł,
    1:30 zjadł,
    2:20 zjadł + przewijanie usnął 3:40,
    4:40 zjadł,
    5:40 zjadł,
    6:40 wstał przebrałam go i zrobiliśmy toaletę poranną zjadł i jeszcze nie śpi, ale już mu się zbiera.Czasem jadł więcej, czasem mniej, ale nic innego nie pomagało, nawet żel na dziąsła:-/
    Mąż zlitował się nad nami i o 9:30 będzie w domu - rano musiał pójść. Weźmie małego na spacer, a ja pójdę spać.Myślę, że te pobudki są spowodowane swędzeniem dziąseł:-)
    U mnie dzisiejsza noc wyglądała podobnie, nie obcielam jej wczoraj paznokci i mam za swoje,tak machala rączkami jak próbowała zasnąć i mnie podrapala po twarzy.U nas smarowanie żelem dziąsełek g...o daje :-(

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem mega wkurzona gdy mój bąbel budzi się o 23, a jak był noworodkiem to spal bez jedzenia do 3 czy do 5, dlaczego tak jest? czy on się nienajada?
    Pamiętam jak Antoś miał z 2 tyg i spotkałam się z koleżanką która miała synka 9 mies i pytała jak mój śpi a ja mówie że 2 razy tylko wstje na jedzenie a ona się dziwiła że jak super bo jej wstaje o 23, 3 i 6 i mój teraz prawie tak samo :(

A co do ząbkow to Antek też wszystko pcha do buzi i śline ma po pas ale nic nie widze i się nie nastawiam, mojej koeżnki mała tak samo miała a zęby wyszły jak miała 11mies :)

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, wszystkiego najlepszego.

Bella_Ona lepiej poczekać i iść później na szczepienie. 6 tyg to konieczne minimum. Ja ostatnio miałam wyznaczony termin na 23 grudnia, a poszłam dopiero 15 stycznia, bo po drodze przychodnia miała przeboje. Teraz mam wyznaczony termin na 26 lutego, ale pewnie i tak przeciągnę trochę. W ogóle to boję się tej trzeciej dawki jak piszecie, że po niej Wasze dzieciaczki gorączkują, a Kubuś do tego w szpitalu :/ U nas nie było do teg pory żadnych dolegliwości poszczepiennych, ale wszystko może się zdarzyć.

Sylwia, ten Twój mąż to niezły agent. Teściowa jak to teściowa coś tam powie, nic nie zrobi. Znam to z autopsji. Powiem Wam, że mój M sam się zwolnił z pracy, bo pracował w Krakowie i nie było go w tygodniu w domu. Teraz zakłada swoją działalność no i pracuje już drugi tydzień w domu. Trochę mnie denerwuje, bo robi kupę syfu koło siebie, ale przynajmniej jak muszę coś zrobić, to daje mu Małgoś i chociaż 5 minut ją zabawi. Nie jest zbytnio pomocny w domu, czy przy dziecku, ale przynajmniej widzę, że pracuje.

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, i jeszcze miałam Was zapytać o jedną rzecz. Małgoś od kilku dni pokaszluje tak sucho i kicha, ale tylko jak leży w salonie na podłodze. Nic poza tym jej nie dolega, więc podejrzewam, że ma na coś alergię. Myślicie, że iść z tym do lekarza, czy jeszcze poobserwować? Jak diagnozuje się i leczy alergię u takiego malucha? Jestem zielona w temacie alergii, bo u nas w rodzinach wszyscy się od tego szczęśliwie uchronili.

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki jak nazywają się te czopki uspokajające?
    Może w nl tez są,poszukalabym przez neta i zamówiła Ali :-)
    Przedwczoraj mąż kupił zabawkę-polecalyscie ją na fb robaki bawiaki (14,99€) jest świetna, jak Alunia nie chciała dlugo leżeć na brzuszku tak teraz jej się spodobało, radzi sobie nawet z żółtym pokrętłem :-)
    Ja mogę Wam polecić żabkę z Fisher Price( chciałam ja kupić małej,ale u nas jej nie ma :-( ), mojej siostry syn ją dostał 3 lata temu i teraz bawi się nią 6 miesięczny Michałek-baterie do tej pory nie wymieniane.

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Ach...zjadlabym paczka... przez ta diete eliminacyjna ciągle chodzę glodna, i mam ochotęna to czego nie mogę :-(

Acha, cappucino z naszego nowego ekspresu PODOBNO pyyyyyszne! :-D
    O matulu, wciąż na diecie jesteś?
    Ja w ogóle nie dietowałam, ale myślałam że nawet jak ktoś się decyduje to dietę trzyma się tylko 3 miesiące. Czy się mylę?

Sroka, mój Witek też prawie 8 kg i właśnie przechodzimy na 4. Trójki są regularnie przesikiwane na leżąco. Boję się myśleć w czym będzie chodzić jak będzie miał rok.

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym się wstrzymała i obserwowała. Z doświadczenia wiem, że niektórzy lekarze bez konkretnych badań i obserwacji zakładają z góry że to alergia i walą leki na oślep.
    my mamy dwa koty i z góry każdy zakładał że Mała będzie uczulona, baa że pewnie już się z alergia urodzi. A jak dotej porty tfy tfu wszystko w porządku ;)

Może to kaszel spowodowany suchym powietrzem od grzania kaloryferów?

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też zjadłabym pączusia ale u nas nie ma :-( a smażyć mi się nie chce,z resztą czasu wolnego mam jak na lekarstwo.

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 08:53

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ao12 te czopki to viburcol

ao12. lubi tę wiadomość

• pestka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ahhh już wiem co chciałam! czy wasze dzieci podczas drzemek wzdrygają się nagle i budzą na chwile?

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak moja czasem tak robi. Ale wystarczy nie reagować i zaśnie. wczoraj tak miałam. Robie obiad słyszę ze się rusza. Zerkłam i faktycznie ale mnie nie widziała. Poszłam umyć ręce wracam a ona już śpi:)

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was podaje cebion multi? Nam to pediatra poleciła podawać 4krople dziennie

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podawalam zwykly Cebion

• paradise Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które rozszerzają powoli dietę dzieciaczków, jak tam kupki maluchów? Moja po wczorajszej marchewce zrobiła pomarańczową kupę. To normalna reakcja?

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
‹‹ 1248 1249 1250 1251 1252 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ